Preferencje nie tylko kolorystyczne do celow roznych - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 16:15   #331
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Dot.: Preferencje nie tylko kolorystyczne do celow roznych

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): mąż, 2 synów-Piotr i Kuba
Ulubiony kolor(max.3):Czerwony, zielony, zółty(głębokie, nasycone)
Nielubiany kolor(max.3):zgniłe brązy i zielenie,żarówy
Ulubione zwierzę:wszystkie z liczbą nóg poniżej 6
Ulubiony film:Pan Wołodyjowski
Ulubiona książka:dużo ich. Ale chyba najbardziej ulubione, takie z młodości "Więcej niż przyjaźń"i"Lato letnich ludzi"
Biżuteria-tak-nie -jaka:każda, byle nie za ciężka. Preferowane kolczyki i pierścionki.
Hobby:książki, robótki(szydełko, druty, frywolitka, krzyżyki). Próbowała jeszcze kilku. Chciałabym spróbować decupażu.
Zawód-Praca-Szkoła:z wykształcenia:kosmetyczka ,nauczycielka,manicurzyst ka. Obecnie mama na pełny etat i dobrze mi z tym.
Urodziny:15.01.1982
Imieniny:21.10

Lista życzeń jest krótka: jakiś piękny, nieduży sutasz, przydasie do tegoż, coś z biżuterii filcowanej, rękawiczki koronkowe(rozmiar średni), wszelkie przydasie do wymienionych przeze mnie technik oraz do stworzenia sutaszu. W sumie za wszelakie ręcznie robione cudeńka jestem wdzięczna.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72

Edytowane przez Ulcia2512
Czas edycji: 2012-04-22 o 19:09
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 22:02   #332
rardan
Zakorzenienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ):Mąż jeden od 11 lat i Synek Szymuś- 7 lat.
Ulubiony kolor(max.3): czerwony(malinowy), niebieski turkusowy,chabrowy,rudy.
Nielubiany kolor(max.3): wszelkie żarówy
Ulubione zwierzę:pies, ale nie posiadam żadnego, bo mieszkam w bloku.
Ulubiony film: nie mam ulubionego, ale lubię komedie, rzewne filmy o miłości, ciekawe przygodowe i sensacyjne.
Ulubiona książka: nie mam ulubionej, ale lubię czytać powieści przygodowe, niekiedy romanse, powieści sensacyjne. Ostatnio tylko jakoś mało czasu na czytanie.
Biżuteria-tak-nie -jaka: lubię biżuterię w każdej chyba technice.
Hobby: szydełko, druty
Zawód-Praca-Szkoła:wyuczony- ekonomistka w tej chwili bezrobotna i intensywnie poszukująca pracy
Urodziny: 21.11.1968r.
Imieniny:03.I

Bardzo podobają mi się prace decu np. szkatułki, chusteczniki,
Hafty- motywy kwiatowe ( róże, słoneczniki), ale również inne chętnie przygarnę.
Notesiki, zapiśniki scrapki są cudne.
Biżu bardzo lubię. Kolczyki delikatne, dyndające.
Wiklina papierowa bardzo mi się podoba np. koszyczki na różne drobiazgi.
Na szydełku dużo robię, ale ucieszę się z bieżnika na ławę, torebki.
Druty-chętnie przygarnę komin, serweteczki bieżniczki, zawieszki.
Szycie: ostatnio wpadły mi w oko cudne poduszki z dużym kwiatowym motywem.
Mieszkanie na razie malutkie.
Pokój w kolorach: meble ciemny brąz, tapeta żółto-kremowa, tapicerka butelkowa zieleń.
Akcenty w bordo.
Kuchnia odcienie zieleni groszkowej, płytki żółto-waniliowe.
Łazienka w kolorach biało-niebieskich.
No to jeszcze noszę rozmiar 38-40, buty 38,
Torebki lubię małe wizytowe lub średnie codzienne, kolory stonowane.

Ucieszę się z każdego zrobionego specjalnie dla mnie prezentu.

Edytowane przez rardan
Czas edycji: 2013-10-13 o 20:29
rardan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-17, 20:15   #333
kaariokaa
Wtajemniczenie

Stan rodzinny: mąż i kot zwany Myszą
Ulubiony kolor: do ubrania czerwień, czerń, granat; dookoła: zieleń, brąz, ecru
Nielubiany kolor: róż i jakrawości
Ulubione zwierzę: wszystko co ma nogi, nie pełza i nie syczy
Ulubiony film: "Once", "Wierny ogrodnik", "Amadeusz", "Piraci z Karaibów", "Siódma pieczęć", "Hanami - kwiat wiśni" i wiele, wiele innych
Ulubiona książka: całe mnóstwo; np. to co napisali Murakami, Kundera, Segal
Biżuteria: wszelkie kolczyki, bransoletki, wisiory
Hobby: scrapowanie, film, książka, muzyka
Urodziny: 11 lipca
Imieniny: 26 lipca
kaariokaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 20:11   #334
carrot
Zadomowienie

GG do carrot

Stan rodzinny: mąż, synek (3l.), córcia (1r.)
Ulubiony kolor: odcienie niebieskiego (turkus, błękit), róże, optymistycznie trawiasta zieleń
Nielubiany kolor: fiolet, średnio pomarańcz, złoty
Ulubione zwierzę - motyw: motyle, ptaki
Ulubiony film: 'Jeden dzień', 'Zaklęci w czasie'
Ulubiona książka: j.w.
Biżuteria: naszyjniki skromne: w stylu delikatnego, nieprzegiętego steampunk; ew. krótkie, bardzo delikatne, romantyczne z niewielką ilością dodatków ale za to wysmakowane kolczyki najmniej ale chętnie: coś bardzo skromnego; lubię szkło weneckie, ew. delikatne perły; nie cierpię lawy i nie przepadam za filcem w bransoletkach i kolczykach, natomiast filcowe broszki są OK ; bransoletki tak ale delikatne; preferowane style wg załączonych zdjęć.
Hobby: scrapbooking tradycyjny, digital scrapbooking, malowanie na szkle i porcelanie
Praca: aktualnie urlop wychowawczy
Urodziny: jesień
Imieniny: 25.11

Podziwiam: filcowe małe maskoteczki, szyte torebki, torby zakupowe ręcznie szyte, decoupage'owe szkatułeczki, szydełkowane serwetki, szydełkowane 'wstążeczki', które można użyć w scrap-pracach, ciuszki dziewczęce (czapeczka, bolerko? na 86-92cm), sutaszowe b.skromne kolczyki, szyte/dziergane podusie, ręcznie robione mydełka, świece, biżuterię wire wrapping, kolczyki z fimo, jeśli haft krzyżykowy, to w postaci serwetki/dziecięcego ubranka np. body;

Nie przepadam: frywolitki - zupełnie nie mój styl..., origami;

Nie lubię: przepychu i nadmiaru, świecidełek, cekinów, czegoś, co zalatuje jarmarkiem . Za to lubię eleganckie 'clean & simple'.

Będę wdzięczna za wszystko, w co ktoś włoży serce. Proszę jedynie, by było to choć trochę praktyczne Mam za małe mieszkanie i za małe dzieci na ozdóbki.

>> Moją wylosowankę przepraszam za muchy w nosie, mam nadzieję, że nieco rozjaśniłam i przybliżyłam swoje gusta i nie będzie męką coś dla mnie zrobić ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3barilcharmbclear.jpg (43,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg steampunk-necklace.jpg (121,7 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez carrot
Czas edycji: 2012-06-27 o 09:04
carrot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-18, 18:32   #335
babydelfi
Zakorzenienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Mąż ten sam od 8 lat, dwójka dzieci syn Filip lat 7 i córcia Joanna lat 4.
Ulubiony kolor(max.3): niebiesi, czarny, odcienie czerwieni, byle nie jaskrawe
Nielubiany kolor(max.3): ostre i intesywne kolory
Ulubione zwierzę: pies i kot
Ulubiony film: nie mam
Ulubiona książka: "Wczorajsza młodość", i wszelkie książki zawierające w sobie jakieś tajemnice, ogólnie uwielbiam czytać wszystko
Biżuteria-tak-nie -jaka: lubię biżuterię i lubię ją nosić ale niekoniecznie przy pracach domowych , chętnie brosza, przypinka, spinka do chusty. Kolczyki najlepiej, długie i wiszące. Wisiorki i naszyjniki wszelakiej maści. Ostatnio zakochałam się w biżuterii sutasz. Hobby: szydełko, kwiaty, ogród, pieczenie i gotowanie
Zawód-Praca-Szkoła:wyuczony- po studiach: filolog języka polskiego, po technikum: Technik technologii żywności o specjalizacji ciastkarsko-piekarskiej, obecnie pracuję jako "kura domowa"
Urodziny: 18.01.1982
Imieniny:13 II

Generalnie wybredna nie jestem i cieszę się ze wszystkiego, bo do wszystkiego znajduję jakieś zastosowanie. Na pewno ucieszy mnie jakaś biżuteria. Nie pogardzę również szalem wykonanym na drutach, bo ta technika nie jest najlepiej opanowana przeze mnie. Wszelkiego rodzaju pudełeczka, szkatułki czy pojemniczki lub koszyczki będą radować moje serducho i cieszyć oko . Chociaż sama robię na szydełku to ucieszę się również z "szydełkowca" dla mnie przygotowanego, bo zrobić dla siebie to zawsze brakuje czasu .
Torebki, torby bardzo chętnie przygarnę wolę takie mniejsze lub średnie niż te duże i ogromne.
Haft krzyżykowy lubię, umiem lecz nie mam czasu, z tej techniki chętnie przygarnę obrazki z motywami dziecięcymi, postaciami z kreskówek.
I baaardzo choruję na biżuterię sutasz, bo ta technika jest taka cuudna
Rozmiar buta 37-38 , obwód głowy standardowy , ogona nie posiadam

Najważniejsze jest dla mnie to, że ktoś włożył trochę pracy w rzecz akurat dla mnie, za co z góry serdecznie dziękuję.

Edytowane przez babydelfi
Czas edycji: 2014-10-18 o 13:43
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 11:33   #336
tmacek57
Rozeznanie

stan rodzinny; mąż, syn i córka/dorośli ze swymi połówkami/ wspaniały wnuczek,
ulubiony kolor; wszystkie jasne, pastelowe kolory
nielubiany kolor ;ciemne, czarne kolory
ulubione zwierzę; chyba pies
ulubiony film;z J.P.II
ulubiona książka;wszystkie przyrodnicze i różne przewodniki
biżuteria; każda
hobby;wszystki książki i gazety związane z robótkami,ciągle coś próbuję nowego i tak zawsze powróce do krzyżyków, podróże, wycieczki,spacery
zawód;inżynier ceramiki /z wykształcenia/obecnie emerytka wczesniejsza i bardzo dobrze mi z tym
urodziny;15 maj
imieniny ;3 pazdziernik

Nie jestem wybredana, czuje zawsze włożoną pracę w hand made, lubię zawsze biżuterię i szydełko , bo tego boję się próbowac
tmacek57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 17:37   #337
Coma_
Zadomowienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): póki co tylko TŻ
Ulubiony kolor(max.3): różne odcienie zieleni, brązów i fioletów
Nielubiany kolor(max.3): wszelakie jaskrawości - różowy, pomarańczowy, żółty itp.
Ulubione zwierzę: kot, choć takowego nie mam, a nawet nie lubię motywów zwierzęcych
Ulubiony film: psychologiczne, fantasy
Ulubiona książka: wszystko co w ręce wpadnie, nie przepadam tylko za horrorami i kryminałami
Biżuteria-tak-nie -jaka:
uwielbiam biżuterię wszelkiego rodzaju (szczególnie kolczyki), najchętniej oryginalną i zwracającą uwagę; nie noszę za to broszek i ozdób na włosy
Hobby:
rozwój osobisty, recykling artystyczny, kwiaty doniczkowe
Zawód-Praca-Szkoła: branża resocjalizacyjna
Urodziny:
październik
Imieniny: j.w.

INFORMACJE DODATKOWE:

Nie przepadam za: origami, kartkami okolicznościowymi (przepraszam ), bibelotami
to wszystko tylko dlatego, że nie mam gdzie takich rzeczy eksponować, a nie chcę ich zamykać na zawsze w pudełkach...

Za to przydadzą się:

Scrapki: notesy, albumy itp. w każdej ilości (obecnie chcę sobie założyć zeszyt z przepisami)
Decoupage:
szkatuła/ pudełko na biżuterię (bo mam jej mnóstwo) itp.
Szydełko/ druty/ frywolitki: serwetki, bieżniki, biżuteria itp.

Jestem na etapie urządzania się w nowym mieszkaniu więc bardzo chętnie przyjmę również koszyczki, doniczki, przyborniki do szycia itp. W mieszkanku mam dużo bieli i koloru jasnobrązowego.

Wszystko, co posiada duszę i zrobione zostało z sercem jest przeze mnie bardzo mile widziane Przyznam, że jestem praktyczną osobą więc nie lubię "kurzozbieraczy" i rzeczy, które nie mają zastosowania.

Edytowane przez Coma_
Czas edycji: 2012-09-17 o 10:56 Powód: aktualizacja danych
Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-24, 11:11   #338
Sari71
Zadomowienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Mąż i 2 dzieci (młodzieży)
Ulubiony kolor(max.3): beże, brązy i czarny
Nielubiany kolor(max.3) stre, krzykliwe kolory
Ulubione zwierzę: pies i wszystko co da się zagłaskać
Ulubiony film: "Raport Pelikana" "Zmierzch"
Ulubiona książka: Czytam dużo i co mi wpadnie w rękę, ostatnio wszystko co dostępne o wampirach poprzez Zmierzch, Dom Nocy i Pamiętniki Wampirów. Bardzo lubię dobrą sensację i kryminały
Biżuteria-tak-nie -jaka: Lubię kolczyki wiszące, bransoletki i wisiorki
Hobby: Wszelakie zielone doniczkowce i papier. Ostatnio wciąga mnie szydełko
Urodziny 07.12
[B]Imieniny:[/B ]08.03

Zachwycam się każdą rzeczą zrobioną z myślą o mnie, wszystko mnie uszczęśliwi. Bardzo podobają mi się wszystkie prace w deku i wszelakie sutaszki.
Sari71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-09, 17:12   #339
Michiru
Zakorzenienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): narzeczony; dzieci brak
Ulubiony kolor(max.3): czerwony, czarny, złoty
Nielubiany kolor(max.3): pudrowy róż, pastelowy błękit
Ulubione zwierzę: kot
Ulubiony film: jest ich cała masa
Ulubiona książka: "Pat ze Srebrnego Gaju", "Pani na Srebrnym Gaju", "Dzban ciotki Becky", "Zapach wiatru", "The Angel Chronicles 1,2,3"
Biżuteria-tak-nie -jaka: uwielbiam długie kolczyki
Hobby: muzyka (śpiew), książki, rysowanie
Zawód-Praca-Szkoła: obecnie dział ochrony, na monitoringu, na pełny etacie i bardzo mi z tym wygodnie
Urodziny: 25 listopad
Imieniny: nie pbchodzę, więc nie wiem
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-05, 16:49   #340
anetars
Raczkowanie

Stan rodzinny(TŻ/dzieci):
mężatka,trójka dzieci( Sebastian, Krystian i Maksymilian) oraz mąż Daniel i królik Riko

Ulubiony kolor(max.3): większość kolorów, ale głównie czerwienie, fiolety, róże, brązy, czarny
Nielubiany kolor(max.3): smutne tonacje
Ulubione zwierzę: od zawsze konie,oraz psy
Ulubiony film: komedie romantyczne, seriale dr. Hause, CSI itp
Ulubiona książka: Raczej nie mam zbytnio czasu na czytanie
Biżuteria-tak-nie -jaka: kolczyki ( średniej długości 3-10cm na biglach zamkniętych)lub sztyfty, bransoletki- 17-19 cm, naszyjniki bez limitu i wisiorki na łańcuszku( 50 cm)lub bez.
Preferuję srebro, ale może być miedź i mosiądz (byleby bigle lub sztyfty były srebrne).Uwielbiam w biżuterii motywy roślinne, a wręcz ubóstwiam motyw róży.

Decoupage: bransoletki i szkatułeczki chętnie przyjmę

Origami: bardzo mi się podoba! Chętnie przyjmę
Świeczki, mydełka: lubię, szczególnie pachnące piżmem, sandałem, fiołkami i cytrusami

Hobby- rękodzieło- ostatnio głównie biżuteria,ale także haftowanie i malarstwo
Zawód-Praca-Szkoła: z wykształcenia technik budownictwa,z zamiłowania plastyka i rekodzieło
Urodziny: 09.04
Imieniny: 16.06

Edytowane przez anetars
Czas edycji: 2013-01-04 o 16:07
anetars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-05, 21:02   #341
Nevermindowa
Raczkowanie

GG do Nevermindowa

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): młoda panna
Ulubiony kolor(max.3): ciemny, przydmiony niebieski, khaki, żółty
Nielubiany kolor(max.3):pomarańczowy , grrrrr
Ulubione zwierzę: wszystkie gryzonie i zajęczaki ;3
Ulubiony film: Titanic i wszystkie dobre komedie romantyczne
Ulubiona książka: wszystkie Meg Cabot ;]
Biżuteria-tak-nie -jaka: skórzane bransoletki, indiańskie wisiorki, kolczyki na wkrętki ze stali chirurgicznej
Hobby: gryzonie, makijaż ;]
Zawód-Praca-Szkoła: gimnazjum
Urodziny: 26.08.98
Imieniny: 10.10
Nevermindowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-22, 21:43   #342
iwona sikorska
Rozeznanie

Stan rodzinny(TŻ/dzieci): wieczny narzeczony

Ulubiony kolor(max.3):
czerwony, fioletowy, zielony, a tak w ogóle to prawie wszystkie

Nielubiany kolor(max.3):
w zasadzie to nie ma kolorów, których nie lubię, wszystko zależy od dnia i nastroju

Ulubione zwierzę:
kot - bo mam, aczkolwiek lubię wszystko, co żyje

Ulubiony film:
piękny umysł, księżna, batman - duży rozrzut, bo jestem filmożercą

Ulubiona książka:
książkożercą też jestem, aczkolwiek fantasy i fantastyka to moje ulubione gatunki

Biżuteria-tak-nie -jaka:
jeśli kolczyki, to długie, dyndające - 8-10cm, mogą być ww, sutaszowe, ciekawe składaczki, ale wtedy w intensywnych kolorach, jeśli plecionki, to indiańce, bo inne potrafię zrobić sama (aczkolwiek kolczyki noszę rzadko), bardzo lubię bransoletki, myślę że 18-19cm długości będzie ok- mogą być wykonane w każdej technice, raczej skłaniam się bardziej ku tym masywnym, szerokim, niż tym wąziutkim, mogą być cięższe, aczkolwiek miałabym również chrapkę na chainmaila, bardzo uwielbiam pierścionki - mogą być ww i różne inne, jakkolwiek plecionkowe nie bardzo, bo sama robię duże ilości, a sutaszowy bym pobrudziła na pewno. no i z rzadka, ale zdarza się mi nosić wisiorki - raczej większe, niż mniejsze, technika raczej nie ma znaczenia, jakkolwiek koralikowce potrafię zrobić sama, podobają mi się jeszcze sznury szydełkowe, ale raczej lariaty, niż te grubaski węże.

Hobby- rękodzieło- głównie biżuteria, oglądanie namiętnie filmów, czytam równie namiętnie książki, poza tym lubię podróżować, zwłaszcza naszym samochodem, bądź motocyklem z TŻ

Urodziny: 26.10. skorpion

mój blog

preferencje

Edytowane przez iwona sikorska
Czas edycji: 2012-10-26 o 19:19
iwona sikorska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 23:54   #343
snice
Raczkowanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Mąż i KOT
Ulubiony kolor:dobrze wybarwione kolory, uwielbiam ciemne niebieskoście, czerwienie,ciemniejsze fiolety, ciemne zielenie, czerń i połączenia ich z beżami, kremami.
Nielubiany kolor: majtokowe róże, jasne zielenie, jasne niebieskoście (ale taki kwarc różowy lubię)
Ulubione zwierzę: KOT
Ulubiony film: SF i fantasy, sensacja
Ulubiona książka: SF i fantasy, sensacja, Joanna Chmielewska
Ulubione kamienie: kianit, labradorki, kamień księżycowy i słoneczny, perełki, ametysty, zielony onyks, karneol, agaty, kryształy lodowe - i cała masa innych
Biżuteria-tak-nie -jaka:
tak, srebro - jestem uczulona niestety, w strefach uszy, szyja, bezpośrednio dekold, na rękę może być miedź - ale taka dobrze spolerowana
kamienie naturalne uwielbiam (raczej bez tych sztucznych w typie piasek pustyni i jakieś zbitki niewiadomo czego, ładne szkło weneckie i owszem
Bransy uwielbiam, kolce też byle nie ciężkie przesadnie, długie i krótkie, jeśli chodzi o naszyjniki to albo mały wisiorek (dodatki wtedy srebrne i kamienie wypolerowane, nie surowe) albo duży wisior coby na długim postronku się mógł majtać (w tym przypadku może być miedź i kamienie wszelakie),
pierścionki raczej nie
koraliki: ha.. marzy mi się taka bransa jak rurka z takim jednym grubszym ciągiem koralików, Rusa nazywa takie "świrnięte", ja nie wiem co to za splot,
kulki też mi się podobają koralikowe takie czarno-srebrne i kostki.. i w zasadzie wszystko
sutasz: w zasadzie wszystko, kolce i broszki i bransy, ale dobrze wybarwione kolory i w stylu takim bezkoralikowym, to znaczy kamień i sznureczki i zawijaski, jak coś beżowego to np w połączeniu z ciemnym brązem itp przykład

Pudełka: kocham pudełka
Ulubione wzory: deku - wrzosy, tulipany, maki
Zawsze i na wszystkim: koty i smoki
Frywolka: chętnie bardzo, zwłaszcza byłabym bardzo zadowolona z kwiatuszków, które można naszyć na bluzeczkę np
Dodatki: czapki, rękawiczki, szale i szaliki jako dodatek do stroju lub jako ocieplacz bardzo omotany - lubie bardzo, w tym przypadku połączenia kolorystyczne dobrze wybarwiony z beżem czy szarym jak najbardziej się sprawdzają dla mnie

Nie wiem co jeszcze .
Lubię wszystko wyrabiane ręcznie, co ma w sobie coś i ze wszystkiego się będę cieszyć

Hobby: KOT , biżu, gotowanie, pieczenie i jedzenie
Zawód-Praca-Szkoła:praca
Urodziny:25 września

Edytowane przez snice
Czas edycji: 2013-05-25 o 21:38
snice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 14:45   #344
noelka93
Raczkowanie

GG do noelka93

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Singielka bez dzieci.
Ulubiony kolor(max.3):Turkusowy biały, brązowy
Nielubiany kolor(max.3):Pomarańczowy, zielony, żółty.
Ulubione zwierzę:Pies
Ulubiony film: "Duże dzieci"
Ulubiona książka: "Niania w Nowym Jorku"
Biżuteria-tak-nie -jaka: Bransoletki
Hobby:Cardmaking, decoupage, blogowanie, pedagogika dziecięca, hiszpański, latino.
Zawód-Praca-Szkoła:Rencistka. Staż w bibliotece.
Urodziny: 1 październik
Imieniny: 1 grudnia

Ja też nie jestem wybredna. Naprawdę łatwo mnie uszczęśliwić! Niestety (dla moich gabarytów) lubię słodycze, kocham różne herbaty!! Bardzo lubię kubki, w których mogę sobie pić herbatki albo kawy. Jeśli chodzi o kawę, to pije te rozpuszczalne, smakowe itepe )
Bardzo lubię książki, oraz własnoręcznie robione zakładki. Notesy, albo albumy, do których mogę coś wklejać... Jestem osobą bardzo sentymentalną. Jeśli chodzi o przydasie to mam wieczną chrapkę na wycinki z puncherów, wykrojników, oraz naklejki i papierowe dodatki. Ogólnie w cardmakingu przyda mi się zupełnie wszystko...
A najbardziej lubię...czuć waszą obecność

Edytowane przez noelka93
Czas edycji: 2013-10-26 o 12:02
noelka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 00:30   #345
martikaj
Zakorzenienie

Stan rodzinny: mąż, córcia i 2 synków
Ulubiony kolor: czarny, czerwony, wszelkie ładne szarości, popiele, najlepiej błyszczące wpadające w srebro, fuksja, turkus
Nielubiany kolor: pomarańczowy, zielony, żółty.

Biżuteria: Jak najbardziej. Lubię i noszę, aby nie krzykliwe i zbyt kolorowe. Kolczyki lubię wiszące.
Kocham też wszelkie wisiorki, naszyjniki, bransoletki

Hobby: szydełko, koraliki, druty, frywolitka.
Zawód - Praca - Szkoła: etat szczęśliwej mamy i żony (oby jak najdłużej
Urodziny: 20.07.1976
Imieniny: 19.01

W przypadku wymianek ucieszą mnie:
decu -herbaciarki, wszelkie praktyczne rzeczy, pudełeczka na biżu, na przydaśki,na koraliki, ramki... ucieszę się z wszystkiego w tej technice bo nie potrafię a podziwiam Za butelki i słoiki dziękuję, dostałam ostatnio kilka
papierowa wiklina -bardzo chętnie przygarnę ale rzeczy praktyczne: pudełka, pojemniki,koszyczki
biżu -coś niebanalnego, oryginalnego i nie krzykliwego kolorystycznie.
origami - podziękuję, mam mało miejsca na półkach i małe dziecko ciekawe świata
przydaśki -wszeeeelkie pokocham miłościa szczerą. Koraliki, ozdoby do przyszywania, wstążeczki, włóczki, kordonki, półfabrykaty do biżu itp.
scrapbooking -ucieszę się z ładnej karteczki, notes jak najbardziej mile widziany np. taki na przepisy , albumik na fotki

Dziergadła: hmmm, każda niespodzianka będzie dla mnie ogromną radością W sumie chusty i szale oraz kominy zimowe posiadam, chyba że zwiewne typowo wiosenne to bardzo chętnie. Przygarnę też ciekawą maskotkę albo podusię. Serwetki niekoniecznie.

Uwielbiam rzeczy robione na drutach, bardzo podobają mi się ażury.

Szycie - kocham wszelkie podusie, przytulanki - zwierzaczki. Podobają mi się również torebki z filcu w moich kolorkach.

xxx - podziwiam osoby zajmujące się tą techniką, uwielbiam storczyki i taki obrazeczek by mnie ucieszył

Ostatnio zakochałam się w sutaszkach, podobaja mi się kolczyki wykonane tą techniką w stonowanych kolorkach, długie wiszące

Wszystko, co posiada duszę i zrobione zostało z sercem jest przeze mnie bardzo mile widziane Przyznam, że jestem praktyczną osobą więc nie lubię "kurzozbieraczy" i rzeczy, które nie mają zastosowania. Ucieszę się z wszelkich pudełeczek.

Numer kapcia ( jakby mnie Jolcia wylosowała) 38

Aaaa i jeszcze jedno, jestem typową "sroką", lubię rzeczy które się świecą, czyli coś ze srebrną lub złotą nitką, również biżu takie raczej błyszczące

Edytowane przez martikaj
Czas edycji: 2014-10-16 o 10:33
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 18:35   #346
serduszko3
Raczkowanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Maz Teo,syn Mateusz 13,corki Weronika 12 i Sabina 9
Ulubiony kolor(max.3): wszystkie pastele,kolory vintage-stylowe i romantyczne
Nielubiany kolor(max.3):
Ulubione zwierzę: nie mam takiego choc w domu mamy aktualnie chomika
Ulubiony film:romantyczne
Ulubiona książka: wszystkie Danielle Stell
Biżuteria-tak-nie -jaka: kazda
decu:wszystko jest sliczne
scrap zakladki,notes,pamietnik, album, bardzo podoba mi sie styl vintage
dziergalki:nie mam wymagan
Świeczki, mydełka wszystko !
Quilling,Pergamano wszystko

Hobby: hand made szydelkuje wyszywam szyje frywolitkuje czasami sie z decu pobawie ;-)
Zawód-Praca-Szkoła: sprzedawca,obecnie pani domu i dorywczo sprzatanie
Urodziny: 17.07
Imieniny: 13.03

Edytowane przez serduszko3
Czas edycji: 2013-05-27 o 19:28
serduszko3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 12:05   #347
Milka_15
Rozeznanie

Stan rodzinny: Singielka bez dzieci
Ulubiony kolor(max.3): niebieski, fioletowy, zielony
Nielubiany kolor(max.3): brak
Ulubione zwierzę: pies
Ulubiony film: jest wiele, ale głównie przygodowe
Ulubiona książka: "Noelka", wszystkie Harlana Cobena i Agathy Christie
Biżuteria: noszę, raczej skromna, ale kolorowa
Decu: wszystko jest genialnie wykonane
Scrap: notesik, pamiętnik, zakładki
Dziergadła: wszystko przyjmę, nie mam wymagań, bo sama nie umiem (na razie ) a podziwiam wszystkich, którzy to potrafią
Papierowa wiklina: pudełeczka, koszyczki
Hobby: origami, quilling, książki, kucharzenie
Zawód-Praca-Szkoła: Studentka matematyki
Urodziny: 15 luty
Imieniny: 24 maja

Z natury wybredna nie jestem i cieszę się ze wszystkiego, bo do wszystkiego znajduję jakieś zastosowanie. Najważniejsze jest dla mnie to, że ktoś włożył trochę pracy w rzecz wykonywaną specjalnie dla mnie, za co z góry serdecznie Dziękuję .

Zapraszam do mnie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=573536.

Mój blog: http://rozmaitoscimilki.blogspot.com/

Edytowane przez Milka_15
Czas edycji: 2013-06-03 o 21:39
Milka_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:02   #348
gagatu
Zakorzenienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ):
Ulubiony kolor: czerwony (każdy odcień, od malinowego do bordo), czarny, niebieski (bardziej granat niż błękit), szary, fiolet; w domu wystrój w kolorze czerwonym, czarnym i białym
Nielubiany kolor: brązowy, beżowy, niespecjalnie też żółty i zielony
Ulubione zwierzę: kot, którego nie mogę mieć w domu
Ulubiony film: Pogoda na jutro
Ulubiona książka: wszystkie Johna Irvinga, poza tym czytam wszystko co mi wpadnie w ręce, nie lubię tylko książek sensacyjnych, typowych romansideł i przygodowych
Biżuteria-tak-nie -jaka: tak, chętnie wykonane w różnych technikach, noszę kolczyki (byle nie za ciężkie), naszyjniki (najbardziej lubię długie korale kilka razy omotane wokół szyi lub długie wisiory), bransoletki tylko cienkie, delikatne; bigle, końcówki i inne elementy srebrne (lub w kolorze srebrnym), nie noszę nic ze złotem; ucieszę się też z ozdób do włosów, ozdobnych spinek np. do koczków
Hobby: szydełko, makrama, koraliki, książki, muzyka
Zawód-Praca-Szkoła: z wykształcenia politolog, obecnie pracuję w agencji celnej
Urodziny: 18.09
Imieniny: 05.02

W wymiankach bardzo ucieszą mnie - tu będę się powtarzać - wszystkie rzeczy wykonane z myślą o mnie
Ale żeby trochę ułatwić to:
decu - wszelkie pudełka, szkatułki, pojemniki, najlepiej z motywami muzycznymi, transfery
papierowa wiklina - koszyczki, pojemniczki
origami - też raczej rzeczy praktyczne (pojemniczki)
scrapbooking - notesik, przepiśnik, album na zdjęcia
szydełko, druty, szycie - wszystko bo mimo, że sama szydełkuję, to zazwyczaj wszystko dla innych, a dla siebie robię bardzo niewiele; z zimowych rzeczy bardziej szal/komin niż chusta, czapki też noszę nie patrząc na to, czy dobrze wyglądam, ważne, żeby uszy nie marzły; podobają mi się rzeczy z warkoczem na drutach ; bardzo chętnie poduszki, torebki (na co dzień noszę dużą, żeby pomieściła szydełka, włóczki i książki do pracy; na inne wyjścia małe, na długim pasku); chwilowo mam wystarczającą ilość różnych pięknych szyjogrzejów w odcieniach czerwieni, więc proszę o kolory granatowy i szary
krzyżyki - z obrazków najlepiej z motywami muzycznymi, poza tym chętnie zakładkę do książki czy inne praktyczne rzeczy z wyszywanymi motywami; hafcik na czarnej kanwie
Inne przydatne informacje:
rozmiar ubrań - 36
rozmiar buta - 40 (kapcie mogą być 39)
obwód głowy - 56 cm
obwód nadgarstka - 15 cm

Edytowane przez gagatu
Czas edycji: 2015-04-24 o 10:41
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 10:02   #349
kamaerba
Zakorzenienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): troje dzieci czyli 7letni Eryk, prawie 3letnia Basia i prawie 40letni Marcin
Ulubiony kolor(max.3): czerwony, zielony, fiolet i kazdy inny
Nielubiany kolor(max.3): brak
Ulubione zwierzę:kot i wszystkie inne
Ulubiony film: to samo co zwierzę - wszystko dam rade oglądać
Ulubiona książka: Chmielewska, Musso i tak dalej....
Biżuteria-tak-nie -jaka: każda ręcznie stworzona, aczkolwiek kolczyki lekkie - uszy mnie sie urywają
Hobby: no jak... szydełkowanie i różne takie
Zawód-Praca-Szkoła: zawód wyuczony - trener pływania, wykonywany - operator szydełka
Urodziny: 5-go lutego
Imieniny: 13-go lutego

Jestem mało wymagająca i cieszy mnie wszystko wykonane własnoręcznie z myślą o mnie. Z góry dziękuję
kamaerba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-03, 21:22   #350
nika_34
Rozeznanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): 2x brak
Ulubiony kolor(max.3):zieleń, malinowy/buraczkowy, fiolet
Nielubiany kolor(max.3): żółty, szary,
Ulubione zwierzę:pies
Ulubiony/e kwiat/y: tulipany, konwalie
Biżuteria-tak-nie -jaka:
jeśli chodzi o biżuterię, to marzy mi się:
- coś na ucho lub szyję (ale raczej wisior, a nie naszyjnik czy kolia)
- coś lekkiego, długiego (mogą być duże, ale nie zbyt ciężkie)
-coś z dużą ilością zawijasów,
- coś co MOŻE (oczywiście nie musi) być wykonane z miedzi,
- dodam jeszcze, że lubię styl powiedzmy etniczny, troszkę hippie Byleby nie za bardzo eleganckie
Hobby:biżuteria handmade, bieganie
Zawód-Praca-Szkoła: szkoła
Urodziny:12-10-19xx
Imieniny:20-03
INFORMACJE DODATKOWE
nie lubię/nie trawię:

-nie bardzo lubię takie motywy jak np. kwiaty w technikach takich jak plecionki czy sutasz; (ale do samego sutaszu i plecionek to nic nie mam, a wręcz je lubię bardzo)
scrapku: najchętniej przygarnęłabym przepiśnik
decu: coś ładnego do postawienia/powieszenia w pokoju Najchętniej w kolorach fioletu i zieleni. Może być z motywem bluszczu, bo mam już takowy zegar w pokoju.
szydełko: może być biżu, mogą być jakieś maskotki- zabawki
frywolitka: najchętniej jakieś kolce czy wisior. Przygarnę z uśmiechem WSZYSTKO, bo fascynuje mnie ta technika
nika_34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 20:34   #351
multanka
Raczkowanie

Ulubiony kolor: grantowy, zielony, szary, turkusowy
Nielubiany kolor: złoty, różowy, pomarańczowy

Biżuteria-tak-nie -jaka:
tak- kolczyki-raczej dłuższe, dyndające, kocham sutasz, lubię wire wrapping. Nie lubię plastiku, akrylu.
Decoupage - z chęcią przygarnę chustecznik, pudełeczko na drobiazgi. Lubię połączenia kremowego z turkusem.
Papierki, papierowa wiklina - nie przepadam, bo ie mam gdzie stawiać. Z chęcią zaopiekuję się pudełkami i pudełeczkami.

Generalnie z chęcią przygarniam wszystko co cieszy oko Ostatnio choruję na torbę. Nie pogardzę kominem w odcieniach brązu.

Mój wątek - zapraszam do odwiedzin:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630606

Pereferki:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=351

Edytowane przez multanka
Czas edycji: 2013-11-21 o 08:50
multanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 11:12   #352
agnes99
Zakorzenienie

Stan rodzinny: mąż, córa (2,5 roku) + 2 futra szczekające
Ulubiony kolor: trawiasta zieleń, czerń, szarości, brązy, fiolety (także te śliwkowe)
Nielubiany kolor: róż, złoty, niebieski, wszelkie wyprane pastelowe odcienie kolorów
Ulubiony film: "Milczenie owiec", "Faceci w rajtuzach"
Ulubiona książka: skandynawskie kryminały
Biżuteria: lubie i noszę tylko kolczyki różnej maści i długości z pominięciem filcowych oraz bransoletki
Hobby: scrapbooking tradycyjny i nie tylko, florystyka
Praca: informatyk ze specjalizacją telekomunikacja, ale wole grzebać w kolorowych papierkach
Urodziny: 16.01 (czyli kozowata bestia rogata)
Imieniny: 20.04

Podziwiam: koszyki z wikliny papierowej i klasycznej, szyte torebki, torby zakupowe ręcznie robione/szyte, decu szkatułku, kule origami i różności scrapowe w stylu vintage, bransoletki makramowe, rękawiczki/minetki, filcowe różności do domu

Nie przepadam: za pracami w stylu karczocha, serwetkami, ażurka itp.

Nie lubię: jarmarcznego stylu - czyli cekiny, złotka, świecidełka...

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2014-10-20 o 09:53
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 15:00   #353
SilverAguti
Zakorzenienie

Stan rodzinny: jeden i ten sam TŻ od dłuższego czasu + wielkie czarne kocisko
Ulubiony kolor(max.3): fioletowy, każdy żywy, intensywny kolor, jestem chodzącą tęczą kocham cieniowania
Nielubiany kolor(max.3): wszystkie brązy, beże, kremy i inne mdłe kolory
Ulubione zwierzę: szczurki, koty, uwielbiam wszystkie zwierzaki
Ulubiony film: naprawdę mam wymieniać?
Ulubiona książka: o, jeszcze więcej tytułów niż filmy
Biżuteria-tak-nie -jaka: TAK: jestem sroką, lubię, jak się błyszczy wszelkie kolczyki (najlepiej długie, ale nie za ciężkie, raczej nie składaczki), bardzo chętnie sutaszki, bransoletki etc., ważne, by było kolorowe i przyciągało wzrok; NIE: nic na szyję
Hobby: koralikowanie rzecz jasna no i szydełko od czasu do czasu
Zawód-Praca-Szkoła: praca: przewalam setki akt w miejscu, w którym nikt nie chciałby się znaleźć zawód: logistyk & inspektor bhp
Urodziny: 6 maja
Imieniny: 24 maja, ale nie obchodzę

w wymiankach najbardziej ucieszą mnie oczywiście rzeczy wykonane specjalnie dla mnie
od dawna marzę o: sutaszowych kolczykach; szkatułce decu; scrapkowym notesie; szytej torbie z materiału w wielokolorowe kwiaty lub inne szalone wzory (dużej, by pomieściła A4 i koniecznie z kieszonkami w środku); kolorowy, obszerny szal lub komin (do owijania się, taki luźniejszy, nie blisko szyi) też mnie szalenie ucieszy
raczej nie: rzeczy, na których łatwo gromadzi się kurz - alergia na roztocza (serwetki itp.)
przydaśki: biżuteryjne, koralikowe, szydełkowe, włóczkowe bardzo chętnie - fragmenty skór sztucznych i naturalnych, najlepiej w kolorowych kolorach ważne, by nie były za grube, aby dało się bez problemu przejść przez nie cieniutką igłą. z pewnością nie - przydaśki scrapkowe i decu - podziwiam, ale nie ciągnie mnie do papierków i serwetek
łakocie: każde w każdej ilości

Edytowane przez SilverAguti
Czas edycji: 2015-11-08 o 10:56
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 10:53   #354
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): 3 dzieci : 23 lata i 2x12 latki i TŻ jest

Ulubiony kolor(max.3):
zielony, biały, czarny

Nielubiany kolor(max.3):
nie mam takiego

Ulubione zwierzę:
nasz kot

Ulubiony film: "Pół żartem, pół serio"

Ulubiona książka:
Andrew Matthews "Bądź szczęśliwy"

Biżuteria-tak-nie -jaka: NIE !

Hobby: druty szydełko

Zawód-Praca-Szkoła: pracownik w księgowości

Urodziny: 26 X

Imieniny: 4 VII
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): dzieci urosły przez te 5 lat maż też jest... choć daleko
Ulubiony kolor(max.3): szary, siwy, czerwony w ubraniach i każdy inny w robótkach
Nielubiany kolor(max.3): nie ma takich
Ulubione zwierzę: bez zmian, mojego kota coraz bardziej
Ulubiony film: namiętnie oglądam: " Doktor G – lekarz sądowy"
Ulubiona książka: oj zaniedbałam... bardzo
Biżuteria-tak-nie -jaka:WYŁĄCZNIE: broszki, zapinki do chust, korale tylko bursztyny
Hobby: druty, szydełko, quilling troszkę i ostatnio decou
Zawód-Praca-Szkoła: technik: finanse i rachunkowość, na stanowisku inspektora w księgowości
Urodziny: 26.X
Imieniny: 4 VII

no to tyle

bazowałam na wcześniejszym szablonie sprzed paru lat a widzę, ze dziewczyny dopisują co chciałyby otrzymać, określę to tak:
praktyczne cóś z czego będę korzystać

przydasiów mam co niemiara ,ale za serwetkę do decu się nie obrażę

mile widziane wszelkiej maści pojemniki i nie ważne jaka techniką robione !!!! KAŻDĄ

broszka koralikowa ... czy też sutaszkowa - kolor szary, czarny, czarno-biały

Edytowane przez Malinka_5
Czas edycji: 2013-12-31 o 20:08
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 22:55   #355
SlonecznikB
Zakorzenienie

Ulubiony kolor(max.3): fiolet, zieleń ale nie trawiasta, wszystkie brudne kolory
Nielubiany kolor(max.3): beż, brąz, różowy majtkowy
Ulubione zwierzę: pies, ale już go nie ma
Ulubiony film: Joe Black
Ulubiona książka: zawsze ta którą obecnie czytam

Biżuteria-tak-nie -jaka: tak, ale wyszukana, orginalna, nie tuzinkowa,
Hobby: szydełko, druty, quilling,haft krzyżykowy, richerie, pergamano, i wiele technik które ciągle poznaję
Zawód-Praca-Szkoła: to już za mną
Urodziny: 25.05

Imieniny: 4.12

Mam małe mieszkanie, dlatego też preferuję przedmioty użytkowe. Każda technika mnie ucieszy, za jedno dziękuję za serwetki, mam ich sporo i leżą nieużywane . Nie noszę pierścionków. Cieszę się zawsze z wszystkich podarków. Ulubiony kwiat - konwalia, maki drobne. Torby lubię duże, stosowne do mojej osoby.

Edytowane przez SlonecznikB
Czas edycji: 2013-10-07 o 20:41
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 22:02   #356
madleine89
Rozeznanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): mąż, kot i pies (które są dla mnie jak dzieci)
Ulubiony kolor(max.3):zielony,fiol etowy,różowy,wszelkie odcienie niebieskiego
Nielubiany kolor(max.3):brązowy,żółt y,pomarańczowy
Ulubione zwierzę:te,które mam w domu (nie licząc pająków zza szafy )
Ulubiony film:komedie romantyczne,thillery (ulubionych tytułów nie posiadam)
Ulubiona książkazieci z Bullerbyn
Biżuteria-tak-nie -jaka:bransoletki z regulowaną długością (ewentualnie bez regulacji,ale żeby mi się zmieściła na mój gruby nadgarstek), dłuższe naszyjniki
Hobby:scrapbooking,wyszyw anie, zaczynam przygodę z decoupage i tworzeniem biżuterii
Zawód-Praca-Szkoła:na szczęście mnie to już nie dotyczy zajmuję się obecnie domem i mężem
Urodziny:04.03.1989
Imieniny:03.11

proszę mi nie wysyłać cekinków i scrapek poniżej 1 cm,ponieważ mam w tego domu dużo,a i tak z tego rzadko korzystam

preferki do wymianek
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=356
madleine89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 13:23   #357
201704240919
Konto usunięte

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ Sebastian
Ulubiony kolor(max.3): fiolet, czerń i biel
Nielubiany kolor(max.3): zielony
Ulubione zwierzę: psiaki,kotki kocham zwierzęta
Ulubiony film: kryminały, psychologiczne (ulubionego nie mam)
Ulubiona książka: Stephen King Zielona Mila
Biżuteria-tak-nie -jaka: nie lubię nosić biżuterii
Hobby: rysowanie (ołówek i farby olejne)
Zawód-Praca-Szkoła: ukończyłam liceum ogólnokształcące
Urodziny: 1 marzec
Imieniny: 24 grudzień
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 10:42   #358
Laguna05
Raczkowanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): mąż
Ulubiony kolor(max.3): zielony, niebieski, wrzosowy
Nielubiany kolor(max.3): piaskowy, jasny róż,
Ulubiony film: Zakochana złośnica
Ulubiona książka: Wszystkie Nory Roberts
Biżuteria-tak-nie -jaka: kolczyki, łańcuszek, pierścionki
Hobby: książki, robótki ręczne, pieczenia ciast
Zawód-Praca-Szkoła: studentka pedagogiki
Urodziny: 05.05.1991
Imieniny:25.11
Stary 2013-09-22, 22:16   #359
honkus
Zadomowienie

GG do honkus

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): mąż i córka Olga
Ulubiony kolor(max.3): czerwony, czarny, fioletowy
Nielubiany kolor(max.3): żółty, pomarańczowy, zielony
Ulubione zwierzę: tylko pluszowe
Ulubiony film: Nie mam ulubionego. Lubię komedię, filmy o miłości, przygodowe i sensacyjne.
Ulubiona książka: -
Biżuteria-tak-nie -jaka: Niestety z reguły noszę tylko złoto, bo wychodzi mi uczulenie - śmieją się, że mam szlachetną krew .
Kolczyki mogę nosić niestety tylko złote.
Łańcuszek też złoty, chociaż rzadko zdarzy mi się nosić jakieś korale.
Pierścionki też złote.
Bransoletkę czasami złotą, a czasami jakąś z bursztunów lub z korali.
Hobby: kartki, origami
Urodziny: 17.11
Imieniny: 22.12

W przypadku wymianek ucieszą mnie rzeczy praktyczne.
Przygarnę wszystko co może się przydać do robienia kartek: papiery, elementy z wykrojników, listki, motylki.
Lubię czekoladę miętową, orzeszki w czekoladzie np. M&M's, michałki, kawę rozpuszalną - tylko bez cukru .

Edytowane przez honkus
Czas edycji: 2013-11-07 o 22:10
honkus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-07, 23:37   #360
matematyczka
Rozeznanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ i syn Marek (ur.2010 r.)
Ulubiony kolor(max.3): czerwony, beżowy
Nielubiany kolor(max.3): różowy
Ulubione zwierzę: papugi choć już dawno jej nie mam
Ulubiony film: Nie mam pamięci do tytułów
Ulubiona książka: Uwielbiam czytać powieści, nie mam ulubionego autora.
Biżuteria-tak-nie -jaka: Zawsze muszę mieć kolczykizałożone. Ogólnie lubię rzeczy delikatne, drobne, a kolczyki najbardziej wiszące długie
Hobby: uwielbiam wszelkie robótki ręczne - szydełko, druty, ciekawe techniki które mnie zachwycą oprócz tego uwielbiam piec wszelkie łakocie.
Zawód-Praca-Szkoła: z wykształcenia nauczyciel matematyki, a obecnie pracuję jako kasjer - sprzedawca w hipermarkecie
Urodziny: 12 listopad
Imieniny: 30 listopad

Nie mogę się napatrzeć na Wasze prace wiec ucieszy mnie wszystko

decupage - bardzo mi się podoba w wszelkiej formie

szydełko, druty, szycie - marzy mi się komplecik na zimę - co roku sobie obiecuję, że sobie zrobię i co roku nie mam nic

Synek - gdzieś tam we wątku było pytanie uwielbia myszkę miki oprócz tego wszystko co się kręci: wiatraczki, koła, i standardowe chłopięce zainteresowania samochody, traktory, samoloty
matematyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości