Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 14:49   #751
Gisia_00
BAN stały

Dot.: Biura Podróży

Dorka, zgadzam się z Tobą w 100%. Przewidzieć się nie da niczego, ale zawsze można uważnie patrzeć na to za co się płaci i ile się płaci. Byłam teraz na wczasach w Brazylii, cudowna wycieczka, polecam wszystkim. Nie najtańsza i dlatego dokładnie zapoznałam się z warunkami umowy, dokładnie obejrzałam hotel. O organizatora nie musiałam się martwić, ma on dobrą opinię wśród moich znajomych no i ja się teraz też utwierdziłam w tym, że warto z nimi podróżować. No a przecież nie ma nic piękniejszego niż podróże, szkoda by było ciągle siedzieć w domu.
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 10:34   #752
waltaa
Przyczajenie

Witam!
Jeśli chodzi o aktywny wypoczynek dla dzieciaków to polecam Biuro Podróży SUN SPORT, organizują świetne obozy sportowe, tematyczne z fantastycznym klimatem i zatrudniają opiekunów, którzy naprawdę oddani są swojej pracy.
Jeśli chodzi o to biuro to POLECAM!!!
waltaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 16:12   #753
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

ja byłam w Egipcie w Tabie z Alfa Starem i gorąco polecam
Tunezja Best Riesen - koszmar, koszmar, nic mi się tam nie podobało, wiecznie jakieś problemy, brak kontaktu z rezydentem
Majorka Neckermann - oczywiście pierwszeństwo mają Niemcy, wykupiliśmy wycieczkę to pierwszą noc oddelegowali nas do innego hotelu gdyż w naszym jeszcze nie było miejsc, ponieważ pierwszeństwo mają Niemcy, rezydent strasznie niecierpliwy, znerwicowany,ale pomógł w wynegocjowaniu czegoś w zamian za noc spędzoną w innym hotelu, rezydent dobrze poinformowany o wyspie, wie co warto a czego nie zwiedzać
Gran Canaria TUI - w skali 1-10 daję 10, wszystko w jak najlepszym stanie, zarówno rezydenci, wycieczki fakultatywne, transport i pomoc na i z lotniska ok, rewelacja, najlepsze wakacje jak do tej pory
Rainbow Tour - też się jeszcze nie zawiodłam

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

Edytowane przez aniyam
Czas edycji: 2010-10-11 o 16:15
aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 15:04   #754
motylek66
Raczkowanie

Ja już myślę o wakacjach 2011. A w sumie im wcześniej się człowiek zdecyduje tym lepiej, bo przynajmniej można się załapać na jakieś zniżki. I wtedy nawet w sezonie można polecieć na tanie wakacje!

http://fotoforum.gazeta.pl/a/50296.html

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-10-29 o 11:55 Powód: nazwa
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 03:28   #755
Avonka81
BAN stały

Ja jestem innego zdania. Nie ma sensu kupować tak wcześnie, bo nigdy nie wiadomo co będziemy robić za rok a wycieczke ciężko odsprzedać z uwagi na bardzo tanie lasty.

Zawsze kupuje dzień / dwa przed wylotem
Avonka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 07:21   #756
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez Avonka81 Pokaż wiadomość
Ja jestem innego zdania. Nie ma sensu kupować tak wcześnie, bo nigdy nie wiadomo co będziemy robić za rok a wycieczke ciężko odsprzedać z uwagi na bardzo tanie lasty.

Zawsze kupuje dzień / dwa przed wylotem
dokładnie, ja robię podobnie tylko około miesiąca wcześniej kupuję lasty

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

Stary 2010-10-21, 12:36   #757
woda sodowa
Wtajemniczenie

Dot.: Lublin-biura podróży-co polecacie?

Ja za kazdym razem jade z UK, ale moja siostra i moja mama jezdza zawsze z biura Scan Holiday i (kazda z nich juz chyba ze trzy razy, do Turcji i Hiszpanii) i za kazdym razem byly baaardzo zadowolone, z zadnego innego biura juz nie jezdza
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 15:17   #758
Atanazja
Raczkowanie

widziałam w tv reklamę Exim tours i nie wiele wiem o tej firmie, może ktoś z Was się wypowie? mają nawet ciekawą ofertę na swojej stronie
Szczęście to uśmiech bliźniego, to serce, to słońce, to ptak. To piosenka i słowa cieple, to dziecko, matka, kwiat… Od Ciebie tylko zależy, jak spojrzysz na ludzi i świat. Uśmiechnij się do każdego, bo każdy miłości jest wart…:magia
Atanazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 19:17   #759
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez Atanazja Pokaż wiadomość
widziałam w tv reklamę Exim tours i nie wiele wiem o tej firmie, może ktoś z Was się wypowie? mają nawet ciekawą ofertę na swojej stronie
moja sąsiadka była z Exim w Egipcie i sobie chwali, jak ja była w Tunezji to z Exima była wycieczka Rosjan i też sobie chwalili - tylko tyle wiem

Stary 2010-10-24, 19:30   #760
Atanazja
Raczkowanie

no proszę to u Rosjan tez jest ich biuro?
a wiesz może jak rezydenci? olewają czy sie przykładają
Szczęście to uśmiech bliźniego, to serce, to słońce, to ptak. To piosenka i słowa cieple, to dziecko, matka, kwiat… Od Ciebie tylko zależy, jak spojrzysz na ludzi i świat. Uśmiechnij się do każdego, bo każdy miłości jest wart…:magia
Stary 2010-10-24, 19:34   #761
anetka_35
Raczkowanie

Też nie wiedziałam że Exim ma swoje biura w Rosji. Ciekawe czy u nich też tak dobrze organzują wycieczki jak u nas w Polsce.
anetka_35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 19:58   #762
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
a wiesz może jak rezydenci? olewają czy sie przykładają
z tego co widziałam to rezydenci troszczyli się i to bardzo o swoich rosyjskich klientów, bardzo często mieli spotkania z rezydentami w sumie z tego co pamiętam to codziennie mieli spotkanie z rezydentem, dostawali koszulki pomarańczowe Exim ( po tym ich można było rozpoznać w hotelu ) , torebki do dokumentów, które 24 na dobe nosili na szyjach

Stary 2010-10-24, 21:05   #763
Baska1979
Raczkowanie

Cytat:
No ja slyszalam sporo dobrego o nich i moi znajomi tez sie z nimi wybierali na wakacje. Moge ich dokladnie podpytac. Sama tez bylam na jednej wycieczce i polecam. Sprawnie, bez sciemy, profesjonalnie.
Baska1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 07:53   #764
adela50
Wtajemniczenie

Exim jest na drugim miejscu w rankingu po Itace jeśli chodzi chodzi o przychody, ofertę , itp. Ja leciałam tylko z Itaki, z Eximem nie wiem jak jest. Chyba mój wujek z nim leciał z lasta i był zadowolony
Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
moja sąsiadka była z Exim w Egipcie i sobie chwali, jak ja była w Tunezji to z Exima była wycieczka Rosjan i też sobie chwalili - tylko tyle wiem
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 18:09   #765
Atanazja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
Exim jest na drugim miejscu w rankingu po Itace jeśli chodzi chodzi o przychody, ofertę , itp. Ja leciałam tylko z Itaki, z Eximem nie wiem jak jest. Chyba mój wujek z nim leciał z lasta i był zadowolony
to oznacza ,że dobrze prosperują
a wracając do Rosjan - pewnie sie bali, że im dokumentów nie oddadzą - żartuje zawsze to jakieś zabezpieczenie, nikt do nikogo nie będzie miał pretensji
widziałam Eximowski katalog i zaciekawiła mnie objazdowa wycieczka po bliskim wschodzie , może ktoś z was korzystał z takiej formy wycieczki? nie jest za bardzo męcząca?
Stary 2010-10-27, 20:10   #766
stokrosia
Raczkowanie

Cytat:
Jak mają biura w Rosji to może tam też wycieczki organizują Byłoby bardziej extremalnie niż do jakiegoś Iraku A na serio to warto by było poznac kraj wielkich sąsiadów, może jednak nie koniecznie o tej porze roku
stokrosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 13:44   #767
Baska1979
Raczkowanie

Cytat:
wow, nie wiedziałam, że exim tak wysoko w rangingach jest, miło słyszy się o nich pozytywne opinie, ale rankingow nie znalam. Gdzie taki ranking mozna poczytac Adela? Zapodasz jakiegos linka?
Baska1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 17:34   #768
Skjorte
Przyczajenie

Cytat:
Dla mnie to też bardzo dobre wieści - co 2 opinie, to nie jedna . Od razu się człowiek lżejszy czuje
Skjorte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-31, 10:23   #769
Avonka81
BAN stały

Wyjeżdżam z Exim od 2001 roku i zawsze jestem zadowolona
Tylko raz odlot był przełożony o kilka godzin. Żadnego skracania pobytu itp. Rezydenci tak jak w każdym innym biurze - raz lepsi, raz gorsi, ale nie spotkałam się z jakimiś rażącymi zaniedbaniami.
Avonka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-31, 12:26   #770
adela50
Wtajemniczenie

http://forsal.pl/artykuly/458336,ita...ko_w_tyle.html
Cytat:
Napisane przez Baska1979 Pokaż wiadomość
wow, nie wiedziałam, że exim tak wysoko w rangingach jest, miło słyszy się o nich pozytywne opinie, ale rankingow nie znalam. Gdzie taki ranking mozna poczytac Adela? Zapodasz jakiegos linka?
Alfastar przedstawiła swoją ofertę na lato 2011r. im później we wrzęśniu ktoś chce lecieć do Turcji tym tyaniej, z tym ,że niezmienność ceny jest do 31.12.2010r. Zastanawiam się nad Turcją też we wrześniu o ile kasę uda mi się uzbierać i nie wiem czy uda mi się wyśledzić dobrą ofertę....w sensie by porfela mi nie wyżarło
Stary 2010-11-02, 11:30   #771
Brookit
Rozeznanie

Cytat:
ja byłam w Egipcie w Tabie z Alfa Starem i gorąco polecam
Też byłam w Tabie i też z Afla Star i również gorąco polecam. O ile ktoś chce jechać na odludzie gdzie jest tylkohotel i nic więcej. Ja wiedziałam, że tam tak jest i było super. Wypoczynek pełną gębą i ładne rafy.

W grudniu lecę na kolejne Egipskie "zadupie" do Marsa el Alam (w sumie obok) z Itaką. No ale ja nie chcę imprezować a wypocząć i non stop "zwiedzać rafę", pływać z żółwiami a może i Dungi będą (chociaż ich coraz mniej...). No i pływać na wolności z delfinami.... Zobaczymy czy będą... wątpie ale mam nadzieję. Więc znów mi to pustkowie odpowiada jak najbardziej.

Z Itaką mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Aczkolwiek wakacje wykupione przez wakacje.pl bo jak napisaliśmy maila do Itaki to nas olali całkowicie.... A miła pani z wakacji.pl od razu odpisała i odpowiedziała na nasze wszystkie pytania. Formalności zostały bardzo sprawnie załatwione. Zaliczka zapłacona a jak przyszedł czas na zapłacenie reszty kwoty to dostaliśmy maila z informacją że jest jeszcze kilka dni. Rezerwując w sezonie termin na grudzień mieliśmy fajną cenę (i wycieczkę fakultatywną gratis). A jak zerkam teraz to ceny są o 500 zł wyższe (od osoby na dwa tygodnie)....

Najgorsze jest to jak ludzie lecą nie mając pojęcia gdzie dokładnie. A to widać własnie po opiniach o Tabie. Ludzie wrócili i narzekali że tam zadupie... I wystawiali negatywną opinię tylko dlatego że im się nudziło. A wystarczyło podczas wyboru wycieczki posiedzieć trochę na necie.... To samo o wycieczce gdzie ja teraz jadę. Czemu ludzie są tak tępi????? Chcę jechać się pobawić to szukam miejsca odpowiedniego dla mnie a nie lece w ciemno a pozniej narzekam jak mi to tam zle bylo....
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 12:28   #772
adela50
Wtajemniczenie

Kochane dziś Itaka ogłosiła,że 29listopada rozpoczyna się sprzedaż wycieczek na Lato 2011 . Również od 29 listopada dostępny nowy katalog. Rezerwacja zapewne w określonym terminie -40%
Brookit kiedy rezerwowała na grudzień wycieczkę?
Stary 2010-11-02, 13:13   #773
Brookit
Rozeznanie

Cytat:
Kochane dziś Itaka ogłosiła,że 29listopada rozpoczyna się sprzedaż wycieczek na Lato 2011 . Również od 29 listopada dostępny nowy katalog. Rezerwacja zapewne w określonym terminie -40%
Brookit kiedy rezerwowała na grudzień wycieczkę?
Chyba coś koło lipca. ale dokładnie nie pamiętam bo trochę trwało szukanie odpowiedniego hotelu (bo nam najbardziej zależało na rafie).
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 16:35   #774
KrzysiekTrojmiasto
Raczkowanie

co do biura Exim to rzeczywiscie warot korzystac z ich uslug. Co prawda czasami ceny maja ciut wyższe jednakze mają swoją renomę i nie ma popeliny. Co do Państw ościennych to mają swoje biura w takich krajach jak Czechy, Słowacja, Węgry i Rumunia. Z tym że w niektorych krajach funkcjonują pod nazwa KARTAGO Tours. Z drugiej strony jestem vciekawy jak pozmieniaja sie ceny kiedy w zycie wejda planowane nowe przepisy odnosnie ubezpieczen biur podrozy
KrzysiekTrojmiasto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 13:26   #775
GOcha79
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Na oficjalnym profilu Itaki na Facebooku taka informacja się pojawiła właśnie, że nowa oferta na lato 2011 będzie od 29 listopada.
Tam się wiele dzieje, zawsze dają znać jak np. o trwającej obecnie promocji Zimowe Porządki, widzieliscie?
GOcha79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 09:26   #776
adela50
Wtajemniczenie

Nie jestem zarejestrowana na Facebooku i ze względów prywatnych nie będę. Śledzę na bieżąco poprostu.
Stary 2010-11-10, 08:01   #777
adela50
Wtajemniczenie

A propos jeszcze Itaki

http://forsal.pl/artykuly/464399,biu...nternecie.html
Stary 2010-11-14, 10:47   #778
stokrosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KrzysiekTrojmiasto Pokaż wiadomość
co do biura Exim to rzeczywiscie warot korzystac z ich uslug. Co prawda czasami ceny maja ciut wyższe jednakze mają swoją renomę i nie ma popeliny. Co do Państw ościennych to mają swoje biura w takich krajach jak Czechy, Słowacja, Węgry i Rumunia. Z tym że w niektorych krajach funkcjonują pod nazwa KARTAGO Tours. Z drugiej strony jestem vciekawy jak pozmieniaja sie ceny kiedy w zycie wejda planowane nowe przepisy odnosnie ubezpieczen biur podrozy
Świetnie, że można odwiedzić coś innego niż Tunezja czy Grecja, nigdzie nie spotkałam sie z informacją, że Kartago do Exim tylko pod inna nazwą, także dzięki za informację. Co do ubezpieczeń, myślę że bezpieczeństwo jest warte poniesienia wyższych kosztów.
Stary 2010-11-14, 22:09   #779
Skjorte
Przyczajenie

Hmm ciekawe co im to daje, ze raz tak sie nazywaja, a raz inaczej. Myslalam zawsze, że w takiej branzy, gdzie troche trzeba sie reklamowac, lepiej miec mozliwie najbardziej spojna tozsamosc, ale sie wsumie nie znam na marketingu
Skjorte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 10:13   #780
stokrosia
Raczkowanie

może w tych krajach exim to brzydkie słowo choć u nas w Polsce mimo wszystko powodzeniem cieszy się firma osram, a czy może być gorzej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości