![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
U nas dzisiaj obiad tradycyjny ze względu na gościa
![]() My już po spacerze w deszczu ![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
No, nie znalazłam czasu, aby zajrzeć wcześniej.
Niby były plany, nawet sie zalogowałam, ale nie udało sie wejść aby poczytać. U nas tylko rano było ładnie. Potem chyba przyszedł deszcz od Cyferki i Adusi ![]() Dojechał mój nowy laptop ![]() ![]() Ale jeszcze piszę ze starego, bo musiałam dokumenty do księgowej wysłać na rozliczenie pita. Z nowym jeszcze nie dojdę o co chodzi i gdzie ![]() Pytałam się kiedyś Was czy któraś ma syfon do bitej śmietany. Bo chciałam kupić. No więc jako, że żadna nie ma i opinii nie miałam, to kupiłam. Dzisiaj dojechał i jest genialny! Kilka sekund i śmietanka gotowa. Moje dzieci zachwycone. Dzisiaj zrobiłam im święto bitej śmietany ![]() ![]() ![]() Teraz muszę jeszcze kupić przed latem syfon do wody gazowanej. W zimie nie pijemy raczej, tyle co do naleśników. Ale w lecie lubimy z sokiem wypić wodę gazowaną. Więc chyba syfon będzie dobrym pomysłem. No i ja jestem gadżeciara, więc miło dla oka będzie ![]() ![]() Cyferko, dzieci miałaś dzisiaj. Boze! kolejny raz się powtórzę, jak one mają z Tobą dobrze! Naprawdę, taka mama to skarb. Milka, a Ty gościa masz też dzisiaj. Bawcie się dobrze ![]() Serniczek...Daj przepis z jakiego robił. Ja robiłam ostatnio na samych białkach i był mega pyszny. Zastanawiam się czy by znowu nie zrobić. Ale może masz też fajny przepis. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Adusia, jak spacerek z B się udał? Mam nadzieję, że Wam deszcz na głowy nie padał ![]() Imuś, co u Ciebie? Nie zaglądasz. Martwimy się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
ale fantastycznie, że TM zdobył ten laptop. Niech Ci dobrze służy! Cieszę się ogromnie, że zadowolona jesteś z syfonu do śmietany. Córeńkom wspaniałe desery robisz. ----- A nam spacer udał się doskonale. Na początku troszkę nawet mżyło, ale kaptury na głowy i dalej szłyśmy sobie. Po kilku minutach chmury odsunęły się i sucho było do końca naszego spaceru. Dotlenione, nagadane wróciłyśmy do domu. ![]() ![]() ----- Cyfercia i Milka obie typowo polskie obiadki zrobiłyście. Brawo!! |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Adusia i ja wstałam, bo mnie boczki dopadły. Wprawdzie nie tak jak Ciebie w połowie nocy, ale od 4.30 już się wierciłam. Wstałam więc i zajrzałam, bo co będę gnić w łóżku
![]() Super, ze spacerek Wam sie udał. I że pogoda mimo wszystko postanowiła dać Wam szansę na spacer nie w deszczu ![]() Emmi, pytałaś o trasę. Czy coś ciekawego jest na naszej drodze jak na kijki chodzimy. Zawsze ta sama trasa. Ulicą, wiejską ale jednak. To co zauważamy poza lasami w koło, to coraz większe dziury na ulicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Od rana pogodny dzień aż się prosi na jakieś wyjście na dwór, ale innym razem. Z tyłu głowy mam zaległą papierologię i muszę ją w końcu zrobić. Ściskam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jesteście ![]() kawy w samotności ![]() Ania ![]() ![]() Niech służy długo i bezawaryjnie. --------- Adusia dosypiasz? Budzę się o 3 nad ranem, patrzę na zegarek i śpię dalej ![]() Zadowolona, że co najmniej jeszcze 3 godzinki mogę pospać, poleżeć? -------- Emmi ![]() Mam nadzieję,że ogarniesz szybko i jeszcze skorzystasz z ładnej pogody. U mnie w nocy był przymrozek, teraz 1*C i duże zachmurzenie. Słoneczko zaświeciło i schowało się. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Milka przyjemności z rodzinką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Emmi, u nas brzydko dzisiaj. Od rana, a nawet od nocy pada. W sumie to od wczoraj nie przestaje padać
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cyferko, witaj ![]() U nas w nocy było na plusie. Nie wiem ile dokładnie, ale 4 na pewno. Bo jak wstałam po 5 to taka właśnie była temperatura. Zmywarka leci, pralka czeka w kolejce. Kurde...czekam na tą fakturę z PGE, żeby w końcu mógł elektryk mi zrobić prąd porządnie i abym mogła korzystać ze sprzętów nie w kolejce, a razem pralka, suszarka, zmywarka. Teraz ciągle się pilnuję i kolejki mam ![]() Mam nadzieję, że faktura będzie juz w tym tygodniu. Bo elektryk nie może ruszyć z robotą dalszą zanim nie zmienia licznika. A licznika nie zmienią puki nie zapłacę faktury. A faktury nie zapłacę, puki jej nie dostanę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Anie, matko kochana, ale procedura z prądem
![]() Ogólnie, to dziwnie przychodzą teraz rachunki. Ja dostałam rachunek za prąd na półrocze w styczniu. Sąsiadka za ścianą jeszcze nie ma, moja mama dostała dwa tygodnie temu. Nie wiem o co chodzi. --------- Jak cicho na podwórku, nic nie jeździ, miasto śpi. Spacerowicze z pieskami. Jeden zaatakował Budynia, przestraszony przybiegł pod drzwi. Paniusia wyprowadzająca psa, bardzo zadowolona z pieska i siebie ![]() Stałam akurat w drzwiach w widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, co za wredny babsztyl
![]() No, ja rachunki mam co 2 miesiące. Ale teraz czekam na rachunek nie za zużyty prąd, a za wymianę licznika i podłączenie 3 fazy. Jak widać, nie śpieszy im się. Kurde, muszę się przyzwyczaić do nowego laptopa. Nie ma klawiatury numerycznej jak poprzedni i kilka klawiszy jest inaczej. Więc pisanie idzie mi dłużej, bo dużo blędów robię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
4 pory roku i ja piąta
|
Zawsze, ale to zawsze dziwi mnie, że jak siądę to jakoś to sprawnie idzie. Chociaż tym razem zacięłam się i nie mogłam dobrać odpowiednich słów. Czasami to tak mądrze napiszę, że potem sama się dziwię, czy to na pewno moje
![]() Cyferko ![]() Nadal mam słońce. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Ania przyzwyczaisz się.
To tak jak z nowym telefonem. Ja zawsze porównuję do starego i chwalę poprzedni ![]() że lepszy był. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Emmi zabiłam ją wzrokiem ![]() Zmieszała się jak mnie dostrzegła. ------ Chyba wybiorę się na cmentarz. Słoneczko znowu świeci, nie ma co kisić się w domu. Dzisiaj sami z Emkiem, obiad mam z wczoraj, czyli niedziela jest moja ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Emmi Twój domek jeszcze śpi? |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Nie, jakoś tak wyszło, że dzisiaj nie odsypiałam.
Teraz jestem już po długim i słonecznym spacerze. Oczywiście razem z ulubioną sąsiadką B. Kawusię popijam.... poczytam trochę i... i może jakiś filmik... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, jak u Was pogoda? U nas w nocy będzie mrozić. Już jest -2 stopnie.
Pieke sernik, ciekawe czy mi wyjdzie z tego przepisu. Na razie nie widzę tego ![]() ![]() ![]() Na obiad dzisiaj mieliśmy kebaba domowego. A na kolację domowe hamburgery z domowymi bułkami. No i już tradycyjnie n adeser w niedziele lody z bitą śmietaną. A do tego ogrom słodyczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Ania u mnie też przymrozek.
Mały, ale jest. Uśmiecham się zawsze z sympatią do Ciebie, jak czytam Twoje kulinarne szaleństwa🙉♥️ U mnie teraz nie ma tego, jak dzieciaki były małe, też szalałam,...gofry, grzanki, ciasteczka itp... Wszystko, żeby łaskawie zechciały jeść. Jako dorośli nie narzekają na apetyt 🤔 Co ja musiałam się kiedyś nagimnastykować, żeby ich nakarmić😅 Ale jest ok. Dwa synki, lubią pojeść, ale jest aktywność fizyczna, wszystko pod kontrolą Obydwa gotują sobie, to co lubią, często też jedzenie poza domem, może częściej niż gotują? Teraz w firmach mają stołówki, katering, przerwę na lunch 🤔 Śmiesznie, tak po amerykańsku 😅 Zamawiają jedzenie, obiad w pracy, a w domu obiadokolacja. Nie komentuję tego. Ania, a nie za dużo tego słodkiego? Nie krytykuję 😘tylko jak ja nie lubię, to dla mnie dziwne 😅 |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, a pewni że dużo
![]() ![]() ![]() ![]() Moje dziewczyny sporo rzeczy jedzą, ale są takie co nie jedzą i już. Z czasem same się upominają o coś czego wcześniej nie lubiły. Kwestia czasu. Ale dopuki czegoś nie skosztują, nie mają prawa powiedzieć że im nie smakuje. Owszem, mogą nie chcieć skosztować, ale wtedy nie mogą mówić, że czegoś nie lubią, tylko że nie mają ochoty tego skosztować i dlatego nie wiedzą jak coś smakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Ania
Sama wiesz, co dla dziewczynek pasuje. Tylko jak czytam o tych słodkościach 🙉 Mam koleżanki, które nie wypiją kawy bez dodatku czegoś słodkiego...ja zawsze się dziwię, po co psuć smak kawy 😅 Każdy ma swoje... MM pije kawę bez cukru, ale herbatę musi posłodzić 🙄 I dla mnie to też dziwne. ----- Dobrej nocki. Idę już, szybko ta niedziela minęła. Dobrej nocki wszystkim ♥️❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie!!
Śliczny poranny zestaw na nas dzisiaj czeka. Aż miło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Czekam i czekam ![]() Pospałaś sobie...? |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
o tak, pospałam. Widać, że zaległości z nocy poredniej musiałam nadrobić. Hura! ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Babeczki, a jaka pogoda u Was? U mnie deszczyk nieduży i +3*. |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Super Adusia.
Pogodny poranek, ale zapowiadają opady śniegu. Chłodno jest 0*C U Ciebie już pada... |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
chłodno masz. No i ten zapowiadany śnieg jest już zupełnie niepotrzebny. A ile do wiosny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Jeden miesiąc i jeden dzień
![]() Wiosna! |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Na końcu mojej ulicy coś się pali.
4 wozy strażackie... |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
Dzień doberek🤗
Dziewczyny kochane Dziękuję za Waszą troskę,to miłe🌹 Ale… Będę tutaj mniej pisać i zaglądać Także nie pytajcie mnie o pogodę bo jaka jest,każda widzi☺️ Mam swoje powody o których wie tylko jedna z Was😘 Pozdrawiam Was cieplutko🥰 |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Cześć Imuś
![]() Dużo zdrowia ![]() Pozdrówki serdeczne ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ania nie zajrzałaś dzisiaj, wszystko ok? ------ Obiecywali deszcz, a tu całkiem ładnie się zrobiło ![]() Termosik ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Emmi prowiant na drogę powrotną do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.