![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Mam świeżą dostawę jajek
![]() Pan przywiózł mi również swojskie ziemniaczki, czosnek. Bardzo mu wdzięczna jestem za te dostawy. ------ Przygotowałam już produkty na obiad. Dzisiaj fasolówka i mielone. Gotuję więcej, dzieci wpadną na chwilę, to w słoiki im zapakuję. ------- Adusia witaj ![]() Miło Cię widzieć, ledwo się doczekałam ![]() Ja już 4 godziny na nogach ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Lenifko ![]() Masz dostawcę, czy w sklepie? |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj wpadam później, bo pierwszy dzień szkoła po przerwie i wyrobić sie nie mogliśmy ![]() A do tego taka była rano ulewa, ze dzieci autem do autobusu odwoziłam. A jak juz była w aucie, to od razu pojechałam po zakupy. Teraz już tylko pada. Ale jest ciepło, prawie 10 stopni. Dzieci poszły do szkoły w kaloszach, bo nie dało sie inaczej. I kurtki wiosenne, tak samo jak czapeczki. Za ciepło na zimowe ubieranie. Cyferko, czyli zapas jajek i ziemniaków masz swojski ![]() ![]() Adusia, mówisz że z mężem odsypiacie poranne wstawanie Maniutki? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Ania jesteś
![]() Jak się masz? Oczywiście o jadłospis proszę ![]() Moje śniadanie dzisiaj: - 2 kromki chleba b/g - 1 połówka awokado - jedno jajko na miękko - ziarenka prażonego słonecznika - pomidor ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Ania cieplutko macie. U mnie 6 *C też ciepło. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-02-12 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, moja starsza dzisiaj jadła kanapki z awokado i pomidorem na śnaidanie, bo tak sobie zażyczyła
![]() U nas dzisiaj kanapki z szynką z indyka, serkiem kanapkowym i pomidorem. Do tego kakao. Mąż jeszcze miał ser żółty. 2. To jak zwykle koktajl maślanka, banan ![]() Obiad. Kasza, brokuł i dla mnie schab w sosie z soboty, a dla męża dzisiaj królik z rosołu. Dzieci wybiorą jakie mięso wolą. Mąz jeszcze dostanie gotowany bób. 4. Serek ziarnisty wysokobiałkowy plus jabłko. Kolacja to dzisiaj kasza manna na mleku z dżemem truskawkowym. Zawsze jedliśmy z sokiem malinowym, ale kiedyś córka wymyśliła, zeby zjeść z dżemem i bardzo nam posmakowała ta kombinacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Pysznie masz
![]() Ja często jem kanapkę awokado + pomidor suszony. Uwielbiam. Córka lubi awokado? o, to u dzieci rzadkość ![]() --------- Dzisiaj mam różowe włosy ![]() ![]() Rano zrobiłam płukankę, nie przeczytałam sposobu użycia, wlałam prosto na włosy ![]() Kurde, nie spodziewałam się takiego stężenia. Przy kolejnym myciu będzie super kolor, jak trochę się zmyje ten róż. |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, tak i starsza i młodsza lubią awokado
![]() O, no to moja córka była by zachwycona takimi włosami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi U nas ciąg dalszy mokrej pogody. No i jak na luty to bardzo ciepło, widzę teraz 8*.
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Ha, a mnie się obraz zawiesił na str 8. Wcale 9 i Waszych wpisów jakoś nie widziałam. Czekałam, czekałam, czekałam... dopiero gdy napisałam o mojej pogodzie to na 9 przeskoczyłam. ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Aniu, kalosze i lżejsze ubrania córeczki dzisiaj mają. MM-ek mówi, że ciężkiej mroźnej zimy to już (raczej) nie będzie. Cyferciu, cudownie mieć takiego pana. Za czasów głębokiej komuny mieliśmy panią która nam do domu dostarczała mięso i właśnie jajka. |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Adusia, obudź sie
![]() No, to też masz ciepło jak u nas. A jak z deszczem? Też u Ciebie pada? ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- No, to oby Twój mąż miał rację. Ale neich zrobi sie wiosna, bo mnie już trafia z tą jesienną aurą. Ciągle pada ![]() Albo niech wróci porządna zima. Bo teraz jest masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
nooo... to dzisiaj jesteś ostra babeczka... ostra, bo mocno różowa... ![]() Kiedyś moja mama też nie przeczytała ulotki i wylała sobie na włosy stężony szalony fiolet. Jedno, czy dwa, mycia nie pomogły. Przez jakiś czas fiolet na głowie miała. ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Padało... zaraz zerknę czy jeszcze pada... Taaa... Ada, obudź się... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
A ja sprawdziłam teraz długoterminową naszą lokalną.
W dzień delikatnie na plusie, ale noce będą bardzo mroźne. Pożyjemy, zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Podreptałam zerknąć czy dalej pada. Zobaczyłam panią pod zielonym parasolem. A więc odpowiedź jest jedna: PADA.
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Nocą u Cyferki mrozy. Sprawdzę jak ma być u mnie.
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Synoptycy przewidują, że nocami dużego mrozu mamy już raczej nie mieć. Najwyżej jakieś -1 lub -2*. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Powiem Wam, że dzisiaj jestem bez śniadania. Późno wstałam, wypiłam bardzo duuużą kawę z mlekiem i jakoś nie mam ochoty na jedzenie. A o godz 12 obiad, więc to już bardzo niedługo. ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Menu na poniedziałek: 12:00 - pomidorowa jarska z kluskami 15:00 - dwa jajka na miękko 18:00 - krupnik na kurczaku |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Adusia na zupki przeszłaś
![]() Brawo. |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
tak, przeszłam. Wczoraj podwieczorek był jeszcze ciasteczkowy, kolacja kanapkowa, a od dzisiaj stanowczy i konsekwentny powrót na zupowanie. (ferie, jak zwykle, zakończone wzrostem mojej wagi, całe szczęście tylko o 1 kilogram ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-02-12 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Oj tam Aduś, co to było kilogram
Przynajmniej pojadłaś sobie smacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Oj Cyferciu, pojadłam. Ciasteczka takie z certyfikatem, że ponoć bez chemii. No i jeszcze zapomniałam, że na ten wczorajszy podwieczorek jeszcze banan był.
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Takie cosik znalazłam. Marzec mokry, kwiecień baaardzo mokry i chłodny, maj typowy dla wieloletnich norm, czerwiec powyżej wieloletnich norm, czyli ciepły i mokry. Ciekawe czy to się spełni? https://wiadomosci.wp.pl/pogoda-dlug...4833499511360a |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy Adusia.
Jakby nie było to człowiek i tak znajdzie coś, żeby ponarzekać, taka natura ![]() Trochę się przejaśnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Hahaha... masz rację... ponarzekamy sobie...
![]() ![]() Obiad zjedzony. Ja, tak jak pisałam pomidorówkę, natomiast MM-ek jarzynową miał. Teraz idę pozmywać i chyba Netflix odpalę. Może coś tam sobie ciekawego znajdę. Wczoraj nie patrzyłam, dzisiaj mi się chce. Na spacer (chyba??) nie pójdę, bo cały czas mokro jest. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Adusia znajdź coś i dla mnie na N
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dobry wieczór
![]() Wczoraj objawił się kumpel - ból głowy. Noc stracona. Koszmar jakiś. Może jednak powinnam wyjść za mąż za lekarza? Mam teraz lek na kolano, co jest priorytetem, a on koliduje z przeciwbólowym ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Melduję posłusznie, że już nie śpię. Przyszłam na kawę i przyjazne pogaduszki. ----- Emmi, również mam nadzieję, że dzisiaj choć odrobinę lepiej się czujesz? ----- Cyferuś, te kreseczki odzielające przypomniałaś, to naprawdę bardzo fajna sprawa, pomocna. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-02-13 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Jak się spało? |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
spało się dobrze. Deszcz już nie pada, słońce jeszcze nie świeci. ----- Wczoraj oglądałam trzy filmy. Każdy zupełnie inny. Pierwszy mocny i ciężki. "Will". Druga Wojna Światowa. Belgijska Antwerpia i jej wojenne problemy. Ciekawostką jest to, że plenery we Wrocławiu nakręcane. Drugi zupełnie inny gatunkowo. "Skołowani". Głupawy taki. Ale że w roli głównej mój ukochany Michał Czernecki, to patrzyłam z zachwytem. Trzeci, ten polecam Ci bardzo. "Figurant". Sprawa inwigilacji Karola Wojtyły w jego krakowskich czasach. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cyfereczko, czy jesteś, z odrobienia zadanej mi filmowej lekcji, zadowolona? Trzy poozycje, każda w zupełnie innym gatunku. |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Adusia dzięki za polecajki
![]() Na N zaczęłam oglądać Griselda, serial. Coś w nim jest, bo bez przewijania obejrzałam 3 odcinki. ----------- Na HBO obejrzałam wczoraj film "Cicha dziewczyna" Bardzo wzruszający, ciekawy. Jeden z wartościowszych filmów jakie oglądałam. Opowieść o dziewczynce, której nikt nie kocha i nie chce w rodzinie. Odsyłają ją na wieś do krewnych. W domu, który wydaje się nie skrywać żadnych tajemnic, odkrywa jedną przerażającą. Adusia zachęcam, spodoba Ci się. |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ❤
Ciemno, szaro i buro. Ma być deszczowo. Czekam w poczekalni żeby córkę zapisać na rehabilitację. Jakaś nowa u nas. Podobno super. Ciekawe czy się kwalifikuje my tutaj. Przekonam się za jakiś czas. Kawy dzisiaj nie piłam jeszcze. Pewnie wpadnę do Was na kawkę w południe 😉 A ja wczoraj nic nie oglądałam. Tylko moją "Farmę" 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Adusia, tak, dziękuję.
Nr.2 na pewno zerknę. Na wszystkie zerknę. Nr,3 raczej mnie nie zainteresuje, ale zobaczymy. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Hej Ania ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
"Griselda" chętnie zobaczę. HBO mam na dużym telewizorze, ale nie lubię na nim filmów oglądać. Zdecydowanie wolę tablet i słuchawki. "Figuranta" jednak Ci polecam. Sprawa pokazana nie od strony duchownych, a od agenta dokonującego inwigilacji. Film ciekawie zrobiony, taki inny. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Aniu, trzymam kciuki. Niech się uda. ❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.