![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Witam ❤❤
Adusia, duzo zdrówka dla Ciebie ❤❤ Cyferko, kotki to słodziaki i jak dobrze Ci idzie wysyłanie zdjęć 👏 ja zmieniłam sieć. Mam zasięg porządny. Nawet w domu mogę rozmawiać jak ktoś dzwoni. A to luksus jakiego nigdy dotąd od tych 16 lat jak tu mieszkam nie miałam. zawsze latałam po polu albo i pod las żeby zasięg jako taki złapać. A tu proszę. Nowa sieć i taka niespodzianka 🥵 to może i zdjęcia lepiej będzie mi dodawało. U nas też Cyferko była jedną noc taka zimna, że okna zamknięte mieliśmy. Chyba wczoraj? Nie pamiętam. Dzieci zadowolone z wakacji. Tym bardziej że na koniec wakacji mają sporo atrakcji. Albo wyjazdy do kogoś albo ktoś do nas. I tak niemal ciągle. W końcu skończyły się mega upały. To można się z domu ruszyć z dziećmi. I moje dzieci na szczęście są jeszcze na etapie że nie muszą mieć atrakcji drogich i płatnych. Bo jak pojedziemy do innych dzieci na pół dnia to mają mega frajdę i mega udany dzień 😁 a niedługo szykuje się nam wyjazd na nocowanie 😲 na sam koniec wakacji jade z dziećmi do znajomej. Pierwszy raz się tak daleko sama autem wybieram. Ale kiedyś trzeba dalej jak te 100k. Przejechać bez męża 😉 mąż zostanie w domu. Bo zwierzyniec. |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Hejka Aniu
![]() Dzień dobry. Ale atrakcje ![]() Powiedz, czy na wakacjach spały dłużej? Ania super, że zdecydowałaś się na zmianę sieci. Też myślę, żeby jedno z nas zmieniło sieć. Mamy z Emkiem tą samą., jesteśmy w (+) ostatnimi czasy na kilka godzin nie można było realizować połączeń, wychodzących i przychodzących. Za każdym razem jak tak się dzieję obiecuję sobie, że trzeba zmienić sieć i tak do następnego razu ![]() ---------- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() My już od wielu lat w ,,T" i jesteśmy bardzo zadowoleni. Są pakiety rodzinne z atrakcyjnymi cenami opłat i zasięg jest bardzo dobry. U nas kolejny chłodniejszy dzień i można by coś porobić to się nie chce po tym upalnym lecie. Jesteśmy już zmęczeni. Uparł nas umordował... i nie tylko. Już za chwilę wracam do pracy a powiem Wam, że wcale nie czuję się wypoczęta. |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Emmi, otóż to. Ja też mam ogrom prac, głównie to przerabianie do słoików warzyw i owoców i co? I guzik! Nie mam sił. Upał nas wszystkich chyba wymęczył. Bo lato było masakryczne!
Cyferko, dziewczyny w kalendarzu co rano wykreślają dni które minęły i liczą ile zostało do wyjazdu ![]() Czy spały dłużej? No, tak 7-8 wstawały, ale i spać chodziły później. Czasem zdarzyło się, że prawie do 9 spały, ale to chyba na palcach jednej ręki bym policzyła ile razy ![]() No i nie ma tak że wszystkie wstają razem. Jedna wstanie o 6, ostatnia wstanie grubo po 8. |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
4 pory roku i ja piąta
|
Annorl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
Cześć Emmi
![]() Jak się czujesz? To nie koniec, kolejna fala upałów nadchodzi. Dzisiaj 31*C jutro to samo, potem dwa dni chłodniej i kolejne dni końcówka sierpnia po 30* Przy waszych obowiązkach, ja mam komfortowo, a i tak jestem wymęczona. --------------- Dzisiaj mam dzieci, oprócz jednej synowej. Pojechała z rodzicami do Danii, syn przyjechał do nas. Musi oszczędzać urlop, niedługo razem wyruszają zwiedzać świat. --------------- Dzisiaj na obiad schabowy, to z dedykacją dla młodszego syna ![]() uwielbia. Rosół z wczoraj....jak będzie upał, to pewnie obiad z jednego dania. ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Ania, czyli dziewczynki nie są śpiochami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Oj, nie są śpiochami niestety. Ale w roku szkolnym to ciężko je o 6,30 z łóżka wydrzeć
![]() Cyferko, czyli pełna chata u Ciebie dzisiaj. Tak, upał wraca, u nas ma być dzisiaj 32 stopnie. I tak jak piszesz, do końca sierpnia tak będzie. Ale chociaż noce sa już chłodniejsze. U Ciebie schaboszczak, a ja zupy na razie gotować będę, bo mam rosół do przerobienia. A obiad? Nie wiem, jeśli jakieś mięso zostało w rosole, to coś wymyślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Wspaniały, rodzinny dzień Ci się szykuje ![]() -------------- Nie mam pomysłu na obiad. Powiem Wam, że gotuję praktycznie ciurkiem od czerwca i mam dość :P Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-24 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Emmi no tak, ileż można cierpieć.
My jesteśmy zdrowi, dziękuję. Urlop? Nie, były ostatnio dwie niedziele w tygodniu ![]() Jezioro i lasy mam w pobliżu, swój domek...dzieci jeżdżą i opowiadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Na filmach szczególnie brazylijskich widzę te wspaniałe rancza zamożnych rolników, to myślę sobie, że moja babcia nigdy nie odczuwałaby potrzeby opuszczenia takiego, jakby jej gospodarstwo było takowym ranczem. Zdumiewające było, kiedy włączała telewizor aby obejrzeć wiadomości. I tylko to. Czasami słuchała radia ale raczej jakiś prowadzonych nabożeństw. Rozmawiała z sąsiadami, jeździła na rowerze po wsi. Ale tak żeby gdzieś wyjechać, coś zwiedzić. Nie. Tak jak wuj pytał się nas zawsze co słychać w wielkim świecie i ciekaw był różnych nowinek czy wrażeń z miejsc, tak babcia nigdy nie pytała, nie słuchała. Nawet książek nie czytała, nie interesowały ją. Kiedy przyjechałam z książką to pamiętam, jak zatroskanym głosem zapytała się ,,po co sobie oczy psuję tak dużo czytając?" ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-24 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
Mój tarasik
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-08-24 o 10:08 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Emmi pięknie babcię wspominasz
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cała mokra jestem od wysyłania tych zdjęć ![]() ![]() ---------- Adusia czekamy na Ciebie. Jak się dzisiaj czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
Dziduś po polowaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() ![]() Uwierzycie, że domownicy dopiero zaczynają się ruszać z łóżek? I wcale nie jest powiedziane, że już wstają, to może być zwykła potrzeba fizjologiczna i powrót do łóżek ![]() Jeszcze nie jadłam śniadania. Znów nie mam apetytu ![]() ------------ Ooo! I widzę, że jest i coś upolowane ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Tak sobie myślę Cyferko, że gdybym miała jezioro w pobliżu to pewnie też bym nie musiała nigdzie wyjeżdżać. Jezioro dla mnie, las dla MM ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-24 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
Emmi koleusy to najprostrze roślinki w uprawie, to pokrzywa.
Fakt, że niektóre kolory są bardziej delikatne i łamliwe. Lubią wodę, ale nie lubią przelania. Pod zadaszeniem rosną najładniej. U mnie jest tak samo Emciu, dla mnie jezioro, dla MM las, pola, ptaszki, wycieczki skuterem. Może jutro z pontonem wybierzemy się nad jezioro. ----------------- Starszy S nauczył mnie z telefonu wysyłać zdjęcia, młodszy z kompa ![]() Powinnam sobie już radzić. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Adusia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Dalej wszystko mnie boli... kości, stawy, mięśnie... ech... Kawkę zrobiłam i poczytam sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Spałaś w nocy? Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-08-24 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
dziękuję. ![]() Bardzo fajnie, że sama z dziewczynkami dalej jedziesz. Trzymam kciuki za powodzenie wyprawy. ===== Emmi, niech ci co lubią poleżą sobie dłużej, widocznie mają takie potrzeby. I ja się do nich zaliczam. Wczoraj przeleżałam cały dzień. Dzisiaj zrobimy z MM-kiem sprzątanie minimum i znowu idę leżeć. ===== Cyferciu, wstawianie fotek świetnie Ci idzie. Brawo dla Ciebie, brawo dla Twoich Chłopców. ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Spałam średnio. Wczoraj w ciągu dnia spałam dwie godziny, to później długo w noc sen nie przychodził. Ale nie katowałam się usiłowaniem. Leżałam sobie z tabletem i ze słuchawkami, oglądałam trochę ten serial na N. oraz spotkanie Anną Seniuk, a później jeszcze "przyszedł do mnie" Jan Kanty Pawluśkiewicz. Jednak gdy się zorientowałam, że zaraz będzie godzina 3, to powiedziałam panu Janowi, że spotkanie dokończymy w innym terminie. Nie protestował. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Przynajmniej nie nudziłaś się ![]() przyjemna nocka. Gotować nie musisz? Zapasów pewnie cała lodówka. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3350 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
kochana, nie musiałam z dr kontaktować się, bo w leki p/wirusowe zawsze jestem dobrze zaopatrzona. Zapas w domu muszę mieć i mam. ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cyferuś, tak, bardzo dobrze mówisz, nasza lodówka ma się zupełnie dobrze. Dzięki temu nie muszę teraz w kuchni stać. ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Emmi, z lubością słowa o Twojej babci czytałam. ❤️ ===== Cyfereczko, a u mnie koleusy źle rosły. Wiele razy próbowałem. Nic z tego nie wychodziło. Marniały. Po kilku latach odpuściłam i dałam sobie spokój. Nie to nie. Skoro one nie chcą mnie, to i ja nie chcę ich. ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-08-24 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
4 pory roku i ja piąta
|
Jaki ten Zenek dokładny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie! Nie jestem w stanie nadrobić, byliśmy na wakacjach w Chorwacji, wróciliśmy wieczorem a teraz jesteśmy w drodze na ślub aż na Podhalu!
Było cudnie, woda, widoki, pyszne jedzenie, ateakcje ![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Adazina - Tak już się zastanawiam, pisać czy nie, bo wiem, że nie wszystko możesz, ale z ziółkami nie każdy wszystko może, zwłaszcza jak bierze leki. No ale napisze - pau d`arco u mnie rozprawiło się w ogóle z opryszczką. Będzie 20 lat jak nie mam. A miałam bardzo czesto. Nawet na twarzy do dziś mam bliznę po jednej. Tylko to ważne aby było to pau darco dobrej firmy. Bo wiem, że to różnie, no i by się trzeba dowiedzieć wszystkiego o onym, zwłaszcza co do przeciwskazań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Milka,
jakież cudne fotki! Widoki w Chorwacji mają przepiękne. Jedzonko dla nas zupełnie egzotyczne. A co to jest to takie czarne i długie? Makaron z sepią, czy jakieś żyjątka? Fajnie, że nam to wszystko pokazujesz. ===== Lenifko, dziękuję, poczytam sobie o tym czymś... |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
poczytałam. Bardzo ciekawe. Zdaje się, że nie ma dla mnie przeciwwskazań. A powiedz mi gdzie kupujesz pau d`arco? W zielarskim sklepie, czy przez internet? Masz może do polecenia jakąś firmę? Jestem mocno zainteresowana. ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Uuu... jednak nie mogę... coś takiego znalazłam: "Chciałam tego spróbować. Sporo osób poleca ten preparat w celu ogólnej poprawy kondycji organizmu. Z drugiej strony piszecie,że przeciwskazaniem są choroby tarczycy, gdyż preparat zawiera jod. A przecież większość z nas boryka się właśnie z tym problemem - szwankującą tarczycą. Powinnam to skonsultować ze swoim endokrynologiem?“ A ja mam usuniętą tarczycę i po preparatach z jodem czuję się masakrycznie. Szkoda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
Ja pau d`arco miałam przysłane przez dobrego znajomego ze Stanów. Nie mam wszelako już tego kontaktu. Próbowałabym może Swansona? Taki mam plan na jesień bo chce powtórzyć kurację, w innych celach niż opryszczka. Wtedy się dzialo... No ja byłam na lekach wtedy i było podbramkowo. Musiałam na szybko odstawiac leki, bo ryzykownie było. Kiedy później kupiłam w naszym zielarskim , to jakby w ogóle co innego brała. Nie wiem. Nie będe mówić o firmach, ale tak jest. Bywa, że różnie. Bywa, że to odpady z tartaków, bywa że przeterminowane. Pau d`arco , ma tez inne nazwy, np lapacho. Ja brałam w formie kapsułek. Było to pierwsze ziółko co ja zaczełam stosować , jak w ogóle tym się zainteresowałam. Wiele rzeczy wtedy jeszcze nie wiedziałam. Nie wiedziałam, że przy lekach na nadcisnienie może być problem. uff dobrze się skończyło, ale dlatego że się zorientowałam szybko że o to chodzi. Kiedyś na zagrodzie pisałam, jak mnie lekarka testowała o co chodzi z moim nadciśnieniem, że go nie ma. I latałam do niej z zeszytem z pomiarami ciśnienia. pamiętam jak dziś. Może dobrze ze i się tak przytrafiło bo teraz wiem jak bardzo trzeba być ostrożnym jak ida leki i chce się brać zioła. Pau d`darco ma dość szerokie spektrum działania. Nawet przy cukrzycy jak są leki trzeba uważać. Gwoli sprawiedliwości to moje wkroczenie w zioła, to byly jeszcze zioła szwedzkie i citrosept, brane póżniej. Dlatego ja ponieważ nie biorę żadnych leków, mogę czasem coś poeksperymentować, oczywiście staram sie wszystko co możliwe wiedzieć wcześniej i zaczynać od minimalnych ilości. Unikam też poważnych zioł bo takie też są. Przy pau d`arco na pewno moze być problem jak są leki.
No właśnie Herbatko. Tak jest co człowiek to inna sytuacja i nawet znakomite rzeczy nie zawsze można zastosować. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-08-24 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
Milka, widoki piękne ❤
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.