![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zagroda babuszki cz.5
No a mnie się coś miłego trafilo z mojego gadania. Dostałam podziękowanie za witaminę B1. Duża poprawa w poważnej chorobie. Czyli witaminki są ten teges spoko
![]() Nie będę pisac co i jak, bo wiadomo, że nie raz coś się dzieje a przyczyny mogą być różne. Najważniejsze dotrzeć do przyczyn, ale i tak mi milo, że udalo sie komuś pomóc. Temu ja tak dużo piszę o kalendarzu zdrowia i przyglądnięciu się temu co jemy, co nam się wydarza, z czym mamy kontakt itd. Taki banał a idzie namierzyć wroga. A z namierzonym wrogiem łatwiej idzie sobie poradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
O super Lenifo że komuś pomogłaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie fioletowy tusz do rzęs
Zawsze używam czarnego to sobie zrobię odmianę A Wy? Lenifo fajnie, że pomogłaś ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cicha już skończyłaś antybiotyk? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko już jakieś 10 lat jak nie malowałam oczu
![]() ![]() ![]() ![]() Znalazłam sobie stronkę, co próbuje ogarnąć co skąd w naszej glowie, związane z emocjami. Tak prawdę mówiąc szukałam info za cialkiem migdalkowatym, bo nie wiem jeszcze co potrzebuje do dobrego funkcjonowania, a co w nim robi zamieszanie. Może was zaciekawi http://www.patomorfologia-cmuj.pl/si...m%C3%B3zgu.pdf Ech emocje emocje ![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-09-17 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Ja tam lubię makijaż. Oko od razu inaczej wygląda
Może kiedys zmienię zdanie a moze nie. Biały tusz do rzęs był wtedy dostępny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
Lanolinko jeszcze nie. Ale mnie nie ma kto zastępcowac i są pretensje. Muszę iść
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Nie przechodzą zdjęcia.
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Lubię się malować. Zawsze się malowałam. Ale teraz jak noszę okulary to jest bardzo trudne pomalować rzęsy. Czasami mi się uda. Wpadłam dzisiaj do ciuchlandu, i wypatrzyłam wielką kapę na łóżko. Naszyte są aplikacje ręcznie. Oczywiście kupiłam bo jakieś grosze kosztowała. Taka ręczna praca i w szmatach potem ląduje. No ale jest u mnie już. I serweta na stolik do kompletu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Kapa z ciucholandu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
I serweta. Muszę pojedyńczo przesyłać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
Herbatko jakie cudne zdobycze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Herbatko piękne rzeczy !
Cicha lepiej byłoby doczekać do końca antybiotyku ale jak mus to mus. Lenifo kremem??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Noż to był Lanolinko osobisty pomysł, Nie polecam naśladowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Hej!
Zmęczona wróciłam z Rzeszowa. Lenifa-to może uda nam się spotkać? Herbatko-śliczne rzeczy upolowałaś.Ja wyszukuję serwety czy bieżniki szydełkowe.Lubię. Lanolinko-ja lubię się malować.Używam tusz czarny.Mam znajomą,która używa niebieski-i fajnie wyglada-ale ona ma rzęsy-a ja pięć na krzyż ![]() Coraz rzadziej się maluję bo nie mogę za bardzo-ale jeszcze nie odpuszczam.Kiedyś nie wyobrażałam sobie wyjścia bez makijażu.Gdy miałam 20 lat robiłam kreski-prawie jak obecnie robią- i na studiach starszy rocznik nazwał mnie Zoltar[postać z bajki z podobnym makijażem]
![]() |
#165 |
Jestem jaka jestem
|
Hejka wieczorową porą.
Nadal w pomidorach siedzę.Jutro wyciągam mojego Kolibra(wyciskarkę wolnoobrotową) i ruszam z passatą.Odpadnie mi żmudne przecieranie.Po wyciskarce odparowywanie tylko.Oczywiscie takie w kawałkach też dalej robię.Zaraz to co przygotowałam dziś leci w słoiki i pasteryzacja. Malowałam się kiedyś i był czas ,że bez makijażu czułam się nieubrana.No ale teraz jakoś się odzwyczaiłam.No i szybko rozmażę całą misterną robotę. Ja w ciucholandzie lubię przeglądać swetry z jakiś ciekawych włóczek,które da się spruć.Nawet jak wymiarowo odbiegają to za te kilka złotych mam kilkadziesiąt dekagramów włóczki,czasem i więcej.Ja też lubię wyciągnąć jakieś ręczne robótki.Szkoda takich perełek,żeby wyrzucić je na śmietnik czy gdzie te niesprzedane rzeczy lądują.No ale dawno w moim ulubionym ciucholandzie nie byłam.Czasu brak. Tv od dawna nie oglądam,chyba że coś z kuchennych tematów czy podróżniczych.Filmy to na Netflix oglądam czasami,a wiadomości to omijam szerokim łukiem.Za bardzo mnie to co się dzieje obecnie dołuje.Wystsrczy ,że gdzieś w necie coś tam zerknę. Zaintrygował mnie syrop dyniowy do kawy.No ale nie tylko kawę można dosmaczyc.Pila może któraś z Was taka kawę.Z tego co czytałam to ten syrop pojawił się w Starbucks jako sezonowy dodatek do ich kawy.Nigdy nie miałam okazji napić się kawy z tej sieci.Moze bym taki zrobiła i by był w święta dodatkiem do kawy.W składzie oprócz piure z dyni jest cynamon,imbir,cukier trzcinowy i parę innych typowo świątecznych przypraw.Musze poczytać o tym syropie.Dynie mam. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Herbatko śliczne rzeczy upolowalas
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
To fajnie że podobają się wam moje lumpeksowe łupy. Dzisiaj był dzień dostawy to coś było lepszego. Ubrań nie przeglądam. Z wiadomych powodów.
Imegan to jest świetny pomysł prucie swetrów na włóczki. Moja mama kupowała dawno takie włóczki z odzysku .Można fajne rzeczy robić ,szczególnie jak się trafi wełna. W Kiedyś mieszkałam w Gdyni, w porcie podczas rozładunków ,nieraz przyjeżdżały statkami rzeczy przeznaczone na czyściwo do stoczni. Do maszyn. I dokerzy zwędzili czasami worek czy dwa ,i ich żony pruły swetry ,i potem sprzedawały włóczki na Hali Gdyńskiej. Mój tato czasami przynosił mamie jakieś ubrania do przeróbki. Tato pracował w warsztatach samochodowych w stoczni. Kiedyś przyniósł mamie wielki zwój poplątanych pięknych czerwonych nici. Mama rozplątywała i haftowała serwetki. Takie wspomnienia mam. Recykling zawsze był, w tych komunistycznych latach szczególnie. . ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Ha ,ja już pożegnałam się z kawą. Nie złamałam się. Brakuje mi rano. Takiego posiedzenia w fotelu z kawką. Córka mi kupiła herbatę bezkofeinową. Zobaczymy. Kiedyś wlewałam do kawy trochę koniaku, albo Brendy. Fajny smak.Starbaks jest u nas w Gdyni, kawa tam bardzo mocna. I w dużych kubkach. W Ameryce też piłam kawkę starbaksową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Saginatko - to wygląda, że wczoraj minelyśmy się o kilkadziesiąt metrów... Jak wracasz z Rzeszowa mogłaś przejeżdżać kolo mnie, Przed Biłgorajem skręca się na Tomaszów.
Wczoraj byłam na budowie, ale nie było okazji przeglądnąć dokładnie lasku, bo miałam wnuczkę pod opieką a to fryga. Ładnie się za nią obiegałam. Nie chciałam wciągać jej do lasku, bo raz sama byłam w klapkach, dwa ona w sandałkach. Do lasu trzeba być przygotowanym odpowiednio. Ale tak z brzegu zauważyłam, że mam dostatek, brzóz, sosny i jest i topola biała. Jest czeremcha. Ponieważ był kopany rów bo doprowadzana była woda, to wiem już, że ten piasek jest bardzo głeboko. Noż specyficzna ziemia. Może to jakiś meander Szumu naniósł. Co mi tam rośnie z natury? Głównie jastrzębiec kosmaczek, linica, dziurawiec, i chyba na sąsiednim polu wierzbownica. Może dziś uda się wejść do lasku i za on, bo chce sprawdzić miejsce na rokitnik. Nie wiem czy uda się dalej bo dalej to teren podmokły. Noż i trafiła się niespodzianka , bo 3 l mleka prosto od krowy. Czyli będę uczyć dzieci zbierać śmietanę, robić maslo a później ser. Juz o tym wczoraj rozmawiałam z dziećmi i były zachwycone. Wnuś to mnie nawet zaskoczył. Oznajmił, że on jak będzie duży to będzie miało 100 krów, kury i świnki a nawet konia ![]() Herbatko znajomy mnie przkonywał kiedyś że pyszna jest kawa z cynamonem. Cynamom, imbir są bardzo cenne leczniczo. Dynia też. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-09-18 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Lenifa-my nie jechaliśmy na Biłgoraj-tylko z Sieniawy na Cieszanów-więc daleko.
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
No to rzeczywiście. Dróg jest wiele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Sagi te moje fioletowe włosy to nie są bardzo fioletowe. To trudny kolor do utrzymania daję po myciu balsammy fioletowe i jakoś tak kombinuję
Tusz okazało się że też nie jest jakiś mega mocny więc fajnie wygląda i podoba m się. Jeśli masz malo rzęs nie myślałaś o dorobieniu? Ja zawsze mówiłam że co jak co ale sztucznych rzęs sobie nie zrobię ale kto wie na co mi kiedyś przyjdzie ochota Widzę dużo okropnych rzęs i pewnie dlatego nie ciągnie mnie do tego Dawno trzeba Było kombinować by zdobyć włóczke ale teraz jest jej mnóstwo to ja bym się w prucie nie bawiła Poza tym ona też się starzeje Lenifo, jak t wiejskie mleko? Będzie ser? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Ale prawdziwa wełna to jak się starzeje?.
Przywieżli mi drzewo już na zimę. Takie tylko do kominka kozy. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Ale z tą wełną to jeszcze jest tak że fajnie coś upolować. I nieraz jest za 5 złociszów . Taka żyłka myśliwego, ha ha. Teź tak mam, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
To moja marchewka, późno siana. Z pojemników, czyli z dwóch doniczek, takich węższych i wyższych. Od jakichś roślin, recykling
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Herbatko, marcheweczka słodka? Są czasem takie smaczne. Nie wiem czy to odmiana taka czy co innego.
Wełna sie nie starzeje? No to dobrze. U nas jedyne sklepy jakie się długo utrzymują to te z uzywana odzieżą. Przyznaję że nie jestem ich fanką chociaż wiem że mozna tam znaleźć naprawdę niezłe rzeczy Ziniaki z maslanką na obiad. A co u was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Lanolinko-nie podobają mi się te wachlarze zamiast rzęs.A jeszcze inna sprawa mam zespół suchego oka i rożnie mogłoby zareagować.Jak się przyłożę i solidnie cierpliwie wytuszuję to nawet je widać
![]() Fajnie,że tusz Ci się podoba. Ja mam fazy na różne cienie-ale też nie wszystkie mi służą-bo oko łzawi. Herbatko-to marchewka dała radę-masz młodziutką do chrupania.
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Sagi różnie te rzęsy dziewczynom wychodzą, czasem się zastanawiam jak dają radę podnieść powieki
Oczy delikatne a tu wszystkie kosmetyki mają tyle chemii że chyba tylko Lenifa by odgadła ile 🙂 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Mnie przeszło malowanie razem z nabytymi uczuleniami. I tak sobie powiedziałam - jestem jaka jestem jak to pisze Imegan
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Ja nieuchronnie zmierzam w tym kierunku co Lenifa.Jeszcze walczę-ale już okulary na nosie i uczulenia.....jeszcze polubić siebie
![]()
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Ale Saginatko to fajny etap. Trochę niby walka o zdrowie, ale ja to nawet żaluję że nie zaczełam wcześniej. Jak przypilnować zdrowia i kondycji, to dobry czas.W miejsce jednych rezygnacji przychodzą inne rzeczy co nawet fajniejsze są. Każdy czas ma swoje trudności i swoje przyjemności, że ten teges - "A dżemik masz?"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
4 pory roku i ja piąta
|
19 z kawałkiem i już ciemno. A jeszcze kilka dni temu ciemno robiło się przed 20.00
Herbatka ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-09-18 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Lenifa-mam dżemik-truskawkowy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 16 (1 użytkowników i 15 gości) | |
lenifa |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.