|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
|
Narzędzia |
2011-01-10, 22:31 | #271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Preferencje nie tylko kolorystyczne do celow roznych
Stan rodzinny- Krzysztof ,c. Gosia , s. Paweł
Ulubiony kolor(max.3): czarny, czerwony, niebieski, zielony,w przewadze czarny Nielubiany kolor(max.3): właściwie nie mam, ale jeśli chodzi o ubiór to rzadko na zielono, nie przepadam za różem Ulubione zwierzę: pies, mam królika i rybki Ulubiony film: Harry Angel, Dzień świra, Ojciec Chrzestny, Zielona mila Ulubiona książka: kocham czytać, czytam wszystko, lubię Kinga , Spóźnieni kochankowie Whartona, Demon i Panna Prym-Coelho Biżuteria-tak-nie -jaka: obowiązkowo tak!!wszelaka! kolorystycznie dobieram do odzieży kolczyki wkręcane, wiszące, srebro, frywolitkowe, lubię w przewadze czarne czerwone, niebieskie .......itd.bransoletka, właściwie noszę wszystko, tylko nie olbrzymie. Wszystko co wyrabiacie jest piękne Decoupage - przygarnę wszystko, marzy mi się skrzyneczka wisząca na klucze oraz herbaciarka, nie mam czasu sobie zrobić ponadto wszelkie pudełka, skrzyneczki, pojemniczki, świeczniki. Nie lubię ikon. Wszystko byle nie maksymalnie postarzone, w kolorach zieleni, brązu, czerwieni, właściwie nie jestem wybredna. Scrap : marzenie to notes na adresy i przepiśnik, przetwornik, złotomyślak( notes na złote myśli). Lubię połączenie z wstążeczkami, koronką. No i album na zdjęcia chciałabym album taki swój oryginalny Origami: tylko ozdoby świąteczne, bombki, tylko Świeczki, mydełka: uwielbiam papierowa wiklina: koszyczki, pojemniki na wszystko Quilling: różności Dziergałki: frywolitki są the best, broszki, kolczyki, piękne obrusiki, serwetki, lubię chusty, chusteczki, dziergane wszystko co ma dziury! uwielbiam dziury!! kamizelki, narzutki, bolereczka, choruję od dawna na sukienkę na podszewce - wiem ze nie powinnam tak pisać Torebki: oj tak , jak każda lubię torebki, raczej większe- format A4 żeby wszedł.., lubię połączenia kontrastowe np. biel i czerń, czerwień i czerń lub jednokolorowe raczej na ramię. Malunki, rysunki: nie mam obrazu do pokoju, lubię kwiaty, krajobrazy...mam zielone ściany Papier- księgom mówię nie Pergamano: w każdej postaci jest to piękne Hobby: uprawiam zbieradztwo, decoupage , rękodzieło wszelkie,podróże podróże, jestem ciekawa świata, Zawód-Praca-Szkoła: pielęgniarka ( pierwszy zawód), nauczyciel Urodziny: 11 październik Imieniny: 11 październik
Pozdrawiam Aldona https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=455643mó j zapraszam takie sobie różne twory https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=484442" Edytowane przez dzianga Czas edycji: 2011-03-01 o 21:16 |
2011-01-14, 10:46 | #272 |
Przyczajenie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ):mam Narzeczonego :P
Ulubiony kolor(max.3):raczej nie mam ulubionego,lubię odcienie czerwieni,te pasują mi do karnacji.(czarne włosy,biała skóra,niebieskie oczy.) Nielubiany kolor(max.3):w żółtym nie chodzę,bo wyglądam wtedy jakbym miała żółtaczkę :P,nie cierpię różu Ulubione zwierzę:Kot(niestety już nie żyje...tęsknię) Ulubiony film:Dawno temu w Iłży (serdecznie polecam,film ruchu rycerskiego dla ruchu rycerskiego,amatorski ale świetny) Ulubiona książka:wszystkie popularno naukowe,albo instruktażowe. Biżuteria-tak-nie -jaka:sama robię :P więc mam pod dostatkiem,niestety mam alergie na metale i tylko szlachetne mogę nosić,złota nie lubię więc-wszystko co srebrne. Inne dziedziny:właściwie lubię wszystko,byle nie było kurzołapem,wszystko co można w jakiś sposób wykorzystać(pudełka, szkatułki, notesy, chusty, serwetki),po prostu mam za mało miejsca na "ozdoby" stojące i nie pełniące żadnej funkcji. Hobby:malarstwo,biżuteria,figurki z modeliny(ostatnio zaczęłam od nowa robić),fireshow,rycerstwo . Zawód-Praca-Szkoła:ostatni rok Wydziału Artystycznego UMCS....dzięki...już mam dosyć...ile można się uczyć tego samego... zawód-plastyk :P Urodziny:17.09.... do roku już się nie przyznaje Imieniny:16.07 ( Marika) Edytowane przez liwley Czas edycji: 2011-01-14 o 11:03 |
2011-01-14, 14:18 | #273 |
Zadomowienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): maz Daniel,dzieci-brak
Ulubiony kolor(max.3): wszystkie pastele,kolory vintage-stylowe i romantyczne Nielubiany kolor(max.3): jaskrawe, Ulubione zwierzę: wszystkie Ulubiony film: wszystko zwiazane z tematyka 2 Wojny Swiatowej Ulubiona książka: Jezdziec Miedziany Biżuteria-tak-nie -jaka: kolczyki,pierscionki decu chustecznik,bransoletka scrap zakladki,notes,pamietnik, album, bardzo podoba mi sie styl vintage dziergalki nie mam wymagan Świeczki, mydełka wszystko ! Quilling,Pergamano wszystko Hobby: hand made Zawód-Praca-Szkoła: sprzedawca,obecnie pani domu Urodziny: 15.04 Imieniny: 4.05
Za kazdym nickiem kryje sie imie,za kazdym imieniem kryje sie czlowiek.Za kazdym czlowiekiem-uczucia. Szanujmy sie nawzajem w sieci.. Papierowo-zapraszam http://papierowyzakatek.blogspot.com/ Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2011-01-14 o 14:27 |
2011-01-15, 11:54 | #274 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ jest, dzieci w postaci żywego kociego inwentarza, sztuk 1
Ulubiony kolor(max.3): wszystkie odcienie szarości i wszelakie brązy, beże, kremy, pudrowy róż, fuksja. Nielubiany kolor(max.3): żółty, różowy,czerwony Ulubione zwierzę: oczywiście kot Ulubiony film: jest ich wiele, uwielbiam nutkę adrenaliny więc Thrillery mile widziane. Z seriali oczywiście przoduje Dr House Ulubiona książka: kryminały medyczne Cook'a Biżuteria-tak-nie -jaka: wszelaka, zwłaszcza kolczyki, pierścionki, korale sama nie tworzę więc chętnie przygarnę Hobby: oczywiści papierowa dłubanina, decoupage (choć nie mam na niego czasu), ostatnio coraz częściej biżuteria sutaszowa. Nie potrafię szydełkować niestety ani dziergać na drutach, za to nadrabiam haftem krzyżykowym, matematycznym. Zawód-Praca-Szkoła:pracownik biura rachunkowego Urodziny: 10.09.1984 Imieniny: 04.12 Na potrzeby wymiankowe: Uwielbiam rzeczy tworzone od serca z myślą o mnie Chętnie przyjmę wszelkie pudełeczka, komódki, moje przydasie nie mają się gdzie podziać Bardzo podobają mi się rewolucje szydełkowe i na drutach, sama jestem antytalentem w tej dziedzinie np. opaska z kwiatuchem, torebka, uwielbiam rzeczy z motywem warkocza i podziwiam piękne szydełkowe serwety. Jestem też nie filcująca a bardzo podobają mi się biżutki, brochy filcowe i pomponiaste wielkie, kolorowe naszyjniki Bardzo podoba mi się tez biżuteria wire wrapping, sama raczej nigdy nie poznam tej techniki. Ze względu na kartkowe fascynacje wszelakie przydaśki są mile widziane, ostatnio też sutasz zawładnął moją wyobraźnią więc sznureczki albo koraliki przytulę z chęcią Dla Iwonki Ulubiony kwiat, jeden ciężko wybrać ale chyba hortensja
Edytowane przez kalina1984 Czas edycji: 2014-08-06 o 17:02 |
2011-01-16, 11:03 | #275 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Cytrusska Czas edycji: 2011-01-16 o 11:05 |
2011-01-17, 19:23 | #276 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny: od 17 lat wciąż ten sam mąż Waldek, synowie: Szymon (17 lat) i Michał (9 lat)
Ulubiony kolor: beże, szarości, zielony (głównie pastelowe odcienie), niebieski, fioletowy/lawendowy, czarny i czerwony, biały też toleruję ostatnio zakochana jestem w limonkowym Nielubiany kolor: róż (szczególnie cukierkowy i przede wszystkim w ubiorze), wszystkie jaskrawe, zgniła i butelkowa zieleń, złoty (i ubrania i ozdoby) Ulubione zwierzę: kot i pies Ulubiony film: "Przeminęło z wiatrem", saga "Zmierzch", przygodowo fantastyczne (np. "Podróż do wnętrza ziemi", "Atramentowa serce", itp.), wszystkie części "Władcy Pierścieni" Ulubiona książka: Przeminęło z wiatrem, saga Zmierzch, Pamiętniki Wampirów, wszystkie Chmielewskiej, Ludluma, Cobena, sensacyjne, dobre kryminały i thrillery, przygodowo fantastyczne, a także historyczno-przygodowe Biżuteria-tak-nie -jaka: jak najbardziej tak, noszę kolczyki, naszyjniki i bransolety, przeważnie srebrne i duże (bo ja jestem duża), z kamieniami lub szkiełkami imitującymi szmaragdy, turkusy lub diamenty, a także biżuteria z drewna Hobby: robienie kartek okolicznościowych, scrapbooking (digi i real), robótki ręczne (szydełkowanie, szycie i haftowanie), papierowa wiklina, gotowanie i zbieractwo wszelkiego rodzaju przydasiów (choć mój mąż twierdzi, ze to nie hobby a wada ), ostatnio nieporadnie próbuję sił w robieniu biżuterii, decu i kusi mnie coraz bardziej transfer Zawód-Praca-Szkoła: księgowa (wciąż się doszkalająca) Urodziny: 9 marca Imieniny: 4 maja do celów wymiankowych: Decu: wszelkiego rodzaju pudełka, pojemniki, podkładki, świeczniki i inne przedmioty użytkowe, np. doniczki do kwiatów czy ozdoby świąteczne; najchętniej z motywem lawendy ewentualnie storczyków Biżu: sutasz, drewniana lub w kolorze srebra, długie kolczyki, długie naszyjniki - jeśli z wisiorem to dużym, bransolety (obwód nadgarstka 17-18 cm) Scrap: chociaż sama tym się zajmuję to chętnie przyjmę notesy, albumy, kalendarze, przepiśniki Papierowa wiklina: umiem, ale wiadomo, że "szewc bez butów chodzi", więc dla siebie nic nie zrobiłam; preferuję przedmioty użytkowe (koszyki, misy, kuferki itp.) i ozdoby (np. świąteczne) Szydełko, druty, frywolitka, szycie: przede wszystkim serwety i bieżniki (marzą mi się takie robione na drutach), ale podobają mi się także ozdoby do zawieszenia, zwłaszcza aniołki ... delikatna, druciana chusta (w miarę duża, coby pasowała na walenia ) ... oryginalne (mogą być z tzw. "jajem") poszewki na poduchy też by mnie ucieszyły (w beżach, szarościach lub fioletach), XXX bardzo ucieszyłby mnie obrazek ze słonecznikami, storczykami lub innymi kwiatkami (byle nie w różowym kolorze) Przydasie: włóczki, koronki, tasiemki, guziczki, różne metalowe elementy, koraliki, wycinanki z wykrojników i dziurkaczy, odbite stemple, bądź też same stempelki, elementy do wyrobu biżuterii, serwetki do decu, obrazki do transferu Świeczki, mydełka: uwielbiam, zwłaszcza świeczki zapachowe Origami: chociaż bardzo podobają mi się twory modułowe to jednak na chwilę obecną podziękuję, bo niestety mam gdzie tego trzymać Torby: raczej duże, chętnie filcowe - kolor szary, czarny lub czerwony (może być połączenie tych kolorów) rozmiar kapcia - 39 Nietypowe kolekcje: moja jest bardzo nietypowa - a mianowicie kolekcjonuję małe saszetki z cukrem - wiem, że to dziwactwo, ale tak mnie zauroczyły te maleńkie torebeczki, że nie mogłam się powstrzymać , sama nie słodzę niczego, ale malutkie cukry zbieram namiętnie (przykład na zdjęciu - zdjęcie z netu) to są oczywiście moje zachciewajki, mające na celu naprowadzenie darczyńcę, ale wszystko co dostanę bardzo mnie ucieszy, szczególnie, że będzie zrobione specjalnie dla mnie
Jestem w wieku, w którym głupstwa popełniam świadomie i z przyjemnością papierowe twory włóczkowo-kordonkowe dziergałki blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI Preferencje Edytowane przez Monika_75 Czas edycji: 2014-10-18 o 19:21 |
2011-01-21, 23:15 | #277 |
Rozeznanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): mąż, dwie córki
Ulubiony kolor(max.3): pomarańczowy, brązowy, czerwony Nielubiany kolor(max.3): różowy, Ulubione zwierzę: kot i żółw Ulubiony film: dużo tego Ulubiona książka: a ich to jeszcze więcej - kryminały i space opera Honor Harrington Biżuteria-tak-nie -jaka: noszę srebro i miedź - jestem uczulona na nikiel - przede wszystkim wisiory - nie ma znaczenia jaką techniką są zrobione, noszę wszystko (pierścionki, bransoletki, kolczyki), kolczyki mogą być długie, krótkie - bez różnicy - uwielbiam łańcuszkowe i gronka. Hobby: biżuteria, Zawód-Praca-Szkoła: projektant biżuterii, założyłam własną firmę Urodziny: 14 grudzień Imieniny: 3 wrzesień poza tym: Papierowa wiklina: coś na biurko na długopisy fajne by było |
2011-02-25, 02:42 | #278 |
Wtajemniczenie
|
Stan rodzinny(TŻ/dzieci): 1+2 czyli 1 małż Tomek, 2 córki: Joanna i Julia Ulubiony kolor(max.3): większość kolorów, ale głównie bordo (wiśnia)-, czerwienie, fiolety, zielenie, brązy, czarny Nielubiany kolor(max.3): wściekłe, majtkowy róż, część niebieskich, biały średnio bo szybko się brudzi więc nie mam do czego nosić Ulubione zwierzę: koty, gryzonie, mam: psa (czekoladowa półszorstka pudelpointerka), rybki i straszyki Ulubiony film: filmy ambitne ale i bardziej zwyczajne jak Haus, CSI itp znaczy niektóre kryminalne. Kocham Rejs itp, Seksmisję, Edward Nożycoręki i kilka z Depem Ulubiona książka: "Spóźnieni kochankowie" Whartona, "Lesio" Wiecha, "Egipcjanin Sinuhe" Waltari i parę innych Biżuteria-tak-nie -jaka: kolczyki- sztyfty lub średniej długości 3-7 cm na biglach zamkniętych- najlepiej srebrnych, bransoletki- 19,5-20,5 cm, naszyjniki ok 45 cm i wisiorki 50 i > czyli do długości 'pępkowych" Broszki też w wyżej podanych kolorach. Preferuję srebro, ale może być miedź i mosiądz (byleby bigle lub sztyfty były srebrne), kamienie kocham granat, bardzo lubię labradoryt, ametyst, turkus, piryt itp. Nie przepadam za zbyt błyszczącymi i sztucznymi jak piasek pustyni czy łaciate mixy Toleruję mniej błyszczące swarki ale lubię rivoli do oprawy i miyuki, toho, FP.... Chociaż sporo umiem sama robić to lubię rzeczy robione przez innych np ciekawe filcaki, plecionki, chainmaile, wrapki, AC, frywolitki, klasykę, gronka, sutasz i inne wyszywańce, makramiaki, wstążkowe kwiatkowce, rzemyki, sznurki łącznie z kumihimo, decoupage ...... więc niemal wszystko NIE ZNOSZĘ PLASTIKU! (tzw akrylu) Tolerowana tylko tensha Nie lubię złota, chyba że srebrne złocone w stylu prac Karmazynowego Kamyka Decoupage: samowystarczalna ale chętnie przyjmę wszelakie szkatułki lub ciekawą biżu Scrap: w większości samowystarczalna Origami: bardzo mi się podoba! Chętnie przyjmę Świeczki, mydełka: lubię, szczególnie pachnące piżmem, sandałem, fiołkami... Papierowa wiklina: chętnie zaadoptowałabym pudełka na przydasie w brązach, zieleniach lub czernione Quilling: nauczę się Dziergałki: wszelkiej maści- samowystarczalna Torebki: nie mam czasu szyć choć umiem. Interesowałaby mnie spora i mocna, na długim pasku (tylko takie mogę nosić ze względów zdrowotnych) -czarna, brąz, zieleń, fiolet Malunki, rysunki: lubię ale nie mam miejsca Pergamano: przygarnę w każdej postaci!!! Hobby- kaktusy i inne sukulenty, hoje, działka- rzadkie byliny, ciekawe warzywa i ziółka, wegetarianizm, rękodzieło- ostatnio głównie biżuteria Zawód-Praca-Szkoła: genetyk roślin, teraz po części też fitopatolog z racji pracy- ogólnie naukowiec..... Urodziny: 14.01 Imieniny: 6.02 Edytowane przez Rusa48 Czas edycji: 2012-12-27 o 19:02 |
2011-03-01, 15:40 | #279 |
Rozeznanie
|
Calluna_Vulgaris
Widze, ze powielilam posta - czy mozna prosic o usuniecie? Nie trzeba mi dwoch postow preferencji
Moja biżu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505050 Wymiana: biżuteria jubilerska/handmade https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post34737439 ; książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=618274; ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post34767816 Edytowane przez Calluna_Vulgaris Czas edycji: 2012-05-25 o 00:55 |
2011-03-13, 20:13 | #280 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): narzeczony Oskar
Ulubiony kolor(max.3): niebieski, zielony, pomarańczowy Nielubiany kolor(max.3): oliwkowy, brązowy (dotyczy ubrań) Ulubione zwierzę: szczur (Gucio) , pies (Shiva) Ulubiony film: ogólnie oglądam horrory np. "Egzorcyzmy dorothy mills" "Egzorcyzmy Emily Rose " oraz komedie romantyczne np: Kochaj i tańcz". Ulubiona książka: oj tego nie czytam Biżuteria-tak-nie -jaka: pierścionki, kolczyki, kolie (plastikowe-kolorowe) lub (srebrne z cyrkoniami [lub jak kto woli pseudo-cyrkoniami) Hobby: rysowanie, pisanie wierszy, śpiewanie, projektowanie, tworzenie, robienie make-up sobie Zawód-Praca-Szkoła: obecnie bezrobotna hehe Urodziny: 28.08 Imieniny: 28.08 |
2011-03-23, 12:54 | #281 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny: mąż, dorosłe dzieci + 6 kotów
Ulubiony kolor: wszystkie w zależności od nastroju oprócz neonowych Ulubione zwierzę: koty wszelakowe Ulubiona książka: a raczej autor/ka : S.King, S,Beckett, T.Gerritsen, H.Coben czyli sensacja i groza oraz poradniki /co i jak zrobić z wełny, kordonka, papieru, materiału itp/ Hobby: szydełko, frywolitka, druty, haft-xxx, richelieu, płaski, papierowa wiklina, scrapy, quilling Imieniny: 26.02 Urodziny:21.09 wymianki-przydałoby mi się ; decu -pudełko typu herbaciarka lub na biżuterię kanciaste, płaskie zawieszki typu serduszka, gwiazdki, bombki w tonacji fioletu lub ecri, koty - obojętnie jaką techniką robione biżu - TAK: sutasz lub sznurek woskowy/lniany w połączeniu z ceramiką kolczyki, wisiory, bransolety , NIE-makrama scrap - notes duży lub mały, scrapuszko jakieś filc - torba, torebka Chętnie przygarnę -przydaśki wykrojniki do maszynki BS, sznurki sutaszu, kordonki, muliny, włóczki, grube szydełka, klocki do koronki klockowej, czółenka do frywolitki, koronki, korale, koraliki, guziki, motywy z wykrojników, dziurkaczy lub inne duperele, papiery kolorowe,wizytowe, serwetki śniadaniowe do decu itp. może książka jakaś uwielbiam słodycze najbardziej czekoladowe Indywidualne propozycje wymianki mile widziane Edytowane przez mirosek Czas edycji: 2015-01-04 o 15:38 |
Okazje i pomysły na prezent
2011-03-25, 22:11 | #282 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ):tż Marcin
Ulubiony kolor(max.3): czerwony,fioletowy,czarny Nielubiany kolor(max.3): różowy,pomarańczowy,paste le Ulubione zwierzę: pies Ulubiony film: Szkoła uczuć, Bez mojej zgody, love story Ulubiona książka: kryminały,horrory,wampiry Biżuteria-tak-nie -jaka: wrapki,srebro,blyszczace, oksyda,nie plastyk - nie pastelowe i nie odblaskowe,kolczyki długie,wisiory długie Hobby: wizaż, bizuteria Zawód-Praca-Szkoła:wizażystka, kosmetyczka, projektantka biżuterii Urodziny: 12.12 Imieniny: 06.07
WYMIANA Edytowane przez mucia18 Czas edycji: 2011-03-25 o 22:14 |
2011-03-28, 21:55 | #283 |
Rozeznanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): brak
Ulubiony kolor(max.3): czarny, szary, beż Nielubiany kolor(max.3): jaskrawy róż, ogólnie bardzo jaskrawe Ulubione zwierzę: piesek, kotek chomik Ulubiony film: Ojciec Chrzestny, Skazani na Shwashank Ulubiona książka: Ojciec Chrzestny Biżuteria-tak-nie -jaka: Tak, delikatna. Ew. moje hend mejdy z modeliny Hobby: Modelinkowanie, literatura, film, niedawna dekupaż [COLOR=purple]Zawód-Praca- Urodziny: 24.04 Imieniny: 24.05
Edytowane przez Puszkaa Czas edycji: 2011-12-11 o 14:50 |
2011-06-25, 11:51 | #284 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ jest, dzieci brak
Ulubiony kolor(max.3): czerwony, a reszta kolorów - ciągle się zmienia Nielubiany kolor(max.3): khaki, a tak śrenio nielubiane to fiolet i żółty Ulubione zwierzę: kot Ulubione filmy: wszystkie Tarantino, "500 days of Summer", "Lolita", "Klimt", "Młodość stulatka", "Penelope", "Atonement", "Amelia", "Być jak John Malkovich", "Między słowami", "Happy-go-lucky", "Fight Club" Ulubione książki: "Mama i sensżycia" Yrvin T. Yalom, "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa, wszystkie Mircei Iliadego, niektóre Andrzeja Sapkowskiego i Anne Rice Biżuteria-tak-nie -jaka: oryginalna, ciekawa, niespotykana albo minimalistyczna i prosta. Zwłaszcza Topshop, niektóre handmade. Hobby: sztuka, biżuteria, motocykle Zawód-Praca-Szkoła: studentka Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie, na wydziale Grafiki, dorywczo udziela warsztatów biżuteryjnych i robi zdjęcia Urodziny: 29.09 Imieniny: 03.11 |
2011-07-14, 08:38 | #285 |
PiLLow Design
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): maużonek + larwa
Ulubiony kolor(max.3): wszystkie acz za żółtym i różem a'la barbie nie przepadam Nielubiany kolor(max.3): żółty i róż a'la barbie Ulubione zwierzę: wszystkie lubię Ulubiony film: Czekolada Ulubiona książka: Wszystko co wyszło spod ręki Cobena i Kinga Biżuteria-tak-nie -jaka: TAK srebro, wire wrapping, AC, składaczki z polotem , długa, duża acz nie masywna, raczej filigranowa forma, nie lubię jak mi na uchu ciąży. Lekko zoksydowana, najlepiej na zamykanych biglach. Lubię minerały, gronka, najchętniej z drobnych fasetek, swarki dyndadełka,świecidełka, łańcuszki lubię jak kolczyki są dynamiczne NIE naszam makram i dziergadełek, niezwykle rzadko fimo i plecionki....po prostu większosc form biżuterii robionej tymi technikami to nie są "moje" formy Sutaszu mam tyyyyyle, więc chyba też raczej nie (chociaż mam do niego słabośc ;p i są biżuteryjki, których sutasze chętnie bym nosiła. Wynika to z tego, że lubię jak biżuteria jest dynamiczna (kolczyki) a sutasz jest raczej mało dynamiczny chyba, że ma dydnadła i prześwity, gronka, coś co się rusza, wtedy go lubię ;p). TAK kolczyki i bransolety (bransy masywne, duże, szerokie) NIE kolie, naszyjniki, wisiorki.... UWAGA, wyjątki!!!, bo są a jakże Jeśli FIMO to łańcuch z jakimiś słodkościami, takie dyndadełko do np. golfa/tuniki, tylko musi byc długaśny łańcuch, bo nie lubię przy szyi. Jeśli HAFT KORALIKOWY/BEADING/PLECIONKI to kolczyki raczej w formie rombu(romba?), a'la indianki, z dydnadłami (uwielbiam!) lub bransoletka, szeroka, płaska (za chiny nie wiem jak się ten ścieg w beadingu nazywa, ale bransa po rozłożeniu ma kształt prostokonta), na nadgarstku wygląda trochę jak opaska Hobby: odkąd biżu to również moja praca, nie mam hobby Zawód-Praca-Szkoła: Z wykszt. inżynier, ekonomista marketingowiec, nauczyciel (niezły rozżut mam, bo trudno mi było się pogodzic ze skończeniem studiów i sobie dokładałam podyplomówki ) Urodziny: 22.02 Imieniny: 22.02 Edytowane przez PiLLow Czas edycji: 2011-10-28 o 15:19 Powód: ..tylko krowa nie zmienia poglądów :D |
2011-07-28, 19:18 | #286 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): jeden krasnal czteroletni, faceta brak i dobrze mi z tym
Ulubiony kolor(max.3): czerwony, czarny, pomarańczowy Nielubiany kolor(max.3): różowy! Fioletowy (czasami) i biały Ulubione zwierzę: kot, psów szczerze nie znoszę Ulubiony film: Fortepian Ulubiona książka: Saga Wiedźmińska męczona co jakiś czas, "Przegryźć dżdżownicę", "Bidul"... Biżuteria-tak-nie -jaka: Lubię duże, ale w miarę lekkie kolczyki bo mam delikatne uszy, choć nie lubię piór. Lubię, kiedy je widać. Idealnymi kolczykami są dla mnie sutaszowe, we wszystkich kolorach tęczy lub w kilku żywych i kontrastowych. Podoba mi się wire-wrapping, ale sama nie umiem go robić. Filc też jest fajny, ale mam na niego zbyt wrażliwą skórę. Szalone kolory dotyczą też naszyjników i bransoletek (choć te ostatnie rzadko noszę). Naszyjnik też musi być widoczny i najlepiej długi. Lubię kamienie półszlachetne, szklane koraliki Jablonex i podobne. Nie lubię: Swarovskiego, złota i plastiku. Hobby: biżuteria rysunek, grafika, malarstwo, kulinaria Zawód-Praca-Szkoła: studenta kulturoznawstwa ze specjalizacją grafika komputerowa , bezrobotna z aspiracjami na założenie DG (jeszcze nie wiem, którą branżą się zająć). Sama nazywam siebie po prostu artystką. Urodziny: 26 sierpnia (ćwierćwiecze!) Imieniny: 12 grudnia
jestem tu: http://kolczykijoanny.blogspot.com/ i tu: http://www.flickr.com/photos/morcik/ tutaj: http://mortsubite.deviantart.com/ a nawet tu: http://www.facebook.com/pages/Arteria/133406280033350 Mój wątek |
2011-09-22, 23:00 | #287 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): małżon, dziecię jedno, roczna pannica
Ulubiony kolor: fiolet, czerwień, czerń, szary, turkus (raczej wpadający w zielony niż niebieski = morski); ostatnio nawet fuksja i łososiowy; brąz też może być. Nielubiany kolor(max.3): różowy Ulubione zwierzę: w sumie to daję radę żyć bez zwierzaków... Ulubiony film: "Wichrowe Wzgórza" Ulubiona książka: wszystko Stephena Kinga, Tolkiena, Sapokowskiego Biżuteria-tak-nie -jaka: Najchętniej kolczyki. KOCHAM! Długie, dyndające, lekkie, raczej wiszące i smukłe niż koliste i inne rozlazłe Bigle zamknięte, bo inaczej gubię, bądź porywa mi je dziecko. Materiały: srebro w każdej postaci (bigle koniecznie), może być miedź; oksyda jak najbardziej. Lubię gronka, AC, wire-wrapping, lutowańce. Minerały zawsze, w każdej ilości. Swarom raczej podziękuję. Nie posiadam za wiele (lub wcale): plecionek, sutaszu, fimo, filcu, decoupage, więc nie wiem, czy lubię Bransoletki, naszyjniki, wisiory, broszki - nie mam jakiś szczególnych wymagań. Hobby: ceramika... miłość świeża, ale raczej dozgonna Zawód-Praca-Szkoła: matka polka, technik hotelarz, czeladnik kucharz, niedoszły rolnik, studiujący pedagog edukacji artystycznej, sam sobie panem w swojej firmie Urodziny: 19.03 Imieniny: 30.05 Edytowane przez JoannaW_ Czas edycji: 2011-11-01 o 00:07 |
2011-09-24, 15:55 | #288 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): nie mam dzieci, nie mam męża ani narzeczonego - panna na wydaniu
Ulubiony kolor(max.3): zielony, fioletowy, czerwony Nielubiany kolor(max.3): ? Ulubione zwierzę: najbardziej ptaki ale ogólnie wszystkie poza pająkami i kleszczami Ulubiony film: Arizona Dream, Notting Hill, Podwójne życie Weroniki, Francuski pocałunek i wiele innych Ulubiona książka: Ania z Zielonego Wzgórza, Alicja w Krainie Czarów, Biżuteria-tak-nie -jaka: nie: złota, kolczyków nie noszę, tak: bransoletki, naszyjniki pasujące do rudzielców Hobby: obserwowanie przyrody, zwłaszcza ptaków, wszelkie robótki plastyczne - rysowanie, malowanie, biżuteria (od niedawna ale już to lubię ), długie spacery, zbieranie grzybów itp., fotografia, uczenie się gotowania. Zawód: technik ogrodnik ale nie lubię prac ogródkowych..., technik administracji, licencjat ze stosunków międzynarodowych - ale ze słabą znajomością języków (nie mam do tego cierpliwości); -Praca: dokuczliwy brak pracy, szukam jakiegoś zajęcia dla siebie, poza tym siedzę głównie w domu i szukam... jeszcze nie wiem czego -Szkoła: po licencjacie, Urodziny: w Wigilię BN... Imieniny: dzień ten sam co urodziny ale miesiąc piąty |
2011-10-21, 11:12 | #289 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ):Mąż Grześ córka Oliwka
Ulubiony kolor(max.3): Czerwony,brąz,fioletowy Nielubiany kolor(max.3):ciemno zielony Ulubione zwierzę: brak Ulubiony film:Uwielbiam wszystkie Polskie komedie Ulubiona książka:Samotność w sieci Biżuteria-tak-nie -jaka:posiadam ale nie chodze ,więc nie chce Hobby:Hand made Zawód-Praca-Szkoła: nie pracuje zajmuje sie domem Urodziny:11 maj Imieniny:29 maj Do celów wymiankowych : Przydałby mi sie fajny notes na zapiski (scrap) Herbaciarka (decu) ozdoby na choinke ( np śnieżynki ) koszyczek na duperelki ( papierowa wiklina) świeczki ,mydełka - zawsze może jakaś świateczna ozdoba do okna. wszekiego rodzaju przydasie czyli ,guziki ,koraliki,koronki i inne bardzo potrzebne rzeczy Mam nadzieję że pomogłam,a jeżeli nie to prosze się nie przejmować ,kocham rekodzieło i na pewno uciesze sie z każdego prezentu. Edytowane przez diablica81 Czas edycji: 2011-11-03 o 16:30 |
Okazje i pomysły na prezent
2011-10-22, 20:00 | #290 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ):mąż Piotr córka Marysia
Ulubiony kolor popiel, czerwień, fiolet: Nielubiany kolor: brak Ulubione zwierzę : pies Ulubiony film ,, Tylko mnie kochaj: Ulubiona książka,,Arabska żona" , ,,Arabska córka": Biżuteria-tak - korale, bransoletki,: Hobby decu, frywolitka, szydełko, trochę filcowanie, kwiatki doniczkowe (kaktusy, storczyki): Zawód-nauczyciel: Urodziny 29 .06: Imieniny03.09: Edytowane przez Izka29 Czas edycji: 2011-11-02 o 17:23 |
2011-10-22, 20:15 | #291 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(TŻ/dzieci): 2 dorosłe córki, 2 wnusie. Ulubiony kolor(max.3): beże i w ogóle raczej jasne kolory Nielubiany kolor(max.3): kolory ostre, żarówiaste, mocne. Ulubione zwierzę: kot, zdecydowanie. Ulubiony film: "Ojciec chrzestny" Ulubiona książka: chyba takiej nie ma ale ogólnie fantasy i iberoamerykańska. Biżuteria-tak-nie -jaka:raczej żadna, kiedyś sama robiłam i rozdawałam bo nie noszę. Decoupage: początkująca Scrap: a o co chodzi ? Origami: tego nigdy się chyba nie nauczę... Świeczki, mydełka: wszystkie lubię Papierowa wiklina: fajna sprawa, podobają mi się w brązach, pewnie dlatego że bardziej przypominają naturę Quilling: czarna magia ale spróbuję się nauczyć bo mi się podoba. Dziergałki: szydełko, druty, szycie bez tajemnic Torebki: to torebki też robicie Malunki, rysunki: upośledzona, całkowity brak umiejętności Pergamano: przepiękne, widziałam ale nie potrafię Hobby- ogród, szydełko a ostatnio decoupage. Zawód-Praca-Szkoła: cyferki czyli.... Urodziny: 05-10 Imieniny: 09-05 |
2011-10-23, 23:54 | #292 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Mąż Jarek, synek Arek ;-) (4latka) Szymek (18.11.2012)
Ulubiony kolor(max.3): fioletowy, brąz, żółty Nielubiany kolor(max.3): eee brak Ulubione zwierzę: pies, chomik, rybki, krówki, owieczki Ulubiony film: I kto to mówi, filmy z John Travolta, Bruce Willis, Tom Cruise, Sean Conery Ulubiona książka: Kolacja na Titanicu, Harry Potter, ksiązki M.Musierowicz Biżuteria-tak-nie -jaka: tak, wszelaka, Hobby: turystyka,haft krzyżykowy,książki, internet na wizażu ;-) podoba mi się wszystko hand-made muszę to rozszerzyć: biżuteria- chętnie sutasz deco- podobaja mi sie skrzyneczki z przegródkami, herbaciarki, skrzyneczki na klucze, chusteczniki, szukam serwetek z cherubinkami Rafaela Santi- na punkcie tych aniolków mam bzika i serwetek o tematyce kawy,cappucino ,cukier,herbata szydelko- serwetki, obrusiki,ale takie do 25cm aniołki tez super, na wielkanoc jajka ;-) zawieszki,a teraz to mam bzika i chętnie wszystko szydełkowe przyjmę dodaje: quilling- fajna sprawa, podoba mi sie scrapowanie- to coś nowego dla mnie, podoba mi sie, pudełka explodujace, kartki okolicznościowe, album, notes frywolitka- o też mi sie podoba wiklina papierowa- małe pudełka, koszyczki, przydaśki np do scrapowania, chetnie zgarnę takie motylki lub listki z wykrojników w okresie świątecznym na Boże Narodzenie: małe aniołki szydełkowe i śnieżynki do powieszenia na choince przydasie ; koraliki, włóczki, szydełka ,druty jakieś książki z szydełkiem -instrukcje i nauka, pędzelki do decopage mulina biała, czarna,czerwona Ariadny lub DMC bo to zawsze schodzi w hafcie krzyżykowym torebka mała czarna wizytowa np na wesele Ucieszę sie ze wszystkiego zrobione od serca Zawód-Praca-Szkoła: ekonomistka i technik obsługi ruchu turystycznego, obecnie Pani Domu ;-) i mamusia 24h Urodziny:29.06 Imieniny:30.06
emi29w@op.pl Preferencje:https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=292 Mój Magiczny Świat Krzyżyków ;-) https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post38454015 Edytowane przez emi29w Czas edycji: 2013-10-07 o 22:27 |
2011-10-24, 11:15 | #293 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ):
mąż Marek, córeczka Natalia (28.05.2004 r.), córeczka Oliwia (14.02.2013 r.) Ulubiony kolor(max.3): nie mam jednego ulubionego, ale szarości, biel, fiolet - takie raczej spokojne Nielubiany kolor(max.3): wściekłe odcienie każdego Ulubione zwierzę: koty - mam obecnie 3 sztuki. Mam również 2 psy. Ulubiony film: wszelkie medyczne, sensacje i kryminały, ale nie gardzę komediami romantycznymi. Jednego filmu nie da się wymienić, ale bardzo lubię serial Gotowe na wszystko oraz Dr House. Ulubiona książka: czytam je pasjami i to każdą, którą dorwę. Ale najprzyjemniej czyta mi się thrillery medyczne Cook'a. Uwielbiam też książki Chmielewskiej. Biżuteria-tak-nie -jaka: raczej tylko kolczyki i to dość delikatne, długie ale z niedużą ilością błyskotek. Ewentualnie delikatny naszyjnik lub wisiorek - bardziej koralikowy niż szydełkowy. Podoba mi się sutasz. Hobby: literatura wszelaka, szydełkowanie (to moja umiłowana technika)i szycie, technika pergaminowa i scrapp, poza tym imanie się wszystkiego, co akurat mi się spodoba (papierowiklina, bibuła, planuję decu itp.) Zawód-Praca-Szkoła: Zarządzanie i marketing na KUL, kilka lat pracy na stanowisku sprzedawcy i projektanta mebli, a obecnie słodkie bezrobocie Urodziny: 19.02.1981, ale kto bym tam lata liczył Imieniny: 26.07 W wymiankach ucieszy mnie wszystko, ale żeby pomóc podpowiem: szydełko lub druty: komin lub fantazyjny szal, galanteria dla 10-latki i prawie 2-latki (np kapciuszki rozm 34 i 24), i wszelkie przydasie szydełkowe. KApciuszki dla mnie rozm 39 scrap: wszystko, co się da decu: pojemniki na kawę, herbatę (oprócz herbaciarki, bo już mam ), przyprawy, w kolorze zieleni i pomarańczu i najchętniej ze słonecznikami. Przyjmę również same serwetki, bo chcę zacząć zabawę w tej technice papiero-wiklina: ozdobna szkatułka, kuferek, koszyki do szafek, albo po prostu gotowe skręcone rurki, z których sama coś sobie uwiję quilling: kartki bądź gotowe komponenty origami: podziękuję biżu: długie delikatne kolczyki w jasnych odcieniach, delikatny kpl sutaszu, najchętniej kolory czarny, biały, szary. Jeśli frywolitkowa to w odcieniach niebieskiego, czarnego lub bieli i nieduża. Kolczyki koralikowe - najlepiej połączenie czarnego z fioletem. Naszyjnik lub wisiorek. Haft krzyżykowy: Metryczka chrztu, choć to już dawno było, ale pamiątki nie mam szycie: - torebka, szal metodą układania nitek na folii (nie znam nazwy) Poza tym wszelakie przydasie do robótek na szydełku i inne duperelki Przygarnę również akcesoria do biżu, do scrap, pergamano, próbki włóczek, serwetki do decu. Nie jest to lista życzeń, tylko małe podpowiedzi, a tak naprawdę ucieszy mnie WSZYSTKO!!! Z każdego prezentu cieszę się jak dziecko, a do szczęścia niewiele mi potrzeba
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2014-10-20 o 09:26 |
2011-10-25, 15:06 | #294 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny wolny, na emeryturze od 2010r.
ulubiony kolor czerwony, i odcienie jesieni Nie ulubiony kolor czarny i biały Ulubione zwierzęta wszystkie, a najwięcej psy mam jednego wabi się Hektor Ulubiony film właściwie nie mam, Horrory Ulubiona książka jednej nie mam , tematycznie to kryminały i sensacyjne Biżuteria tak, nie, jaka srebrna , kolczyki raczej duże Hobby szydełkowanie, kartki Zawód, praca, szkoła wykształcenie średnie, technik biurowy Urodziny 20.01.. 1950 Imieniny 10.06 |
2011-10-25, 18:58 | #295 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): ja kura (poniekąd domowa), 4 kurczaki i kogut, czyli TŻ
Ulubiony kolor(max.3): wszelkie brązy, fiolety i desenie czarno-białe. Lubię też typowe desenie zwierzęce (zebra, tygrys) i paski. I uwielbiam wzory liściowe, gałązkowe itp Nielubiany kolor(max.3): żarówy wszelkie, w ubiorach nie mam zielonego wcale, złotego nie trawię szczególnie właśnie w ubraniach. I nie lubię połączenia zgniłej zieleni z brązem. Ulubione zwierzę: kot Ulubiony film: Co sie wydarzyło w Madison County Ulubiona książka: łooo, szerokie spektrum Chmielewskiej i Kinga Biżuteria-tak-nie -jaka: lubię długie kolczyki, ale bron Boże sztyfty, naszyjniki i korale sporadycznie, nie lubię bransoletek i nie jestem broszkowa. W dodatku na co dzień wolę biżuterię mało rzucającą się w oczy, raczej skromną. Prostota na co dzień, od święta za to - hulaj dusza piekła nie ma Hobby: szydełko, książki, druty, ogródek, gotowanie Zawód-Praca-Szkoła: coś w stylu księgowej Urodziny: 19 listopad Imieniny: 23 maj ulubiony kwiat: chyba najbardziej lubię Jaśmin ze względu na zapach. Ogólnie bardzo lubię motywy liściowe, szczególnie w barwach jesieni. Ale odkąd zaczęłam deku podobają mi sie prawie wszystkie motywy kwiatowe - ważne, by pasowały kolorystycznie do całego przedmiotu. rozmiar 38. niestety edit: na potrzeby wymianek napiszę - malo oryginalnie - że ucieszy mnie wszystko, co jest zrobione z myślą o mnie. Ale z pewnością przyda mi się parę rzeczy konkretnych. Z papierków to ucieszę się z kalendarza ładnie ozdobionego, ewentualnie notesu-zapiśnika. Oba wielkości zeszytu. Nie wzgardzę też kartkami okolicznościowymi na różne okazje. Z szydełkowych rzeczy niewiele nieumiem zrobić sama, ale chętnie przygarnę coś dla dziewczyn (6lat około, 128rozmiar) i niestety raczej nie serwety, bo nie mam ich zwyczajnie gdzie wyeksponować a sama wiele bym z chęcią zrobiła Z DQ będę szczęśliwa, gdy mnie nim ktoś uraczy . origami, quilling - podoba mi się strasznie, ale podobnie jak serwety - nie mam miejsca na ich postawienie ale z kuli zawieszki się też ucieszę papierowa wiklina - raczej dziękuję. w poprzednich wymiankac dostałam już fajne wiklinowe pudełka. Przydaśki chętnie przygarnę. I kwiatki różnej maści, nawet szydełkowe, bo te akurat niby sama robię a i tak szewc bez butów.... I najważniejsze - moje chciejstwa moimi chciejstwami, ale gdy dostanę coś innego, też się będę cieszyć
Edytowane przez cocci Czas edycji: 2014-10-25 o 13:25 |
2011-10-27, 23:07 | #296 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): mąż i 4 córki (9 lat, 6 lat, 4 latka i 1 rok)
Ulubiony kolor(max.3): czerwienie, brązy i stalowy Nielubiany kolor(max.3): wściekłe kolory jarzeniowe Ulubione zwierzę: kot, ale i inne do przytulania Ulubiony film: Młodzi Gniewni i wyciskacze łez Ulubiona książka: romanse, Dziwne losy Jane Eyre, ale i obyczajowe, horrory pod warunkiem że nie są zbyt straszne bardzo lubię czytać ale ostatnio mam mało czasu, rodzinka i dłubanki zajmują mi większość czasu, a i mąż też domaga sie "troszkę" uwagi Biżuteria-tak-nie -jaka: kolczyki i wisiorki, bransoletki bardzo sporadycznie Hobby: szydełko, rycie w ziemi (ogródek), pichcenie słodkości jak mnie najdzie to również krzyżyki Zawód-Praca-Szkoła: rolniczka, choć z wykształcenia pracownik biurowy Urodziny: 24 październik Imieniny: w dzień Babci (choć jeszcze nią nie jestem ) Dla celów wymiankowych: Ucieszy mnie wszystko zrobione od serca : i pudełko na przydasie, biżu najróżniejsze, serwetki i drobiazgi świąteczno-okolicznościowe, obrazki, papierowa wiklina, drutowe, szydełkowe, quilling, xxx (obraz na czarnej kanwie -są wspaniałe, a sama nie mam coś czasu na zrobienie sobie samej, i inne techniki które wszystkie nie sposób wymienić Przydaśki - do karteczek, robię głównie haft matematyczny i pergamano, ale kwiatki, serduszka, listki i inne tego typu zawsze ozdobią niecodziennie specjalną karteczkę Edytowane przez agusia2410 Czas edycji: 2013-11-11 o 22:52 Powód: dopisek |
2011-10-31, 01:46 | #297 |
Zakorzenienie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): syn 10lat, córcia 3latka, oraz Tuptuś króliczek, chomik i rybka
Ulubiony kolor(max.3): czarny, czerwony, biały Nielubiany kolor(max.3): różowy, Ulubione zwierzę:wszystkie Ulubiony film: przyrodnicze, podróżnicze Ulubiona książka: zależy od nastroju, he, he ostatnio bajki na dobranoc Biżuteria-tak-nie -jaka: tak, kolczyki, bransoletki, wisiorki (wszystko w starym lub orientalnym stylu, ale inne też broszki Hobby:zwierzątka kwiatki dłubanki ręczne Ucieszę się: ze wszystkiego nie jestem wybredna Zawód-Praca-Szkoła: tymczasowo mamusia 24h Ulubiony kwiat: wszystkie Urodziny: 25.02 Imieniny: 29.05 Przy okazji jakiejs wymianki chetnie przygarne: 2 doniczki w kolorze zieleni Do córci 1 w jej vlvbionym kolorze różowym Dla syna 1 pistacjową lub czerwoną Ucieszą mnie też różne przydasie: do rzeczy szydełkowych (koraliki, wstążeczki, kwiatki i inne, nie pogardzę karteczkowymi. Ostatnio tez powstaje u mnie sutasz więc i jakieś kamyczki do niego czy sznureczki Ogólnie jestem chomik i zbieram wszystko bo nigdy nie wiadomo kiedy to się może przydać Zaczynam przygodę z decu więc wszelkie przydasie Gdyby coś do wystroju mieszkania to tak np do pokoju w kolorze zieleni, brazu. Łazienka domaga sie czegoś biało-czarnego Kuchnia obojetnie - mogą być żywe kolorki aby z nudnej biało czarnej zrobić żywą Serwetki też mogą być mimo że sama robię ale te które robię to najczęściej wydaję i nie mam swoich. Coś np ciuszkowego to w rozmiarze 34/36 (S) Gdyby miała mi się trafić jakaś torebka to tylko taka z długim paskiem do przewieszenia w poprzeg przez ramię, innych nie noszę. Nie lubię mieć zajętych łapek Wymianka świąteczna wszystko co świąteczne a najbardziej ozdoby
Świąteczna wymianka pudełkowa - zapisy do 15.11. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=37513922 #post37513922 Zajączek, jajeczko, baranek - wymianka Wielkanocna zapisy do 31.01.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=38467042 #post38467042 Edytowane przez MagdaBM1 Czas edycji: 2012-10-30 o 16:05 |
2011-11-03, 22:26 | #298 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): mąż, 2 dzieci,
Ulubiony kolor(max.3): wszystkie Nielubiany kolor(max.3): wściekłe: pomarańcze, zielenie, kanarki... Ulubione zwierzę: psy Ulubiony film: "Piąty element" Ulubiona książka: wszystkie Jerzego Pilcha Biżuteria-tak-nie -jaka: raczej nie Hobby: szydełko, pastele, rodzina )) Urodziny:05.04 Imieniny: 26.07 ucieszę się z; decu -pudełko na przydaśki wszelakie.... bo nie potrafię "decuprzyć.".. i przydaśki -wszelkie mile widziane, głównie małe koraliki, wełenki... itp.
2011-11-12, 20:45 | #299 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze mnie tu nie ma, więc dodam, może się przyda w wymiankach
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): brak Ulubiony kolor(max.3): ogólnie zimne, lubię złamaną biel Nielubiany kolor(max.3): tzw. kolory ziemi, kolory przybrudzone, szarawe, nie przepadam tez za niebieskim Ulubione zwierzę: koty (mam dwa) Ulubiona książka: kocham Agathę Christie i Joannę Chmielewską, Biżuteria-tak-nie -jaka: srebro (jasne i oksydowane), miedź, ale też mniej szlachetne metale, byle nie na biglach/sztyftach, bardzo lekkie kolczyki (moje uszy nie lubią ciężarów), naszyjniki, zwłaszcza długie wisiory, ale te mniejsze też, bransoletki noszę rzadko, ale noszę, obwód nadgarstka 15 cm, lubię też materiałowe/filcowe broszki i pierścionki na kościsty palec. Podobają mi się delikatne łańcuszki i inne dyndajki. NIE noszę: jasnego złota, metalowych broszek, ciężkich kolczyków, biżuterii bardzo "bogatej", wolę prostsze formy Hobby: hand made, książki, mam słabość do matematyki Zawód-praca-szkoła: uczę się Urodziny: 17.03 Imieniny: 05.02
Edytowane przez czarna kawa Czas edycji: 2012-05-26 o 11:13 |
2011-11-13, 10:27 | #300 |
Raczkowanie
|
Stan rodzinny(dzieci i TŻ):mąż,syn 6 lat,córcia 4 miesiące,pies i dwa koty
Ulubiony kolor(max.3):biel,czerń,zieleń Nielubiany kolor(max.3):pomarańcz Ulubione zwierzę:ogólnie wszystkie Ulubiony film:Ostatni mochikanin Ulubiona książka:"Ostateczni"Henryk Wiatrowski Biżuteria-tak-nie -jaka:skromna,delikatna,nie cierpię chodzić jak choinka Hobby:kiedyś pisanie wierszy,a narazie pieluchy Zawód-Praca-Szkoła:kura udomowiona Urodziny:mam Imieniny:też mam
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.