![]() |
#4891 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
A to moja naleśnikowa przewracaczka. Jest naprawdę świetna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
dzięki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
4 pory roku i ja piąta
|
Wyszłam na chwilę na dwór to powiem Wam, że jest dość chłodnawy wiatr, zimne powietrze. Nazlatywało się ptactwo do naszych karmników aż miło było popatrzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Zakorzenienie
|
Hej hej , jestem tylko byłam na zakupach. Takie małe, głównie to co pani do przedszkola potrzebowała. Ale mi i tak zeszło 3 godzinki z jazdą
![]() Cyferko, ja od dawna jak mam czas, to ciasto do lodówki daję, bo ciasto powinno odpocząć. I koniecznie robię na wodzie mocno gazowanej, wtedy są takie puszyste. Oj, dawno nie miałam naleśników. Może dzisiaj by zrobić? Adusia, u nas też paskudna pogoda. Zimno. Emmi, no to dobrze że do lekarza poszłaś i do końca tygodnia odpoczywasz. Lepiej się oszczędzać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
Haj Ania
![]() Dobrze Cię widzieć ![]() Do naleśników dodaję szklankę mleka i pół szklanki mocno gazowanej wody, dwa jajka i szklankę mąki. Do tej pory stały, odpoczywały, ale nigdy w lodówce ![]() Dzisiaj przy okazji uczyłam się robić te trójkąciki z placków do krokietów. Wczoraj Wam pokazywałam, bardzo mi się podoba ten sposób, nigdy tak nie zawijałam. ------------- Emmi jak Wasz koziołek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
4 pory roku i ja piąta
|
Koziołka nie ma. Nie rozmawiamy o nim na razie. On też może być przyczyną mojego postoju, ale przynajmniej już nie cierpi...
Cyferko ![]() Pospałam trochę i czuję się dużo lepiej. Serducho też jakby lepiej, już go tak nie czuję. Oczywiście drzemałyśmy z Madame Kicią. ------------ Ciekawy ten sposób z ciastem naleśnikowym w lodówce. Jak nie zapomnę to spróbuję. Annorl ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-10 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() Trudne emocje ze stratą koziołka i wielki smutek 😓 Tak jak mówisz, nie cierpi, rozumiem , że przyzwyczajenie się do jego nieobecności i żal po jego stracie musi potrwać. Przepraszam, że wkroczyłam na ten temat.Bardzo współczuję❤️ Bardzo 😔 Ech. Ściskam mocno i dobrej nocki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() Jest już jasno. Dobrze mi z tym wolnym. Dziś czuję się dużo lepiej. Nawet w nocy przebudziłam się z lekka rejestrując, że serducho lepiej pracuje. Mamy środę. ![]() ![]() ![]() ![]() Czeka ![]() ------------------- Cyferko ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-11 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() -1*C sucho ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Czółko Emmi ![]() Już doczytałam i cieszę się, że lepiej się czujesz. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Mam kilka spraw do załatwienia na mieście ![]() Koleżanki córkę podwieźć do szkoły muszę, paczkomat i do magistratu Mam nadwyżkę za podatek od nieruchomości, trzeba wniosek złożyć, żeby zwrócili. Nie wiem jak to się stało? Ale, niech będzie, tym bardziej, że to kilka stówek ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-12-11 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() ![]() ![]() Cyferko ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-11 o 08:04 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
Emciu lecę, ale jeszcze spotkamy się dzisiaj
![]() Dziecko na 9 ma do szkoły ![]() Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Emmi, smutno mi. Bardzo smutno. Słowa nie oddadzą tego co czuję. ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
4 pory roku i ja piąta
|
Zaczął padać u mnie deszcz ze śniegiem...
![]() Adi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
U Ciebie deszcz ze śniegem. U nas szaro, buro i ponuro. Jednak nic nie pada, może tym razem od Ciebie do mnie opady przyjdą. Zobaczymy czy tak będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
miło bardzo, że młodej uczennicy pomagasz. To dzisiaj kolędowo będzie w Twoim domu. Uroczy czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
4 pory roku i ja piąta
|
U mnie jeszcze jakoś kolęd nie słychać. Ciągle się jakoś nie składa. Jest dużo cieplej na dworzu niż wczoraj. To chociaż taka pociecha.
My mamy kilka spraw na mieście z TS do załatwienia. Nie pamiętam czy tu pisałam, dziś czuję się dużo lepiej niż wczoraj. Dobrego dnia życzę ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-11 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Wróciłam ![]() U mnie ładnie, cudna pogoda. Ociągałam się z powrotem do pracy. Wymyłam schody zewnętrzne, pogapiłam się na stroiki świąteczne wystawione przez sąsiadkę kwiaciareczkę, piękne. A moją uczennicę namawiam, żeby cymbałki sobie kupiła ![]() najłatwiejszy instrument i w każdej chwili można sobie poćwiczyć. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
buźka. Dzięki za kawusię. MM-ek mówi, że i u nas zaczyna drobny śnieżek padać. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
U mnie słoneczko
![]() Dobrego dnia Wszystkim. Lecę coś robić, aż się chce, jak słońce świeci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() U mnie pochmurno i pochmurno. Wokoło mnie mnóstwo ptaków się stołuje i chciałam jakieś zdjęcia porobić to nic nie wychodzi bo jest za szaro, a ja mam zwykły aparat. I to jeszcze przez okno, aby nie spłoszyć. Obecnie 1 na plusie a ma być maks 2 na plusie. Jutro ma coś słonko poświecić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Babeczki, u nas dalej grudniowa szarzyzna. Niebo zasnute ponurymi ołowanymi chmurami. Temperatura +1 odczuwalna -1 Opady 10% Wilgotność 100% Wiatr 8 km/godz Jakość powietrza zła |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
W taką pogodę poranna kawka albo herbatka mocno wskazane.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dzielę się z Wami ![]() Chwilo trwaj, pewnie zaraz sobie pójdzie. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Mam "przestój" jak to Emmi mówi ![]() Wczoraj oparzyłam sobie łapkę podczas wekowania zupy ![]() Przewracałam słoik no i pociekło. Entil oparzenia bardzo pomógł i zimna woda na początek. --------------- Co porabiacie dzisiaj? Emmi jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
jak miło. Podzieliłaś się z nami pięknym słoneczkiem. ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cyferko, dmucham na Twoją rękę. Och, przy wekowaniu naprawdę trzeba uważać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
Wciągnął mnie niesamowity serial na N "Sto lat samotności"
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Aduś dzięki ![]() Trzeba uważać tak jak ze wszystkim. Za duży gar ugotowałam, taki dobry wywar, szkoda było. Raczej na bieżąco gotuję, tak mi wygodniej. A słoiki wiadomo komu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
"Sto lat samotności"
Dzięki. Już zanotowałam. Może wieczorkiem popatrzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Z Kalendarza Świąt Nietypowych:
12 grudnia to DZIEŃ GUZIKA. |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
W tym kalendarzu napisano:
"Guziki są elementem garderoby, na który zwykle nie zwraca się uwagi dopóki ich nie zabraknie. W Dzień Guzika można nie tylko ubrać bluzkę zapinaną w ten sposób,ale również wymyślić gry dla starszych dzieci z kolorowymi guzikami w roli głównej." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.