![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część XIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
zuy mod
|
Malla - dzięki za linka
![]() No właśnie u mnie deweloper jest z gatunku problemowych co wyszło klasycznie po kupnie mieszkania, więc pewnie zrobię bez pytania coś tego typu. Daj znać jak się sprawuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3153 |
jestę wieszczę
|
My prawie zawsze dokocenie robiliśmy z izolacją. Tzn. wyglądało to tak:
Gizmo miał rok, gdy przyniosłam do domu 3-miesięczne kociaki Elmo i Szoguna (który niestety nie przeżył, był zbyt chory). Gizmo ciągle prosił, by go wpuścić do dzieciaków, braliśmy go na ręce i patrzył sobie na nie z góry. Po kilku dniach przez nieuwagę naszą sam wypuścił Elmo i od razu się bawili razem. Gdy przyniosłam Nemo(miał niecałe 2 miesiące), Gizmo miał 2 lata, Elmo rok. Mały był w osobnym pokoju, ale chłopcy ciągle prosili, żeby móc ich wpuścić. Zaczęliśmy ich zapoznawać. Elmo pokochał go od razu i zaraz chciał go myć i się z nim bawić. Gizmo trochę syczał, ale mały podszedł się przytulić, więc po 1,5 tygodnia nie było już sensu izolować towarzystwa. Teraz Gizmo przez pół roku był jedynym naszym kotem. Miał niecałe 3 lata, gdy przyniosłam Bonnie i 2 dni później Elsę. Nie zdążyliśmy zrobić izolacji, bo panienki zwiały z transporterów w ekspresowym tempie. Gizmo syczał przez kilka dni co jakiś czas. Teraz wszyscy się razem bawią, śpią w jednym łóżku.
![]() |
![]() |
#3154 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Moje się nie dogadywały przez pierwsze tygodnie, teraz są dla siebie bardzo bliskie. Mialam kotkę na tmczasa, obie moje były nafukane, izolowalam, reagowały nerwowo, ale po kilku dniach było widać zmianę. Kto się podaje po tak krótkim czasie???? Moja przyjaciółka sprowadziła w styczniu młodego kocurka do szescioletniej statecznej kici, dopiero TERAZ zaczęły się tolerować, powoli zaczynają przejawiać bliskosc. Ale zaczęły. Tylko to wymaga pracy i chęci. Szczerze mówiąc przykre bardzo takie podejście.
![]() |
![]() |
![]() |
#3155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Misia z Mańkiem potrzebowała 2 tygodni, żeby w miarę zaakceptować jego obecność (była izolacja). Kolejne tygodnie/miesiące to było docieranie się. Pomagałam jak mogłam, stosowałam krople Bacha, Feliway, Zylkene. Było coraz lepiej. Ale teraz, po prawie 3 latach mogę powiedzieć, że ostateczne zamknięcie dokocenia i uregulowanie relacji nastąpiło po prawie 2 latach, kiedy Maniek podrósł, ogarnął się i zmądrzał i zaczął szanować "przestrzeń osobistą" Misi. Nie są tak blisko jak była z Grubciem, ale lubią się, dbają o siebie, bawią się. A tak przy okazji. Maniek chyba ostatecznie upewnił się, że pies go nie zje i ostatnio ewidentnie testuje na co może sobie pozwolić. Zaczął już nawet podsiadać psa w jego legowisku ![]() ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2018-03-26 o 20:20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3156 |
Przyczajenie
|
ja mam psa i bardzo chciałabym kota
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw, poznałam kiedyś uroczą amstaffa - dziewczynę. Przychodziła ze swoją kołderką w zębach do ludzi, bo nie chciała spać sama. Ale jednak to niebezpieczne psy... choć kot zawsze może czmychnąć w górę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3158 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? ![]() Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3160 |
Zadomowienie
|
Ja jedyną izolację jaką robiłam przy łączeniu nowych kotów to częściową - w pierwszych dniach pobytu nowego kota zamykałam to osobno gdy wychodziliśmy z domu i nie byłoby możliwości interwencji w razie jakichś ostrych nieporozumień.
Czarnego łączyłam już w sumie z pięcioma kotami, obecne towarzystwo chyba odpowiada mu najbardziej ![]()
![]() |
#3161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3162 |
Przyczajenie
|
Ten mój amstaff ma 1,5 roku i on sie bardzo łatwo ekscytuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3163 |
BAN stały
|
Mojego kotka nadal nie ma to już tydzień
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3165 |
Zakorzenienie
|
Jakie sa Wasze argumemty za uzywaniem Benka a nie jakiegos drewnianego zwirku? Wiem, ze Benek jest najpopularniejszy ale u mnie lepiej sie sprawdza drewniany i dlatego jestem ciekawa.
![]() |
#3166 |
Wtajemniczenie
|
Ale którego Benka? Bo w sumie mój kukurydziany jest podobny do drewnianego.
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Benek mi śmierdzi i kupska i siuski trzeba wynosić do śmieci. Ja polecam catsan hygiene. 20 litrów wystarcza mi na miesiac przy 3 kotach. Siuski opadają na dno a kupki lekko oklejanie zwirkiem do WC. ..
![]() |
#3168 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Minus, że się nosi, ale drewniany nosił się jeszcze bardziej i, że nie można spuszczać w toalecie, ale mnie akurat to nie przeszkadza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
Nie ma jak powrót do domu po świętach. I pragnienie odpoczynku. I ten moment kiedy kot robi sobie rajd na kupie od łazienki do pokoju. A potem próbuje nas zabić bo nie mając innego wyboru myjemy mu ogon. Co my byśmy bez Psotki zrobili? Nasze życie byłoby tak banalne i przewidywalne bez tej kotki. Nigdy wcześniej nie dusiłam się tak ze śmiechu zmywając kupsko z czyjegoś tyłka. A TŻ chyba wynalazł nowy trening kardio dla mężczyzn- cat wrestling.
![]() |
#3170 |
Wieczne Kutango
|
Hej, mam pytanie czy ktos z Was uzywa może Feliseptu? Od jutra w moim domu zagości cudny, rudy brytolek i by mu pomóc przywyknąć do nowego domu zakupiłam polecany Felisept i wpięłam do kontaktu tylko mam wrażenie, że jestem po nim mega zamulona
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3171 |
Zadomowienie
|
Haha, nie mam pojęcia czy działa na ludzi
![]() Mam wersje w spray'u, kicia lubi - jak jej spryskam drapak czy transporter to ją tam strasznie ciągnie. Na sobie jeszcze nie zauważyłam działania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3172 | ||
Nie depcze krokusów
|
My już po przeprowadzce, Feliway w kontakcie od 2 miesięcy. Koty ochoczo zwiedzały wszystkie blaty i parapety, od początku zafascynował je balkon, pięknie osiatkowany. Czekam jeszcze na drapak, więc zabrałam ze sobą stary. Kocur zaczął się brać za drapanie kanapy, więc wylądowała na niej narzuta z delikatnego materiału, która kompletnie go nie interesuje. Z kuwety skorzystał na razie tylko 1 kot, oboje jedzą i piją, i ryją się na noc do łóżka.
Zaprojektowałam mieszkanie, by nie było gdzie się ukryć, meble są do podłogi, brak zakamarków. Rano kicia zrobiła mi psikusa i weszła do szuflady w łazience przez szparę od tyłu. Myślałam, że dostanę zawału, nie mogłam nigdzie jej znaleźć, nie reagowała nawet na potrząsanie Cosmą. Szukałam także pod balkonem. Spóźniona do pracy, nie wierząc w efekt otworzyłam ciężką szufladę, a toto spało sobie w najlepsze. Chyba zamontuję tam kolce na ptaki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#3173 |
Wtajemniczenie
|
Malla, super, że przeprowadzka odbyła się w miarę bezstresowo
![]() Zazdrościmy balkonu ![]() Skąd ja znam godzinne poszukiwania kota, bieganie z obłędem w oczach po domu i wokół niego, na koniec odkrywając śpiocha śpiącego kamiennym snem w jakiejś szafce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy dziwnego kota, bo był już nawet kąpany pod prysznicem i był całkiem grzeczny ![]() Ale też się chowa skubany. Kiedyś na ostatnią chwilę wyjmowałam coś z szafy, nie zauważyłam zwierza i został w niej na 8h ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2018-04-09 o 17:45 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3175 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
To niesamowite, jak koty słyszą każde dotknięcie miski, ale jak się ich szuka, że spokojnie wyjść z domu lub wstawić pranie bez ryzyka wyprania kota, to głuchną.
![]() |
![]() |
![]() |
#3176 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Koty część XIII
Dziewczyny, we Wrocławiu jest afera związana z Animondą. Sfinks po niej odszedł.
![]() Edit: w którejś partii był jad kiełbasiany. Spowodowało to atonię jelit, po kilku dniach zgon ![]() Czy dobrze pamietam, ze to nie pierwsza afera z tą karmą? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ 25.08.2012 Aparatka 08.04.2013 Damon Clear (góra) 18.11.2013 aparat metalowy mini (dół) Edytowane przez Kocurasek Czas edycji: 2018-04-17 o 23:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam problem z tą karmą. Partia DE 08125000313 była wadliwa/szkodliwa, chyba nawet Ty o tym informowałaś? W styczniu 2017 dostałam karmę z tą partią. Zoo+ zwrócił mi pieniądze. Po kilku miesiącach, w maju, znów zamówiłam, znów dostałam tę samą partię, tylko inny termin przydatności. Ponowna reklamacja i ponowny zwrot pieniędzy. Wszystko dotyczyło karmy w wersji kitten. Od tamtej pory nie zamawiałam jej już. Wersje adult i senior są ok (przynajmniej te co dostałam). Ale przyznaję, że Misia ostatnio nie chce jej jeść. Edit. znalazłam dyskusję na FB.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2018-04-18 o 00:35 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3180 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() ![]() Ja brałam kota z hodowli i do mnie od razu ta Pani co miała koty powiedziała, żeby nie kupować Animondy.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.