![]() |
#301 |
Przyczajenie
|
Dot.: Biura Podróży
Witam ponownie na forum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Coraz bardziej zaczyna mi się podobać to forum. Wszyscy bardzo chętnie służą tu radą i ciepłym słowem, dziękuję Wam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co wiem, w opcji HB, czyli half board, są śniadania+napój oraz kolacje, ale już bez napoju (za napój trzeba płacić dodatkowo). W opcji All Inclusive masz 3 posiłki dziennie (śniadania, obiady, kolacje) + darmowe napoje przez cały dzień, nie tylko w trakcie posiłków, także podczas leżenia na plaży. ![]() Edytowane przez Gonia1 Czas edycji: 2007-02-03 o 01:08 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Przyczajenie
|
Goniu podoba mi się taka opcja żywienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj masz opisane wycieczki http://www.traveligo.pl/travel.php/6...esort-3HB.html
![]() |
![]() |
#305 |
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że mogę pomóc, choć nie jestem z Warszawy i nie polecę Ci dobrego agenta z Twojej okolicy. Najlepiej udaj się bezpośrednio do biura Scan Holiday - po co kupować w agencji skoro masz filię na miejscu?
http://www.scanholiday.com.pl/punkty...wo=mazowieckie All inclusive - jak sama nazwa mówi "wszystko w cenie" - czasem to "wszystko" to dużo, czasem mało. Scan bardzo lakonicznie opisuje swoją wersję. W rzeczywistości all inclusive zakłada, że turysta korzysta w pełni z conajmniej 3 posiłków dziennie, do tego w ciągu dnia ma zapewnione dodatkowe przekąski w wyznaczonych punktach (najczęściej bary przy basenie itp.), napoje w ilości nieograniczonej (jak chce mu się pić to po prostu idzie do baru i mu nalewają). Co do alkoholi: w all inclusive zazwyczaj podają lokalne napoje alkoholowe - tylko niektóre hotele serwują np. Martini albo gin z tonikiem ![]() Jest to bardzo wygodny sposób wypoczynku dla osób, które nie chcą się na miejscu martwić o płacenie za szklankę coli. Natomiast nastawiając się głównie na zwiedzanie, zastanówcie się, czy pieniądze włożone w all inclusive faktycznie wykorzystacie (jeśli nie będzie was w hotelu to w najlepszym przypadku dostaniecie suchy prowiant, często nieadekwatny do posiłku). Co do samego hotelu: nie znam go, ale po wrzuceniu nazwy w Google wnioskuję, że jest bardzo popularny wśród naszych sąsiadów ze wschodu ![]() Zanim kupisz tę ofertę przejrzyj jeszcze inne propozycje - Sun&Fun Holiday, Selectours - mają doskonałe programy imprez w Egipcie. Inne polecane kierunki: Tunezja (Bizerta jest przepiękna i "dziksza" od Sousse), Hiszpania (byle nie Santa Susana ![]() ![]() Pozdrawiam i zapraszam na PW w razie dalszych pytań ![]()
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś pojechałam do Egiptu, do Hurghady, i mieszkałam w hotelu, który nie miał zbyt wiele dobrych opinii. I co? Byłam zadowolona. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Arku za informację o wycieczkach fakultatywnych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję KamaO za szczegółowe wyjaśnienie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Przyczajenie
|
Goniu, chyba mnie przekonałaś do tej wycieczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Przyczajenie
|
Goniu1, tak to właśnie Scan Holiday. Słyszałam, że są naprawdę dobrzy. Czytałam na gazeta.pl że ich wycieczki są dobre. Podobno Scan Holiday połączył się z biurem TUI
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
podbijam watek
co myslicie o tym http://www.easygo.pl/ - ktos korzysral z ich uslug? maja atrakcyjne ceny wycieczek do egiptu i tunezji last minute. prosze o opinie ps. ja bylam kiedys w grcji ze scan holiday a jak dotarlismy na miejsce to sie okazalo ze czesc mieszka w hotelu z katalogu, a druga czesc (akurat trafilo na nas) w uliczce obok zupelnie w innym budynku (niby to tez nalezy do tego hotelu), pokoje bezbadziejne, brak basenu, a widok na balkony sasiedniego budynku. basen ogladalismy jak chodzilismy do tego wlasciwego hotelu na obiady heh
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
Ja -jeżeli chcesz jechać do Hiszpanii -polecam Agencję Turystyczną "Zawadzkie" mają super obsługe i są solidni - no i w moim przypadku (była to podróż poślubna) przygotowali nam niezłą niespodziankę
![]() Aaaa, polecam również biuro podróży przy PKS w Bielsku Białej (chyba jest prowadzone przez PKS) -szczególnie wypady 1-3 dniowe, za 80 zł można z nimi zwiedziś Lwów, Pragę , Wiedeń i inne piękne stolice Europy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Przyczajenie
|
![]()
przeczytalam wszystkie wasze wypowiedzi i jestem w kropce. chce leciec na wakacje albo do egipty albo do grecji albo tunezji. szukam jakiegos spokojnego miejsca. nie wielkiego 10 pietrowego hotelu. wiem ze swietna jest chorwacja ale nie mam mozliwosci jechac autem. kiedys bylam w apartamencie i bylo swietnie. za dwa tyg +przejzad 2000zl. a teraz interesuje mnie samolot no i zeby nie bylo strasznie drogo tak do 2000 zl za tydzien. myslalam o triadzie ale pisze duzo osob ze jest kiepska.
mieszkam we wroclawiu tu jest duzo biur.fajne oferty ma tui ale koszmarnie drogie. 4000 zl za tydzien od osoby tunezja. jezeli ktos moze mi cos doradzic to bardzo prosze. juz samam nie wiem co robic.moze alfa star? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
a mozecie doradzic czy sa jakies biura ktore organizuja kilkudniiowe wypady do Pragi lub Wiednia ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Czy może mi ktoś powiedzieć jak to w końcu z ta Skarpą (Skarpa Travel Kraków) jest? Na tym forum kilka osób poleciło to biuro, ale generalnie w necie jest mnóstwo negatywnych wypowiedzi na temat Skarpy. Przede wszystkim ludzie narzekają na podróz autokarem - stan techniczny fatalny, kierowcy niedoświadczeni, piloci niekontaktowi. Przerażajace!
![]() ![]() Co robić?!? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
jednak nie wybiorę się na wczasy ze Skarpą. Rozmowa z pracownikiem tego biura utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie warto. Kompletny brak podejścia do klienta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
BAN stały
|
Czy ktoś z Was orientuje się może jakie biuro ma jeszcze wolne miejsca na weekend majowy (od 28.04 do 8.05) najbardziej interesuje mnie Tunezja lub Turcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
BAN stały
|
Czy ktoś z Was orientuje się może jakie biuro ma jeszcze wolne miejsca na weekend majowy (od 28.04 do 8.05) najbardziej interesuje mnie Tunezja lub Turcja???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
http://www.easygo.pl/wycieczki/tunez...4-28,samolotem ale pytalam o nich na forum i nikt mi nic nie powiedzial maja podpisane umowy z wieloma biurami podrozy i z tego co widzialam wycieczki szybko znikaja wiec chyba ludzie kupuja hmm
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Przyczajenie
|
a co myslicie o Grecos. chyba zdecyduje sie na to biuro. maja fajne oferty i tanie. grecja jest do 2000 zl za tydzien. taniej nie widzialam nigdzie. i wyglada to nawet ciekawie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
![]()
chcesz powiedziec ze byles z srodku sezonu? bez promocji znizek itp? teraz to juz chyba zapozno na promocje itp. moze to bylo last minute
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
Kto mi poleci cos na wakacje 2007 ? Mam na myśli coś niedrogiego i sprawdzonego -BP "Tęcza" znam, ale coś innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
znasz bp Tęcza? i co o nich myślisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Rozeznanie
|
Biuro podróży ORBIS - ja odradzam!
Proszę o usunięcie postu
![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają...dopiero zakupy" M.Monroe Edytowane przez catherinne24 Czas edycji: 2007-04-25 o 21:35 Powód: Prośba o usunięcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
2 lata temu byłam z "Tęczą" w Grecji- kokinonero . Chciałam się wyluzować, odpocząć, odsapnąć po ciężkich przejściach zdrowotnych. Wybraliśmy to biuro i ofertę z last minute
![]() Kokinonero to miejscowość z 1 ulicą , istny busz -jeżeli chodzi o wille i baseny to można sobie odpuścić - bo ich nie ma ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
fajnie się czegoś dowiedzieć o kokinonero, bo pani w biurze powiedziała, że dziura i nie warto tam jechać, a z tego co piszesz widzę, że jest tam całkiem przyjemnie.dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Dla osób lubiących przepych , gwar, tłumy ludzi z pewnością Kokinonero będzie dziurą , lecz dla mnie to była miejscowość- azyl-od codziennych trosk -i o to właśnie mi chodziło. No i KOkinonero znaczyCzerwona Woda, jest tam źródełko z wytryskającą czerwoną wodą - działa leczniczo chyba na nerki-o ile się nie mylę
![]() ![]() Jak Ty masz jakieś ciekawe miejsce to chętnie wysłucham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
|
A znacie miejscowość Velika? Jest jeszcze dalej niż Kokino czy Stomio. ale nie znam nikogo, kto juz tam był
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.