Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie Porady i dyskusje na tematy związane z profilaktyką, rozpoznawaniem, przebiegiem i leczeniem chorób człowieka. Pamiętaj: porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza i ma jedynie funkcję informacyjną!

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2013-09-30, 17:13   #1
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202

Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2


Witam


Poprzedni wątek przekroczył 5000 postów, dlatego zakładam 2 część
link do 1. części:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=398043
__________________
Nasz Skarb

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-09-30 o 17:15
Ramona_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 17:18   #2
principessina
Zakorzenienie
 
Avatar principessina
 
Zarejestrowany: 2007-06
Lokalizacja: sloneczna Italia
Wiadomości: 7 083
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Witam sie na nowym watku!
__________________
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow
principessina jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 17:19   #3
mezaga
Zakorzenienie
 
Avatar mezaga
 
Zarejestrowany: 2010-06
Lokalizacja: Małopolska
Wiadomości: 10 208
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

I ja się witam
__________________
Twory - powrót do życia - kilka dłubanek
Zaproszenia - odkurzamy wątek - zaproszenia na Chrzest
mezaga jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 17:22   #4
Matitka87
Raczkowanie
 
Avatar Matitka87
 
Zarejestrowany: 2008-02
Wiadomości: 421
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Ja tez sie witam i ponawiam pytanie.

Ja zrobilam badania po miesiacu lykania euthyrox 25
TSH 2.1 mIE/L norma 0.40-3.7
fT4 14 pmol/L norma 12-22
fT3 5.1 pmol/L norma 3.6-6.3
Co o tym sadzicie?

Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app

Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Matitka87 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 17:49   #5
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez Matitka87 Pokaż wiadomość
Ja tez sie witam i ponawiam pytanie.

Ja zrobilam badania po miesiacu lykania euthyrox 25
TSH 2.1 mIE/L norma 0.40-3.7
fT4 14 pmol/L norma 12-22
fT3 5.1 pmol/L norma 3.6-6.3
Co o tym sadzicie?
moim zdaniem ft4 trochę za niskie
powinno być minimum 60%, najlepiej w górnej granicy

Ale myslę, że nie ma sensu robic co miesiąc badań, bo TSH wolno reaguje na lek. Po wprowadzeniu leczenia/zmianie dawki badanie powinno robić się po ok. 3 miesiącach
__________________
Nasz Skarb
Ramona_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 18:22   #6
Asji
Zadomowienie
 
Avatar Asji
 
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 1 763
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
moim zdaniem ft4 trochę za niskie
powinno być minimum 60%, najlepiej w górnej granicy

Ale myslę, że nie ma sensu robic co miesiąc badań, bo TSH wolno reaguje na lek. Po wprowadzeniu leczenia/zmianie dawki badanie powinno robić się po ok. 3 miesiącach
Zgadzam się co do pierwszej części.
Co do drugiej - myślę, że po miesiącu można zrobić żeby zobaczyć czy TSH w ogóle reaguje, ale na ostateczny spadek przy tej konkretnej dawce trzeba poczekać trochę dłużej

Poza tym też się witam, mam nadzieję, że nowy wątek, mimo że o chorobie, będzie bardziej pozytywny niż negatywny
Asji jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 19:03   #7
riva92
Zadomowienie
 
Avatar riva92
 
Zarejestrowany: 2009-07
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 1 576
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Witam
riva92 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 19:13   #8
Madziarka.n
Zakorzenienie
 
Avatar Madziarka.n
 
Zarejestrowany: 2006-03
Wiadomości: 7 124
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

kurczę miałam napisać żeby trochę zmienić tytuł w nowym wątku na jakiś bardziej pozytywny..
ale zapomniałam i jak mi się przypomniało to wątek już się pojawił

witam i ja
__________________
Aparatka..
góra + dół 01/06/2012


Madziarka.n jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 19:40   #9
gwiazdeczka172
Zakorzenienie
 
Avatar gwiazdeczka172
 
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: B.
Wiadomości: 10 083
GG do gwiazdeczka172
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

I ja się witam, dobry wieczor
__________________
21.06.2008 03.09.2011



Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 20:09   #10
bombka666
Zakorzenienie
 
Avatar bombka666
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: Krapkowice/ woj. Opolskie
Wiadomości: 4 210
GG do bombka666
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Witam sie i ja
bombka666 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 20:14   #11
monika860902
Zakorzenienie
 
Avatar monika860902
 
Zarejestrowany: 2010-04
Wiadomości: 3 465
Wpisy w blogu: 1
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

ja również Was witam
długo do Was nie zaglądałam,ale to z braku czasu...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

mam do was pytanie.....czy w związku chorobą stosujecie jakąs odpowiednią diete? ja przez chorobę w pół roku rpzytyłam 15 kg (!!!!!!!!!!) i za nic nie mogę tego zgubić!!! popadam w lekką deprechę jak przymierzam ciuchy kupione rok temu -nie mam co liczyć - i tak się nie zmieszczę......moja lekarka powiedziała, że wszytsko zgubię jak bedę brała regularnie tableki (obecnie E100)- ale waga stoi albo idzie lekko w górę.....i mówiła, że mogę jeść wszystko na co mam ochotę (czytałam coś innego w necie). A jak jest u Was??
__________________
mój suwaczek

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 20:40   #12
bombka666
Zakorzenienie
 
Avatar bombka666
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: Krapkowice/ woj. Opolskie
Wiadomości: 4 210
GG do bombka666
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Zdiagnozowana jestem dopiero od czerwca ale waga nie skoczyła.
Od kiedy pamiętam ważę 56 kg.
Zauwazylam natomiast pogorszenie kondycji skory i wlosow..
bombka666 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 22:26   #13
aniolekKB
Zakorzenienie
 
Avatar aniolekKB
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: K-na ;-)
Wiadomości: 3 095
GG do aniolekKB
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Melduje się na wątku kolejna Hashimotka
aniolekKB jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 00:03   #14
Agatron
Raczkowanie
 
Avatar Agatron
 
Zarejestrowany: 2007-06
Lokalizacja: W
Wiadomości: 122
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Również witam wszystkich!
I od razu pytam. Szczepicie się przeciw grypie przy hashi? Bo mam dylemat... W styczniu przeszłam zapalenie płuc i w szpitalu mówili mi żebym się szczepiła na kolejny sezon. Ostatnio jak poczytałam o tym ile to może zrobić złego to zwątpiłam... Poradzicie?
Agatron jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 05:26   #15
201704210903
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 12 461
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

ja przytyłam 5 kg i obecnie mam TSH 0,6 a waga ani drgnie
201704210903 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 14:19   #16
riva92
Zadomowienie
 
Avatar riva92
 
Zarejestrowany: 2009-07
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 1 576
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
ja również Was witam
długo do Was nie zaglądałam,ale to z braku czasu...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

mam do was pytanie.....czy w związku chorobą stosujecie jakąs odpowiednią diete? ja przez chorobę w pół roku rpzytyłam 15 kg (!!!!!!!!!!) i za nic nie mogę tego zgubić!!! popadam w lekką deprechę jak przymierzam ciuchy kupione rok temu -nie mam co liczyć - i tak się nie zmieszczę......moja lekarka powiedziała, że wszytsko zgubię jak bedę brała regularnie tableki (obecnie E100)- ale waga stoi albo idzie lekko w górę.....i mówiła, że mogę jeść wszystko na co mam ochotę (czytałam coś innego w necie). A jak jest u Was??

Ja z 48 kg przytyłam do 63 kg. Niestety odpowiednia dawka Euthyrox'u nie spowodowała spadku wagi. Poszłam więc do dietetyka i gdy stosowałam się do jego zaleceń i przestrzegałam diety to waga zleciała do 59 kg. Niestety wakacje nie służą diecie i dopiero do niej teraz wracam.
riva92 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 14:22   #17
principessina
Zakorzenienie
 
Avatar principessina
 
Zarejestrowany: 2007-06
Lokalizacja: sloneczna Italia
Wiadomości: 7 083
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Agatron ja nigdy sie nie szczepilam przeciwko grypie, nawet gdybym nie miala hasi to tez bym sie nie szczepila, bo po co? moim zdaniem taka szczepionka jeszcze bardziej oslabia organizm, trzeba sie wychorowac...ale moze sie myle
__________________
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow
principessina jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 15:02   #18
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
mam do was pytanie.....czy w związku chorobą stosujecie jakąs odpowiednią diete?
głównie to ograniczyłam gluten i laktozę
nie jem białego pieczywa, makaronów, unikam mąki, klusek i ciast kruchych, żeby metabolizm trochę ruszył do przodu. Oprócz tego suplementuję selen, piję zieloną herbatę zamiast czarnej

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Agatron Pokaż wiadomość
Również witam wszystkich!
I od razu pytam. Szczepicie się przeciw grypie przy hashi? Bo mam dylemat... W styczniu przeszłam zapalenie płuc i w szpitalu mówili mi żebym się szczepiła na kolejny sezon. Ostatnio jak poczytałam o tym ile to może zrobić złego to zwątpiłam... Poradzicie?
Myślę, że nie ma sensu się szczepić, ponieważ wirus grypy mutuje, a szczepionka zawiera szczep wirusa z poprzedniego sezonu.
Jesli ktoś ktos naprawdę co chwila choruje, to może rozważyć taką ewentualność. Ale jeśli nie, to po co niepotrzebnie narażać organizm na wirusa.
Mój sposób na grypę - ogromna ilość czosnku
__________________
Nasz Skarb
Ramona_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 16:49   #19
pola1982
Rozeznanie
 
Avatar pola1982
 
Zarejestrowany: 2011-02
Wiadomości: 607
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Ja badam TSH i FT4 co miesiac, co najmniej do czasu gdy w końcu ureguluje wyniki.

Przy hashi wiele produktów żywnościowych jest niewskazanych, m. In. mleko i jego przetwory.
pola1982 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 17:04   #20
monika860902
Zakorzenienie
 
Avatar monika860902
 
Zarejestrowany: 2010-04
Wiadomości: 3 465
Wpisy w blogu: 1
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

hej! muszę się Wam pochwalić! Dziś odebrałam wyniki i moje tsh wynosi 0,667 ( w maju było ponad 63)!!!!!
badałam jeszcze prolaktynę- 9,71 (morma: do 29,2)- czyli jest ok.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pola1982 Pokaż wiadomość
Przy hashi wiele produktów żywnościowych jest niewskazanych, m. In. mleko i jego przetwory.
czytałam, że jeszcze warzywa kapustowate najlepiej ograniczyć
__________________
mój suwaczek

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 17:07   #21
pola1982
Rozeznanie
 
Avatar pola1982
 
Zarejestrowany: 2011-02
Wiadomości: 607
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
czytałam, że jeszcze warzywa kapustowate najlepiej ograniczyć
Tak. Jest sporo ograniczeń. Mozna sie załamać czytając czego nam nie wolno.
pola1982 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 19:37   #22
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
hej! muszę się Wam pochwalić! Dziś odebrałam wyniki i moje tsh wynosi 0,667 ( w maju było ponad 63)!!!!!
badałam jeszcze prolaktynę- 9,71 (morma: do 29,2)- czyli jest ok.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------


czytałam, że jeszcze warzywa kapustowate najlepiej ograniczyć
Gratuluję


Krzyżowych nie można, ale podobno tylko surowych. a co z gotowanym kalafiorem, brokułem czy kapustą?
__________________
Nasz Skarb
Ramona_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 19:54   #23
Linka07
Rozeznanie
 
Avatar Linka07
 
Zarejestrowany: 2007-10
Lokalizacja: Łódź
Wiadomości: 960
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Witam na nowym wątku
Co do tycia/ chudnięcia to ja mimo ćwiczeń od początku roku, nie mogę schudnąć Wydaje mi się też, że od czasu wykrycia choroby (około rok temu) przytyłam 2 kg. Z dietą jest u mnie różnie, staram się odżywiać zdrowo ale nie zawsze się udaje. Być może wynika to z tego że hormony mam od niedawna uregulowane, ale z kolei jeśli biorę leki to chyba powinny przynajmniej hamować tycie
Linka07 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 14:12   #24
principessina
Zakorzenienie
 
Avatar principessina
 
Zarejestrowany: 2007-06
Lokalizacja: sloneczna Italia
Wiadomości: 7 083
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Ja osobiscie czuje sie zle po mleku, robilam testy na laktoze, ale nic nie wyszlo, niestety nie umiem odmowic sobie kawki z mlekiem...o kapuscie tez slyszalam, czasem jem od wielkiego dzwonu (podobno ta kiszona mozna?), a wlasnie co z kalafiorem, wczoraj jadlam? ja naleze do chudzielcow, pomimo ze normlanie jadam...
__________________
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow
principessina jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 14:48   #25
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ja osobiscie czuje sie zle po mleku, robilam testy na laktoze, ale nic nie wyszlo, niestety nie umiem odmowic sobie kawki z mlekiem...o kapuscie tez slyszalam, czasem jem od wielkiego dzwonu (podobno ta kiszona mozna?), a wlasnie co z kalafiorem, wczoraj jadlam? ja naleze do chudzielcow, pomimo ze normlanie jadam...
Ja również kawki z mlekiem nie mogę odmówić
ale nie jadam juz płatków z mlekiem, nie dość, że pełne glutenu, to jeszcze z dodatkiem laktozy, normalnie samobójstwo dla mnie to było
A potrafiłam tak rano i wieczorem

A kalafior jadłas surowy?
__________________
Nasz Skarb
Ramona_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 15:08   #26
gwiazdeczka172
Zakorzenienie
 
Avatar gwiazdeczka172
 
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: B.
Wiadomości: 10 083
GG do gwiazdeczka172
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

A ja kocham kakao i co, muszę sobie odmówić?
I kalafior kocham, i brokuły. A bigosik? Matko kochana

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

A dziewczyny łykacie tabletki anty? Bo ja biorę. Lekarz powiedział, że spokojnie mogę brać, że to nie ma wpływu jedno na drugie. Bo już zastanawiałam się czy nie rzucić....
__________________
21.06.2008 03.09.2011



Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 16:03   #27
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
A dziewczyny łykacie tabletki anty? Bo ja biorę. Lekarz powiedział, że spokojnie mogę brać, że to nie ma wpływu jedno na drugie. Bo już zastanawiałam się czy nie rzucić....
Gdzieś czytałam, że przy anty jest zwiększone zapotrzebowanie na tyroksynę i TSH idzie w górę. Ale wątpię, żeby jedne na drugie działały jakoś bardzo negatywnie
__________________
Nasz Skarb
Ramona_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 16:30   #28
principessina
Zakorzenienie
 
Avatar principessina
 
Zarejestrowany: 2007-06
Lokalizacja: sloneczna Italia
Wiadomości: 7 083
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Ramona jak to surowy kalafior? fuj na parze zrobilam, a co nie powinno sie go jesc?

Gwiazdeczka
ja tez uwielbiam kakao, za bigosem nie przepadam co do anty to nie wiem, jak bym chciala drugiego dzidzi wiec nic nie biore
__________________
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow
principessina jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 16:36   #29
gwiazdeczka172
Zakorzenienie
 
Avatar gwiazdeczka172
 
Zarejestrowany: 2008-10
Lokalizacja: B.
Wiadomości: 10 083
GG do gwiazdeczka172
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że przy anty jest zwiększone zapotrzebowanie na tyroksynę i TSH idzie w górę. Ale wątpię, żeby jedne na drugie działały jakoś bardzo negatywnie
Też coś takiego czytałam, no ale skoro lekarz powiedział że jest spoko to chyba muszę mu wierzyć...

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ramona jak to surowy kalafior? fuj na parze zrobilam, a co nie powinno sie go jesc?

Gwiazdeczka
ja tez uwielbiam kakao, za bigosem nie przepadam co do anty to nie wiem, jak bym chciala drugiego dzidzi wiec nic nie biore
Ej no taki bigosik z grzybkami na święta to muuuuusi być. Albo gołąbki jak są u mnie w domu to ja je żrę na potęgę no i dlatego potężna jestem hahaha

Ja dzidzi też chcę, ale kiedyś, nie teraz. Najpierw robotę muszę znaleźć.
__________________
21.06.2008 03.09.2011



Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 16:49   #30
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202
Dot.: Choroba Hashimoto - wątek zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ramona jak to surowy kalafior? fuj na parze zrobilam, a co nie powinno sie go jesc?
podobno surowy kalafior jest zjadliwy, choć do mnie nie przemawia
czytałam, ze gotowane kapustne można jeść, to samo ukiszone, więc chyba nic nie będzie Ja uwielbiam gotowana młoda kapustę, brokuły gotowany czy kalafiora Jak mogłabym to wykluczyć z jadłospisu, nie ma mowy

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Też coś takiego czytałam, no ale skoro lekarz powiedział że jest spoko to chyba muszę mu wierzyć...
E tam, to nie ma się co przejmować jak TSH skoczy to pop prostu lekarz zwiększy dawkę leku i tyle
__________________
Nasz Skarb
Ramona_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Tagi
atpo, choroba tarczycy, hashimoto, niedoczynność tarczycy

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2019-09-19 11:32:58


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.