![]() |
#3001 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
My już po obiedzie. MM-ek jadł fasolówkę, a ja mój ulubiony krupniczek z drobniutkiej jęczmiennej.
W kuchni "dochodzi" gar czerwonego barszczyku. Będzie na kolację i na jutro. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Amita, a w moim mieście nie ma sklepu Action. Pewnie w Łodzi jest, ale nawet nie wiem gdzie. W dzielnicach, w których bywam, nigdy nie spotkałam. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Wpisalam sobie w wyszukiwarkę i widzę adresy łódzkich sklepów tej sieci. Tak jak myślałam, zupełnie mi nie po drodze... niestety... ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cyfercia już weekenduje, a ja zakladam słuchawki (za chwilkę będą w radiu "Matysiakowie") I biorę się za: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Zakorzenienie
|
Chwila przerwy na zimną już kawę
![]() Boczek z cebulką dochodzą, rosołek sobie pyrka, spagetti szybkie zjedliśmy z makaronem z czerwonej soczewicy. Tzn, ja z mężem zjadłam z sosem tradycyjnym do spagetti, a dzieci wolały z twarogiem. Dlatego coraz częściej sięgam po makarony z warzyw, bo mają więcej białka i błonnika, niż te włoskie z mąki z semoliny. Na szczęście raz na jakiś czas jadę do Lidla, tam mają taką ofertę makaronów, bo Biedronka których jest więcej nie ma. A jak już chcę coś nowego całkiem, to wtedy Allegro. Amita, dzięki popatrzę w Action, bo całkiem niedawno sie nam otworzyło. Jak z córką mam fizjo, to muszę nadrobić tylko 5 km. i mam sklep. Więc w zasadzie pod ręką ![]() Zaraz biorę się za ciasto. Na razie wiem, że blat ma być czekoladowy. Więc upiekę blat, a masa? Masą potem będę się przejmować ![]() Robię też toramisu, bo mnie dzieci męczą już 3 weekend, a mam mascarpone, więc to tylko chwila roboty. No i serniczki na zimno, bo mąż lubi. A mam kilo twarogu sernikowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
No, sobotnia robota skończona i chata lśni. Ja już po prysznicu, więc też lśnię.
![]() Odpoczywam popijając kawusię. Czekam na godz. 17 i razem z B. wychodzimy na codzienny spacer. Aniu, fiu... fiu... fiu... tyle smakowitości.... coś pysznego... Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-08-03 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 |
Zakorzenienie
|
A u mnie jedzenie porobione, ale chata nie lśni 😂
Adusia, jak spacerek? Cyferko, alez ta babka pachnie! Na polu bylam i ją z pola czuć 😋😋 jeszcze 5 min do wylaczenia i potem jeszcze trzeba czekac. ale ja dzisiaj ją na kolacjey zjadam 😋😋😋 |
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Zakorzenienie
|
Moje wypociny 😂 córki ozdabianie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 |
Zakorzenienie
|
O boziuniu 😋😋😋 ale ta babka pyszna 😋😋 jem na gorąco 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, od babki nie mogłam sie wczoraj oderwać 😂 dzisiaj zjadłam na śniadanie. Na razie nie wiem czy komukolwiek smakuje w domu. Bo nikt nie kosztował. W razie co zjem ze smakiem całą blachę 😂😂
Milego dnia Dziewczyny ❤❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#3008 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Hej Aniu ![]() Bardzo się cieszę, że Ci smakowała. Podsmażona na drugi dzień, chrupiąca, jest pyszna! Babkę je się na gorąco ![]() --------------- Tort cudny Wam wyszedł ! Ważne, że swój i córcia mogła go przyozdobić. Wspaniałego dnia Wam życzę ![]() ![]() ------------------ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-08-04 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
O mateńko, ja chcę Ani tort, ja chcę Ani babkę...!! Tak, tak, tak...!! Tylko może w odwrotnej kolejności. Najpierw słuszny kawał pachnącej babki, a następnie wielki kawał cudownego czekoladowego tortu. Aniu, brawo...!! ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- A teraz sięgam po filiżankę kawy od Cyferki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Zakorzenienie
|
Hejo Adusia
![]() Jak się masz? Ada czy to już termin powrotu Mani? --------- Bardzo ciepły dzień się zapowiada i opady wieczorem. Deszcz potrzebny. Nie pamiętam kiedy padał...? -------------- Byłam wczoraj w action. Obrotowych tacek nie było,. Znajoma pani powiedziała, że sprzedały się bardzo szybko. Przyjrzałam się bardziej produktom w owym markecie i wnioskuję, że w większość towaru zaopatrują się w Temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Hejka Cyferuś !!
Mam się całkiem OK. Tak, nasza Mania dzisiaj wraca do swojego domu. Później przyjedzie do nas, ale termin jeszcze nie jest ustalony. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3012 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ciągle coś się dzieje. Kozioł na słabuje. Ściskam Was
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cyferko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
biedny kozioł. Jest pod dobrą Waszą opieką, mejmy więc nadzieję, że to tylko chwilowe i opanujecie sytuację. ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
4 pory roku i ja piąta
|
Pogoda mu nie służy. Dostał drugą tabletkę. Dobrze, że bardzo mądry pies sąsiadów zaalarmował, że coś się z koziołkiem dzieje. Niezwykle mądry pies w posiadaniu niezmiernie głupich ludzi. Aż żal psiaka. W każdym razie ciągle kozła mam na oku. Dostaje teraz gałęzie wierzby albo olchy i zjada z nich liście. Już jest w miarę dobrze. I jest zadowolony, bo nie musi się schylać, wszystko ma na wysokości niemalże głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Zakorzenienie
|
Emmi, zdrówka dla koziołka
![]() Cyferko, no bo to wszystko chińczyk, więc jest ten sam asortyment ![]() Adusia, czekacie na Maniutkę? Czy jeszcze chętnie odpoczywacie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3016 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzięki
![]() Stanął na nogi, ale sama już nie wiem... kiedy dochodzi do siebie i ślicznie je, patrząc na mnie swoimi oczkami, to.... Ale kiedy jest taki wątły albo ma atak padaczki to wydaje mi się, że cierpi i... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Zakorzenienie
|
Emmi, a co mówi wet? Macie dobrego? zaufanego? Co prawdę mówi, czy dla kasy będzie ciągnąć ile się da?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 |
4 pory roku i ja piąta
|
To my ciągniemy. Wet nie dowierzał, że lek dla psa na padaczkę pomoże. To był mój pomysł. A ja jestem w rozterce. Kiedy czuje się dobrze i leci codziennie na 1 tabletce to taki milusi jest i kochany i tak patrzy sobie na nas i tą mordką rusza... ale... kiedy go łapie, to... nie wiem... czy on jest szczęśliwy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
4 pory roku i ja piąta
|
I kolejny tydzień zaczynamy
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie pochmurno, jakby było po opadzie deszczu albo przed. Niby dzisiaj miało coś popadać. Padało trochę wczoraj, ale mam nadzieję, że dzisiaj też popada i tak trochę mocniej. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-05 o 07:41 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Emmi
![]() Koziołek dzielny jest, okazuje chęć do życia, szybko się regeneruje. Przy atakach na pewno cierpi, to zrozumiałe. Emmi często ma ataki? ---------- Ania jak imprezka? Córcia zadowolona? ---------- Padał deszcz w nocy. Właściwie nad ranem. Jeden kot urwis Dzidek do wykręcenia, taki mokry, ale szczęśliwy, a futerko odświeżone ![]() Melek szczelnie się schował i suchutki. ----------- Emmi blikiem płacę na T... nigdy żadnych problemów, ani ja, ani moje znajome. Ania tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() -------------- U nas senny poranek. Madame Kicia śpi w kocyku. Psiak też ulokował się w altanie. Chyba jeszcze będzie padać. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-05 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Zakorzenienie
|
Emmi u mnie ulewne deszcze zapowiadają od 9
Zobaczymy. Na razie słoneczko i cieplutko. Wszystkie koty śpią. Kotełkowe w domku zamknęłam, Łatkę mam na oku. Budyń z pańcią jeszcze się nie odzywali. Wczoraj nie walczyłam ze snem, padłam po 20 i tak do 3 nad ranem spałam nieprzerwalnie. Potem już boczki, wsłuchiwałam się w deszcz. Dzień krótszy i to już jest zauważalne. Ogrom suchych liści.... po deszczu widać jak dużo ich spadło. Zapach jesieni w powietrzu. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Pa. Lecę do pracy ![]() Jeszcze wpadnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Najprzyjemniejsza pora dnia... kawusia i czytanko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Cyferuś.
![]() Siatkę wszystkie nasze dzieci oglądają. My raczej średnio. 2:1 to dla nas, tak?? Kurczę, mówisz Cyferciu, że jesienią pachnie. Nie chcę, bardzo nie chcę................... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A i ja kciuki trzymam....!!
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- A u nas, już którąś godzinę, bardzo mocno pada. Chmury zakryły całe niebo, jest ciemno jak późnym wieczorem. Smutna pogoda. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-08-05 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Zakorzenienie
|
Wygraliśmy!
Hura! |
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Brawo...............!!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Ale dzisiaj tablet wcale nie chce mnie słuchać. Jakiś zakłócenia ciągle są. Może to przez denną pogodę? Co chwila leje. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-08-05 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Zakorzenienie
|
U mnie na przemian słońce i deszcz.
Bardzo ciepło. Grzyby rosną ![]() ----------- Szalony dzień w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
u Ciebie bardzo ciepło, a u nas musi być raczej mocno chłodno. Widzę to po strojach przemykających ulicą ludzi. Buuu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.