|
|
#61 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
|
|
|
|
|
#62 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
U nas nadal delikatny opad. Bardzo przydatny dla przyrody. Lepszy taki niż ,,oberwanie chmury", bo przy takim delikatnym a długim opadzie deszczu rośliny piją a ziemia się nawadnia. To jest dobry deszcz.
Jem śniadanie. MM specjalnie pojechał do sklepu o kiełkasę i zrobiłam sobie taką smażoną - jeżyka. Nie wiem skąd taka zachciewajka organizmu, ale proszę bardzo
|
|
|
|
|
#63 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
kiełbaska - jeżyk. Któregoś dnia na klatce schodowej czułam ten zapach. Piękny był i pomyślałam sobie, że ze sto lat nie jadłam.
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś działam nad mielońcami. Taka klasyka. Sama jeść nie mogę, ale m lubi.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko kluski robie tak- po połowie ugotowanych zmielonych ziemniaków i surowych startych dobrze odciśniętych. To co się zbierze na dnie po odcisnieciu ziemniaków - białą skrobia- dodaje do masy. Do tego jajko, sól, i czasem trochę mąki ziemniaczanej jak mi za rzadkie wyjdzie. Z tego formułę kluski i gotuję.
Te z boczkiem to robiłam tak, że wytopiła boczek surowy, dodałam do niego rozgniecione 4 ząbki czosnku, 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów i pokrojone pistacje. Do tego dołożyłam kluski i takie podgrzane na talerz Edytowane przez Lanolinkaaa Czas edycji: 2025-09-06 o 12:25 |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Lało nad ranem, teraz pochmurno.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Lanolinko dzięki.
W sumie to tak jak nasze kartacze ![]() Pięknie Ci wyszły. -------------- Dzisiaj mam bardzo udany dzień biznesowy Hura! ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Lanolinko pracujesz dzisiaj? ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Ja już się zbieram. Spokojnego, pogodnego weekendu. Pa.
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, dziś mam wolne. Byłam w ogrodniczym chciałam lawenda ale była tylko w duzych wazonikach a ja chciałam w małych. To nie kupiłam. Ale upatrzoną mam trawę i eukaliptusa.
Pranie sprzatanie, zakupy. Ada, gratulacje!to imponujące 10 kg. Ile trwało? ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Miłego Cyferko 🙂 |
|
|
|
|
#69 | |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cytat:
A mnie umknęło zdjęcie kluseczek. Wyglądają przepysznie. Wrzucasz je potem na wrzątek? Nigdy takich nie jadłam, a jak jadłam to nie wiedziałam, że tak się je robi
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-09-06 o 13:57 |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Emmi, na wrzątek
|
|
|
|
|
#71 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
Udanego weekendu życzę I nam wszystkim życzę udanego wypoczynku ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Lanolinka A tak, rzeczywiście napisałaś ,,i gotuję". Jestem jakaś taka półprzytomna. W każdym razie na wrzątek. Spróbuję zrobić. Czasami zostają mi ziemniaki z dnia wcześniejszego i tak korci. Chyba można z nich też kopytka zrobić, ale zawsze musiała być mąka, a ja staram się z mąką uważać, wystarczy, że mamy jej od groma w makaronach. A tu taki przepis bezmączny ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Idą klasycznie na dno i muszą wypłynąć, wtedy są ugotowane? |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi jak wypłyną to gotuje jakieś 3 minuty. To ma być lekkie gotowanie, bez przykrycia.
Dużo zależy od ziemniaków, jak są rzadkie to bez mąki się nie obejdzie. Po ugotowaniu hartuje w zimnej wodzie potem odcedzam na durszlaku. |
|
|
|
|
#73 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
chudłam przepisowe 4 kg miesięcznie. Dieta zupna trwała 3 miesiące, więc dokładnie mówiąc ubyło mi 12 kg. ===== Deszcz już u nas nie pada i wieczorkiem poszłyśmy z B. na spacer. A przed chwilą umyłam w kuchni okno. Wiatr i deszcz spowodowały jakieś takie paskudne zacieki. Chwila roboty i okno znowu mam czyściutkie. Hura...!!
|
|
|
|
|
#74 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() Wyświetliły mi się reklamy ciuchów i przypomniały mi, że znów staję przed koniecznością może nie wymiany garderoby co dokupienia. Jak o tym pomyślę to niedobrze mi się robi, bo nic dla siebie nie mogę znaleźć. To co jest w ogólnodostępnych sieciowych sklepach jest tragiczne. Ale widzę po moich koleżankach, że sobie radzą i fajnie wyglądają, to ja nie umiem Adi Tak jak wcześniej napisałaś to cenna sprawa dla twoich stawów. Uwielbiam twoje menu zupowe, bo i my z MM korzystamy i też mi się wydaje, że on chudnie. Ja nie mam tak w sobie zaparcia. Ooo! Dziś może jakąś ugotuję, bo dawno nie jedliśmy.Gdzieś nam się zapodziała nowa koleżanka ![]()
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-09-07 o 09:03 |
|
|
|
|
#75 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Niedzielka. Kaweczka z mleczkiem. Poranek przemiły. ![]()
|
|
|
|
|
#76 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
a Nasza Cyferka kupuje sobie ubrania przez internet i jest zadowolona. Może Twoje koleżanki też? Ale ja to jestem, pod tym względem, mocną tradycjonalistką. Bo ja muszę przymierzyć i zobaczyć się w dużym lustrze. |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem w ogóle kupować ciuchow w sklepach żadnych ani tych prawdziwych ani Netowych... Rozbestwiłam się paskudnie bo zawsze mnie "ubierają" No ale czasem zaczyna być kiepsko i musze coś kupić i najczęściej to nic mi się nie podoba... Moje ciuchy od dziesiątków lat to głównie moja ciocia i moja przyjaciołka. Dodatkowe szczęście to obie mają gust. Trafiają w dziesiątkę. Nawet nie wiem jak sie im wywdzięczyć. Takie mam 2 dobre dusze. Nawet jak oglądam stare fotografie, to na nich sukienka od cioci, bluzeczka od cioci itd. Chyba w czepku urodzonam
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witajcie przy niedzielnej kawie ![]() Imponujący expresik. --------------- Ani kropli deszczu, tylko o nim słyszymy. Wilgotność ogromna, włosy mi się skręcają, sukienka lepi się do ciała. ------------- Emmi jeśli chodzi o nową koleżankę to nie zdążyłam zapytać, czy jest konsultantką Avonu? W każdym razie bardzo kulturalna osoba ![]() ------------------- U mnie znowu upał, jak u Was? ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Hej Lenifko ![]() A ja to bym mogła ciucholandię otworzyć Lubię ciuszki, ale tylko ja potrafię sobie kupić. Nie pozwalam innym, bo nigdy nie trafili Za to ja im mogę ![]() Od czasów pandemii tylko w necie. Nie cierpię galerii... Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-09-07 o 10:46 |
|
|
|
|
#79 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Nie mogę przez internet, bo muszę dotknąć materiał, bo na niektóre mam uczulenie, a i tak mimo czujności zdarzają się porażki, które kosztują mnie długoterminowe leczenie. Bo jeśli chodzi o uczulenia materiałowe, to to taka gadzina, że nie zawsze wychodzi od razu. Czasami zwiedzie moją skórę i wyłazi z opóźnieniem.
Na zakupy jeżdżę z TS ale i ona wysiada. Dla wyrównania psyche zawsze sobie coś wypatrzy z ciuszka dla siebie, nie ma problemu z tym, ale ciuchy są na jej wiek najczęściej, w każdym razie mamy kompromis U mnie w nocy padało i kropiło nad ranem... fajnie, ale tak jak już wspominałam, to wszystko powinno być w sierpniu. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-09-07 o 10:52 |
|
|
|
|
#80 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
duże szczęście mieć taką ciocię i taką przyjaciółkę. ===== Cyferuś, to dobrze pamiętam, że Ty właśnie przez net. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Emmi, skoro tak, to faktycznie musisz w sklepach stacjonarnych. |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi może to stąd że obie i ciocia i przyjaciólka bardzo cenią naturę z ciuchami. Bo ja też syntetyki to nie za bardzo. Unikam jak mogę. Jedynie buty to mam umyślane, ale juz ich nie produkują niestety. I musi być co jest.
Pamietam jak w wieku 17 lat pojechałam do cioci. W czasach komuny przez tę granicę nieprzekraczalną Jechałam w szkolnym granatowym mundurku z przygodami na granicy (chcieli mnie wysadzać z pociągu i że niby zuryck) Wstawiła się za mna jakaś ślązaczka, dobra dusza, że mnie w ogóle puścili. Ciotka zanim przyjechałam przygotowała szafę z ciuchami. Zrobiła mi porządek z włosami, fryzurę na szwedke ) i zabrała na zakupy ciuchowe, że jeszcze więcej. Rozpuściła mnie jak dziadowski bicz. 2 razy dziennie sie przebierałam. No ale i tak z sentymentem wracałam do naszej wtedy szarej rzeczywistości, chociaż chciała mnie zatrzymać na stałe.
Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-09-07 o 11:05 |
|
|
|
|
#82 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak, ja dziś od rana myślę o ananasie
|
|
|
|
|
#84 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
cudowna sprawa TAKA ciotka...!! |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to się mówi dobra ciotka nie jest zła
W każdym razie mam dla niej ogromną wdzięczność.
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnego, dobrego dnia.
Wymykam z domu. Pa. |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj.
Pochmurno, czuć jesień. Do przedniej szyby w aucie przykleił się spadający liść klonu..nie na zmiłuj, idzie jesień. Emmi ubrania najlepiej wyglądają na wieszakach 🙂 Rzadko kupuję, najczęściej przez internet. Aktualnie kupuję buty w góry, i już trzeci raz odsyłam. To głupi pomysł by takie buty kupować przez internet ale myślałam że mi się uda trafić. Jak już robię zakupy ubraniowe to z mężem, bo powie mi prawdę, czy dobrze w czymś wyglądam. Na obiad planuje dynie zapiekaną z fetą albo gorgonzolą, zobaczę co to wyjdzie. Ada, naprawdę piękny wynik. |
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witaj Lanolinko. Widziałaś zaćmienie księżyca? U mnie nie było widać, tylko czarne niebo. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-09-08 o 08:17 |
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
O tak:
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-09-08 o 08:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

Tak jak wcześniej napisałaś to cenna sprawa dla twoich stawów. Uwielbiam twoje menu zupowe, bo i my z MM korzystamy i też mi się wydaje, że on chudnie. Ja nie mam tak w sobie zaparcia. Ooo! Dziś może jakąś ugotuję, bo dawno nie jedliśmy.