![]() |
#4981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
An ludzie ludzi traktują przedmiotowo, nie tylko zwierzeta i to dość częste jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Poleniuchowałam trochę w sypialni ![]() U mnie zima, biało. W nocy spadł śnieg. Zaraz będzie bryza, +2*C ---------------------- Straszne, to co mówicie o uśpieniu zwierząt z byle powodu. Gdybym widziała ogromne cierpienie, wtedy tak. ------------- Dzisiaj planuję jakąś choineczkę w pokoju postawić i popakować prezenciki. W pokoju błysk ![]() ![]() ------------------- Wczoraj założyłam 5 część Wirtualnej przyjaźni, jakoś nie widzę, a jesteśmy na ostatniej stronie. -------------- Wieczorem dostałam esemesa z paczkomatu, muszę pobiec. Ania podczytałam na Zagrodzie Twoje pytanie o olej rydzowy ![]() Właśnie czeka na mnie w paczkomacie. Od wielu lat używam go do śledzi, ma korzenny lub orzechowy posmak, uwielbiam go! Bardzo smacznie komponuje się ze śledziami, kapustą kiszoną, sałatą. Polecam. ------------------ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
A więc zasiadamy do niedzielnej kaweczki i herbatki. Z tewizora grozą wieje. W nocy dwa straszne wypadki. Bardzo młodzi ludzie życie stracili. Jak zwykle prędkość i nieopanowanie samochodów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, witaj
![]() O, do kapusty kiszonej też? zawsze dawałam do kiszonej mój ulubiony z pestek dyni. Ale dzisiaj na obiad zrobię z tym rydzowym, zobaczymy czy domownicy zobaczą różnicę ![]() Ja mam błysk na górze u dzieci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Adusia, witaj ![]() Nie oglądam wiadomosci, a jak już to mega rzadko. Nie żal ,mi ludzi co przez własną głupotę życia stracili. Żal mi ich rodzin. |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
piątej odsłony naszych spotkań wyglądajmy. Fajowo, że pamiętałaś i założyłaś. ===== Wczoraj wieczorem popatrzyłam na 100 lat... nawet miła baśń. Będę ją sobie dalej oglądała. ===== Mamy 15 grudnia. Od dzisiaj biorę Ismigen, czy szczepionkę uodparniającą. Przymowałam ją przez 10 kolejnych dni października i listopada. Teraz część trzecia i ostatnia. Kolejna kuracja za rok. Dzięki temu Ismigenowi mniej i łagodniej choruję. A moja dr pulmonolog twierdzi, że ta szczepionka bardzo pomogła mi pokonać wiosenne mykoplazmatyczne zapalenie płuc. Bez tego zabezpieczenia byłoby naprawdę źle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() Wyspałaś się? Tak, te wypadki to gdzieś w moich okolicach, jeden na pewno. ------------- Ania rydzowy będzie ciężki, żółtawy, z pestek dyni bardziej klarowny. Ja lubię jeszcze olej z czosnkiem i bazylią. Do pomidorów, sałaty, pycha. Fajnie jest jak w domku czyściutko i pachnąco ![]() ![]() ---------------------- Miałam nigdzie nie wychodzić, ale kilka rzeczy muszę kupić. I teraz mam zagwozdkę jakie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Tak Aniu,
młodość, brawura i szybkie auta. Nic więcej do tragedii nie trzeba. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cyferuś, jeden blisko Ciebie. Drugi jakoś bliżej Ani. |
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
Zakorzenienie
|
Adusia nie wiem na którym odcinku jesteś, ale czym dalej, tym ciekawiej, a potem tak, że oczu nie można oderwać
![]() Już mi się przypomniało czego potrzebuję. Lecę. Miłego niedzielnego odpoczynku. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
udanych zakupów Ci życzę. ===== U nas pogoda średnia. Przewaga grubych i ciemnych chmur. Jednak co chwilę wyłania się mocne słonko. Nie wiem czy dzisiaj z moją B. pójdę na spacer. Myła okna i czuje, że zaczyna wszystko ją boleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, o jak Ci dziękuję że mi przypomniałaś o oleju czosnkowym
![]() ![]() Adusia, i po co ta Twoja Bożenka okna myła w taką paskudną pogodę? Mogła tylko w środku szybę przetrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałyśmy rano o wypadku młodych chłopaków.
Wstrząsająca wiadomość, bo zginął w nim 16 letni syn naszej bliskiej znajomej, współpracownicy i bliskiej przyjaciółki starszej synowej 😓 A przed chwilą dowiedzieliśmy się, że zmarł w szpitalu 4 uczestnik wypadku. Tragedia ogromna. Niewyobrażalna rozpacz rodziców. Wczoraj wieczorem padał deszcz, potem zaczęło przymarzać. Ech, straszne wieści. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4992 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, współczuję rodzinie straty.
U nas też deszczowo, brzydko. \Emmi, dla mnie chyba świąteczny tydzień zacznie się wcześniej. Szkoły nie ma od przyszłego poniedziałku, ale dzieci chore, więc chyba w ogóle ich nie poślę. Może starszą w piątek na wigilię klasową. Jasełka mam nadzieję, że w przedszkolu odwołają, bo dużo dzieci chorych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
Hej Ania
![]() Biedulki, pochorowały się. To szybkiego powrotu do zdrowia dla nich. Wszystkie 3 ? ------------------ Strasznie wieje ![]() dzisiaj plastik+papier i szkło Tylko szkło zostało, pozostałe pofrunęły w miasto, latałam za nimi jak szalona, dobrze, że mnie wiatr nie porwał ![]() I deszcz. Ciężko się dzisiaj wstawało, przedwczoraj -7 dzisiaj +7 |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, tak wszystkie 3 sie pochorowały. W sobotę średnia wstała z kaszlem i młodsza miałą wysoką gorączkę. Wczoraj średnia miałą gorączkę ponad 40 stopni, młodsza wysoką, ale nie aż tak. Najstarsza mi "tylko" kaszlała. Ale dzisiaj i najstarsza ma gorączkę 38. Młodsza w nocy miała ponad 40. Do tego kaszle, gile w nosie, a i biegunka chwilowa u młodszej sie pojawiła. Wszystko na raz. Pogoda jest paskudna, to i wirusy się mnożą. Nasza pani z przedszkola też wczoraj pisała wieczorem, że do środy będzie zastępstwo, bo ona chora. Dzisiaj sporo rodziców pisało, że dzieci nie będzie bo chore. Deszcz pada, wiatr u nas też wieje. Pogoda taka, że organizm mówi "nic, tylko chorować".
Uciekające śmieci? Znam to, dlatego przy drodze, a śmieci muszę donieść 200m. mam kamienie w razie co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
Oj, sądząc po wysokiej gorączce, to na pewno wirusówka.
------------------------ Patrzę przez okno i obawiam się o drzewo na przeciwko mojego budynku, tak wieje, żeby nie poleciało. Już przyjechali po worki, przeniosłam w inne miejsce ![]() --------------- Nie chodziłam z okazji silnego wiatru do sklepu, naleśniki na śniadanie dla Emka. Dobrze, że teraz w zapasie mam zawsze ser ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Pakujemy się! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post89801544 |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Zakorzenienie
|
Pakujemy się!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post89801544 |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ależ ponury dzień. Wieje i pada. Czarne chmury zdają się tuż nad naszymi głowami wisieć. Zapaliłam sobie światełko w czerwonym świeczniku, takim ozdobionym roślinnym wzorkiem i motylkami. Trochę miłej jest. Dobra kawa też pomocna. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#5000 |
Zakorzenienie
|
Adusia witaj.
Piszemy już w piątej części, tu nam stronka się kończy. Powyżej podałam link |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
straszne wieści. Cztery młode życia tak dramatycznie zakończone. Naprawdę współczuję. Emmi, chodź na piątkę... tam Cyferuś już Ci termosik przygotowała... poczęstunek czeka na Ciebie... Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-12-16 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Administrator
|
Zapraszamy do części 5-tej wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1292851 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.