![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Indyjskie makijaże
Dziewcznyny i jak? Nie został Wam ani jeden khol, którym mogłybyście się podzielić? Oczywiście mam na myśli siebie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Pewnie nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie!
Troche mnie tu nie było, a wątek nieźle sie rozwinął... Ciesze sie, że choć część z Was juz sie nim zachwyca osobiście! Jakby jakiś był na sprzedaż, to bardzo chętnie kupie (najlepiej jasny-żółty, zielony)! Pozdrawiam! Rusałka |
![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie tez koniecznie jakby ktos znow wybieral sie w te kholowskie rejony
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podaje strone gdzies Khol Guerlain mozna zamowic przez internet za 90zl w 3 kolorach: czarny, brazowy i niebieski
![]() http://www.beautystyle.kqs.pl/index.php?d=produkt&id=15 To i tak duzo wiecej niz oryginalny khol ale dla desperatek jest to jakies wyjscie ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Aha jeszcze jedno, posciagalam sobie Wasze oczka pomalowane kholem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() SAm zamierzam sprawić dziewczynie taki prezent. Jest brunetka więc powinno byc jej do twarzy |
|
![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
hihi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
może Was zainteresuje opinia Basi nt. kohlu:
http://www.phpbbserver.com/phpbb/vie...biochemiaurody pozwolę sobie skopiować jej wypowiedź dla osób, które nie są jeszcze zarejestrowane na jej forum (a naprawdę warto!): "Zdrowe to nie jest, szkodliwe na pewno TAK. Obecnosc olowiu zostala potwierdzona badaniami, podobny przypadek ma ciagle miejsce w Afryce, tyle, ze tam chodzi o srodki wybielajace, ktore zawieraja rtec, nadal stosowane. Preparaty typu Kohl produkowane przez firmy europejskie sa bezpieczne, nie moglyby zawierac olowiu zgodnie z naszymi przepisami. Preparaty kupowane w krajach wschodnich malo roznia sie formula od tych ze starozytnych czasow czyli sa niebeczpieczne dla zdrowia co zostalo potwierdzone wieloma badaniami. Ich stosowanie i jednoczesne obawy, o tzw. chemie w kosmetykach jest calkowita sprzecznoscia. Jesli wpiszesz na stronie www.pubmed.com haslo "kohl" otrzymasz wiele badan (...) Penetracja olowiu przez sluzowke oka (i nie tylko oka) jest znacznie ulatwiona i na pewno duzo wieksza niz przez zdrowa, nieuszkodzona skore. Mozliwe jest tez wdychanie pylu kohl podczas aplikacji." http://www.pubmed.com polecam ten link, 5 stron badań nt. kohlu (po ang.). |
![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
moje oczka :P
|
![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
ale supper oczka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
a ja w poszukiwaniu roznych kohli,znalazlam takie cudo-stara wersja kohla w nowym opakowaniu hihi,fajnie toto wyglada
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
o kurcze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
wlasnie znalazlam te opinie basi z badaniami, troche szokujace...
|
![]() |
![]() |
#675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest tez opisany przypadek kobiety, ktora zdiagnozowana zostala z zatruciem olowiowym co jak stwierdzono bylo spowodowane przez dlugotrwale uzywanie kohla. zrodla wygladaja na wiarygodne. zszokowalo mnie to, bo tyle dziewczyn na forum oszalalo na punkcie tego kosmetyka, i wydawal sie on taki niewinny. oczywiscie nie bede nikomu mowila, zeby nie uzywal, zaskoczylo mnie to bardzo i tyle.. |
|
![]() |
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
Moja kolej wkleić oko
![]() ![]() Efekt super - intensywniejszy i trwalszy niż po kredce - na fotce leciutko starty – fotka zrobiona po trzech godzinach od zakolowania oczek ![]() Co do wybielania .... hmm może optyczne.... ale spójrzcie na moje oko i oceńce same czy ten czarodziejski proszek zamyka naczynka ... |
![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy, któras z Was ma już khola od Louvr?
Jaki jest inny, niż ten od Avialle? ![]() Ja na razie mam od Avialle i zaraz zamierzam się nim malować, chcoćby dla potrenowania ręki. Wymaga to trochę wprawy, ale źle nie jest! ![]() MNie osobiście dość ciężko się on zmywa, chyba wcale się nie chcę zmyć, muszę się męczyć z mleczkiem. ![]()
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Jakby ktoraz z Was miala za duzo kholi to jestem chetna jakby co
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dobra, zrobiłam tak na szybko, od ręki czarne kreski na powiekach kholem od Avialle. Wszystko a raczej kreski malowałam szklanym patyczkiem bez narzędzi pomocniczych. Mało co mi się osypało pod oczy...naprawdę niewiele. Prawie bezboleśnie to zrobiłam.
![]() Właściwości wybielających nie widać za bardzo, ponieważ khol jest na powiece, a nie dałam go nic do środka, do spojówek, tam gdzie się odbywa wybielanie. ![]() Jestem tylko pomalowana kholem, także na inne rzeczy proszę uwagi nie zwracać. ![]() ![]()
![]() |
#681 |
Wtajemniczenie
|
Jesooo!!! Pmadka ty namalowalas tak piekna linie jakims zwyklym patykiem
![]() ![]() Jak ty to malujesz? Tak jednym machnieciem? |
![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
ja już jestem szczęśliwą posiadaczką khola
![]() ![]()
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TYMI RENCAMI, żem to malowała. ![]() Nie wiem czy mi to wyszło idealnie, ale jak na pierwszy raz to chyba ok. ?Zwłaszcza, że wcześniej malowałam tylko dolną powiekę i nie próbowałam nawet tknąć górnej... ![]() Maluje to tak, że zanurzam patyczek w proszku i jadę po powiece. Ponieważ patyk jest szklany i nie chcę się na niego za dużo pyłu nabrać, to zanurzam go kilka razy, aż do pomalowanie powieki/zrobienia kreski. I maluję tak jakby etapami tzn. pomalowalam kawałek linii -> brakło proszu na patyczku -> zanurzyłam zaś -> i maluje od miejsca, na którym ostatnio skończyłam. Później jak są jakieś niedociągniecią, luki, czy słabo pokryta powieka kolorem, to delikatnie poprawiam kreskę samym czubniem zaaokraglonego patyczka. Jak się coś osypie, to najlepiej to zdmuchnąć samemu albo delikatnie omieść pędzlem, ale nie rozmazać- dlatego delikatnie musnąć pod oczami! Broń Boże żeby używać ręki do tego, bo na bank się rozmarzecie i pobrudzicie czarną sadzą- uwaga! khol bardzo smoli skórę! Co jeszcze chcecie wiedzieć, to się pytajcie kobitki. ![]()
![]() |
![]() |
#684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamowilam sobie tez kohle w wersjii herbal-czyli bez tych trujacych skladnikow . |
|
![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie mam pędzelka takiego do malowania oczu. Zawijasa zrobiłam ta, że z namalowanej prostej kreski "wyciągłam" zawijasa, skosem patyczka. Jakby rozmazałam, pociągnęłam do góry namalowaną kreskę, tylko, że delikatnie i z pomyślunkiem. Nie umiem inaczej tego wyjasnić. ![]()
![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przypuszczałam, że on nie będzie bez skutków ubocznych, bo jasne jest, że "dlaczegoś" on wybiela to oko. ![]() Czekam na inne laski, aż się pokażą z pomalowanymi kholowymi oczami. Kobietki do dzieła. ![]()
![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#690 |
Przyczajenie
|
A czy któraś już zamówiła przez neta??Jak z przesyłką??? Udało się??Tak bardzo bym chciała też mieć to cudeńko.....
CzarnyElfie a jak tam z twoją przesyłką???? Czy są dziewczyny które jeszcze go nie mają i chcą zamówic przez net....byśmy sie zebrały i w większej ilości zamówily...przynajmniej za przesyłke mniej zapłacimy..... |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.