![]() |
#481 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Cyferko
![]() Właśnie mówią, że w Japonii zima paraliżuje ruch. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Fajny pomysł z pisaniem z szerszą liniaturą. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Rano nie padało, potem się rozpadało i tak pada i pada... senny dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Witaj Emmi
![]() Wróciłam do domku. Za zimno na szwędy. Aniołek wyjaśnił, że utrudnienia tylko z wersją na komputer. Będzie dobrze, są prace nad poprawą jakości pisania. Jak Ci minął dzień? Anomalie pogodowe nie tylko u nas. Ale, że Japonię zasypało? �� ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Dużo wypoczynku wszystkim. âĽď¸[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- ��â¤ď¸ âĽď¸ |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Adusia, widzę, że każda z nas robi inaczej sałatkę z tuńczyka.
Twoja wersja też ciekawa 🤔 Moja wersja (dla mnie) krupniku była inna niż zwykle. Obiad jednodaniowy, ale z przyjemnością zjadłam 😊🙉 Do zupy wkroiłam pulpecik z indyka i ogórek kiszony. Pycha, z przyjemnością zjadłam 😅 Wyszło płynne drugie danie. |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
ciekawi mnie bardzo jak Ty sałatkę z tuńczyka robisz?? Moja jest chyba za każdym razem inna. Dzisiejsza to: -2 puszki tuńczyka (1 w oleju i 1 w sosie własnym) -1 puszka kukurydzy -1 puszka czerwonej fasoli -1 puszka groszku zielonego -jajka na twardo -ser żółty -majonez -sól i pieprz ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Krupnik z dodatkami, fajny pomysł! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Adi moja taką:
Tuńczyk w sosie własnym 2 jajka ryż na oko, sypki kukurydza ogórek kiszony, lub korniszon 2 szczypiorek majonez Nie przyprawiam.Majonez i ogórek nadają smak. Paprykę czerwoną jak mam to dodaję. |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aaa... z ryżem... też fajny pomysł...
Następnym razem tak zrobię. Dzięki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Adusia, tablet mi się zawiesza.
Słaby mam zasięg.... Do jutra. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
4 pory roku i ja piąta
|
Wchodzi?
Witaj Cyferko ![]() Coś jeszcze się zacina. Myślę, że dobrze mieć awaryjne miejsce, na takie chwile. Czcionka też chyba wróciła, prawda? ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Trzeba spokojnie poczekać. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-02-22 o 07:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Oj, coś się naprawdę złego dzieje. Przez pewien czas nie mogłam wejść. Wyskakiwał mi komunikat, że żaden serwer nie obsługuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Naprawiają, rano też nie mogłam się dostać dlatego pisałam na Netkobiety. Może sprawniej by to poszło, żeby ludzie nie pisali w tym samym czasie? nie wiem. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Proponuję Ci super film na N lekki, przyjemny "Diabeł ubiera się u Prady" Meryl Streep Anne Hathaway |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Zobaczmy
![]() Hura! |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
"Diabeł ubiera się u Prady". Dzięki, z chęcią popatrzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki.
Dopiero siadam z kawą, bo już byłam na kijkach z samego rana, a potem trochę domowych obowiązków. U mnie sałatka z tuńczyka to zależy co mam i na co mam ochotę. Ale ostatnio najczęściej wersja białkowa, czyli tuńczyk w sosie własnym, twarożek ziarnisty wysokobiałkowy, do tego ogórek, pomidor i jak dla mnie koniecznie ocet do smaku ![]() Cyferko, to prawda ten film lekki i przyjemny. Oglądalam wielokrotnie. Cyferko, nie wiem czy pisałam, ale na rehabilitację chodzimy. Tylko nie w wodzie. Córka okazuje się nie ma takich wskazań. Ale ok, sprzęt mają, panie super. Więc się świetnie ćwiczy ![]() Adusia, co dzisiaj szykujesz na obiadek? U mnie w końcu wczoraj nie było placków. Dzieci zjadły rosół z makaronem i zażyczyły sobie do rosołu mięsko. Wiec obiad 2w1 zjadły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
bardzo szybką kobitką jesteś. Już nawet na kijkach byłaś. Brawo! ----- Co na obiad u nas? Dla mnie jest delikatny krupniczek na kurczaku, a dla MM-ka kapuśniak. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Adusia, jak sie nie ma czasu i jest się zabiegnym, to trzeba czasem szybko działać
![]() Kapuśniaczek, mniam. U mnie dzisiaj dla mnie rosół z makaronem i wkładką mięsną z królika, a zaraz potem kopytka. O, jaką ja mam na nie ochotę. Mąż zje rosół z makaronem, maleńką miseczkę i zaraz po nim ziemniaki, królika z rosołu i sałatkę. A dzieci rosół z makaronem i zrobię im pierożki leniwe. Dawno nie było, a mam twarożek biały. Do tego sos z jogurtu naturalnego i cukru z prawdziwą wanilią. Jak będę miała wieczorem siłę, to planuję kolejny serniczek upiec. Ten ostatni to wyszedł mało kaloryczny przez to, ze zamiast cukru użyłam erytrolu. I niemal całą dużą blachę zjadłam sama z mężem na 2 razy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Cześć Ania
![]() Nie mogłam się tu dostać przez jakiś czas ![]() Ania, ale masz dużo rzeczy na głowie ![]() Jak Twój nowy lapcio się spisuje? ----- U mnie dzisiaj grochówka, a na drugie danie to nie wiem ![]() A, wiam....klopsiki mam z wczoraj ![]() ---------- Wyszło słonko, jest cudownie. Na przerwie jechałam do mamy dobrze, że miałam okulary przeciwsłoneczne w aucie, bez nich nie dało by się jechać. |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, laptop super
![]() Słoneczko miała? U nas dzisiaj bardzo silne wiatry. A przez to bardzo zimno. |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Ania to super, bardzo się cieszę, niech służy ci długo 😊
Dzień zleciał szybko,szkoda, że nie mogłam na słoneczku dłużej pobyć. W pracy nieprzyjemną sytuację miałam z nietrzeźwym panem, który chciał skorzystać z usług. Nie obsłużyłam go i było wiele pretensji 🙄 i niepotrzebnych nerwów. To co chciał wypożyczyć..... po pijaku mógłby sobie krzywdę zrobić Nie wszystko za pieniądze, ech, często tak bywa 🙄 ---------- Emmi nie zajrzałaś po pracy.Mam nadzieję, że nic złego u Ciebie. Jutro już piątek, znowu tydzień zleciał. Dobrej nocki Wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
4 pory roku i ja piąta
|
I jak działa już?
My obchodziliśmy urodzinki MM ![]() Tak, jutro piątunio ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Ciągle zapominam napisać. Nie liczymy kalorii, ale wolno wprowadzam trochę tłustsze jedzenie i MM przez 2 tygodnie schudł kilogram. Jak wzbogacimy porządnie menu o kalorie to wtedy zacznę liczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, dobrze że typowi nie pożyczyłaś sprzętu. W razie wypadku jeszcze bys sobie biedy narobiła. Ech... ludzie to debile jednak są.
Emmi, pisząc o mężu przypomniałaś mi, że ostatnio z braku czsasu nie pisałam naszego menu. Zaraz nadrobię. Może coś Ci wpadnie w oko. 1. tosty francuskie z masłem orzechowym, bananem i dżemem tuskawkowym. 2. koktajl kefir, banan, truskawka, płatki owsiane. 3. rosół z makaronem, plus ziemniaki, mieso z królika z rosołu i sałatka słoikowa. 4. serek wiejski wysokobiałkowy, do tego tuńczyk i ogórek świeży. 5. kanapki z serkiem kanapkowym, szynką, salatą, pomidorem i papryką. A wczoraj wyglądało to tak. 1. kanapki z serkiem kanapkowym, sałatą, szynką, serem żółtym i pomidorem. 2. koktajl z kefiru, banana, truskawki i płatków owsianych. 3. rosół z makaronem i ziemniaki, sałatka i królik z rosołu. 4. kasza manna na mleku z dżemem. 5. baton i jabłko. Oczywiście ja mam sporo mniej kalorii niż mój mąż, więc takie luksusy jak bogate w zdrowe tłuszcze masło orzechowe ja zjadam w ilosci 15 gram, podczas gdy mój mąz tego masła ma aż 50 gram ![]() Do mojego koktajlu nie dodaję płatków owsianych, bo bym z kaloriami potem nie wyrobiła. I generalnie mam wszystkiego mniej, no ale... takie są efekty jak mi sie nie chce ćwiczyć. Kiedy w końcu zacznę, zwiększy się moja kaloryka bardziej i wtedy będę mogła sobie jeszcze bardziej dogadzać pysznościami. Sernika jednak dzisiaj nie zrobiłam. Przeorał mnie dzień psychicznie. No i fizycznie sił nie miałąm na żadne babranie się w robocie dodatkowej. A, nie pisałam też jak moja waga w niedziele. No więc na wadze było 10 deko na plus. Czym wcale się nie przejmuję, bo w obwodach jest 6 cm mniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
4 pory roku i ja piąta
|
A może i ja jutro zrobię sałatkę z tuńczyka? Dawno nie było.
Imuś ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Jaaa Cię!!! Annorl ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Annorl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Emmi, zajrzałam bo wcześniej czasu nie było. A jak był, to forum nie działało.
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Emmi, pamiętam o cukrzycy Twojego męża. Z tym, że nie bardzo wiem czym się taka dieta różni? Sąsiadka ma cukrzycę i widzę, że wszystko je. Tylko cukier mierzy. Inna znajoma ma cukrzycę, tej z kolei pompa mierzy cukier. I z tego co z nią rozmawiałam to też wszystko je. A zawsze myślałam, że cukrzykom czegoś konkretnego nie można, a najbardziej myślałam że słodyczy nie można. No cóż, albo byłam w błędzie, albo w praktyce wygląda to inaczej? Bo mój tata miał też cukrzycę i jadł ciemne pieczywo, grube kasze, ciemny ryż, słodyczy praktycznie nie jadł, dużo warzyw, z owocami się pilnował. Więc jak tu widzę, że zajadają sie czekoladą i lodami w lecie w ilosciach ogromnych, czy paczką chipsów na raz, to jestem lekko w szoku... |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
4 pory roku i ja piąta
|
U mnie luty jakiś zwariowany. Działam, działam i ciągle coś się pojawia nowego. Dochodzą do tego absurdalne epizody, które torpeduję automatycznie ale samo ich pojawienie się, sprawia, że mam wrażenie, że jestem w dziwnym świecie. Sporo energii mnie to kosztuje.
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- To my uważamy z produktami, słodyczy nie je, z owocami uważa, chociaż lubi owoce, więc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, dlatego mnie dziwi ta sąsiadka i znajoma. A moze jak insuline się bierze to wtedy można wszystko? N
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
4 pory roku i ja piąta
|
22.00. Dobrej nocy życzę
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Z tą insuliną to trzeba uważać. Ale ludzie są dziwni. MM nie bierze insuliny a już brał. Dużo je składników - obniżających cukier. Jest pod opieką lekarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.