Operacje nosa - zbiorczy! cz. 3 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-03-08, 18:09   #3601
justyna_szyszka
Justyna ze Szczecina

Dot.: Operacja nosa w Trojmiescie-gdzie?

No i słusznie, ja po urazie nosa (złamaniu) trafiłam do szpitala na NFZ i owszem, kości złożyli, ale zmasakrowaną przegrodę zostawili i nawet mi nie powiedzieli, że powinnam ją zrobić. Zdecydowałam więc, że zrobię prywatnie wraz z operacją plastyczną przy okazji. Czekałam tylko miesiąc na operację, ale jestem zaledwie kilka dni po. Nie mogę więc wypowiedzieć się w temacie efektu, bo póki co jestem spuchnięta i w gipsie.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Wygodnie pije się też prze słomkę. Ja kanapki i inne rzeczy dzieliłam na małe kawałki, które wygodnie wkładało się do buzi.
Z oddychaniem przez nos z każdym dniem po operacji jest trochę lepiej. Najgorsza jest pierwsza noc z setonami w nosie. Warto wspomnieć, że po narkozie często boli gardło, no i bardzo nieprzyjemny jest katar, którego nie ma jak wydmucha c :-(
justyna_szyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-11, 00:52   #3602
TheSketchedLady
Wtajemniczenie

U kogo robiłaś?

Wątki można łączyć

TheSketchedLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-11, 18:19   #3603
justyna_szyszka
Justyna ze Szczecina

Dot.: Operacje nosa - zbiorczy! cz. 3

Prof Prowans Novamed
Stary 2021-03-17, 17:57   #3604
karolina2202
Raczkowanie

Jaki jest mniej więcej koszt operacji plastycznej nosa? Jakich specjalistów polecacie (do tych, które już mają to za sobą)?
karolina2202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-24, 19:44   #3605
byc1piekna
Raczkowanie

A ja bym w życiu nie pojechała za granicę na operację. Dobrze jeżeli wszystko jest dobrze ale jak są jakieś powikłania to wtedy już jest gorzej. Wolę mieć lekarza blisko,że mogłabym się zjawić nawet tego samego dnia,gdyby coś się działo. Czułabym się dużo spokojniej mając Doktora w tym samym kraju. A zwłaszcza w tych czasach jakie aktualnie mamy,gdzie są duże utrudnienia...
byc1piekna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-24, 20:50   #3606
kuroko123
Przyczajenie

Hej, zastanawiam się nad operacją u doktora Michała Krawczyńskiego, gdyż oprócz poprawienia wyglądu nosa chciałabym zoperować ubytek w przegrodzie nosowej i słyszałam, że w tym wypadku ludzie polecają właśnie tego doktora. Gdyby ktoś miał operację u dr Michała Krawczyńskiego i mógł mi podesłać na maila:
amalk.1999@wp.pl zdjęcia i może napisać kilka słów o operacji oraz zadowoleniu bądź nie byłabym bardzo wdzięczna.
W zasadzie jeśli ktoś przeszedł operacje jest z niej zadowolony nawet u innego lekarza to również prosiłabym o kontakt na maila. Być może znajdą się osoby, które również borykają się z problemem perforacji przegrody nosa i może przeszły już operacje usunięcia ubytku, w takim wypadku także byłabym wdzięczna o jakiekolwiek informacje. Z góry wielkie dzięki
kuroko123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-28, 21:27   #3607
Mamto2
Raczkowanie

Kuroko123 ja miałam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mamto2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-03-29, 16:00   #3608
kuroko123
Przyczajenie

Hej, czy mogłabym prosić o więcej informacji na maila amalk.1999@wp.pl, byłabym bardzo wdzięczna, jakbyś mogła opisać swoje odczucia co do operacji, doktora itp
kuroko123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-03-30, 14:17   #3609
JulaK80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez krewka Pokaż wiadomość
Hej, szukam teraz lekarzy, ale widzę, że nosy poszczególnych chirurgów mocno się między sobą różnią i sama nie wiem co jest dobre, a co nie.

Przede wszystkim widzę, że niektóre są mocno zadarte do góry (nie chodzi mi o mini nos) co dla mnie wygląda trochę dziwnie, ale może odmładza? Przykład - Scarlett Johansson
Wiele też ma piękny profil, ale w widoku z przodu, przegroda nosowa jest znacznie niżej niż boki nosa. Czy to nadaje lekkości/ umożliwia piękny profil/ jaki jest powód takiej techniki? Przykład Jessica Biel

Widzę, że w rankingach jest wysoko nos Jessici Alby. Ma ładny nos z przodu, ale z profilu mało zdefiniowania.

Powiedzcie czy ja się znam, czy to jest modne. Sama nie wiem co powiedzieć lekarzowi, a jak zacznę wybrzydzać to jeszcze mi odmówią operacji jaki nos jest Waszym zdaniem ładnym, jaki był waszym marzeniem?
Na co zwracacie uwagę szukając lekarza i ogłądając foty na insta/ fb?

Moim zdaniem Jessica alba ma idealny nos, taki malutki i dziewczęcy ale nie zadarty. Mnie się też te zadarte nie podobają wcale. Ja robiłam korektę bezchirurgiczną nosa, to jest tańsza metoda i nie ma tyle bólu. No i wystarczyło, zeby usunąć garbek. Końcówki nie zmieniałam, ale gdybym miała, to tylko nos Jessici Alby XD <3
JulaK80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-01, 21:11   #3610
karolina2202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majol Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Operację mam zaplanowaną na czerwiec w Perfect Clinic u dr. Romana Kufa jednak obawiam się w czasie pandemii, że nie tak łatwo będzie przekroczyć granicę Czy ktoś miał w ostatnim czasie operację w tej klinice?
Rozważam również rezygnację z Czech, tylko nie mam kompletnie pojęcia do kogo mogłabym się zapisać w Polsce - jakie są teraz ceny i terminy orientuje się ktoś? Jestem z Gdańska, a w grę wchodzi cała Polska.. będę wdzięczna za odpowiedzi.

Ściskam Was mocno !!
Wiem, że ceny ostatnio poszły do góry. Dr Pietrasik wycenił moją operację na 20 tysięcy. I też się zastanawiam co z tym zrobić. Umówiona jestem tez z Doktorem Bromą (czy ktoś wie jakie są obecnie ceny?) oraz na konsultację u Doktora Dębskiego (w październiku - tutaj też nie ma pewności czy ceny nie urosną).

Robił ktoś ostatnio operacje nosa u Doktora Bromy?
karolina2202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-04, 17:15   #3611
april1986_
Przyczajenie

Jestem 5dni po nosku u DR Zachary termin mialam poczatkowo na luty 2022(omg tyle czekania), ale zwolnil sie termin i wskoczylam szybko takze Lucky Me!🍀 narazie gips, tapy, rurki w nosie ale i tak mysle ze jest piekny! Mialam plan leciec do turcji na operacje i nawet jeden z znanych tam plastykow wyslal mi wizualizacje nosa ale jednak stwierdzilam ze w tych czasach lepiej zrobic to „na miejscu”, w razie gdyby cos bylo nie tak. Jakby ktos cos chcial wiedziec to smialo pytajcie
april1986_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-05, 05:05   #3612
aninka23
Raczkowanie

hej kochana! Jak sie czujesz? czy bardzo boli?
Mialas robiona czesc chrzestna czy tez kostna? Ile to mniej wiecej u niego kosztuje?
Dziekuje i duzo zdrowka
PS sorki za tyle pytan ale ciagle sie zastanawiam
aninka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-05, 09:26   #3613
april1986_
Przyczajenie

Mialam robiona chrzestna kostna i skrzydelka podcinane. Koszt 20tys+dodatkowe koszty (obowiazkowych badan krwi, wymaz, covid, zakup sprayow do psikania noska). „Noski nie bola”- tak uslyszalam kilka razy bedac w klinicie i w sumie sie z tym zgadzam bolu nie ma, tylko taki duzy dyskomfort, musisz oddychc przez buzie, puchna powieki, oczka lzawia, usta wysychaja, budze sie w nocy 3 razy zeby sie napic bo mam wszystko suche, zdarza sie ranny bol glowy chyba z lekkiego niedotlenienia,trzeba zakrapiac nosek 4 razy dziennie 5sprayami-ale bolu nie ma z kazdym dniem jest lepiej, ja na 4 dzien wyszlam do znajomych posiedziec wieczorkiem i bylo ok tylko nie mozna sie bardzo smiac. Jutro sciagam gips i zobaczymy co to bedzie😱 takze nie mysl o bolu, ktorego praktycznie nie ma, a to o czym pisze jest przeciez tylko chwilowe i zaraz nie bedziesz o tym pamietac a piekny nosek na cale zycie zostanie
april1986_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-08, 17:10   #3614
agutek_
Raczkowanie

cześć wszystkim jestem tu nowa, ale wreszcie po kilku dobrych latach planowania chciałabym się zapisać na operację. Dwa lata temu orientowałam się w temacie i wówczas pytałam o terminy do dr. Skupina . Obecnie termin do dr Skupina jest na listopad 2022 , operacja ok. 6 miesięcy od konsultacji. Dość długo i... dość daleko ode mnie , jestem z małopolski. Przegrzebując sieć zatrzymałam się przy trzech innych nazwiskach - dr. Wysocki , dr. Boligowa , dr. Pabiańczyk. Pytanie do Was o doświadczenia z tymi lekarzami - jakieś opinie ? Nie ukrywam , że zależy mi na czasie i jak na razie wydaje mi się , że termin będzie tu odgrywał kluczową rolę przy wyborze któregoś z nich. Chyba, że ktoś coś doradzi
agutek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-09, 17:26   #3615
agacias81
Przyczajenie

Hej

Ja robiłam pod koniec tamtego roku u dr Pabiańczyka
agacias81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-04-09, 18:20   #3616
agutek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agacias81 Pokaż wiadomość
Hej

Ja robiłam pod koniec tamtego roku u dr Pabiańczyka
I polecasz, jesteś zadowolona? Na razie zapisałam się do niego na konsultację na początek maja Do Skupina też , ale to tak jak pisałam - termin kosmos.
Stary 2021-04-10, 13:20   #3617
agacias81
Przyczajenie

Tak jestem zadowolona profil już jest ładny , ale czekam na efekt końcowy jeszcze i mam nadzieje , ze nosek się jeszcze ładnie na czubku się zmniejszy ! Na priv mogę wysłać zdjęcia z przed i po jakbyś chciała !
Stary 2021-04-11, 07:32   #3618
Ania2000KRK
Przyczajenie

Hej, ja z kolei jestem 2 miesiąc po pelnej operacji i po prawej stronie czuje twarde wybrzuszenie, od oczodołu do połowy nosa. Taka asymetria pomiędzy dwiema stronami. Czy to zniknąć moze? Bardzo sie martwię.
Ania2000KRK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-11, 19:26   #3619
agutek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agacias81 Pokaż wiadomość
Tak jestem zadowolona profil już jest ładny , ale czekam na efekt końcowy jeszcze i mam nadzieje , ze nosek się jeszcze ładnie na czubku się zmniejszy ! Na priv mogę wysłać zdjęcia z przed i po jakbyś chciała !
Bardzo chętnie !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-04-12, 07:02   #3620
agacias81
Przyczajenie

Napisz do mnie na agatas81@gmail.com
Stary 2021-04-16, 10:05   #3621
Ania2000KRK
Przyczajenie

Dziewczyny,

a ja Wam doradze suplementy - witamina D i witamina C.
Steredyy dzialaja podobnie, antyzapalnie. Po co sie truc (i tak raczej lekarz tego nie przepisze). Odzywiajcie sie mega zdrowo.
Mi po suplementacji cos drgnelo <yupi>. Mam nadzieje, ze to sie utrzyma w dobrym kierunku!
Ania2000KRK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-18, 06:27   #3622
justyna_szyszka
Justyna ze Szczecina

Cytat:
Napisane przez JulaK80 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem Jessica alba ma idealny nos, taki malutki i dziewczęcy ale nie zadarty. Mnie się też te zadarte nie podobają wcale. Ja robiłam korektę bezchirurgiczną nosa, to jest tańsza metoda i nie ma tyle bólu. No i wystarczyło, zeby usunąć garbek. Końcówki nie zmieniałam, ale gdybym miała, to tylko nos Jessici Alby XD <3
Wzorowanie się i naśladowanie cudzych nosów oznacza zwykle frustrację z efektów! Nos ma pasować do ciebie, do twojej twarzy, ma wyglądać naturalnie, nie musi być idealny! Staraj się skupić tylko na usunięciu defektu, który powoduje twój dyskomfort i nie kombinuj.

Edytowane przez justyna_szyszka
Czas edycji: 2021-04-18 o 06:29
Stary 2021-04-19, 12:06   #3623
oSHOOO
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!

Jest może jakaś osoba, która ma zarezerwowany termin do doktora Wysockiego we Wrocławiu a z jakiś przyczyn nie pójdzie ?

Licze na cud, buziaki
oSHOOO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-04-21, 00:20   #3624
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Napisane przez JulaK80 Pokaż wiadomość
A mnie jej profil niepokojąco kojarzy się z profilem nieżyjacego już króla popu

Podobają mi się noski na Barbie jakie teraz się robi, ALE... myślę, że mało komu pasują. Aczkolwiek sama mając te 20-kilka lat poszłam ze zdjęciem Alby na operację, tylko chodziło mi o front, a nie profil. Lekarz to olał i zrobił po swojemu. Jeśli chodzi o sam profil, to dla mnie Angelina Jolie ma nos idealny.

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-22, 21:54   #3625
fefinka06
Przyczajenie

Można wiedzieć co dokładnie robiłaś I jaka była cena operacji?

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Hej. Ja bym bardzo prosiła na priv o zdjecia. I jeśli można wiedzieć, jaki był koszt operacji?
fefinka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-26, 11:15   #3626
marllleyyy
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Czy polecicie kogoś do operacji/plastyki garbatego nosa w Lublinie bądź okolicach?
marllleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-30, 11:53   #3627
Anelle95
Przyczajenie

Hej.Czy jest ktoś kto musi zrezygnować z operacji nosa u Dr Wysockiego w tym lub przyszłym roku ? Jeśli tak proszę o wiadomość, chętnie kupię termin
Anelle95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-02, 09:31   #3628
byc1piekna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anelle95 Pokaż wiadomość
Hej.Czy jest ktoś kto musi zrezygnować z operacji nosa u Dr Wysockiego w tym lub przyszłym roku ? Jeśli tak proszę o wiadomość, chętnie kupię termin

Z tego co wiem to Doktor nie zgadza się na takie "kupowanie" terminów ani wymianę terminów, Doktor ma swoją listę rezerwową i z tych osób bierze.
byc1piekna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-02, 12:07   #3629
Anelle95
Przyczajenie

Doktor zgadza się na wymiany.Kolezanka wymieniała się przedwczoraj normalnie
Anelle95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-05-07, 10:44   #3630
Goorek
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny. Jestem nowa na forum i nie udało mi się nic znaleźć na temat operacji plastycznych w Czechach. Ale może źle szukam

Macie jakieś informacje lub doświadczenia? Planuję operację nosa i szukam szybkiego terminu i dobrego lekarza. W gre wchodzi albo Polska południowa (najlepiej Wrocław / Opole / Katowice) lub właśnie Czechy. Możecie mi coś podpowiedzieć lub jakiegoś lekarza polecić??

Od razu dodam, że cena 20 000 zł jaką ostatnio dostałam od Doktora Zachary trochę mnie zzaniepokoiłą. Zawsze myślałam, ze to nieco taniej wychodzi. U mnie raczej opcja pełnej korekty nosa (razem z przegrodą).

POzdrawiam
Goorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości