![]() |
#1831 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Cyferko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
Cześć Emmi
![]() Tak wszyscy zadowoleni, a kotki szczęśliwe ![]() Wczoraj mieliśmy 27*C większość dnia spędziłam na podwórku. Byłam na cmentarzu, wymyłam pomniki, skosiłam trawę wokoło. Tam to dopiero ptaszki trelują ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-05-02 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
4 pory roku i ja piąta
|
Teraz jak siedzą na jajach to tym bardziej towarzystwo rozśpiewane. Dziś pierwsze co usłyszałam to poranne trele. Było coś koło 6.00. Ale poszłam spać dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Super, że masz dobre samopoczucie. Gdzie wczoraj zaginęłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś Kochana,
odpoczywałam na łonie rodziny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć Adi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cześć Emmi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
Adusia, to miło było
![]() Wczoraj w Kotełkowie obserwowałam jabłonki u sąsiadów. Jeszcze tyle kwitnącego kwiecia nie widziałam. Dzisiaj fotkę zrobię ![]() Coś pięknego! i co najważniejsze ogrom pszczół ![]() Także u nas jabłonie dopiero kwitną, nie zmarzły. |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko
zrób, koniecznie zrób, a ja chętnie wstawię. ===== A ja zaraz do miasta jadę. Muszę kupić nieduży woreczek ziemi, bo chciałabym balkonowy kwiat przesadzić, a w zasadzie odnowić. Zaraz zrobię fotkę i pokażę Wam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
O, tak marnie mój gchost plant po zimowaniu w mieszkaniu wygląda.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Adusia u mnie też sukulenty słabo zniosły zimę.
Dobrze, że przypomniałaś, muszę je wynieść na powietrze. ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Lecę na bazarek ![]() Pa. Jeszcze wpadnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
4 pory roku i ja piąta
|
Muszę moje kaktusy wystawić na górny balkon. Tam wczasują do jesieni.
Gorąc. Uciekłam do domu. Jestem okropnie zmęczona. Ale to przez kaszel. Dziś mam wizytę u lekarza pierwszego kontaktu niech coś przepisze a przede wszystkim niech osłucha, bo to może nie alergia? |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Wróciłam z miasta. Trochę się nadźwigałam, bo najmniejszy worek ziemi to taki 20 litrowy. Ale dałam radę. Hura!
Zrobiłam rozsady, mam nadzieję, że kwiaty i tym razem przyjmą się. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-05-02 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
O, tak to się teraz prezentuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
W maju kolejby sezon „Bridgertonów” Nie zabraknie też polskich filmów: „Akademia pana Kleksa”, „Kolory zła: Czerwień”, „Jak ukradłem 100 milionów” i „Dziewczyna influencera”. A z zagranicznych nowości: „Atlas”, „Bez lukru”, „Matka panny młodej” czy drugi sezon „Blood of Zeus”.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
brawo... mieć ślicznie zrobione to cudowne uczucie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
„Akademia pana Kleksa” pojawi się na platformie Netflix już 8 maja 2024 roku
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Adusia, ślicznie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1850 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
Adusia ja też.
Mam nadzieję, że znajdzie się czas na obejrzenie. Teraz prawie nie zerkam, co innego robię ![]() --------- Patrzyłaś na " Reniferka" albo na "Gdzie śpiewają raki" moje polecajki. Naprawdę warto. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Z okazji jutrzejszego święta, dzisiaj zamykam o 13 ![]() Zaraz zmykam. Sporo klientów było z rana, umówiłam się na zwroty w sobotę. Także jutro bimbam ![]() --------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kochana,
na RENIFERKA właśnie patrzę i też zachwycona jestem. RAKI na trochę później odlożyłam. ==== Kurczę, właśnie przysłano mi kody na nowe recepty. Zbieram się i po raz drugi do miasta jadę. ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Bimbaj... odpoczywaj... należy Ci się... ![]() ===== A ja szmineczkę na usta i jadę........... ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Emmi, kaszlesz. Dobrze, że do lekarza wybierasz się. Trzymam kciuki, aby to nic złego nie było. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
4 pory roku i ja piąta
|
Kaszel idzie od zatok. Dostałam nowe leki i zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Mam nadzieję, że nikogo nie obudzę. Wolny, świąteczny dzień. Chciałoby się zostać dłużej pod kołderką, ale póki co mogę sobie pomarzyć ![]() Świtem, dosłownie... odwiedził mnie skrzydlaty potwór ![]() Szerszeń, taki miałam budzik. Pierwszy raz w życiu miałam takiego gościa. Skąd się wziął? a jaki głośny ![]() Dzidek pierwszy przybiegł z krzaczorów, po jakimś czasie pokazał się Melek. Chyba razem nie harcowali, bo Dziduś długo Melka obwąchiwał ![]() Nakarmiłam kotki, wygłaskałam, wyczesałam i wróciłam do domu na kawkę ![]() no ale kawa musi być z Wami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Słońce do tej pory się ociąga, ptaki wesoło trelują. z oddali słychać pianie koguta ![]() ![]() A tak po za tym wokoło cisza, słychać tylko przyrodę ![]() Poranek wiosenny to najpiękniejsza chwila i pora dnia, warto wcześnie wstać ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Emmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Cyferko ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-05-03 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
Hejka Emmi
![]() Dzięki, zwrócę na to uwagę. Szerszeń zwiadowca, ależ to brzmi... Nie chcę intruzów pod moim dachem ![]() ------ Jak się czujesz? Pospałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() U mnie piękny, słoneczny poranek. Adi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Nie pospałam, miałam bardzo ciężką noc przez sporadyczne krzyki pawia. Musiałam zamknąć okno. Hamuję się z akcją z policją i sądem ale coraz mniej mam cierpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
Już i u mnie świeci słońce.
----------- My czujemy się dobrze ![]() pojadę. Ech, zawsze coś. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Dobrego, cudownego dnia dla Wszystkich. Lecę ![]() Potem wpadnę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Kolejny dzień pięknej długiej majówki. ![]() Przy święcie mam ochotę na kawusię... ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Emmi, a więc zatoki. Bardzo przykra dolegliwość. ![]() ===== Cyferuś, szerszeń. Boję się ich. A my alegicy i do tego przy lesie mieszkamy, więc sporo tych (i innych) owadów. W oknach, po jednej stronie mieszkania, moskitiery już założyłam. Drugą część okien na jutro zostawiłam. W poniedziałek na kilka dni Mania przyjeżdża. W jej szkole nie ma zajęć, bo młodzież pisze jakieś egzaminy i całkowita cisza musi być. Nie wiem tylko czy to maturzyści czy raczej óśmioklasiści...?? ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Nie dokończyłam myśli...... Mania przyjeżdża, a więc do poniedziałku moskitiery koniecznie muszą być. Bez nich nie małałabym chwili spokoju. Maniuta jest największym w rodzinie alergikiem. W czasach gdy moskitier nie mieliśmy często szerszenie, osy (i jeszcze jakieś inne nieznane mi potwory) w naszym domu fruwały. Buuu... ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Emmi, masz rację. Te roślinki łatwo się rozmnażają. Przed wielu laty syn przywiózł mi z Włoch malusieńką ich doniczuszkę. No i ja po wielokroć je rozmnażałam. Ale zawsze robiłam to raczej w marcu na św Józefa. No nic, jeśli te sadzonki nie ukorzenią się, mam jeszcze jedną, taką niedużą, doniczkę. To taki żelazny zapas. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-05-03 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.