|
Notka | |
Seks Jak zawsze na poziomie - pytania, rozmowy, problemy związane z życiem seksualnym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie potrafię się wyluzować przy swoim nowym facecie
Witajcie dziewczęta
![]() Właśnie wchodzę w mój trzeci w życiu związek, jednak już na tym etapie widzę, że mam ogromne problemy z "wyluzowaniem" i jakąkolwiek inicjatywą, a problemem jest bardzo duża dysproporcja doświadczenia między nami. Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, bo byłam pierwszą dziewczyną mojego pierwszego chłopaka i drugą dziewczyną drugiego, więc podchodziłam do tego z dużym luzem, bo w obu przypadkach byliśmy na podobnym "levelu" i nawet jeśli się błaźniliśmy, to razem ![]() Mój obecny partner był w 4 związkach, z czego najdłuższy trwał kilka lat, przez które mieszkali razem, w dodatku przeżył o wiele (wiele.) więcej krótszych romansów i ta świadomość dosłownie mnie paraliżuje. Wiem, że niby lepiej jest, jeśli niedoświadczoną kobietę prowadzi doświadczony partner, ale nie potrafię się przełamać, by cokolwiek zainicjować. Nie boję się seksu, jestem dziewicą w sumie tylko dlatego, że "tak wyszło", a nie dlatego, że jakoś specjalnie go unikałam i pewnie z obecnym szybko skończymy w łóżku, ale nie wyobrażam sobie, aby polegało to na tym, że on robi całą robotę, a ja leżę jak kłoda. Ale nie potrafię inaczej - ciągle mam w głowie tę dysproporcję, jakiś lęk, że jestem dla niego tylko jedną w wielu albo że nie będę potrafiła odpowiadać na jego potrzeby (np tak, jak ktoś przede mną). Wiem, że mogłabym z nim o tym porozmawiać - nawet delikatnie zaczęłam ten temat, ale nie wiem w czym to może pomóc. On nie zmieni przeszłości, to ja muszę się z nią pogodzić, tylko zupełnie nie wiem jak. Była któraś z was w podobnej sytuacji? Może macie jakieś sposoby myślenia, które pomagają wyluzować? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nie potrafię się wyluzować przy swoim nowym facecie
Byla ⌠nas uratowala szczerosc, rozmowy, otwartosc⌠rozmowa o swoich potrzebach, bo facet nie ma czarodziejskiej kuli I sie nie domysli, dopoki sie z nim nie podzielisz ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam, tzn. nie bylam dziewicą ale miałam 4 partnerów podczas gdy mój chłopak ok. 50. Dowiedziałam się o tym dopiero kiedy już regularnie ze sobą sypialismy ale i wcześniej domyślalam się ze na pewno ma większe doświadczenie. Nie porownywalam nigdy jednak naszych doswiadczen ani nie miałam z tego powodu kompleksów, nie było to dla mnie po prostu ważne.
Gdybym była dziewicą to po prostu powiedzialabym o tym chłopakowi i wyluzowala. Powinien się domyslic, że od razu nie będziesz boginia seksu. Ale nie martw się, szybko się nauczysz, poza tym z każdym partnerem jest trochę inaczej i tak naprawdę każdej nowej osoby trzeba się uczyć od początku bo na każdego co innego działa, także to normalne że na początku może nie być fajerwerkow, nawet gdybyś była doświadczona. I w jego stronę to samo, tez będzie musiał się uczyć ciebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Celestine_M Czas edycji: 2018-12-06 o 00:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Wbrew pozorom ilość partnerek nie oznacza większego doświadczenia. Każda kobieta i tak jest nieco inna w tych sprawach i zawsze trzeba się jej uczyć od nowa. Nie ma magicznego sposobu na każdą, do tego każda ma inne preferencje itp.
Niepotrzebnie sobie tym głowę zawracasz. Facet się ucieszy z samej chęci na seks, nie będzie Cię oceniał "eeee ta to się słabo rusza, poprzednia była lepsza, no ale poleżę sobie dalej" ![]() Boisz się że będziesz kłodą? To nią nie bądź ![]()
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za rady dziewczyny ![]() Staram się jak mogę wyluzować, ale kiedy słyszę coś w stylu "ja to zazwyczaj robiłem tak" albo "już zapomniałem jak wy blondynki ....(wstaw cokolwiek)..." to znowu się zamykam i każdy mój kolejny ruch robi się wymuszony. A to czuć. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i nie jestem dziewczyną ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Że coo? O co chodzi z tymi blondynkami, że niby jest coś co robią wszystkie blondynki na świecie? Nie rozumiem.
W sumie trudno mi ocenić te komentarze, w tym pierwszym może chodziło mu po prostu o to żeby ci pokazać co lubi, co nie jest niczym złym, a tego drugiego kompletnie nie rozumiem. Możesz rozwinąć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#8 | ||||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A możesz coś więcej o nim powiedzieć? Jak długo się znacie? Co was łączy? |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wam za rady dziewczęta, są dla mnie bardzo cenne. Ale temat jest nieakutaly. Znalazłam jego zdjęcie z inną - okazałam się dla niego tylko jedną z wielu ( w czym w ogóle nie widzi problemu). Moje serce w tym momencie to strzep krwawej szmaty.
Zamykam wątek - żadnych seksów nie będzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.