![]() |
#1291 |
Przyczajenie
|
Dot.: Indyjskie makijaże
|
![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy ktoras z Was moze kupowala khol przez Allegro od daphne81?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66893727 Ma odcienie czarny, czerwony, zielony oraz żółty, a we wczesniejszej aukcji byl jeszcze turkus. Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2007-01-25 o 10:52 |
![]() |
![]() |
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kuplam.. otrzymałam w innym opakowaniu,niż to na zdjęciu ![]() ![]() trwałość : do 5 godzin na 100%!!.. pozniej,to zależne chyba od sposobu aplikacji ![]() Od nałożenia go dzis rano mineło własnie jakies 10h,no moze ponad.. na jednym oku nadal bez zmian,z drugiego się zmazał ![]() Warto kupić za taką cenę.Sądzę że to oryginalny kohl. Nie wiem jesdynie jak wygląda tutaj sprawa z ołowiem ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czego tutaj sie bac? nie mussz niczego robic wedle instrukcji ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze jeszcze sie skusze ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Ja khol (Z Tunezji) nakładam szklanym patyczkiem- zamykam oko na włozonym w wewnetrzny róg oka patyczku i ciągne nim do zewnętrznego kącika. Efekt jest super1 Jestem zauroczona1 o cos włwśnie takiegio mi chodziło- lekkie "zaczernienie" w stylu indyjskim.
Na większe wyjście uzyje go dodatkowo jak eyelinera. Efekt opiszę! ![]() Nie ma sie co obawiać! Mam dośc długie doświadczenie z soczewkami kontaktowymi i nie mam żadnego stracha przy zblizaniu czegokolwiek do oka ![]() Powodzenia dziewuszki! ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Basia to może uzywaj jak zwykłego eyelinera- dookoła oka?
|
![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
probowalam z tym patyczkem- mam plastikowy, jednak mimo licznych opisów stosowania,nie wiedzialam jak go włożyc w to oko
![]() ![]() Pędzelek mam ArtDeco - liner.. w sklepie kosztuje cos ok 37 zł,ale wierz mi że bardzo długo Ci posłuży ![]() |
![]() |
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie pędzelki ArtDeco są super
![]() ![]() ![]() W dodatku masz wybór,ne jesteś zmuszona kupować całego kompletu, jak to zwykle bywa... Ja tam lubie mieć wszystko jednej serii.. A w ArtDeco, to zakofalam sie po uszy ![]() Twoj wybór zresztą ![]() Co do kohla z allegro,ciekawa sprawa, że zmywa się go z oczu ok 15 minut, ponieważ mimo usunięcia go z dolnej powieki,nadal kseruje się z tej górej ![]() A dzisiaj rano i tak przeglądając się w lustrze zobaczyłam sińce pod oczami...mimo fatygi z usówaniem prochu z oczu. Czegos takiego zawsze szukałam ![]() ![]() Jeszcze pytanie mam.. czy to możlwe(nawiązuję tutaj do sprawy z ołowiem)ze od kohla może boleć glowa? Wiem że pytanie jest smieszne..ale mimo tego... Nie znalazłam konkretnych tektów na temat tego kosmetyku w polskim internecie.. ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
hmmmm... zaniepokoiłas mnie z ta głowa, bo mnie ostatnio pobolewa, ale tłumaczyłam to sobie głośna muzyka u mnie w salonie i ogólnie stresami....
|
![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysmarowałam się tym wczoraj dość intensywnie z kilkoma poprawkami na dzień.. i czekalam.. i nic ![]() ![]() Bóle głowy były powodowane pogodą,jestem meteopatą.. do tego konkretna dawka stresu,wegetaranizm-nierozsądne odżywnianie się, litry kawy.... Kohla nie ma się co bać..szczególnie kiedy używa się go raz czy dwa razy na tydzien sądze.Dla mnie kohl to kosmetyk na specjalne okazje,dobrze wiedziec ze ma się coś trwalszego do kredki pod ręką.Stawiałam podczas zakupu kosmetyków tylko i wyłączne na trwałośc..szczególnie kredki czarnej - tej jedynej poszukiwalam no i się doszukałam - GSOH waterproff,Manhattan X-act i uluboiny kohl na długie noce ![]() em.... kogo jeszcze bolała głowa? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
![]()
psycha, to to mnie pocieszyłaś, a ja... poprostu zaczynało mi sie przeziebienie- które teraz mnie męczy i stąd te bóle głowy
![]() P.s ja tez jestem wegetarianką! ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Rozeznanie
|
DZIEWCZYNY!!! Czy wy teą tak macie??? Jak nałożę kohl na górną poiekę, to czuję szczypanie w oczy- zaczynają mi łzawić!! Mam odczucie jakby wokół ktoś używał mięty, olejku miętowego, czy czegoś, no łzy mi po prostu lecą...
![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Rozeznanie
|
BTW... też jestem wegetarianką
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla pocieszenia napisze, ze jednak nie zawsze mi sie to zdarza, czasem wszystko jest okay, oko suche, bez podraznien i piekny makijaz wychodzi, wiec to zalezy chyba od nalozenia. Ale niestety nie wiem jeszcze, jak nakladac, aby tak ladnie wychodzilo, bo po tych rozmazanych niepowodzeniach zrazilam sie do kohla i rzadko sie nim bawie. Moze ktoras z dziewczyn pomoze?? PS: a co tego efektu mięty, to to zapewne normalne, tzn uczucie chlodu sie pojawia jak najbardziej i stanowi chyba o jakosci samego kohla (wiec raczej nie masz podrobki ![]()
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj kohl jest wspaniale trwały, białka wybiela... lecz chlodu nie czuję.. hmmm |
|
![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
W tym watku-wczesniej bylo sporo o tym
![]()
#1312 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyny ..przeczytalam caly watekkk.i chce sprobowac..czy ktos ma na zbyciu kohl?a mozna go tez dostac w turcji?a w polsce to oprocz allegro..moze w sklepach indyjskich?nie wiecie?
|
![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
O tym gdzie można dostać khol też już było w wątku nie raz...
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
![]()
aha i jeszcze zapomnialam zapytac..moze ktoras kupowala kohl w turcji...tzn gdzie go mozna kupic?na jakis straganach...czy w skepach?
|
![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pisały dziewczyny co mogło by być powodem braku uczucia chlodu na oku po nalozeniu kohl'a- czyzby kohl byl podroba? Ponad pol roku temu, mialam zabieg operacyjny na oczach.. dziwnym trafem smarując się tym kohlem,odnosze wrazenie jak gdyby cos z z oczami bylo nie tak ![]() Chcialbym się upewnić czy kohl, który kupiłam jest bezpieczny ![]() A czy te,w żóltych opakowaniach papierowych z motywem oka,te z hologramem są 100% pewne ? Poszla ich masa ostatnie czasy na allegro..i w tym wątku widziałam kilka ich zdjęć... nadal meczy mnie ten olow.. strach ma duze oczy ![]() Juz więcej pytac nie bede ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1316 |
Przyczajenie
|
Ja zakupiłam od ww Daphne na Allegro dwa jeden czarny drugi rzekomo turkusowy (tak naprawdę jest po prostu niebieski i mi się nie podoba). Owszem dobrze się rozprowadzają i są bardzo trwałe (przetestowałam je nawet na basenie).Po żadnym z nich jednak nie odczuwam chłodu, uczucia mrożenia lub tym podobnego (co najwyżej piasek w oczach) , a co najważniejsze nie widzę wogóle efektu wybielania białka i to jest najgorsze. Myślę , że może jednak coś z tym kholem nie tak, albo ze mną. Alergia czy co ?
|
![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
Ech, dziewczyny, kurcze, ja tez juz sama nie wiem.... Mam chyba z piec kohli,roznych kolorow, wiekszosc marokanskich (niby najzdrowszych) i jeden pakistanski i jak dla mnie srednio:
wybielanie - chyba tylko na zasadzie kontrastu, a jak juz tu minimalne trwalosc - bardzo srednia, ale pewnie chodzi o to, jak ja to nakladam...a cos knocę, to wiem na pewno ![]() uczucie chlodu - brak i tylko piasek pod powiekami jest:/ I sama nie wiem, czemu tak? Bo ze kohle to nie podrobki, wiem na pewno. Arab mi kupowal i to takie, jakie jego mama- Berberka zwykla uzywac... Wiec juz sama nie wiem, co co biega...
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co zaś się tyczy trwałości, to nie wiem ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1320 |
Przyczajenie
|
Mam pytanka do doświadczonych kholowiczek. Czy ktoś kto ma ten Khol z Allegro i wie coś o zawartości w nim ołowiu?
Przeczytałam cały wątek i też się napaliłam, tylko ten ołów mnie męczy ![]() Może khole z Indii są lepsze??? I skąd wiedzieć które są ziołowe??? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.