|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
|
Narzędzia |
2023-04-29, 19:52 | #1 |
Zakorzenienie
|
Obiad świąteczny lub dla gości
Drogie Wizażanki, co robicie na taki lepszy, świąteczny na przykład lub dla gości jak to ująć? popisowy obiad.
Słowem, co u was jest wypasionym daniem obiadowym?
2023-05-04, 11:30 | #2 |
Zakorzenienie
|
Obiad świąteczny lub dla gości
Moze kaczke lub kurczaka pieczonego i ciekawie podane?
Lub jakas inna pieczen. Pieczone mi sie wydaje zawsze takie bardziej eleganckie. No i ludzie lubia. Do tego duzo warzyw, wszelakie salatki. A jak masz gosci wegetarian to moze warzywne szaszlyki? Na stol wino i mozesz zaczynac biesiqdowanie. W zamrazalniku miej lody - to lubiany a nie pracochlonny deser. No chyba ze masz pokazowe ciasto lub tort w planach. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2023-05-04 o 11:33 |
2023-07-03, 17:44 | #3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obiad świąteczny lub dla gości
Przed znajomymi lubię się popisywac kuchnią orientalną typu dahl, curry, koreańskie kluski ziemniaczane, ramen itd.
Z rodziną to klasycznie, pieczona kaczka/gęś/indyk, sałatki, puree ziemniaczane, sos pieczeniowy, duszone warzywa. |
2023-07-07, 12:59 | #4 |
Przyczajenie
|
Też jestem bardzo ciekawa sprawdzonych przepisów, niestety jestem z tych osob ktore musza miec dokladny przepis, zazdroszcze osobom ktore umieja improwizowac
|
2023-07-08, 15:04 | #5 |
zielony stworek
|
Ja też muszę mieć dokładny przepis, nawet na rosół.
Moi znajomi lubią moją domową pizzę. |
2024-11-05, 08:26 | #6 |
Przyczajenie
|
Ja nie umiem gotować "wytrawnych" dań. Najlepiej wychodzą mi domowe obiady, schabowe, mielone itp. Na większe imprezy zamawiam catering. Wygodniej, mniej sprzątania, mniej nerwów. Mam swoją sprawdzoną firmę z której zawsze korzystam. Kosztowo wychodzi drożej, ale coś za coś.
|
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.