Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-03, 01:01   #301
ania17wawa
Przyczajenie

Dot.: Biura Podróży

Witam ponownie na forum . Podoba mi się pomysł wycieczki tygodniowej do Egiptu, zobaczyć 3 legendarne piramidy to byłoby naprawdę coś wspaniałego . Słyszałam, że polecacie biuro podróży Scan Holiday, naprawdę jest takie dobre jak mówicie?? Mam nadzieję, że nie jest to biuro podróży typu: zapłacę pieniądzę w lutym, będę czekać na wycieczkę, która ma być w lipcu, a tu bach i biuro upada w czerwcu i nie ma ani kasy ani wycieczki. Podoba mi się ten hotelik w Sharm el Sheikh . Akurat rezerwacja na lipiec by wyniosła około 6000zł dla mojej rodzinki . Udało mi się znaleźć opinie o tym hotelu w Sharm el Sheikh, są one pozytywne. A i powiedzcie mi na czym polega wyżywienie "All inclusive", bo jakoś nie wiem . Mojej rodzince chodzi o takie miejsce, żeby był basenik, niedaleko do czystej plaży i morza oraz żeby były jakieś wycieczki fakultatywne. Chcemy troszkę pozwiedzać ten Egipt, a nie tylko leże do góry brzuchem . Przeczytałam w tym temacie, że koleżanka kamaO pracowała w biurze podróży. KamaO, możesz mi polecić jakiś naprawdę dobry punkt sprzedaży Scan Holiday, taki, żebym z rodzicami mogła się wszystkiego dokładnie wypytać i, że zostanie nam udzielona szczegółowa informacja, a nie jakieś bzdety. Najlepiej jakby to było z rejonów północnej Warszawy, ale jak będzie gdzieś w centrum to też może być. Bardzo proszę o Wasze opinie.

P.S.
Coraz bardziej zaczyna mi się podobać to forum. Wszyscy bardzo chętnie służą tu radą i ciepłym słowem, dziękuję Wam
ania17wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-03, 01:06   #302
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania17wawa Pokaż wiadomość
A i powiedzcie mi na czym polega wyżywienie "All inclusive", bo jakoś nie wiem .
"Jesz i pijesz ile chcesz".

Z tego co wiem, w opcji HB, czyli half board, są śniadania+napój oraz kolacje, ale już bez napoju (za napój trzeba płacić dodatkowo).

W opcji All Inclusive masz 3 posiłki dziennie (śniadania, obiady, kolacje) + darmowe napoje przez cały dzień, nie tylko w trakcie posiłków, także podczas leżenia na plaży.

Edytowane przez Gonia1
Czas edycji: 2007-02-03 o 01:08 Powód: literówka
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-03, 01:27   #303
ania17wawa
Przyczajenie

Goniu podoba mi się taka opcja żywienia A powiedz mi jak Ci się podoba hotel, który ja wybrałam może być dla trzyosobowej rodzinki
Stary 2007-02-03, 09:03   #304
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Goniu podoba mi się taka opcja żywienia A powiedz mi jak Ci się podoba hotel, który ja wybrałam może być dla trzyosobowej rodzinki
Chcesz czy niechcesz w afryce niestety trzeba żywić sie w hotelu . Jedzenie w nieznanych terenach jest dość ryzykowne .

Tutaj masz opisane wycieczki

http://www.traveligo.pl/travel.php/6...esort-3HB.html
Stary 2007-02-03, 18:40   #305
kamaO
Wtajemniczenie

Cieszę się, że mogę pomóc, choć nie jestem z Warszawy i nie polecę Ci dobrego agenta z Twojej okolicy. Najlepiej udaj się bezpośrednio do biura Scan Holiday - po co kupować w agencji skoro masz filię na miejscu?

http://www.scanholiday.com.pl/punkty...wo=mazowieckie

All inclusive - jak sama nazwa mówi "wszystko w cenie" - czasem to "wszystko" to dużo, czasem mało. Scan bardzo lakonicznie opisuje swoją wersję. W rzeczywistości all inclusive zakłada, że turysta korzysta w pełni z conajmniej 3 posiłków dziennie, do tego w ciągu dnia ma zapewnione dodatkowe przekąski w wyznaczonych punktach (najczęściej bary przy basenie itp.), napoje w ilości nieograniczonej (jak chce mu się pić to po prostu idzie do baru i mu nalewają). Co do alkoholi: w all inclusive zazwyczaj podają lokalne napoje alkoholowe - tylko niektóre hotele serwują np. Martini albo gin z tonikiem

Jest to bardzo wygodny sposób wypoczynku dla osób, które nie chcą się na miejscu martwić o płacenie za szklankę coli. Natomiast nastawiając się głównie na zwiedzanie, zastanówcie się, czy pieniądze włożone w all inclusive faktycznie wykorzystacie (jeśli nie będzie was w hotelu to w najlepszym przypadku dostaniecie suchy prowiant, często nieadekwatny do posiłku).

Co do samego hotelu: nie znam go, ale po wrzuceniu nazwy w Google wnioskuję, że jest bardzo popularny wśród naszych sąsiadów ze wschodu

Zanim kupisz tę ofertę przejrzyj jeszcze inne propozycje - Sun&Fun Holiday, Selectours - mają doskonałe programy imprez w Egipcie.

Inne polecane kierunki: Tunezja (Bizerta jest przepiękna i "dziksza" od Sousse), Hiszpania (byle nie Santa Susana ), Grecja - polecam gorąco Halkidiki (Itaka), a jeśli Włochy to Sycylia (Palermo jest przepiękne). Może jeszcze Portugalia? Naprawdę jest w czym wybierać

Pozdrawiam i zapraszam na PW w razie dalszych pytań
Stary 2007-02-03, 23:50   #306
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, nie mam pojęcia, czego możesz się spodziewać. Skoro większość opinii jest pozytywnych, to wybierz ten hotel. Jeśli nie pojedziesz, nie przekonasz się.
Ja kiedyś pojechałam do Egiptu, do Hurghady, i mieszkałam w hotelu, który nie miał zbyt wiele dobrych opinii. I co? Byłam zadowolona.
Stary 2007-02-04, 00:08   #307
ania17wawa
Przyczajenie

Dziękuję Arku za informację o wycieczkach fakultatywnych . Widzę, że w spisie wycieczek jest zwiedzanie Piramid i jest nawet rejs łodzią podwodną . Chyba z rodzinką skusimy się na tę wycieczkę .

Dziękuję KamaO za szczegółowe wyjaśnienie . A powiedz mi, czy taka wycieczka będzie dobra dla trzyosobowej rodziny?? Chodzi mi o jakoś hotelu, plażę, wyżywienie, dojazd do centrum. Zależy mi na Twojej opinii, w końcu jesteś specjalistką . Z góry dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-04, 00:28   #308
ania17wawa
Przyczajenie

Goniu, chyba mnie przekonałaś do tej wycieczki. Mam tylko nadzieję, że jak wpłacimy wszystkie pieniążki to biuro nie upadnie
Stary 2007-02-04, 14:27   #309
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Goniu, chyba mnie przekonałaś do tej wycieczki. Mam tylko nadzieję, że jak wpłacimy wszystkie pieniążki to biuro nie upadnie
To jest biuro Scan Holiday?

Nie bój się, wszystko będzie dobrze!
Stary 2007-02-04, 16:54   #310
ania17wawa
Przyczajenie

Goniu1, tak to właśnie Scan Holiday. Słyszałam, że są naprawdę dobrzy. Czytałam na gazeta.pl że ich wycieczki są dobre. Podobno Scan Holiday połączył się z biurem TUI
Stary 2007-03-27, 12:06   #311
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

podbijam watek
co myslicie o tym http://www.easygo.pl/ - ktos korzysral z ich uslug? maja atrakcyjne ceny wycieczek do egiptu i tunezji last minute. prosze o opinie

ps. ja bylam kiedys w grcji ze scan holiday a jak dotarlismy na miejsce to sie okazalo ze czesc mieszka w hotelu z katalogu, a druga czesc (akurat trafilo na nas) w uliczce obok zupelnie w innym budynku (niby to tez nalezy do tego hotelu), pokoje bezbadziejne, brak basenu, a widok na balkony sasiedniego budynku. basen ogladalismy jak chodzilismy do tego wlasciwego hotelu na obiady heh
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-02, 16:40   #312
Emi279
Raczkowanie

GG do Emi279

Ja -jeżeli chcesz jechać do Hiszpanii -polecam Agencję Turystyczną "Zawadzkie" mają super obsługe i są solidni - no i w moim przypadku (była to podróż poślubna) przygotowali nam niezłą niespodziankę
Aaaa, polecam również biuro podróży przy PKS w Bielsku Białej (chyba jest prowadzone przez PKS) -szczególnie wypady 1-3 dniowe, za 80 zł można z nimi zwiedziś Lwów, Pragę , Wiedeń i inne piękne stolice Europy -mają swoją stronke to znajdziecie napewno
Emi279 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-09, 23:08   #313
malwina82
Przyczajenie

Post Dot.: Biura Podróży

przeczytalam wszystkie wasze wypowiedzi i jestem w kropce. chce leciec na wakacje albo do egipty albo do grecji albo tunezji. szukam jakiegos spokojnego miejsca. nie wielkiego 10 pietrowego hotelu. wiem ze swietna jest chorwacja ale nie mam mozliwosci jechac autem. kiedys bylam w apartamencie i bylo swietnie. za dwa tyg +przejzad 2000zl. a teraz interesuje mnie samolot no i zeby nie bylo strasznie drogo tak do 2000 zl za tydzien. myslalam o triadzie ale pisze duzo osob ze jest kiepska.
mieszkam we wroclawiu tu jest duzo biur.fajne oferty ma tui ale koszmarnie drogie. 4000 zl za tydzien od osoby tunezja. jezeli ktos moze mi cos doradzic to bardzo prosze. juz samam nie wiem co robic.moze alfa star?
malwina82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 17:07   #314
sanetka
Zakorzenienie

a mozecie doradzic czy sa jakies biura ktore organizuja kilkudniiowe wypady do Pragi lub Wiednia ??
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 22:00   #315
Magda77
Raczkowanie

Czy może mi ktoś powiedzieć jak to w końcu z ta Skarpą (Skarpa Travel Kraków) jest? Na tym forum kilka osób poleciło to biuro, ale generalnie w necie jest mnóstwo negatywnych wypowiedzi na temat Skarpy. Przede wszystkim ludzie narzekają na podróz autokarem - stan techniczny fatalny, kierowcy niedoświadczeni, piloci niekontaktowi. Przerażajace! Jutro mam wpłacić zaliczkę na wyjazd do Nei Pori i mam watpliwości czy wybrałam solidne biuro. Wiem, że za te (ok 600 zł/os - 9 noclegów) pieniądze nie można się spodziewać rewelacji, ale bezpieczeństwo i zasady higieny (bo pokoje podobno pozostawiają wiele do życzenia) powinny być przestrzegane!
Co robić?!?
Magda77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-12, 17:26   #316
Magda77
Raczkowanie

jednak nie wybiorę się na wczasy ze Skarpą. Rozmowa z pracownikiem tego biura utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie warto. Kompletny brak podejścia do klienta.
Stary 2007-04-12, 23:47   #317
kroolik125
BAN stały

Czy ktoś z Was orientuje się może jakie biuro ma jeszcze wolne miejsca na weekend majowy (od 28.04 do 8.05) najbardziej interesuje mnie Tunezja lub Turcja.
kroolik125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-12, 23:47   #318
kroolik125
BAN stały

Czy ktoś z Was orientuje się może jakie biuro ma jeszcze wolne miejsca na weekend majowy (od 28.04 do 8.05) najbardziej interesuje mnie Tunezja lub Turcja???
kroolik125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-13, 00:34   #319
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez kroolik125 Pokaż wiadomość
Czy ktoś z Was orientuje się może jakie biuro ma jeszcze wolne miejsca na weekend majowy (od 28.04 do 8.05) najbardziej interesuje mnie Tunezja lub Turcja???
tu maja
http://www.easygo.pl/wycieczki/tunez...4-28,samolotem

ale pytalam o nich na forum i nikt mi nic nie powiedzial

maja podpisane umowy z wieloma biurami podrozy
i z tego co widzialam wycieczki szybko znikaja wiec chyba ludzie kupuja hmm
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-13, 11:14   #320
Magda77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
a mozecie doradzic czy sa jakies biura ktore organizuja kilkudniiowe wypady do Pragi lub Wiednia ??
proszę bardzo http://www.tecza.pl/
Stary 2007-04-15, 23:05   #321
malwina82
Przyczajenie

a co myslicie o Grecos. chyba zdecyduje sie na to biuro. maja fajne oferty i tanie. grecja jest do 2000 zl za tydzien. taniej nie widzialam nigdzie. i wyglada to nawet ciekawie
Stary 2007-04-16, 09:03   #322
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwina82 Pokaż wiadomość
a co myslicie o Grecos. chyba zdecyduje sie na to biuro. maja fajne oferty i tanie. grecja jest do 2000 zl za tydzien. taniej nie widzialam nigdzie. i wyglada to nawet ciekawie
ja byłem z neckermana 9 dni na Krecie za 1900 pln więc niewiem jak szukasz
Stary 2007-04-17, 09:16   #323
malwina82
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Biura Podróży

chcesz powiedziec ze byles z srodku sezonu? bez promocji znizek itp? teraz to juz chyba zapozno na promocje itp. moze to bylo last minute
Stary 2007-04-18, 15:25   #324
Emi279
Raczkowanie

GG do Emi279

Kto mi poleci cos na wakacje 2007 ? Mam na myśli coś niedrogiego i sprawdzonego -BP "Tęcza" znam, ale coś innego?
Stary 2007-04-18, 17:10   #325
Magda77
Raczkowanie

znasz bp Tęcza? i co o nich myślisz?
Stary 2007-04-20, 10:20   #326
catherinne24
Rozeznanie

Biuro podróży ORBIS - ja odradzam!

Proszę o usunięcie postu )

Edytowane przez catherinne24
Czas edycji: 2007-04-25 o 21:35 Powód: Prośba o usunięcie
catherinne24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 14:58   #327
Emi279
Raczkowanie

GG do Emi279

2 lata temu byłam z "Tęczą" w Grecji- kokinonero . Chciałam się wyluzować, odpocząć, odsapnąć po ciężkich przejściach zdrowotnych. Wybraliśmy to biuro i ofertę z last minute -450 zł/os. bez wyżywienia. Spox.
Kokinonero to miejscowość z 1 ulicą , istny busz -jeżeli chodzi o wille i baseny to można sobie odpuścić - bo ich nie ma . Ale są wspaniałe apartamenty z kuchnią. Siedziba Pań z "Tęczy" rzut beretem. Klimat fajny- wszyscy na luzie. Wycieczki fakultatywne są organizowane. Jest w porządku. No i dowieźli nas i odwieźli bez problemów- autokar super .Jak chcesz coś więcej sie dowiedzieć -pytaj . Acha no i żarełko w tawernach o wiele tańsze niż np. w Platamonas czy Nepori -typowo turystycznych miejscowościach
Stary 2007-04-20, 19:36   #328
Magda77
Raczkowanie

fajnie się czegoś dowiedzieć o kokinonero, bo pani w biurze powiedziała, że dziura i nie warto tam jechać, a z tego co piszesz widzę, że jest tam całkiem przyjemnie.dzięki
Stary 2007-04-24, 10:42   #329
Emi279
Raczkowanie

GG do Emi279

Dla osób lubiących przepych , gwar, tłumy ludzi z pewnością Kokinonero będzie dziurą , lecz dla mnie to była miejscowość- azyl-od codziennych trosk -i o to właśnie mi chodziło. No i KOkinonero znaczyCzerwona Woda, jest tam źródełko z wytryskającą czerwoną wodą - działa leczniczo chyba na nerki-o ile się nie mylę . Jeżeli masz jakieś pytania , skontaktuj sie ze mną na gg-służę radą
Jak Ty masz jakieś ciekawe miejsce to chętnie wysłucham
Stary 2007-04-25, 10:49   #330
kamaO
Wtajemniczenie

A znacie miejscowość Velika? Jest jeszcze dalej niż Kokino czy Stomio. ale nie znam nikogo, kto juz tam był Jadę tam z Tęczą w lipcu

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości