2011-04-03, 19:10 | #121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Biuro podróży Arion ?
Ogólnie to każdy robił co chciał i kiedy chciał... ; )
Z wychowawcami nie było problemu, chyba, że Pani kierownik zachciało się sprawdzic trzeźwość/czy jesteśmy w pokojach. ;D Ale to rzadko. |
2011-04-03, 19:14 | #122 |
Zadomowienie
|
A ile był was na obozie bo kompletnie nie mam pojęcia ile jest miejsc na taki obóz ?
Przepraszam, że cię tak męczę |
2011-04-03, 19:17 | #123 |
Przyczajenie
|
Nie ma problemu
Na moim obozie było około 15 osób, ale był to jeden z mniej obleganych turnusów. |
2011-04-03, 19:21 | #124 |
Zadomowienie
|
uhh.. strasznie mało .. a w jakim przedziale wiekowym byli ?
|
2011-04-04, 18:20 | #125 |
Przyczajenie
|
były trzy takie mniejsze dziewczynki które trzymały się raczej z boku, a reszta przeważnie 16. kilka 15, kilka 17.
|
2011-04-25, 19:27 | #126 |
Przyczajenie
|
Cześć
Zastanawiam się nad wyjazdem z tego biura na obóz w Grecji, czy był może ktoś? http://www.arion.pl/offer_1534_1086.html |
2011-05-02, 12:34 | #127 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Biura Podróży - obozy
A co sądzicie o biurze podróży olimp travel?
Bo ja mam zamiar wybrać się do włoch na półwysep Gargano.. Był ktoś może z Was tam ?! Proszę bardzo odpiszcie ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Za to jedzenie okropne .. codziennie to samo ąż wymiotować sie chciało .. na początku spoko było z tym jedzeniem a potem .. to porażka bo na dłuższą metę to żołądek boli ... Jeśli chodzi o kadrę to .. bez komentarza! (ale w tym roku na bank będzie inna) Na szczęście my mieliśmy spoko wychowawcę i mogliśmy robić z nim co chcieliśmy Jeśli chodzi o położenie hotelu to kawałek było do Słonecznego Brzegu i mało kiedy bylismy tam w centrum (jak będziesz miała spoko wychowawcę to będziecie częściej tam chodzić .. a tam jest dużo klubów) No i jeszcze jedno radzę Ci zabrać tam kilku swoich znajomych bo tam , tak naprawdę jest dużo ludzi w hotelu i nie ograniesz kto jest z twojego obozu i 'każdy sobie rzepkę skrobie' i robi co chce w swojej grupie .. i mało kto z kims sie tam zapoznaje), ale powiem tak nie było aż tak źle .. zresztą co ja Ci tam będę gadać .. sama pojedź i zobacz może w tym roku bedzie lepiej |
|
2011-05-02, 16:06 | #128 |
Zadomowienie
|
Wszędzie w Bułgarii jest niedobre jedzenie więc jadąc tam albo zrobicie sobie dietkę arbuzową ( naprawdę można dużo schudnąć :P ) albo będziecie dojadać na mieście ( bardzo polecam Serbów , mają tanie jedzenie a PRZEPYSZNE i dużo dają na talerz )
Ja byłam rok temu w Międzyzdrojach i zgodze się , najlepiej jechać z kimś chociaż z jedną osobą ja akurat jechałam z kuzynką ale z nią jechało jeszcze takie jedno rodzeństwo więc trzymaliśmy się razem .. były dzieczyny, kóre trzymał się tylko same i był z nimi jeden chłopak, który wgl. nie wiedział co ma ze sobą zrobić.. :P Mam pytanie :WIECIE MOŻE ILE JEST MIEJSC NA OBÓZ DO BUŁGARII ? TAK MNIEJ WIECEJ ? LUB JEŚLI JEST NIEOGRANICZONA ILOŚĆ TO ILE TAK ZAZWYCZAJ JEŹDZI ? Edytowane przez monika9952 Czas edycji: 2011-05-02 o 16:07 |
2011-05-09, 23:25 | #129 |
Raczkowanie
|
Biura podróży
Witam. Proszę o doradzenia najlepszych biur podróży tzn takich gdzie jest luz Miałem jechać z beatura ale nie jest on w polskiej izbie turystycznej oraz ma bardzo ale to bardzo zle opinie. Boje sie o swoje pieniadze!
|
2011-05-10, 14:03 | #130 |
Zadomowienie
|
Dot.: Biura podróży
ja bym się bała o swoje pieniądze jakbym jechała z ruskiego biura. A ze znanego polskiego?? W jakim ty świecie żyjesz, to nie jest biuro "podróże u jadzi...."
2011-05-10, 14:41 | #131 |
Raczkowanie
|
Z ruskiego biura to Ty sie akurat nie powinnaś bać
Nie ja się boje , tylko moi rodzice - ale pewnie i tak pojadę tylko przez jakiegoś pośrednika |
Okazje i pomysły na prezent
2011-05-10, 16:09 | #132 |
Zadomowienie
|
to im uświadom, że nie ma czegoś takiego jak najlepsze biuro
2011-05-11, 15:23 | #133 |
Rozeznanie
|
Ja śmiało mogę polecić biuro fanclub!
Jechałam z niego w zeszłym roku do Lloret De Mar i złego słowa nie mogę powiedzieć Wszystko było tak jak w ofercie + świetna kadra. btw. Siema Rosja hhaha gdzie jedziesz w tym roku ? ^^
2011-05-11, 19:52 | #134 |
Przyczajenie
|
Polecam Steje - w tamtym roku byłam w Bułgarii. Wszystko spoko i kadra wyluzowana :P
|
2011-05-11, 20:06 | #135 |
Raczkowanie
|
Jadę z beaturu , mam nadzieję ,że będzie chillout ;]
|
2011-05-11, 22:13 | #136 |
Rozeznanie
|
Sama się zastanawiałam nad tym biurem, bo naprawdę mają tanio, ale jak przeczytałam kilka opinii w internecie na jego temat, to zmieniłam zdanie
Obyś Ty miał udany wyjazd
2011-05-11, 22:45 | #137 |
Raczkowanie
|
Ludzie tutaj na forum też pisali ,że było ok. W tamtym roku był też kolega z klasy i mówił ,że było świetnie - także liczę na super wypoczynek
|
2011-05-26, 00:48 | #138 |
Przyczajenie
|
Szukałam ale nie mogę znaleźć
Edytowane przez keszta Czas edycji: 2011-05-26 o 00:53 |
2011-05-27, 00:23 | #139 |
Przyczajenie
|
Hej
Poszukuje ofert Paryż+Hiszpania+Wenecja , głownie obozy studencie ( rocznikowi 19 , brak legitki studenta ) znacie może jakieś ? |
Okazje i pomysły na prezent
2011-05-29, 17:20 | #140 |
Raczkowanie
|
co do jedzenia w Bułgarii to się zgodzę bo jest straszne, ale w centrum jest McDonald's ;> ja już drugi raz się tam wybieram tyle że, z Juwenturu i do Afrodity w terminie 14.07-25.07 wybiera się ktoś? ;>
|
2011-05-29, 17:21 | #141 |
Raczkowanie
|
ja polecam biuro Juwentur, Almatur + Beatur zaś nie polecam Ok-tours
|
2011-05-30, 15:32 | #142 |
Raczkowanie
|
Ja polecam takie znane i sprawdzone krakowskie: Harctur Kraków (dopiska 'kraków' jest ważna bo bez tego to inne biura są), Jaworzyna Tour, Olimp. Wszędzie tam miałam luz, ale wiadomo, to też kwestia szczęścia. Odradzam Arion - sfustrowana kierowniczka która wzięła na obóz młodzieżowy na Węgry swojego synka koło 8-9 lat i wszyscy non stop słuchali tylko jak ona się na to biedne dziecko drze...
|
2011-06-06, 21:01 | #143 |
Przyczajenie
|
Dot.: biuro GULIVER/ gro tour
obóz: 12-24.07.2011 Hiszpania - Costa Brava -Calella (hotel: Continental**) : przez Paryż (zwiedzanie i nocleg) + EuroDisneyland; wracając przez: Monaco - Monte Carlo; następnie w Czechach nocleg.
Moja córka jedzie. Biuro z polecenia znajomych |
2011-06-16, 19:58 | #144 |
Zakorzenienie
|
http://www.busferie.pl/kolonie-obozy...promocja-.html a może tu ktoś by miał ochote ..w sierpniu pod koniec ?
2011-06-16, 19:58 | #145 |
Zakorzenienie
|
http://www.busferie.pl/kolonie-obozy...promocja-.html a może tu ktoś by miał ochote ..w sierpniu pod koniec ?
2011-07-13, 14:43 | #146 |
Zakorzenienie
|
O! Ja ma dużo do powiedzenia o henturze!!
Moja córka jest obecnie na kolonii organizowanej przez Hentur (wykupiłam w Harctur, więc na harctur tez uważajcie, bo na jedno wyjdzie). Córka jest wegetarianką. Po dokonaniu rezerwacji, ale przed wpłata zaliczki, rozmawiałam z biurem, czy dieta wegetariańska jest dla nich problemem - powiedzieli, że absolutnie nie. Chciałam nawet wcześniej dostarczyc im karte informacyjną, bo tam były dokładne informacje na ten temat, ale powiedzieli, że nie ma takiej potrzeby. No więc zapłaciłam. Córka pojechała w sobotę 9 lipca - na obiad był kotlet. Powiedziała, że ona nie je mięsa - odpowiedziano "to odłóż mięso". Córka zapytała więc co dostanie w zamian za mięso - usłyszała, że nic nie dostanie. Po tym zdarzeniu był szereg moich telefonów do kierowniczki kolonii (nie chcę wracać do tej rozmowy, bo to temat na odrębna książkę - w skrócie: kierownik kolonii nie jest od rozwiązywania problemów, gdyby sie komus tak wydawało to myli się! Pani mi powiedziała, zebym to załatwiła przez biuro). Sprawa miała byc załatwiona. W niedzielę dostała 2 jajka sadzone - chyba za karę za to, że zjadła tylko 1 w poniedziałek znowu nie dostała nic w zamian za mięso. Oczywiście znowu szereg moich telefonów do kierowniczki kolonii, do wychowawcy, do biura podróży. Kuchnia w końcu wzięła sie za siebie i kupiła dla niej kotlety sojowe. Kotlety sojowe dostała we wtorek, ale dzisiaj znowu nie dostała nic!!!!!! Przecież to jakas porażka jest!!! Mnóstwo jest smaczków tej historii, których nie napisałam (np. zaproponowano Weronice, żeby sama sobie kupowała to co che na obiad, a oni jej zrobią.....a ja głupia sądziłam, że wyzywienie było w cenie ). Jestem po kolejnej rozmowie - tym razem z właścicielką biura podróży. Nie mam juz siły, boli mnie głowa, chce mi sie rzygać. A najbardziej żal mi córki, bo to miał być wypoczynek a nie walka o pozywienie.......
2011-07-27, 18:22 | #147 |
Raczkowanie
|
wie ktoś z Was coś o biurze podróży prima tour? bardzo ważne!
|
2012-02-26, 13:27 | #148 |
Raczkowanie
|
Biuro podrózy E-koliber
Więc jak w temacie, jechała któraś z was z tego biura ?Jeżeli tak, to jak biuro, było wszystko tak jak w umowie ? Szczególnie chodzi mi o obozy/kolonie.I jak kadra wychowawcza?Gdyż mam w planach wybrać się z tego biura, lecz na początku chciałam się przekonać czy warto.Z góry dzięki za pomoc.
|
2012-03-19, 16:50 | #149 |
Przyczajenie
|
Biuro podróży Karlik
Był ktoś może na obozie z biura podróży Karlik ? Chciałabym się dowiedzieć jak z kadrą
|
2012-04-10, 13:09 | #150 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biuro podróży Karlik
Ja byłam w zeszłym roku w Złotych Piaskach z Karlikiem. Powiem Ci,że ja bardzo je lubie i w tym roku również wybieram się z nim w to samo miejsce.^ ^ Kadra? Mieliśmy P.Olę rezydentkę,miała 20 pare lat i trochę starszą P.Basię. Bardzo ale to bardzo je lubiłyśmy. Łatwo się dało z nimi dogadać,pani Ola zabierała nas na dyskoteki (Malibu) i sama siedziała przy barze i flirtowała z barmanami,od czasu do czasu tylko robiąc zbiórki,żeby sprawdzać czy wszyscy są,po czym szliśmy się bawić dalej. Wieczorem mogliśmy spokojnie sobie wychodzić na miasto do ok.22.30-23,ale robiły nam różne konkursy za które można było uzyskać + 1 godzinę na mieście. Obowiązywał nas zeszyt wpisów i wypisów. Czyli wypisywaliśmy się o której wychodzimy,imię i nazwisko i po powrocie,żeby wiedziały,że już wróciłyśmy. Ogólnie bardzo kontaktowe,po mieście często siedziałyśmy u nich w pokoju i gadałyśmy z nimi o wszystkim. Pokazywałyśmy im ciuchy i malowałyśmy paznokcie. Jedne z niewielu biur nie robiły nam ciszy nocnej,jak tutaj np. w biurze BUT gdzie nauczyciele normalnie siedzieli po korytarzach,otwarte drzwi od pokoi i koniec,o zgrozo. My po prostu mieliśmy jakoś po 0.00 sobie siedzieć w miare cicho,oglądać telewizję czy robić co tam chcemy byle nie robić hałasu i żeby nikt nie siedział u nas w pokoju. Chociaż my i tak często uciekałyśmy do chłopaków.xd Tylko głupi by się nie skapną,że wszyscy tam pili,bo głównie po to jedzie tam młodzież, żeby się wyszaleć,bez rodziców.^ ^ Więc chyba przymykały na to troche oczy. Nie było też jakiś problemów z wchodzeniem do wody czy coś po prostu jej mówiłyśmy w ile osób wchodzimy i ile już wyszło i z głowy,nie mieliśmy też limitu jak daleko od brzegu możemy sobie odpływać. Co mnie najbardziej zdziwiło za pierwszym razem to,to że powiedziały,że idziemy na spacerek zapoznawczy po czym wszyscy myśleli,że bedziemy chodzić Bóg wie gdzie,a wyszło na to,że zeszliśmy z hotelu nad samą plaże do banku,żeby pani nam pokazała gdzie wymieniać pieniądze i powiedziała: Macie czas wolny i widzimy się o 21 w siłowni,macie być już po kolacji. Na co wszyscy: co już? xd A jak trafimy z powrotem do hotelu? A panie,że damy radę,a jak nie to się mamy kogoś spytać i tyle.^ ^ W razie większej ilości pytać pisz.
|
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.