![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biura Podróży
A czy to jedyne biuro oferujące ten hotel?
![]()
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Hotel Kalia Beach o ile dobrze pamiętam
![]()
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Sprawdź sobie Open Travel Group i Travel Planet
![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
A znacie to biuro podróży? :
http://sirocco.turystyka.net/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
kamaO czy mogłabyś mi cosik doradzić - planuję wybrać sie z TŻ za granicę we WRZESNIU. Nasi znajomi byli rok temu w Grecji właśnie we wrześniu. Z biura byli bardzo zadowoleni (FOSTER) tylko troche narzekali że pogoda brzydka i zimno...no ale wiadomo jak sie jedzie we wrzesniu.... jestem przygotowana ze nie trafię na upały, ale w takim razie jakie państwo najlepiej wybrac w tym okresie?
Mozecie cos doradzic? jestem całkiem zielona w tych sprawach a to jest moja pierwsza samodzielna podróż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() We wrzesniu pogoda w Grecji moze platac figle. Biorac pod uwage, ze w zeszlym roku prawie polowe wrzesnia przepadal w Grecji deszcze. Wiem bo akurat wtedy bylam w Grecji na Thassos ![]() ![]() ![]() Jesli chcesz wybrac Grecje to moze jakas wyspe np. Rodos, albo Kreta ? Jesli chodzi o wyspy to we wrzesniu pogoda powinna byc piekna na Cyprze. Jakie inne panstwo ? W sumie wszedzie na poludniu bedzie cieplo. Kolo 26-28 st. woda kolo 24-25 st. Zalezy od funduszu jaki chcesz przeznaczyc, ale mozesz jeszcze wybrac Gran Canarie. Na Sycyli rozwniez powinno byc cieplo. No i poczywiscie Turcja czy Tunezja, to zalezy do jakiego kraju wolalabys jechac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że doradzę
![]() ![]() Zależy ile chcesz wydać pieniędzy i jakiego środka transportu oczekujesz. Bardzo rozsądne ceny (przy niezłej jakości zakwaterowania) ma Tunezja. Nie wiem skąd jesteś, ale sprawdzone biura podróży (osobiście i na klientach) to Viva Tours z Chorzowa, Oasis Tours, Exim Tours i Sun&Fun Holiday. Inne biura też robią wyjazdy do tunezji, ale nie w tak dobrych konfiguracjach: cena - hotel. We wrzesniu za 1500zł od osoby znajdziesz dobry hotel, z wyżywieniem HB (2 razy dziennie) i przelotem. Na przykład: http://www.vivatours.pl/gfx/ofertakatowice.rtf Za mniej też kupisz, ale nie wiem jakie masz wymagania co do pokoju. Jeśli np. chcesz mieć telefon, telewizor, lodówkę, klimę cały dzień itp. to lepiej zapłać więcej w Polsce i wybierz hotel 3+ i więcej (w gwiazdkach oczywiście ![]() Jeśli chodzi o Europę: pogoda nie powinna Cię zawieść w Hiszpanii ![]() ![]() W tym przypadku za ok. 1100-1500zł od osoby wykupisz pobyt w hotelu (2-4 gwiazdki), z wyżywieniem co najmniej 2 razy dziennie, przejazdem autokarem. Jeśli lubisz życie nocne, wybieraj hotele w miastach. Jeśli szukasz spokoju, szukaj małych miejscowości, albo stref hotelowych pomiędzy miastami (w Tunezji Skanes - Monastir - koniecznie ze Skanes w nazwie). jeśli lubisz turystykę miejską (zabytki, parki, pomniki, sklepy, parki wodne, wesołe miasteczka) - szukaj wczasów w Europie. Jeśli lubisz przyrodę i egzotykę, to skuś się na Tunezję, Egipt i pojedź na Saharę (ok. 160USD od osoby za dwa dni wycieczki - można pojechać na własną rękę miejscowymi środkami transportu - sprawdzone na żywo ![]() ![]() ![]() Jeśli masz pytania to pisz ![]() P.S. Co do Grecji: pogoda bywa tam kapryśna juz od wrzesnia. Moja koleżanka z pracy pojechała w drugiej połowie wrzesnia i lało jej ponad tydzień (a na dwa pojechała...) ![]() ![]() ![]()
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Tak wiec widzisz, ze istotne jest jednak w ktorej czesci miesiac sie wyjezdza. Zalaczam "sliczne" zdjecie z hotelu Coral w miejscowosci Rachoni na Thassos podczas deszczu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Na pogodę nie mamy wpływu. Gdy leciałam do Tunezji, to lądowałam podczas burzy z piorunami
![]() ![]() P.S. Należy pamiętam, że dzień jest już krótszy i w Egipcie oraz w Tunezji ciemno robi się dość szybko - chodzi mi o jesień oczywiście.
![]() |
#101 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Kiedy lecialam jakies dwa lata temu do Salonik, pogoda byla nienajlepsza - pochmurno i kropilo, to bylo juz pod wieczor. Nastepnego dnia i przez cale dwa tyg. pogoda bya wysmienita ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to byłyśmy blisko siebie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
BAN stały
|
Dzieki Madzias i Kamao za odpowiedź. Jeśli chodzi o warunnki to nie muszą być super - raczej nie zamierzam siedzieć w hotelu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Za taką kwotę, możecie pojechać do Bułgarii (Sozopol):
http://www.bpjaguar.pl/ Pełne dwa tygodnie pobytu, z przejazdem, możecie mieć juz za około 700zł. Tyle tylko, że wyżywienie we własnym zakresie. Poszperaj też w ofertach Tramp Travel - mieli kiedyś fajne promocje na wyjazdy do Grecji. Sprawdź też pszczyński Damptour (ale broń Boże cieszyński)!!! Podawane przeze mnie biura są mi znane, ale na 100% mogę polecić jaguara ![]()
![]() |
#106 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Przegladnij sobie ofery Orkar, ich ceny tez sa atrakcyjne ![]() http://www.oskar.com.pl/wczasy/index.php |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
Tunezjii nie biorę pod uwagę...na samolot mnie narazie nie stać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
A czy możecie wytłumaczyć czym jest dodatkowa kwota wpłacana po przyjeżdzie ...?to takie zabezpieczenie..? wogóle nie kumam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Podróżniczka
|
Jak juz napisala kamaO i jak widac z naszych doswiadczen, pogoda moze byc skrajnie rozna
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale wracając do tematu ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Gdzie widziałaś tę dodatkową opłatę? Rzuć tu linkiem ![]()
![]() |
![]() |
#112 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do tej opłaty to już zakumałam że jest to część ceny wycieczki ale płatna na miejscu w euro tak jak np tu : http://www.bpjaguar.pl/?file=7|8&tree=|1|3|7 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Już odpowiadam: jeśli zamierzasz tylko imprezować to 100 EUR kieszonkowego do Hiszpani może by Ci wystarczyło (wstępy do dyskotek kosztują ok. 10EUR od osoby - ale to zalezy od lokalu). Jeśli chcesz pozwiedzać, to w Hiszpani proponuję własną inicjatywę: wzdłuż Costa Brava jeździ kolejka (pociąg) - za grosze możesz dojechać do barcelony, Tossa de Mar czy Blanes, a na miejscu z przewodnikiem w ręku oglądać co tylko zechcesz. Koszty wstępów pokrywasz wtedy, gdy naprawdę chcesz zwiedzić dane miejsce, a nie z przymusu, bo tak jest w programie wycieczki. ja na wakacjach wydaję trochę pieniędzy (przyznaję się bez bicia) i w Hiszpanii wydałam 200 EUR lekką ręką (4 lata temu) - w tym jedna wycieczka z biurem, za 40 EUR, buty za 45 EUR
![]() W Bułgarii na pewno jest taniej, ale poza dużymi miejscowościami turystycznymi (tam gdzie lataja Niemcy, Brytyjczycy jest już drogo) czyli odpadaja Złote Piaski, Słoneczny Brzeg - ceny na poziomie Hiszpanii i Grecji. Taniej jest w Burgas, Primorsku i Sozopolu. Natomiast Tunezja i Egipt rozliczają się w dolarach i ceny mają w sumie trochę niższe niż w Europie. Tyle, że wycieczki są kosztowne - ale to Ciebie nie dotyczy. Uff... Ale sie rozpisałam...
![]() |
#114 |
BAN stały
|
Uff... Ale sie rozpisałam...[/quote]
Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Jakbyś jeszcze miała jakieś pytania to pisz do mnie na maila (poślę w PW). W temacie Hiszpanii jestem obcykana na świeżo, bo sama szukam. I jeszcze podpowiem co pozwiedzać
![]() ![]()
![]() |
#116 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Moja kolezanka tez pisala o Barcelonie, ja natomiast pisalam o Wenecji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja o POMPEJACH ![]() ![]() ![]() Niuniaczek jak zdecydujesz sie na Hiszpanię, rónież polecam Oceanarium w Barcelonie, przepiękne..delfinki i te sprawy, choć troche w kolejce stałam po bilety, ale widoki wynagrodziły to ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 |
BAN stały
|
a ja pisałam o popycie na usługi ogrodnicze
![]() Kaisandra czy możesz mi napisac ile wzięłaś kieszonkowego? boje się że mi zabraknie... w sumie to nie chodzi mi o balowanie do upadłego tylko chcielibyśmy tak co drugi wieczór gdzies na dicho wyjsc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam jeszcze za czasów peset ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.