![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
17 stycznia był Światowy dzień pizzy. A dzisiaj jest międzynarodowy dzień pizzy
![]() Bo aż sprawdzałam jak to możliwe, ze dopiero był dzień pizzy i znowu jest ![]() No, to moze by tak dzisiaj pizzę jakąś na obiad zrobić? Albo na kolację? No nie wiem... Muszę to wliczyć w kalorie i zobaczę jak mi wyjdzie i czy się opłaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Hej Ania
![]() Też sobie pomyślałam, że niedawno był dzień pizzy. Super, że dłużej pospaliście. Fajnie jest jak dzień się zaczyna i nie trzeba nigdzie się spieszyć. Muszę lecieć do sklepu. Pani zadzwoniła, że przywieźli korpusy z kaczki ![]() I za niedługo nie będę miała internetu przez jakąś godzinę. Pan mnie poinformował, coś tam będą naprawiać. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Śnieg nam w nocy napadał. Ciekawe jak jest u Was Kobitki, czy też biało się zrobiło? Kawa w dłoń i dzień zaczynamy... |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Adusia, witaj
![]() Śnieg? Nie, nie ma śniegu ![]() Wczoraj było w końcu bez wiatru i moje dzieci wyszły na pole. To zaczęło kropić ![]() ![]() Jak Maniutka? Co porabiacie całymi dniami jak sąsiadeczki nie ma? ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cyferko, pan poinformował... U nas jak nie ma to nie ma, nikt nie informuje ![]() Co dzisiaj Dziewczynki macie w planach posiłkowych? Ja wczoraj miałam mieć na obiad pulpeciki z piersi indyka. Ale że wczoraj nie było obiadu, to na dzisiaj mam plan gotowy ![]() Czyli rano były kanapki. 2. koktajl standardowo. Obiad to ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i pulpeciki. 4. Kisiel Kolacja mozzarella, tuńczyk i pomidor. Chyba, ze wprowadzę jakieś pizzowe zmiany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() U mnie mróz bez śniegu. Jeszcze nie wyłączyli mi internetu, to popiszę z Wami. -------- Ania pyszne menu masz ![]() Ja wczoraj robiłam pulpeciki w sosie z warzywami, kaszę jęczmienną, barszcz z ziemniakami. Mam na dzisiaj. Wczoraj nerwowy dzień był, ja prawie nic nie jadłam. Wypiłam 3 szklanki rosołu, i pół pączka zjadłam ![]() Dzisiaj już normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
Twoje dziewczynki godzinę wczoraj pobiegały, świetnie, że udało się. Co my porabiamy? A zawsze jakieś wspólne zabawy wymyśli się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, masz rację. Do pulpecików to kasza, a nie ziemniaki
![]() ![]() ![]() Barszczyk z ziemniakami, bardzo lubię, ale najbardziej to ten wiosenny, kiedy jest ogrom botwinki. Zabawa z dziećmi, to jest to czego ja nie lubię ![]() Dlatego tak wymyślam, żeby było że bawię sie z dziećmi, ale żeby sie nie bawić lalkami, czy innymi pierdołami ![]() Np. ostatnio wymyśliłam super zabawę, dzieci zachwycone i kilka dni z rzędu o nią prosiły. Daję dzieciom kolorowanki, kilka kredek. I to ja im wybieram kolory kredek i co mają jak kolorować. Np. jest domek. Zaznaczam zielonym kolorem okna, i drzewo koło domu. Czerwonym drzwi, czarnym dym z komina, a różowym dach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
ufff... czytam, że z teściową wczoraj jakoś udało się... całe szczęście... brawo dla TM-ka... A mnie przypomniało się jakie problemy, kilka lat temu, miał MM-ek. Był w gipsie po ortopedycznej operacji. Oprócz gipsu to jeszcze w kości miał śruby i druty. Gdy nadszedł termin powtórnej operacji celem wyjęcia tych rusztowań, to akurat rozpoczęły się strajki w Służbie Zdrowia i nie miał kto tej operacji przeprowdzić. MM-kowi kazali dwa razy w tygodniu na oddział ortopedii przychodzić i... lekarze wąchali mu wystające z pod gipsu ciało. Gdyby zaczęło się psuć to wtedy zrobiliby operację ratującą życie. No i tak chodził... chodził... i chodził... Aż wreszcie akcję strajkową trochę poluzował i mogli operację zrobić. Teraz ze śmiechem to wspominamy, ale wtedy wesoło nam wcale nie było. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Aniu, ależ Ty masz rewelacyjne pomysły. Brawo! ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- A my ostatnio często w karty gramy. Np. wczoraj poker odchodził. Oczywiście nie na pieniądze, a na punkty. Mania i dziadeczek uwielbiają. Ja to tak raczej średnio, ale cóż nie robi się dla towarzystwa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Adusia, o matko! Jaka historia z życia. Masakra! Ja rozumiem protesty protestami, ale lekarz jest od ratowania życia i od leczenia. Noż kurde... Za coś człowiek płaci. Ech..
Karty... Nie wiem, mi sie wydaje ze moje za małe ciagle na karty. Ale i ja jakoś ani nie lubię, ani nie umiem grać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
A matko kocha na Adusia , straszne przeżycie.
Ja bym już ześwirowała. Mam fobię na S Z jak się zbliżam do jakiejś placówki, to ogarniają mnie lęki. --------- Ania świetny pomysł na zabawę ![]() Kreatywna jesteś. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Kiedyś była gra karciana Piotruś, pamiętacie? Świetna była. |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
MM-ek wtedy mówił, że gips sam by sobie rozciął i zdjął ale tego żelastwa z ciała to już raczej nie potrafiłby. ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Piotruś? Tak, przed laty od Piotrusia zaczynaliśmy. Później nadeszły czasy wojny. A od tego roku poker. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś moje dzieci mają karty Piotruś. Ale nigdy nie grały w nie jak należy. Bawią sie po swojemu. Co do kart, ja nie umiem grać. Jedyne gry jakie umiałam jako nastolatka, to oczko, i tysiąc. Nie wiem czy teraz bym potrafiła zagrać. Innych gier karcianych nie znam. No, nie jestem karciana, mąż też nie
![]() A no kreatywna jestem, jak sie matka bawić nie lubi w przebieranie laleczek i nie może wytrzymać szczebiotu maskotek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
No fajnie Aniu
![]() Poporcjowałam korpusy z kaczki. Kupiłam 3 kg ![]() na jakiś czas wystarczy, będą pyszne zupki. ---------- Słoneczny, piękny. zimowy dzień dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Przyznaję się do zaliczonej wpadki.
Napisałam twAróg Poprawiła na tort ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Adusia nikt nie zauważył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Taaa...
Ale ja wiem, pierwsza wpadka zaliczona... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, no to masz ładny zapasik na zupki
![]() Z ciekawości, drogie takie korpusy? I co zawierają? Sam korpus? Czy jakieś skrzydełko czy szyjkę jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Ania 2,99 za kg.
Jest korpus+szyjki i kupry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
O kurcze, no to mega tanio. Pamiętam, że u nas takie korpusy 4 lata temu to był koszt 5 złotych za kilo, a szyjki z kaczki 6 czy 7 złotych. Juz nie pamiętam. Ale towar był to mega rozchwytywany
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Ania no ja też po znajomości dzisiaj dostałam.
Może nie potrzebnie rozgadałam w sklepie, że takie dobre ![]() Panie ekspedientki wcześniej pytały mnie co ja z nimi robię ![]() chwalą, a cena? jak za darmo. Za to pietruszka 13 zł za kg. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Tak na chwilę. Tym razem ja się przyglądam wiadomościom bo sercem jestem z rolnikami. Nie jestem za formą strajkową ale sercem jestem z nimi. Dodam, że przyłączam się w walce przeciw ,,zielonemu ładowi" , który jest wierutnym kłamstwem ubranym w ekologiczno-środowiskowe wartości. Ściskam Was bardzo serdecznie ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-02-09 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Wróciłam z odśnieżania ![]() wcześniej szybkie zakupy, roleta w górze, a ja kawkuję i czekam na Was ![]() Jak się macie? Imuś co u Ciebie? Nie wpadłaś wczoraj. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-02-10 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Melduję, że śniegu już wcale nie mamy. Za to deszczyk kropi i moczy nasz mały świat. Cyferko, mój uśmiech za kawkę od Ciebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, witaj
![]() Odśnieżałaś? Matko! a u nas deszcz pada ![]() ![]() Ja dopiero siadam do porannej kawy. Dzisiaj wszystko później, bo wstaliśmy dopiero kilka minut po 7. Niby dzieci nie spały od 6, ale słyszały, że my nie wstaliśmy i nie schodziły na dół. ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Adusia, Dzień dobry ![]() Mówisz, że i u Ciebie mokro. No to tak jak u nas mało feriowa pogoda. |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Aniu.
![]() A widzisz, córeczki fajnie się zachowują, dają rodzicom poranny luzik. ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Tak, u nas po śniegu nawet śladu nie ma. Wczoraj jeszcze miejscami leżał. Dzisiaj, tak jak i u Ciebie, deszczowo. ☔ Na wczorajszym spacerze, zauważyłyśmy razem z Manią dziwną rzecz. Na trawnikach śnieg, a na chodnikach wędrujące dżdżownice. Czyżby one poczuły nadchodzącą wiosnę? |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witajcie śpioszki ![]() Wielka szkoda, że miałyście feriową pogodę do kitu. A dzisiaj kolejna tura ferii, to chyba ostatnia? Ferie raczej wiosenne, a nie zimowe. Adusia dżdżownice pewnie mokre były, znalazłam taką informację........ Dżdżownice oddychają przez skórę, a gdy jest ona zbyt mokra, oddychanie jest ograniczone lub niemożliwe. Masowo wówczas wychodzą na powierzchnię, na chodniki i czekają tam na wsiąknięcie wody w głębsze warstwy gleby, jak i ustanie opadów...... |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
ach, pięknie to z dżdżownicami wyjaśniłaś. Czyli nie mogły pod topniejącym śniegiem oddychać. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Tak Cyferko, sprawdziłam, teraz ferie rozpoczynają woj. kujawsko-pomorskie, lubuskie, małopolskie, świętokrzyskie, wielkopolskie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, czyli rozwiązała sie zagadka dlaczego dużo dżdżownic jest podczas deszczu i tuż po nim
![]() Tak Adusia, czasem tak jest, że dzieci dają nam poleżeć, ale to CZASEM ![]() Jak by słoneczko wychodzi? Oj, ferie były całkiem do kitu. |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Adusia, Mania ostatni dzień?
Kiedy wyjeżdża? -------- Ania ładnie wychowujesz dziewczynki. Tak ma być, wzajemny szacunek ![]() Pokaż menu na dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Ania to za te CZASEM trzeba dziewczynkom podziękować. Będą docenione i czasem może wejdzie im w pamięć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, ale oczywiście, że chwalę
![]() ![]() Jedzonko na dzisiaj? Śniadanie. Ja kanapki, młodsza i starsza prosiły o tosty z serem i szynką, a średnia zjadła jajecznicę na boczku z tatusiem ![]() 2. Jak zwykle koktajl z banana i maślanki ![]() Obiad, ja mam coś w rodzaju hiszpańskiej tortilli. Czyli cebulka, ziemniaki i jajo na patelnię. Do tego papryka do pochrupania. Mąż schab w sosie, ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej. A dzieci pewnie wybiorą schab, chociaż moze jajo sadzone? Nie wiem. 4. Znowu koktajl dla męża, a ja mam serek ziarnisty z jabłkiem. Bardzo posmakowało mi to połączenie. Dzieciom zrobię gofry. Kolacja. Dla mnie kanapki, a mąż zje serek ziarnisty z tuńczykiem. Jemu z kolei bardzo posmakowało to połączenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![](/forum/clear.gif)
![](/forum/clear.gif)
![](/forum/clear.gif)
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.