Lakier hybrydowy 3 w 1 ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie > Manicure hybrydowy

Notka

Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-05-15, 14:12   #31
Czarrrrrna
Przyczajenie

Dot.: Lakier hybrydowy 3 w 1 ?

Cytat:
Napisane przez czuszka82 Pokaż wiadomość
generalnie jak dasz bazę to już idea 3w1 jest trochę bez sensu bo lakier ma w założeniu być używany bez bazy i topu. Niektóre kolory mogą barwić. Przy tak małej mocy lampy lakier może nie utrwalać się dokładnie i może uczulić.
No rzeczywiście z bazą to niewiele mi da 3w1, ale jakoś bałabym się używać kolorowego lakieru bezpośrednio na płytkę paznokcia...
Okej, w takim razie lepiej nie będę ryzykować. Dzięki za odpowiedź
Czarrrrrna jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-24, 15:43   #32
em!L!a
Raczkowanie

niedawno przerzuciłam się ze zwykłych hybryd semilac na monofazowe,

mam kilka neonail mono, pierwsze wrażenie było słabe, wydawały się gęste, ciężko było nałożyć cienką warstwę a grubsze się marszczyły, jednak przy drugim podejściu już było lepiej, kwestia wprawy przy malowaniu i porządnego utwardzenia w lampie

mialam tylko jeden kolor "zepsuty", mial byc pastel pink, maluje na wzornik a tu pomarańczowa przezroczysta kupa :/ data ważności ok, poszlam zareklamowac i sie okazało ze pigment zjechal na dno i trzeba z 2 min pokulac w dłoniach i już był ok,

ogólnie ekspedientka polecila zawsze przed uzyciem wstrząsnąć lub chwile w ciepłej wodzie potrzymac monofazowe lakiery dla lepszego wymieszania pigmentu i może to też poprawić rozprowadzanie

teraz zastanawiam się nad kolejnymi kolorami ale innej firmy, są dostepne na allegro

Blink One Step, ktos używał i ma może porównanie do neonail?

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

a odnośnie farbowania płytki przy mono - nie zauważyłam czegoś takiego nawet przy intensywnych czy ciemnych kolorach

2 cel -> 60kg (BMI: 21.50)
Od stycznia na diecie MM: 64,2 (-15,8kg)
18.05.2013
em!L!a jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-22, 18:07   #33
lk7
Przyczajenie

Thumbs up Ekspresowe lakiery OluschaKiss. Podzielacie mój entuzjazm?

Po kilku nieudanych próbach wykonania manicure hybrydowego w salonach i odbudowania paznokci po tych super zabiegach stwierdziłam, że sama sobie zacznę malować.

Zamówiłam lampę uv i kilka hybryd i nawet dobrze mi idzie Parę miesięcy temu dowiedziałam się o ekspresowych lakierach hybrydowych OluschaKiss i zamówiłam kilka kolorków.

Ekspresowa hybryda różni się od zwykłej tym, że nakłada się 2 warstwy bez bazy i topu. Jestem w pozytywnym szoku, bo teraz robię paznokcie w 15 minut (nie wycinam skórki). Na początku mi się trzymał tak około 10 dni, teraz ponad 2 tygodnie. Kolor też się fajnie nakłada i kryje.

Jestem bardzo na tak na tego typu lakiery, jest to bardzo wygodne. Próbowałyście?

p.s. mój ulubiony odcień z ich lakierów to golden pig- delikatny złoty, a wasz? Na razie widzę, że mają na stronie 6 kolorów, czy ktoś wie, czy gdzieś można dostać więcej?
lk7 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-30, 23:56   #34
Pulinae
Przyczajenie

Dot.: Ekspresowe lakiery OluschaKiss. Podzielacie mój entuzjazm?

Hmmm, reklama? Pierwsze słyszę o tych pazurkach, może po prostu napiszesz, co w nich fajnego, że tak Ci się spodobały, a nie, że cud miód i w ogóle?
Pulinae jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-02, 11:39   #35
czuszka82
z pazurem

Dot.: Ekspresowe lakiery OluschaKiss. Podzielacie mój entuzjazm?

Odkrywcza wiadomość.
To są hybrydy mono (inaczej zwane 3 w 1) o których rozmawiałyśmy już baaaaardzo dawno temu i jakoś średnio się sprawdziły bo mało kto ich używa. Przenoszę do wątku dedykowanego i proszę więcej nie spamować.
Stary 2021-05-06, 14:44   #36
badumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarrrrrna Pokaż wiadomość
Cześć, Dziewczyny.
Chciałabym wypróbować tych mono lakierów hybrydowych i mam do was pytanie: czy ten lakier nie będzie farbował płytki paznokcia? Czy ewentualnie można użyć pod nie jakiejś bazy?

Poza tym mam małą lampę led 6W z Semilaca, więc rozumiem, że powinnam utrwalać każdą warstwę 120s?

Kiedyś zaczynałam z lakierami 3w1 i tez miałam słabą lampę, nienawidziłam ich. A po latach odkopałam je, bo stały się popularne znowu o jestem w szoku jakie one są genialne!! Maluję 2 warstwy i mam gotowy mani, nie wspominając jak super szybko robię sobie stopy i mam dłuuuugo kolor używam tych z cosmetics zone, niedawno skusiłam się nawet na nowości u nich z tej linii i zaopatrzyłam w nowe kolory na promocji . Jak lampa może zmienić postrzeganie produktu to jestem pod warązniem, teraz używam lampy 48W przy lakierach 3w1, polecam Cosmetics Zone
badumi jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2023-03-17, 04:46   #37
kasha05
Przyczajenie

Mam taki lakier z Semilac i trzyma się bardzo dobrze, zmyć go później nie mogę acetonem. Jedyny minus to jest bardzo gęsty.
kasha05 jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości