Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-08, 11:45   #91
kamaO
Wtajemniczenie

Dot.: Biura Podróży

A czy to jedyne biuro oferujące ten hotel? Co to za obiekt?
Stary 2006-03-08, 11:48   #92
jucha
Wtajemniczenie

Hotel Kalia Beach o ile dobrze pamiętam
jucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 11:54   #93
kamaO
Wtajemniczenie

Sprawdź sobie Open Travel Group i Travel Planet
Stary 2006-03-20, 17:07   #94
Gonia1
Zakorzenienie

A znacie to biuro podróży? :

http://sirocco.turystyka.net/
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 17:02   #95
Niuniaczek
BAN stały

kamaO czy mogłabyś mi cosik doradzić - planuję wybrać sie z TŻ za granicę we WRZESNIU. Nasi znajomi byli rok temu w Grecji właśnie we wrześniu. Z biura byli bardzo zadowoleni (FOSTER) tylko troche narzekali że pogoda brzydka i zimno...no ale wiadomo jak sie jedzie we wrzesniu.... jestem przygotowana ze nie trafię na upały, ale w takim razie jakie państwo najlepiej wybrac w tym okresie?
Mozecie cos doradzic? jestem całkiem zielona w tych sprawach a to jest moja pierwsza samodzielna podróż
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-24, 19:26   #96
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek
kamaO czy mogłabyś mi cosik doradzić - planuję wybrać sie z TŻ za granicę we WRZESNIU. Nasi znajomi byli rok temu w Grecji właśnie we wrześniu. Z biura byli bardzo zadowoleni (FOSTER) tylko troche narzekali że pogoda brzydka i zimno...no ale wiadomo jak sie jedzie we wrzesniu.... jestem przygotowana ze nie trafię na upały, ale w takim razie jakie państwo najlepiej wybrac w tym okresie?
Mozecie cos doradzic? jestem całkiem zielona w tych sprawach a to jest moja pierwsza samodzielna podróż
Ja moze nie jestem kamaO, ale pozwole sobie odpowiedziec
We wrzesniu pogoda w Grecji moze platac figle. Biorac pod uwage, ze w zeszlym roku prawie polowe wrzesnia przepadal w Grecji deszcze. Wiem bo akurat wtedy bylam w Grecji na Thassos a znajomi w Olimpic Beach i tam tez padalo ... Pogoda moze byc w kratke, ale mozesz trafic, ze akurat bedzie wysmienicie
Jesli chcesz wybrac Grecje to moze jakas wyspe np. Rodos, albo Kreta ?
Jesli chodzi o wyspy to we wrzesniu pogoda powinna byc piekna na Cyprze.

Jakie inne panstwo ? W sumie wszedzie na poludniu bedzie cieplo. Kolo 26-28 st. woda kolo 24-25 st. Zalezy od funduszu jaki chcesz przeznaczyc, ale mozesz jeszcze wybrac Gran Canarie. Na Sycyli rozwniez powinno byc cieplo. No i poczywiscie Turcja czy Tunezja, to zalezy do jakiego kraju wolalabys jechac

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 08:36   #97
kamaO
Wtajemniczenie

Pewnie, że doradzę Sama latam na urlopy we wrześniu - prawie co roku

Zależy ile chcesz wydać pieniędzy i jakiego środka transportu oczekujesz. Bardzo rozsądne ceny (przy niezłej jakości zakwaterowania) ma Tunezja. Nie wiem skąd jesteś, ale sprawdzone biura podróży (osobiście i na klientach) to Viva Tours z Chorzowa, Oasis Tours, Exim Tours i Sun&Fun Holiday. Inne biura też robią wyjazdy do tunezji, ale nie w tak dobrych konfiguracjach: cena - hotel. We wrzesniu za 1500zł od osoby znajdziesz dobry hotel, z wyżywieniem HB (2 razy dziennie) i przelotem. Na przykład:

http://www.vivatours.pl/gfx/ofertakatowice.rtf

Za mniej też kupisz, ale nie wiem jakie masz wymagania co do pokoju. Jeśli np. chcesz mieć telefon, telewizor, lodówkę, klimę cały dzień itp. to lepiej zapłać więcej w Polsce i wybierz hotel 3+ i więcej (w gwiazdkach oczywiście ).

Jeśli chodzi o Europę: pogoda nie powinna Cię zawieść w Hiszpanii Byłam już na takim urlopie i słońce cały czas mi towarzyszyło. W tym roku prawdopodobnie znów pojadę w tamtym kierunku
W tym przypadku za ok. 1100-1500zł od osoby wykupisz pobyt w hotelu (2-4 gwiazdki), z wyżywieniem co najmniej 2 razy dziennie, przejazdem autokarem.

Jeśli lubisz życie nocne, wybieraj hotele w miastach. Jeśli szukasz spokoju, szukaj małych miejscowości, albo stref hotelowych pomiędzy miastami (w Tunezji Skanes - Monastir - koniecznie ze Skanes w nazwie). jeśli lubisz turystykę miejską (zabytki, parki, pomniki, sklepy, parki wodne, wesołe miasteczka) - szukaj wczasów w Europie. Jeśli lubisz przyrodę i egzotykę, to skuś się na Tunezję, Egipt i pojedź na Saharę (ok. 160USD od osoby za dwa dni wycieczki - można pojechać na własną rękę miejscowymi środkami transportu - sprawdzone na żywo ), przy okazji zwiedzisz sobie Kartaginę, Tunis. Nie uraczysz za to parków rozrywki Dyskoteki jak najbardziej: zarówno w hotelach, jak i na mieście. Bądź jednak przygotowana na nieco inny rodzaj muzyki

Jeśli masz pytania to pisz

P.S. Co do Grecji: pogoda bywa tam kapryśna juz od wrzesnia. Moja koleżanka z pracy pojechała w drugiej połowie wrzesnia i lało jej ponad tydzień (a na dwa pojechała...) Co nie znaczy, że jest to regułą Możesz trafić na piękną i słoneczną pogodę nawet w październiku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-25, 09:26   #98
Kaisandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdziaS
Ja moze nie jestem kamaO, ale pozwole sobie odpowiedziec
We wrzesniu pogoda w Grecji moze platac figle. Biorac pod uwage, ze w zeszlym roku prawie polowe wrzesnia przepadal w Grecji deszcze. Wiem bo akurat wtedy bylam w Grecji na Thassos a znajomi w Olimpic Beach i tam tez padalo ... Pogoda moze byc w kratke, ale mozesz trafic, ze akurat bedzie wysmienicie
Jesli chcesz wybrac Grecje to moze jakas wyspe np. Rodos, albo Kreta ?
Jesli chodzi o wyspy to we wrzesniu pogoda powinna byc piekna na Cyprze.

Jakie inne panstwo ? W sumie wszedzie na poludniu bedzie cieplo. Kolo 26-28 st. woda kolo 24-25 st. Zalezy od funduszu jaki chcesz przeznaczyc, ale mozesz jeszcze wybrac Gran Canarie. Na Sycyli rozwniez powinno byc cieplo. No i poczywiscie Turcja czy Tunezja, to zalezy do jakiego kraju wolalabys jechac
Również byłam na Thassos i nic nie padało byłam w pierwszej połowie września.
Stary 2006-07-25, 09:57   #99
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Kaisandra
Również byłam na Thassos i nic nie padało byłam w pierwszej połowie września.
Ciekawe, bylam od 12 wrzesnia, dwa tyg. W ciagu tych 2 tyg. padalo chyba z 4 razy porzadnie, w reszte dni pogoda byla ladna, kilka razy bylo zachmurzone
Tak wiec widzisz, ze istotne jest jednak w ktorej czesci miesiac sie wyjezdza. Zalaczam "sliczne" zdjecie z hotelu Coral w miejscowosci Rachoni na Thassos podczas deszczu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie 246.jpg (67,8 KB, 52 załadowań)

Stary 2006-07-25, 10:15   #100
kamaO
Wtajemniczenie

Na pogodę nie mamy wpływu. Gdy leciałam do Tunezji, to lądowałam podczas burzy z piorunami W trakcie pobytu też jednego dnia pokropiło - ale za to jak szybko znów było gorąco i słonecznie Byłam w drugiej połowie września.

P.S. Należy pamiętam, że dzień jest już krótszy i w Egipcie oraz w Tunezji ciemno robi się dość szybko - chodzi mi o jesień oczywiście.
Stary 2006-07-25, 10:22   #101
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez kamaO
Na pogodę nie mamy wpływu. Gdy leciałam do Tunezji, to lądowałam podczas burzy z piorunami W trakcie pobytu też jednego dnia pokropiło - ale za to jak szybko znów było gorąco i słonecznie Byłam w drugiej połowie września.
.
Dokladnie
Kiedy lecialam jakies dwa lata temu do Salonik, pogoda byla nienajlepsza - pochmurno i kropilo, to bylo juz pod wieczor. Nastepnego dnia i przez cale dwa tyg. pogoda bya wysmienita [bylam od 9 wrzesnia]. Pytalismy sie wlascicieli hotelu jaka byla wczesniej pogoda, mowili, ze mamy szczescie, ze teraz jest ladna, bo wczesniej przez wiekszosc czasu kropilo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-25, 12:31   #102
Kaisandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdziaS
Ciekawe, bylam od 12 wrzesnia, dwa tyg. W ciagu tych 2 tyg. padalo chyba z 4 razy porzadnie, w reszte dni pogoda byla ladna, kilka razy bylo zachmurzone
Tak wiec widzisz, ze istotne jest jednak w ktorej czesci miesiac sie wyjezdza. Zalaczam "sliczne" zdjecie z hotelu Coral w miejscowosci Rachoni na Thassos podczas deszczu

to byłyśmy blisko siebie ja byłam blisko Skali rachonii w Villi Natasha (byłaś z Triady? ) ja byłam do 12-13 i pogoda była wspaniała. No ale to wyspa więc pogoda może być różna i b.zmienna
Stary 2006-07-25, 12:33   #103
Niuniaczek
BAN stały

Dzieki Madzias i Kamao za odpowiedź. Jeśli chodzi o warunnki to nie muszą być super - raczej nie zamierzam siedzieć w hotelu ,nie jesteśmy z moim TŻ wymagający gdyż ograniczają nas fundusze, to co mogę wydać to max 700 zł za osobę z wliczonym przejazdem. Nie chcę trafić do małego miasteczka. Chcemy troszkę poiprezować Jak narazie przeglądałam oferty takich biur jak Bratniak, Foster i na www.wakacje.pl - i tam jest duzo tanich ofert- Grecja, Bułgaria głównie, a TŻ chce do Tunezjii uff....
Stary 2006-07-25, 12:53   #104
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Kaisandra
to byłyśmy blisko siebie ja byłam blisko Skali rachonii w Villi Natasha (byłaś z Triady? ) ja byłam do 12-13 i pogoda była wspaniała. No ale to wyspa więc pogoda może być różna i b.zmienna
Bylam z Triady Akurat sie minelysmy No popatrz bylam turnus po Tobie i pogoda tak sie zminila, farciara chociaz ja tez nie nazekalam mimo tych kilku dni

Stary 2006-07-25, 12:57   #105
kamaO
Wtajemniczenie

Za taką kwotę, możecie pojechać do Bułgarii (Sozopol):

http://www.bpjaguar.pl/

Pełne dwa tygodnie pobytu, z przejazdem, możecie mieć juz za około 700zł. Tyle tylko, że wyżywienie we własnym zakresie.

Poszperaj też w ofertach Tramp Travel - mieli kiedyś fajne promocje na wyjazdy do Grecji. Sprawdź też pszczyński Damptour (ale broń Boże cieszyński)!!!

Podawane przeze mnie biura są mi znane, ale na 100% mogę polecić jaguara
Stary 2006-07-25, 12:57   #106
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Dzieki Madzias i Kamao za odpowiedź. Jeśli chodzi o warunnki to nie muszą być super - raczej nie zamierzam siedzieć w hotelu ,nie jesteśmy z moim TŻ wymagający gdyż ograniczają nas fundusze, to co mogę wydać to max 700 zł za osobę z wliczonym przejazdem. Nie chcę trafić do małego miasteczka. Chcemy troszkę poiprezować Jak narazie przeglądałam oferty takich biur jak Bratniak, Foster i na www.wakacje.pl - i tam jest duzo tanich ofert- Grecja, Bułgaria głównie, a TŻ chce do Tunezjii uff....
Na wakacje.pl znajdziesz tanie ofery, tylko, ze za taka cene musisz byc przygotonana na autokar. Do Tunezji nie znajdziecie raczej oferty do 700 zl. chyba, ze jakis last minute, ale tez watpie. Mozecie nastawic sie na autokar do Olimpic Beach, bo na Peloponez bedzie juz drozej.
Przegladnij sobie ofery Orkar, ich ceny tez sa atrakcyjne
http://www.oskar.com.pl/wczasy/index.php

Stary 2006-07-25, 13:26   #107
Niuniaczek
BAN stały

Tunezjii nie biorę pod uwagę...na samolot mnie narazie nie stać a poza tym po przeczytaniu opinii wizażanek o tym kraju i tubylcach...juz mi się odechciało, jestem bardzo wrazliwa na takie zaczepki nawet w rodzimym kraju. Więc pozostaje mi wybierac między Bułgarią a Grecją hm... a co możecie powiedzieć o Chorwacji we wrzesniu? wiem że to już większy koszt ale w ostateczności wolę wydać więcej i być zadowolona niż chodzić z parasolem w Grecji
Stary 2006-07-25, 13:34   #108
Niuniaczek
BAN stały

A czy możecie wytłumaczyć czym jest dodatkowa kwota wpłacana po przyjeżdzie ...?to takie zabezpieczenie..? wogóle nie kumam
Stary 2006-07-25, 13:36   #109
magdziaS
Podróżniczka

Jak juz napisala kamaO i jak widac z naszych doswiadczen, pogoda moze byc skrajnie rozna Nie mamy na nia wplywu niestety Jak widzisz Kaisandra byla przede mna w Grecji na Thassos, ja w tyg. zaraz po niej i mialysmy zupelnie inna pogode. W Chorwacji rowniez mozesz trafic na kiepska pogode, a moze sie okazac, ze akurat bedzie pieknie. Z tych dwoch panstw osobiscie polecalabym Grecje we wrzesniu niz Chorwacje. Wydaje mi sie, ze bedzie cieplej i woda bedzie cieplejsza ale to moje zdanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-25, 13:40   #110
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
A czy możecie wytłumaczyć czym jest dodatkowa kwota wpłacana po przyjeżdzie ...?to takie zabezpieczenie..? wogóle nie kumam
Moze to byc oplata klimatyczna, ktora w niektorych krajach jest placona dopiero po przyjezdzie do tego danego kraju.

Stary 2006-07-25, 13:55   #111
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Tunezjii nie biorę pod uwagę...na samolot mnie narazie nie stać a poza tym po przeczytaniu opinii wizażanek o tym kraju i tubylcach...juz mi się odechciało, jestem bardzo wrazliwa na takie zaczepki nawet w rodzimym kraju. Więc pozostaje mi wybierac między Bułgarią a Grecją hm... a co możecie powiedzieć o Chorwacji we wrzesniu? wiem że to już większy koszt ale w ostateczności wolę wydać więcej i być zadowolona niż chodzić z parasolem w Grecji
Sorry, ale jak słyszę te oklepane opinie o tym, jakie to nie są te arabskie kraje, to mnie nosi Głoszą je chyba ludzie nie mający najmniejszego nawet pojęcia o obcych kulturach - a potem w hotelu się żalili, że schabowego nie dostali... W kraju muzułmańskim to doprawdy dziwne...

Ale wracając do tematu Skoro i tak przewidujesz wydać odrobinę więcej niż te 700zł, to zastanów się nad tą Hiszpanią Ostatnio widziałam gdzieś ofertę za 950zł od osoby z przejazdem A Costa Brava jest super, jeśli chcesz pobalować

P.S. Gdzie widziałaś tę dodatkową opłatę? Rzuć tu linkiem
Stary 2006-07-25, 14:20   #112
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamaO
Sorry, ale jak słyszę te oklepane opinie o tym, jakie to nie są te arabskie kraje, to mnie nosi Głoszą je chyba ludzie nie mający najmniejszego nawet pojęcia o obcych kulturach - a potem w hotelu się żalili, że schabowego nie dostali... W kraju muzułmańskim to doprawdy dziwne...

Ale wracając do tematu Skoro i tak przewidujesz wydać odrobinę więcej niż te 700zł, to zastanów się nad tą Hiszpanią Ostatnio widziałam gdzieś ofertę za 950zł od osoby z przejazdem A Costa Brava jest super, jeśli chcesz pobalować

P.S. Gdzie widziałaś tę dodatkową opłatę? Rzuć tu linkiem
Muszę się jeszcze rozmówić z TŻcikeim - on planue wydać max 2500,inna sprawa to to że jeszcze się nie orientowałam ile kosztuje życie w poszczególnych krajach i też nie wiem ile mam przygotować kieszonkowego a swoja drogą to czy drogo jest w Hiszpanii? moje pytania mogę się wam wydać śmieszne ale niestety nie podróżuje zbyt często .

A co do tej opłaty to już zakumałam że jest to część ceny wycieczki ale płatna na miejscu w euro tak jak np tu :

http://www.bpjaguar.pl/?file=7|8&tree=|1|3|7
Stary 2006-07-25, 14:32   #113
kamaO
Wtajemniczenie

Już odpowiadam: jeśli zamierzasz tylko imprezować to 100 EUR kieszonkowego do Hiszpani może by Ci wystarczyło (wstępy do dyskotek kosztują ok. 10EUR od osoby - ale to zalezy od lokalu). Jeśli chcesz pozwiedzać, to w Hiszpani proponuję własną inicjatywę: wzdłuż Costa Brava jeździ kolejka (pociąg) - za grosze możesz dojechać do barcelony, Tossa de Mar czy Blanes, a na miejscu z przewodnikiem w ręku oglądać co tylko zechcesz. Koszty wstępów pokrywasz wtedy, gdy naprawdę chcesz zwiedzić dane miejsce, a nie z przymusu, bo tak jest w programie wycieczki. ja na wakacjach wydaję trochę pieniędzy (przyznaję się bez bicia) i w Hiszpanii wydałam 200 EUR lekką ręką (4 lata temu) - w tym jedna wycieczka z biurem, za 40 EUR, buty za 45 EUR , wizyta w Akwarium - 11EUR - reszta na lody, napoje, pierdoły, pamiątki itp. Mój TŻ wydał jeszcze więcej, ale on się obkupił w ciuchy... jakby u nas nie było...

W Bułgarii na pewno jest taniej, ale poza dużymi miejscowościami turystycznymi (tam gdzie lataja Niemcy, Brytyjczycy jest już drogo) czyli odpadaja Złote Piaski, Słoneczny Brzeg - ceny na poziomie Hiszpanii i Grecji. Taniej jest w Burgas, Primorsku i Sozopolu.

Natomiast Tunezja i Egipt rozliczają się w dolarach i ceny mają w sumie trochę niższe niż w Europie. Tyle, że wycieczki są kosztowne - ale to Ciebie nie dotyczy.

Uff... Ale sie rozpisałam...
Stary 2006-07-25, 14:37   #114
Niuniaczek
BAN stały

Uff... Ale sie rozpisałam...[/quote]

Dzięki , już nie jestem taka zielona.
Stary 2006-07-25, 14:49   #115
kamaO
Wtajemniczenie

Jakbyś jeszcze miała jakieś pytania to pisz do mnie na maila (poślę w PW). W temacie Hiszpanii jestem obcykana na świeżo, bo sama szukam. I jeszcze podpowiem co pozwiedzać O Barcelonie pisałam pracę magisterską
Stary 2006-07-25, 15:29   #116
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez kamaO
O Barcelonie pisałam pracę magisterską
Taki off-topic
Moja kolezanka tez pisala o Barcelonie, ja natomiast pisalam o Wenecji

Stary 2006-07-25, 16:13   #117
Kaisandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdziaS
Taki off-topic
Moja kolezanka tez pisala o Barcelonie, ja natomiast pisalam o Wenecji

a ja o POMPEJACH (licencjacka, to samo mgr . Chyba we Trzy jesteśmy po turystyce

Niuniaczek jak zdecydujesz sie na Hiszpanię, rónież polecam Oceanarium w Barcelonie, przepiękne..delfinki i te sprawy, choć troche w kolejce stałam po bilety, ale widoki wynagrodziły to . Oczywiscie Ramblas, park Gaudiego, Sagrada Familia, pokaz fontann to tylko czastka tego co warto zobaczyć. Sama wybieram się we wrześniu do Hiszpanii i Portugalii . Również służę pomocą
Stary 2006-07-25, 17:10   #118
Niuniaczek
BAN stały

a ja pisałam o popycie na usługi ogrodnicze heh...

Kaisandra czy możesz mi napisac ile wzięłaś kieszonkowego? boje się że mi zabraknie... w sumie to nie chodzi mi o balowanie do upadłego tylko chcielibyśmy tak co drugi wieczór gdzies na dicho wyjsc cosik zwiedzić. Kamao pisała ze 100 eoro powiinno mi starczyc, jednakże tyle to ja w Polsce wydałam ....
Stary 2006-07-25, 19:28   #119
Kaisandra
Wtajemniczenie

Cytat:

Kaisandra czy możesz mi napisac ile wzięłaś kieszonkowego? boje się że mi zabraknie... w sumie to nie chodzi mi o balowanie do upadłego tylko chcielibyśmy tak co drugi wieczór gdzies na dicho wyjsc cosik zwiedzić. Kamao pisała ze 100 eoro powiinno mi starczyc, jednakże tyle to ja w Polsce wydałam ....

Ja byłam jeszcze za czasów peset , a w tym roku to jeszcze nie wiem ile wezmę . To zależy czy te 100 chcesz całe ''przebalować'', czy to na cały pobyt . Ja mając wykupione wyżwienie żadko dokupuje (więc już na tym oszczędzam ), wiadomo pójde do knajpy na jedzonko z danego regionu, ale nie przejadam całego kieszonkowego :P...ja wole kupić pamiatki, ciuchy
Stary 2006-07-25, 21:06   #120
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Ta kwota wystarczy Ci przy oszczędnym "balowaniu" Szczerze radziłabym wziąć jednak więcej waluty Ja planuję po 250 EUR na łebka - o ile mój budżet pod koniec sierpnia to wytrzyma... Tyle tylko, że mam w planach zwiedzenie wszystkich możliwych do zwiedzenia budowli Gaudiego (mój konik!!!) no i wieczorami małe imprezowanie Jak starczy (w co wątpię) to może jeszcze wypad do Port Aventura? Mam ten komfort, że raz już byłam na Costa Brava i mogę sobie odpuścić wycieczki do Montserrat, czy Tossy. Interesuje mnie tylko Barcelona i nocny wypoczynek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości