2025-03-03, 15:51
|
|
Przyczajenie
|
Czesta zmiana tabletek antykoncepcyjnych
Hej dziewczyny 
Od października przyjmuję tabletki antykoncepcyjne. Niestety od samego początku coś było nie tak.
Najpierw dostałam Vibin. Miałam po nim straszne nudności i brak apetytu, plus byłam bardzo wrażliwa na stresujące sytuacje. Dodatkowo moja sprawność fizyczna bardzo się zmniejszyła.
Następnie przypisano Attywie. Tutaj mój nastrój i różne dolegliwości ustąpiły, oprócz tego, że miesiączka pojawiała się nie w te dni, co trzeba. Pani ginekolog stwierdziła, że tak nie powinno być i dostałam kolejny preparat...
Tym razem jest to Rigevidon. Mam bóle podbrzusza, tkliwe piersi, ale co najgorsze, mój stan psychiczny jest nie do opisania. Mam wahania nastrojów, których w ogóle nie kontroluję. Ostatnio płakałam kilka dni, nocami budziłam się, bo miałam duże uderzenia gorąca, odczuwałam tak silne poczucie beznadziei, że wybrałam się na rozmowę do psychologa.
Podsumowując, w ciągu 4 miesięcy zmieniono mi 3 razy leki i to bez żadnych badań. Czy któraś z Was doświadczyła takiej sytuacji i ich skutków? Czy miałyście jakieś dolegliwości natury psychicznej po przyjmowaniu antykoncepcji? Czy czestotliwosc tych zmian mogla zbombardowac moja gospodarke hormonalna?
|
|
|