![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Gdzie szukać ubrań dobrej jakości?
Witajcie.
Zakładam ten wątek bo z tego co zauważyłam większość sieciówek oferuje ubrania które po miesiącu noszenia przypominają szmaty. Pominę do tego ich cenę... Mam nadzieję,że coś pomożecie i podzielicie się swoimi spostrzeżeniami. Nie wiem gdzie już robić zakupy by bluzki się nie rozciągały czy mechaciły. Wiem,że w każdym sklepie można znaleźć lepsze i gorsze rzeczy, ale oferowana jakość zaczyna mnie już porządnie wkurzać. Polecacie jakieś sklepy?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gdzie szukać ubrań dobrej jakości?
No właśnie.... Też mam ten problem.
Bawełniane koszulki kupuję w Esprit, S.Oliver - te sklepy mogę polecić z czystym sumieniem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
EDUkator
|
Jeśli chodzi o koszulki, bokserki - nie kupuj z chyba ribu. Sama miałam problem z tym, dostałam odpowiedź tutaj. To ten materiał z 'grubszych' prążków, bo niestety bardzo często się rozciąga, traci kształt. Niestety większość bokserek jest z tego.
Polecam Tally Weijl ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tak na prawdę w Polsce nie ma dobrej jakości ubrań nawet na metkach firmówek widnieje napis made in china co mnie normalnie dobija
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nalezy omijać sieciówki szerokim łukiem. Owszem zdarzy się znaleźć tam coś z dobrego materiału, dobrze odszytego ale jest to raczej wyjątek niż reguła.
Zostają lumpeksy i wbrew pozorom małe sklepiki z odzieżą wyprodukowaną w Polsce, ceny mają sieciówkowe lub i większe za to ubrania uszyte sa z rożnych materiałów nie tylko z poliestru. Nie wystają z nich nitki i nie odpadają guziki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wątek wydaje mi się ciekawy i przydatny więc proponuję trochę odświeżyć
![]() Polecam z czystym sumieniem: *Wojas *Ryłko *Intimissimi *Oysho *Orsay (tak na 85%) *Mango *Aggi *Nike *4F * Apart * Kruk Zdecydowanie nie polecam: * H&M - ciuchy na max 3 prania:/ omijam szerokim łukiem ![]() * Bershka - j.w. * New Yorker * Yes * Deichman * Stradivarius - kiedyś chyba było lepiej.. Ale teraz musiałam zwrócić sweter po tygodniu, bo szew się rozpruł.. Różnie bywa, ale na upartego można znaleźć coś dobrej jakości: * Reserved * Pimkie * Taijly wejly Czekam na kontynuację, bo sama jestem ciekawa co sądzicie na temat niektórych sklepów, w których jeszcze nie robiłam zakupów (np. Kazar, Esprit, Benetton - czy warto?) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Witam, odswiezam watek. Niestety jakosc sieciowkowych ciuchow wola o pomste do nieba, osobiscie najgorsze doswiadczenia mam z Zarom - kupilam pare ciuchow i wszystkie wygladaly jak szmaty juz po pierwszym praniu (!), a tanie nie byly - jak na jednorazowki. Czy mozecie polecic wiecej marek na ktorych mozna polegac? Nawet z tych drozszych? W co warto zainwestowac?
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Z ostatnich obserwacji ciuchów męża - super jakość (zwłaszcza t-shirtów) ma Tattum i Cottonfield, w tym drugim odpowiednio wysokie ceny, alerzeczy nie do zdarcia chyba
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Pomyślałam właśnie, że fajnie byłoby stworzyć taką "bazę" marek odzieżowych, podobną do KWC - opis firmy (historia, styl, kto jest targetem) + opinie i ocena użytkowniczek (jakość, ceny, reklamacje etc.)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A damskie swetry? Zmechacily mi sie wszystkie jakie kupilam w ostatnim sezonie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dla mnie dobrą jakoś ma Reserved jezeli chodzi o sieciówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
ja polecam : Solar, Simple, Monnari, lekko drożej biją po kieszeni, ale mam sweterki z tych firm , którę noszę od 5 lat, a wyglądają jak nówki, z butów - : Vezezzia, Prima
Moda, Gino Rossi, Kazar BIŻUTERIĘ ( KRUK, YES- nie!!!!!!!!!), jeżeli chodzi o złoto - najlepiej w Lombardzie - taniej i solidniej, ciekawsze wzory |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
![]() ...mam inne spostrzeżenia w tym temacie- wręcz nie cierpię tej marki i ich "jakość" jest na równi z H&M ![]() Cytat:
![]() Gino Rossi fajna jakość, ale tak jak Ecco strasznie wąskie ![]() Dobre jakościowe bluzki trafiają się w Tchibo i Lidlu (tutaj są różne serie). Z Tchibo mam nawet 2 kurtki na wiosnę, kupione kilka lat temu i dobrze wyglądają. Buty poza wspomnianymi Wojas kupuję z Marco Tozzi oraz But-S i jestem bardzo zadowolona. Na lata dobre też są Rieker oraz Tamaris. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Nie wrzucajmy wszystkich sieciówek do jednego worka - w nich też można trafić na ubrania które nie wyblakną i nie zmienią kształtu po niecałym sezonie noszenia. Trzeba zwracać uwagę na metki.
Nigdy nie zawiodłam się na: ubrania - Mango, Marks&Spencer, Tom Tailor, Esprit, Tommy Hilfiger buty - Ryłko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
dobre jakosciowo ubrania ma topshop,i river island,z butow polskie firmy:krimen,rylko(chocia z rylko ma nieciekawe wzornictwo jak dla mnie),a czy znacie polskie sklepy z dobrymi jakosciowo ubraniami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Odświeżam
![]() Kiedyś uważałam, że ciuchy z Green Point są dobre, ale nie... lniane spodnie mechacą mi się w kroku dosłownie po tygodniu... Koszule po kilku praniach robią się dziwnie cienkie, chociaż nie powiem, bo szwy się trzymają ostro. Nie polecam swetrów z Reserved - strasznie się mechacą i te ze sztucznych tkanin jeszcze się ostro elektryzują. Butik też ma słabe jakościowo ciuchy, no ale tam akurat są tanie, więc nie ma czego oczekiwać. Wiele dobrego słyszałam o bokserkach z H&M... ostatnio chciałam zrobić większy zapas i niestety nie szło trafić z rozmiarem. Ramiączka jakoś mi uparcie odstawały. Tak naprawdę trzeba sprawdzać metki zanim się kupi. Szukam teraz bawełnianych bluzek a nie z jakiegoś poliestru..
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171611&page=5 i tlyko o materiałach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=109271&page=6 to znaczy ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
polecam:
Esprit - z czystym sumieniem polecam, szczególnie bawełniane koszulki, jakość bardzo dobra, po kilku praniach nadal wyglądają porządnie, a na promocji można je kupić już od 15zł Podobnie Hilfiger i Benetton, choć akurat w tym drugim sklepie na wyprzedaży ostatnio miałam wrażenie, że ubrania są coraz gorszej jakości, koszule z cienkiej bawełenki jak w h&m'ie. Natomiast koszulki basic są ok. Vagabond - prosty design i bardzo dobra jakość, a do tego buty damskie w rozmiarze 42. Polecam sklep internetowy. Nike - polecam buty sportowe, miałam pumy, reeboki, adidasy i nike trzymają się najdłużej, a do tego wg mnie i wielu moich znajomych są najwygodniejsze. Swatch - polecam zegarki, przyjemny design, naprawdę wodoszczelne. Nie polecam - C&A tragedia - to określenie doskonale obrazuje jakość sprzedawanych tam szmat, oh pardon - ubrań. H&M - kupowałam tam t-shirty chłopakowi, ale więcej tego nie zrobie, po trzech praniach wyglądają jak szmaty, podobnie jest z damską linią basic - po kilku praniach w ubraniach zrobiły mi się dziury, a piorę w 30 stopniach. Vans - po miesiącu użytkowania dziura na palcu! Za taką cenę?! Wszyscy moi znajomi narzekają na to przereklamowane g***o. Intimissimi - myślałam że kupując stanik za 100zł posłuży mi conajmniej kilka lat, otóż nie po kilku praniach rozciągnięty jak szmata. Żal. Podsumowując - wydaje mi się, że jednym z największych problemów w tym temacie, jest fakt, iż zazwyczaj firmy odzieżowe doskonałej jakości robią rzeczy proste, totalnie pozbawione charakteru, niewspółgrające z aktualnymi trendami. Za to w sieciówkach znajdziemy rzeczy ładne, modne, za to beznadziejnie wykonane. Kompromisem w tym wypadku są wg mnie zakupy na stronach typu shwrm, a więc ubrania od młodych projektantów, gdzie jakość oraz design idą w parze. Sama posiadam kilka rzeczy i szczerze polecam A Kuczyńską, Ragdoll ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Bershka, house,reserved....
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ja jestem bardziej za własnymi projektami i szyciem u znajomej wtedy wiem , że materiał sama wybieram i jakoś mam dobra, lub kupuje w H&M lub markowe ciuchy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dla mnie ok jest Reerved, H&M, i pare innnych. Nie rozumiem dlaczego niektorzy pisza by omijac sieciowki szerokim lukiem. Kupuje rzeczy tam i mam po pare lat!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=OMiBAz7GWK8 Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-08-10 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to wszystkie te sieciówki to jedno wielkie g*wno. Omijam te sklepy szerokim łukiem, Prawda jest taka,że są to zwykłe rzeczy "made in china" i tylko metki doszywają. A naiwni ludzie lecą an zakupy do Zary, bo uważają ją za markę,haha.
Przekonałam się o tym,że najlepsze ciuchy dostanę w lumpeksach ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Royal Collection albo P&C, tylko trzeba dobrze poszukać. Bo są różne marki, ale taki McNeal albo Marco Pecci są odpowiednie cenowo i całkiem dobrej jakości. Oczywiście to ciuchy raczej ze średniej półki ale cena/jakość jest bardzo zachęcająca...
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale w lumpeksach masz rzeczy tych samych marek co w galeriach tylko starsze. Jak jesteś w stanie sie ubrać w lumpeksie to zazdroszczę ja tam znajduje głównie rzeczy które sie nadają najwyżej po domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Soyelle
|
Jak mam w portfelu nieco więcej, to zdecydowanie skupiam się na polskich markach, które rzeczywiście produkują swoje wyroby w Polsce. Nie koniecznie muszą kosztować te rzeczy duże pieniądze, trochę więcej niż w sieciówkach, ale warto dołożyć, np. do bluzki 50 zł i mieć naprawdę o wiele lepszy ciuch. Poza tym teraz jest dobra wyprzedażowa pora, więc zamiast kupować 2-3 sweterki w Reserved można zainwestować w 1 jakiejś polskiej porządnej marki.
![]()
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Dobrej jakości ciuchy dostac można w River Island oraz w xxx. Natomiast w H&M i Zarze wręcz przeciwnie
Edytowane przez Corii Czas edycji: 2016-12-14 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.