![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Łatka śpi przy biurku, pochrapuje, chętnie bym się do niej przyłączyła
![]() Syn jeszcze nie odjechał z Kotełkowa ![]() Także zamykamy dzisiaj sezon wakacyjny. Budyń już czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Budyń, kochany nasz biały tygrysek. 💟
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- A ja dopijam kawkę i zbieram się. Pogoda sprzyja, więc jadę na cmentarz. Posporzątam, światełka zapalę. Pa! |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zakorzenienie
|
Pa Adusia.
U mnie leje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() Dzień w pracy minął mi w uroczym zapiep....u :P . Ale tak dobrze, szybciej zleciało, tylko, że ja nie bardzo wiedziałam, czy wszystko zbieram i czy na pewno się ogarniam. Weekend!! I jaki dłuuugi, bo i poniedziałek mam wolny ![]() ![]() ------------- Ojć to dla Budynia trudny czas się szukuje. Oby raz dwa się zgrały. On Pan na Włościach, jedyny, a tu nagle rdzenni gospodarze powracają... oj... oj... uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... zapowiada się ciekawie. Od razu podpowiadam, że jak coś będzie fatalnie, to podzielić przestrzeń. Jeden pokój dla Budynia, drugi dla reszty, przynajmniej na początku. I pomału wpuszczać do trzeciej przestrzeni wspólnej. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-11 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Sobotnia kawka i herbatka już na nas czekają. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Pogoda w moim mieście: Teraz: 2° Odczuwalna: 2° Mgła Opady: 5% Wilgotność: 99% Wiatr: 3 km/godz. Jakość powietrza: Niezła Niby wszystko się zgadza, tylko z tą mgłą to chyba przesadzili. Na moim osiedlu jej wcale nie ma. Raczej słonko niż mgłę widzę. ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Emmi, bardzo cenne Twoje rady. Cyfercia z pewnością dzieciom przekaże. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cyfereczko, światełko pstryk. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Adi ![]() ![]() U mnie wszyscy jeszcze śpią. Młodzi śpią po nocce. A reszta ... no cóż... tylko ja jestem rannym ptaszkiem, chyba, że MM zaplanuje sobie grzybobranie to i o 5.00 wyskoczy z łóżka. Też widzę światełko u Cyferki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jest kawka ![]() Dzięki Aduś. Co tak wcześnie? Jak się czujesz po wczorajszych pracach? Ktoś Ci towarzyszył? ------------ Jeśli chodzi o koty to na relację trzeba jeszcze poczekać ![]() Wczoraj dojechała synowa i bardzo tu chce pobyć przez weekend. Skoro tak? Odkładam ciekawość na nie wiem kiedy. ---------------- Rano byłam u mamki, dzisiaj jej urodziny ![]() Zawiozłam prezenciki ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Emmi jest ![]() Hejka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
4 pory roku i ja piąta
|
Bo w kocim świecie wcale nie jest tak różowo. Budyń obrażony na nową sytuację, może nawet ,,złośliwie" sikać na ubrania, załatwiać potrzeby fizjologiczne nie tam gdzie trzeba. Nasza Ana nauczyła się wysuwać szuflady z komody, jeszcze nie wiemy z jakiego powodu to robi. Czy dla samej zabawy, czy z nudów, czy właśnie chce nam coś przekazać. Guru, kiedy tylko czuje się zaniedbana przez Juniora, albo ten nie chce jej wypuścić na dwór, to sika na jego ubranie. Koty nie cackają się w niewerbalnej komunikacji z człowiekiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Emmi ja już na stanowisku, roleta w górze.
Nastawiłam rosół z kaczki, smażę placki na naleśniki po bolońsku ![]() Moi chłopcy w latach szkolnych też lubili pospać. Jak wydorośleli ![]() to ranne ptaszki, Emek też. |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
4 pory roku i ja piąta
|
Mam na dzisiaj zaplanowane porządki. Chcę zacząć od piwnicy. Ciekawe co mi z tego wyjdzie. Na razie piję herbatę i czekam aż żołądek się obudzi i będzie gotowy na śniadanie... czekamy
![]() ---------------- Oooo! Mam już 4*C ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-12 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy, co z tymi kotami, na zapas nie martwię się.
\ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4032 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-12 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
![]() 84 mama kończy dzisiaj kończy. ---------- Melo z Budyniem na pewno dogadają się, a Dzidek będzie walczył ![]() zobaczymy. Dobrze, że ja tego nie będę widziała ![]() ----------- U mnie 5*C bezchmurne niebo. świtem 2*C Od jutra ciągłe opady deszczu. Emmi cudnie przypadł poniedziałek wolny. Fajnie, że po niedzieli. Oby pogoda Wam dopisała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Eee... wczoraj wymknęłam się z domu sama. Dzieci w pracy, a MM-ek dalej ma zakaz męczenia się. Moja B. często pomaga mi w pracach na cmentarzu. Tym razem nie chciałam jej angażować, bo ona ma wielką biedę. Jej Emek znowu ciężko chory i w poniedziałek kładzie się do łódzkiego szpitala na kolejną poważną operację. Bardzo im współczuję i mocno chcę w jakiś sposób pomóc. Od poniedziałku będę ich wnusię ze szkoły odbierała. Dzięki temu moja B. może asystować przy szpitalnym łóżku i opiekować się Emkiem ile tylko potrzeba.
A wczorajszą pracę bardzo odczułam. Noc miałam mocno kiepską. Prawie wszystkie stawy, kości i mięśnie obolałe. Trudno, jakoś to przeżyję. Zaraz dwa paracetamole łyknę. Jeśli nie pomogą to przejdę na te moje silne p/zapalne p/bólowe. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-10-12 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
śniadanie po prostu królewskie! Potrafisz, potrafisz... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
4 pory roku i ja piąta
|
Gigant podłogowy schnie, czyli salon. Kilka minut ruszania mopem i jestem zmęczona. Piękna pogoda. Mamy trochę zmianę planów, więc MM mógł wyskoczyć na szybkie grzybobranie. Ale bez spiny. W końcu to nasz wolny dzień. W końcu weekend powinien być czasem odpoczynku i przyjemności.
![]() O właśnie! Fajne śniadanko Cyferko ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-12 o 10:37 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4040 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Melduję że:
-dom posprzątany -dwa prania zrobione -spacer z B. wykonany -kolacja zjedzona Mam teraz czas dla siebie. Może więc na N. skoczę i jakiś ciekawy filmik zaliczę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Niedziela. Deszcz. Na na niebie oczywiście brudna ściera. Na stołach naszych kawka i herbatka, możemy zasiadać. ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Powiem Wam, że wczoraj miło spędziłam czas. Oglądałam sobie polski film pt "Rozwodnicy". Jeśli lubicie grę aktorską Magdaleny Popławskiej i Wojciecha Mecwaldowskiego to zachęcam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Adi ![]() U mnie wszyscy nadal śpią a ja muszę iść do pieca i rozpalić go, bo jakoś tak chłodnawo mi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Słoneczny poranek, ale to chyba na krótko. Nad ranem był przymrozek, dobrze, że zabrałam część koleusów na noc do domu. Adusia polecałam Ci Rozwodnicy, fajnie, że obejrzałaś. Dla mnie petarda film ![]() ------------ Emmi u mnie kominek już grzeje, trzeba trochę przypalać, połowa października, chłodno. Ja dzisiaj też pospałam wyjątkowo długo, wstałam przed 8 i od razu poczucie winy ![]() ![]() Na szczęście Łatka nie płakała i nie nawoływała, chociaż półtora godzinne opóźnienie z saszetą było. |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
tej nocy spałam dobrze, bo paracetamol zniósł ten przejmujący ból stawów i kości. Tak, napal w piecu. Ciepełko w domu jest takie miłe. A jak z pogodą u Ciebie, też pada..? ===== Sprawdziłam komunikat dla alergików. Sezon pylenia bylicy zmierza ku końcowi. Jednak w tym tygodniu jeszcze muszę brać Clatrę. Mam nadzieję, że niedługo uwolnię się od tego leku. Natomiast od wtorku zaczynam tegoroczną przygodę ze szczepionką Ismigen. Lek będę brała przez dziesięć kolejnych dni w październiku, listopadzie i grudniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka Cyferuś!
![]() No, właśnie... zaczęłam oglądać, bo tytuł był mi jakoś znajomy... a to Ty mi poleciłaś... ![]() Ach, film rewelacyjny. Bardzo trafnie ujmujący temat. Śmiałam się co krok. ![]() ![]() Cyfereńko, absolutnie nie miej poczucia winy. Widocznie dłuższy sen był Ci bardzo potrzebny. Kochana Łateczka dała pańci odpocząć. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Kalendarz Świąt Nietypowych mówi, że dziś: https://www.kalbi.pl/dzien-bez-stanika Oraz: https://www.kalbi.pl/miedzynarodowy-...enia-garnituru Niech więc panowie noszą, a my niekoniecznie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Adusia to pierwsze nie pamiętam kiedy byłam bez
![]() o drugim zapamiętam kiedy ostatni raz Emek był w gajerku, bo to nieliczne, aczkolwiek najważniejsze okazje w życiu ![]() Dwa lata temu na ślubie syna ![]() Wasi mężowie lubią garnitury? --------------- Adusia temat rozwodników i hipokryzja kleru, niby zrobiona tek trochę prześmiewczo, ale w punkt! |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Prześmiewczo, delikatnie, z wielką klasą. Brawo dla twórców!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ha... MM-ek to wróg garniturów. Tylko śluby i pogrzeby. Absolutnie nic więcej.
Dobrze, że jego spotkanie klasowe, takie w rocznicę matury, odbyło się podczas wielkich upałów, więc nikt z panów nie był w garniturze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
Tak, delikatnie
![]() ----------- Miłej niedzieli. Dużo słońca! Jadę do mamy. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.