Indyjskie makijaże - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-11, 13:54   #1291
aisza5
Przyczajenie

Dot.: Indyjskie makijaże

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...171&a=30254939
aisza5 jest offline  
Stary 2005-10-11, 14:11   #1292
Basia39
Zakorzenienie

Dziewczyny, a czy ktoras z Was moze kupowala khol przez Allegro od daphne81?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66893727

Ma odcienie czarny, czerwony, zielony oraz żółty, a we wczesniejszej aukcji byl jeszcze turkus.

Edytowane przez Basia39
Czas edycji: 2007-01-25 o 10:52
Basia39 jest offline  
Stary 2005-10-11, 18:04   #1293
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez Basia39
Dziewczyny, a czy ktoras z Was moze kupowala khol przez Allegro od daphne81?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66893727

Ma odcienie czarny, czerwony, zielony oraz żółty, a we wczesniejszej aukcji byl jeszcze turkus.
hejka

ja kuplam..
otrzymałam w innym opakowaniu,niż to na zdjęciu białka wybiela, tyle że ciezko stwierdzić mi jak długo ten efekt się utrzymuje
trwałość : do 5 godzin na 100%!!.. pozniej,to zależne chyba od sposobu aplikacji Nakładam go pędzelkiem(eyeliner)
Od nałożenia go dzis rano mineło własnie jakies 10h,no moze ponad.. na jednym oku nadal bez zmian,z drugiego się zmazał
Warto kupić za taką cenę.Sądzę że to oryginalny kohl.
Nie wiem jesdynie jak wygląda tutaj sprawa z ołowiemJak sądzicie?W naszych czasach.. powinni już o to zadbac,co nie?
psycha jest offline  
Stary 2005-10-11, 19:02   #1294
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez psycha
hejka

ja kuplam..
otrzymałam w innym opakowaniu,niż to na zdjęciu białka wybiela, tyle że ciezko stwierdzić mi jak długo ten efekt się utrzymuje
trwałość : do 5 godzin na 100%!!.. pozniej,to zależne chyba od sposobu aplikacji Nakładam go pędzelkiem(eyeliner)
Od nałożenia go dzis rano mineło własnie jakies 10h,no moze ponad.. na jednym oku nadal bez zmian,z drugiego się zmazał
Warto kupić za taką cenę.Sądzę że to oryginalny kohl.
Nie wiem jesdynie jak wygląda tutaj sprawa z ołowiemJak sądzicie?W naszych czasach.. powinni już o to zadbac,co nie?
Acha, dzieki z info. Mnie krecil ten turkus ale w koncu nie zamowilam, bo balam sie, czy poradze sobie z nakladaniem
Basia39 jest offline  
Stary 2005-10-11, 20:03   #1295
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez Basia39
Acha, dzieki z info. Mnie krecil ten turkus ale w koncu nie zamowilam, bo balam sie, czy poradze sobie z nakladaniem
jesli uzyjesz pedzelka,nie bedziesz miala problemow
czego tutaj sie bac? nie mussz niczego robic wedle instrukcji jak zapewno poczytalas kazdy to robi inaczej.. sa rozne sposoby
psycha jest offline  
Stary 2005-10-11, 22:25   #1296
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez psycha
jesli uzyjesz pedzelka,nie bedziesz miala problemow
czego tutaj sie bac? nie mussz niczego robic wedle instrukcji jak zapewno poczytalas kazdy to robi inaczej.. sa rozne sposoby
No tak, a Ty uzywasz pedzelka jakiego? Opisz jesli to nie problem jak nakladasz?
Moze jeszcze sie skusze
Basia39 jest offline  
Stary 2005-10-11, 23:51   #1297
Albertyna
Zakorzenienie

Ja khol (Z Tunezji) nakładam szklanym patyczkiem- zamykam oko na włozonym w wewnetrzny róg oka patyczku i ciągne nim do zewnętrznego kącika. Efekt jest super1 Jestem zauroczona1 o cos włwśnie takiegio mi chodziło- lekkie "zaczernienie" w stylu indyjskim.
Na większe wyjście uzyje go dodatkowo jak eyelinera. Efekt opiszę!
Nie ma sie co obawiać! Mam dośc długie doświadczenie z soczewkami kontaktowymi i nie mam żadnego stracha przy zblizaniu czegokolwiek do oka
Powodzenia dziewuszki!
Albertyna jest offline  
Stary 2005-10-12, 09:11   #1298
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Albertyna
Ja khol (Z Tunezji) nakładam szklanym patyczkiem- zamykam oko na włozonym w wewnetrzny róg oka patyczku i ciągne nim do zewnętrznego kącika.
Brzmi strasznie Nie szczypie? kurcze ja jednak chyba zbyt bojaca jestem, mam wrazliwe oczy moze dlatego, mniej sie boje dentysty niz kosmetyczki, ktora robi mi henne na rzesy Zawsz placze przy zmywaniu Podziwiam Was!
Basia39 jest offline  
Stary 2005-10-12, 09:28   #1299
Albertyna
Zakorzenienie

Basia to może uzywaj jak zwykłego eyelinera- dookoła oka?
Albertyna jest offline  
Stary 2005-10-12, 09:33   #1300
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Albertyna
Basia to może uzywaj jak zwykłego eyelinera- dookoła oka?
No chyba tylko tak ... kreci mnie zeby kupic no
Basia39 jest offline  
Stary 2005-10-12, 09:38   #1301
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

probowalam z tym patyczkem- mam plastikowy, jednak mimo licznych opisów stosowania,nie wiedzialam jak go włożyc w to oko Kupłam tani ćien do oczu w okraglym pudełeczku,wyczyscilam to pudeleczko i usypałam do niego kohla- nie musze juz grzebac pędzelkiem we fiolce
Pędzelek mam ArtDeco - liner.. w sklepie kosztuje cos ok 37 zł,ale wierz mi że bardzo długo Ci posłuży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kohl.jpg (31,7 KB, 100 załadowań)
psycha jest offline  
Stary 2005-10-12, 09:59   #1302
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez psycha
probowalam z tym patyczkem- mam plastikowy, jednak mimo licznych opisów stosowania,nie wiedzialam jak go włożyc w to oko Kupłam tani ćien do oczu w okraglym pudełeczku,wyczyscilam to pudeleczko i usypałam do niego kohla- nie musze juz grzebac pędzelkiem we fiolce
Pędzelek mam ArtDeco - liner.. w sklepie kosztuje cos ok 37 zł,ale wierz mi że bardzo długo Ci posłuży
Heh no fajny pomysl z tym pudeleczkiem Chyba sprawie sobie taki liner no i KHOL! oczywiscie. Dzieki
Basia39 jest offline  
Stary 2005-10-12, 11:15   #1303
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Wszystkie pędzelki ArtDeco są super Trochę drogie, lecz ja kupując co miesiąc nowe za cene do 30 z w dodatku zawsze trafiając na fatalną jakość przyborów kosmetycznych,straciłam więcej pieniędzy niż przy zakupie 2 sztuk ArtDeco Oglądnij krytyki w KWC
W dodatku masz wybór,ne jesteś zmuszona kupować całego kompletu, jak to zwykle bywa...
Ja tam lubie mieć wszystko jednej serii..
A w ArtDeco, to zakofalam sie po uszy
Twoj wybór zresztą
Co do kohla z allegro,ciekawa sprawa, że zmywa się go z oczu ok 15 minut, ponieważ mimo usunięcia go z dolnej powieki,nadal kseruje się z tej górej Jeśli chcesz go zmyć,musisz dokładnie wytrzeć dolną i górną powiekę.. klka razy.. cyklicznie co kilka minut przecierac oko!?
A dzisiaj rano i tak przeglądając się w lustrze zobaczyłam sińce pod oczami...mimo fatygi z usówaniem prochu z oczu.
Czegos takiego zawsze szukałam Po prostu trwały
Jeszcze pytanie mam.. czy to możlwe(nawiązuję tutaj do sprawy z ołowiem)ze od kohla może boleć glowa? Wiem że pytanie jest smieszne..ale mimo tego...
Nie znalazłam konkretnych tektów na temat tego kosmetyku w polskim internecie..
psycha jest offline  
Stary 2005-10-12, 21:31   #1304
Albertyna
Zakorzenienie

hmmmm... zaniepokoiłas mnie z ta głowa, bo mnie ostatnio pobolewa, ale tłumaczyłam to sobie głośna muzyka u mnie w salonie i ogólnie stresami....
Albertyna jest offline  
Stary 2005-10-13, 11:37   #1305
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez Albertyna
hmmmm... zaniepokoiłas mnie z ta głowa, bo mnie ostatnio pobolewa, ale tłumaczyłam to sobie głośna muzyka u mnie w salonie i ogólnie stresami....
nie nie.. za duzo się naczytałam negatywnych opinii i jakoś mi to na psyche siadło.. zaniepokoilam sie tym ołowiem o którym dziewczyny pisały..i bólami głowy wieczorem które powtarzały się 2 dni z rzędzu od pierwszego nałozenia tego specyfiku na oczy..
Wysmarowałam się tym wczoraj dość intensywnie z kilkoma poprawkami na dzień.. i czekalam.. i nic Wydaje mi się że uczucie "matowej gałki ocznej" jest normalne przy kosmetykach pyłkowych i nie powinno niepokoic Maksymalna trawałość kohla u mnie(w oku) to 8-9h.
Bóle głowy były powodowane pogodą,jestem meteopatą.. do tego konkretna dawka stresu,wegetaranizm-nierozsądne odżywnianie się, litry kawy....
Kohla nie ma się co bać..szczególnie kiedy używa się go raz czy dwa razy na tydzien sądze.Dla mnie kohl to kosmetyk na specjalne okazje,dobrze wiedziec ze ma się coś trwalszego do kredki pod ręką.Stawiałam podczas zakupu kosmetyków tylko i wyłączne na trwałośc..szczególnie kredki czarnej - tej jedynej poszukiwalam no i się doszukałam - GSOH waterproff,Manhattan X-act i uluboiny kohl na długie noce
em.... kogo jeszcze bolała głowa?
psycha jest offline  
Stary 2005-10-14, 18:36   #1306
Albertyna
Zakorzenienie

Smile Dot.: Indyjskie makijaże

psycha, to to mnie pocieszyłaś, a ja... poprostu zaczynało mi sie przeziebienie- które teraz mnie męczy i stąd te bóle głowy
P.s ja tez jestem wegetarianką!
Albertyna jest offline  
Stary 2005-10-16, 14:04   #1307
opolanka
Rozeznanie

DZIEWCZYNY!!! Czy wy teą tak macie??? Jak nałożę kohl na górną poiekę, to czuję szczypanie w oczy- zaczynają mi łzawić!! Mam odczucie jakby wokół ktoś używał mięty, olejku miętowego, czy czegoś, no łzy mi po prostu lecą... oczywiście to psuje makijaż.... Czy któraś z was też tak reaguje??
opolanka jest offline  
Stary 2005-10-16, 14:06   #1308
opolanka
Rozeznanie

BTW... też jestem wegetarianką ) WEGE wizażanki-łączmy sie
opolanka jest offline  
Stary 2005-10-16, 14:15   #1309
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Napisane przez opolanka
DZIEWCZYNY!!! Czy wy teą tak macie??? Jak nałożę kohl na górną poiekę, to czuję szczypanie w oczy- zaczynają mi łzawić!! Mam odczucie jakby wokół ktoś używał mięty, olejku miętowego, czy czegoś, no łzy mi po prostu lecą... oczywiście to psuje makijaż.... Czy któraś z was też tak reaguje??
Ja zaczynam maksymalnie lzawic, wtedy kohl wlazi w oczy, a wiec te zaczynaja robic sie czerwone, wylaza zylki itp a sam kohl przedostaje sie... na zewnatrz oka tzn rozmazuje mi sie niemilosiernie pod oczami... i zanim mi te oczy "wyschna" to musze sie troche nameczyc....
Dla pocieszenia napisze, ze jednak nie zawsze mi sie to zdarza, czasem wszystko jest okay, oko suche, bez podraznien i piekny makijaz wychodzi, wiec to zalezy chyba od nalozenia. Ale niestety nie wiem jeszcze, jak nakladac, aby tak ladnie wychodzilo, bo po tych rozmazanych niepowodzeniach zrazilam sie do kohla i rzadko sie nim bawie.
Moze ktoras z dziewczyn pomoze??

PS: a co tego efektu mięty, to to zapewne normalne, tzn uczucie chlodu sie pojawia jak najbardziej i stanowi chyba o jakosci samego kohla (wiec raczej nie masz podrobki)
Stary 2005-10-16, 16:01   #1310
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez Beekeeper
Ja zaczynam maksymalnie lzawic, wtedy kohl wlazi w oczy, a wiec te zaczynaja robic sie czerwone, wylaza zylki itp a sam kohl przedostaje sie... na zewnatrz oka tzn rozmazuje mi sie niemilosiernie pod oczami... i zanim mi te oczy "wyschna" to musze sie troche nameczyc....
Dla pocieszenia napisze, ze jednak nie zawsze mi sie to zdarza, czasem wszystko jest okay, oko suche, bez podraznien i piekny makijaz wychodzi, wiec to zalezy chyba od nalozenia. Ale niestety nie wiem jeszcze, jak nakladac, aby tak ladnie wychodzilo, bo po tych rozmazanych niepowodzeniach zrazilam sie do kohla i rzadko sie nim bawie.
Moze ktoras z dziewczyn pomoze??

PS: a co tego efektu mięty, to to zapewne normalne, tzn uczucie chlodu sie pojawia jak najbardziej i stanowi chyba o jakosci samego kohla (wiec raczej nie masz podrobki)
jaki to chlod?
Moj kohl jest wspaniale trwały, białka wybiela... lecz chlodu nie czuję.. hmmm
psycha jest offline  
Stary 2005-10-16, 16:04   #1311
Beekeeper
Zakorzenienie

W tym watku-wczesniej bylo sporo o tym
Stary 2005-10-16, 16:44   #1312
marta..
Raczkowanie

dziewczyny ..przeczytalam caly watekkk.i chce sprobowac..czy ktos ma na zbyciu kohl?a mozna go tez dostac w turcji?a w polsce to oprocz allegro..moze w sklepach indyjskich?nie wiecie?
marta.. jest offline  
Stary 2005-10-16, 17:16   #1313
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

O tym gdzie można dostać khol też już było w wątku nie raz...

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline  
Stary 2005-10-16, 17:29   #1314
marta..
Raczkowanie

aha i jeszcze zapomnialam zapytac..moze ktoras kupowala kohl w turcji...tzn gdzie go mozna kupic?na jakis straganach...czy w skepach?
marta.. jest offline  
Stary 2005-10-16, 18:41   #1315
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez Beekeeper
W tym watku-wczesniej bylo sporo o tym
bylo,lecz nie bylo odpowiedzi na pytanie ..badz tez przeoczylam.. ?
nie pisały dziewczyny co mogło by być powodem braku uczucia chlodu na oku po nalozeniu kohl'a- czyzby kohl byl podroba?
Ponad pol roku temu, mialam zabieg operacyjny na oczach.. dziwnym trafem smarując się tym kohlem,odnosze wrazenie jak gdyby cos z z oczami bylo nie tak Czy u was efekt zamykania naczynek krwionosnych,jest odczówalny po nalozeniu specyfiku? Mi jak gdyby cos z cisnieniem w oku..
Chcialbym się upewnić czy kohl, który kupiłam jest bezpieczny
A czy te,w żóltych opakowaniach papierowych z motywem oka,te z hologramem są 100% pewne ? Poszla ich masa ostatnie czasy na allegro..i w tym wątku widziałam kilka ich zdjęć...

nadal meczy mnie ten olow..
strach ma duze oczy
Juz więcej pytac nie bede za duzo drąże.. przepraszam...
psycha jest offline  
Stary 2005-10-16, 22:46   #1316
lindaE
Przyczajenie

Ja zakupiłam od ww Daphne na Allegro dwa jeden czarny drugi rzekomo turkusowy (tak naprawdę jest po prostu niebieski i mi się nie podoba). Owszem dobrze się rozprowadzają i są bardzo trwałe (przetestowałam je nawet na basenie).Po żadnym z nich jednak nie odczuwam chłodu, uczucia mrożenia lub tym podobnego (co najwyżej piasek w oczach) , a co najważniejsze nie widzę wogóle efektu wybielania białka i to jest najgorsze. Myślę , że może jednak coś z tym kholem nie tak, albo ze mną. Alergia czy co ?
lindaE jest offline  
Stary 2005-10-17, 00:00   #1317
Beekeeper
Zakorzenienie

Ech, dziewczyny, kurcze, ja tez juz sama nie wiem.... Mam chyba z piec kohli,roznych kolorow, wiekszosc marokanskich (niby najzdrowszych) i jeden pakistanski i jak dla mnie srednio:

wybielanie - chyba tylko na zasadzie kontrastu, a jak juz tu minimalne
trwalosc - bardzo srednia, ale pewnie chodzi o to, jak ja to nakladam...a cos knocę, to wiem na pewno
uczucie chlodu - brak
i tylko piasek pod powiekami jest:/

I sama nie wiem, czemu tak? Bo ze kohle to nie podrobki, wiem na pewno. Arab mi kupowal i to takie, jakie jego mama- Berberka zwykla uzywac... Wiec juz sama nie wiem, co co biega...
Stary 2005-10-17, 12:48   #1318
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta..
aha i jeszcze zapomnialam zapytac..moze ktoras kupowala kohl w turcji...tzn gdzie go mozna kupic?na jakis straganach...czy w skepach?
Dziewczyny kupowały na straganach z przyprawami lub aptekach.

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline  
Stary 2005-10-17, 12:54   #1319
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper
wybielanie - chyba tylko na zasadzie kontrastu, a jak juz tu minimalne
trwalosc - bardzo srednia, ale pewnie chodzi o to, jak ja to nakladam...a cos knocę, to wiem na pewno
uczucie chlodu - brak
i tylko piasek pod powiekami jest:/
Ja też nie czuję chłodu, kohl nakładam wewnątrz powieki na górze i dole, w zasadzie można nałożyć tylko na górze, bo sam się kseruje na dół Wybielanie zaobserwowałam głównie na zasadzie kontrastu, co ciekawe, za każdym razem jak zakładam, bardziej je widzę

Co zaś się tyczy trwałości, to nie wiem Heh, na górze trzyma się dobrze przez cały długi dzień, natomiast na dole trzyma się tylko w środkowej części, natomiast zanika w kąciku zewnętrznym oka, akurat tam, gdzie chciałabym, by był! Jak to jest u Was????

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline  
Stary 2005-10-17, 16:51   #1320
Ursa Minor
Przyczajenie

Mam pytanka do doświadczonych kholowiczek. Czy ktoś kto ma ten Khol z Allegro i wie coś o zawartości w nim ołowiu?
Przeczytałam cały wątek i też się napaliłam, tylko ten ołów mnie męczy.
Może khole z Indii są lepsze???
I skąd wiedzieć które są ziołowe???
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ursa Minor jest offline  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości