![]() |
#2221 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7814660 1]Nie zgodze sie. .[/QUOTE]
To nie jest kwestia arbitralnych odczuć. Policz sobie, który odcinek z tego sezonu ma najwięcej wpisów w tym wątku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Zadomowienie
|
Czasem sobie podglądałam KR, ale jakoś nigdy tak specjalnie, czekając. Postanowiłam to zmienić i powoli nadrobić odcinki. Przeżyłam szok, jak w drugim odcinku zobaczyłam Panoramę z Gdańska. Jadłam tam w te wakacje
![]() To, co się nie zmieniło: kelner w ogóle nie zapisał, co chcemy dostać, ale przynajmniej wszystko zapamiętał. Też byłam zdziwiona, bo tylko on jeden wszystko ogarniał: stał za barem, przyjmował rezerwacje, zamówienia, roznosił talerze i je zabierał. Jedna osoba na wszystko. Co prawda ruchu dużego nie było (jak weszliśmy to z 5 zajętych stolików), ale jednak. I to był chyba ten gościu, co na końcu został zatrudniony, ale już ręki sobie uciąć nie dam xD Przede wszystkim dania były naprawdę smaczne, ja mogę to polecić, chociaż jak na moje i TŻta brzuchy jednak trochę za duże porcje (co Gessler im zarzucała). Oglądam dalej, może znów będzie coś, w czym byłam haha ![]()
![]() |
#2223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wlosow - sama nie wiem... Jest burza lokow - moze teraz one sa bardziej nakrecone? Inne preparaty uzywane? Nie wiem... Slyszalam o doczepach, jak kazdy, tylko nie chce mi sie w nie wierzyc. ![]() Zgodze sie natomiast, ze w tych pierwszych odcinkach jest wiecej o jedzeniu, gotowaniu, menu... I sa, naprawde sa, diametralne remonty i zmiany nazw. Jedyne, co bylo, a juz na szczescie nie jest, to wizyta po rewolucjach - odbywala sie zaledwie po tygodniu (!) i pokazywano tylko, jak Magda je jakies danie i wychodzi. Zadnego komentarza jak bylo, czy jest tak samo, itd... Ewidentnie zakladano, ze nie moze byc czegos takiego, jak nieudana rewolucja. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2224 |
Raczkowanie
|
Miałam takie samo wrażenie. Aktorstwo jak z Trudnych Spraw. I Gessler, która normalnie trzasnęłaby drzwiami, nagle taka układna i spokojna.
![]() |
#2225 |
Baptysta Dnia Ósmego
|
"Kartofel buda" w Łodzi - jak wrażenia? Magda troszkę przegięła z krytyką, szczególnie na samym początku, z tym niby "cwaniactwem" właścicieli
![]() ![]()
![]() |
#2226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Magda sprezentowała im pomysł, który za granicą bardzo dobrze się sprawdza (sama znam parę sieciówek sprzedających faszerowane ziemniaki, często w uczelnianych barkach takie potrawy są sprzedawane). No i przede wszystkim ta ich pizza, to przecież nawet pizza nie była, a tu mają szansę zrobić coś nietypowego a jednocześnie wartościowego. Edytowane przez panistrusia Czas edycji: 2017-10-27 o 01:05 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
Wtajemniczenie
|
Mieli fajny parking gdyby tylko oferowali smaczne jedzenie to waliłyby do nich tłumy, ja poszłabym szybciej na dobrego burgera niż na ziemniaka z sosem z twarogu. Nie moje smaki, wystrój bardzo mi się podobał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2228 |
Rozeznanie
|
Zmiane wizerunku lokalu oceniam na plus. Wczesniej to miejsce wygladalo troche jak takie zeby przyjsc na piwo ale bron Boze nic nie jesc.
Ale chyba na ziemniaka bym tez nie poszla ![]() Wlasciciele denerwowali mnie tym ze co chwile powtarzali 'jestesmy mlodzi', cos idzie nie tak- 'jestesmy mlodzi' , brudno- 'jestesmy mlodzi', , niedobra pizza- 'jestesmy mlodzi'.
![]() |
#2229 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2230 | |||
Baptysta Dnia Ósmego
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko klubu z prawdziwego zdarzenia brak, coby se w sobotę wieczór na piwo wyjść i posiedzieć przy muzyce w jakimś klimatycznym miejscu ![]()
![]() |
![]() |
#2231 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2232 | |
Baptysta Dnia Ósmego
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z resztą, tak jak w poprzednim poście pisałam: powiedzieli, że chcą stworzyć sieciówkę, to Gessler im dała wspaniały przepis na sieciówkę - popularny za granicą, ale w Polsce mało znany fastfood, wystarczy pogooglować i ma się cały przekrój zarówno pomysłów na sieciówkę jak i na rozbudowywanie menu. Jak się po niego nie schylą, to sami sobie będą winni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakłócenia na linii serca
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2235 |
Zadomowienie
|
Gesslerowa najpierw zabrania zapisywania przepisów, a pózniej wielce zdziwiona, że mogli nie zapamiętać ile procent ma mieć śmietana
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2236 |
Wtajemniczenie
|
u mnie w mieście, od jakiś 2-3 lat działa knajpka, gdzie podają pieczone ziemniaki z różnymi farszami. Rewelacyjne są! Myślę, że Gesslerowa fajny pomysł im dała
![]() |
#2237 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a Czas edycji: 2017-10-27 o 21:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2238 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- [1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;78335411]O, jak fajnie, że o tym napisałaś ![]() Do-kła-dnie. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2239 | ||
Baptysta Dnia Ósmego
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;78335411]... te ich burgery z najtańszej wołowiny ever[/QUOTE] 17 zł za kilogram wołowiny do burgerów to jest jakaś masakra, chyba tylko na rosół ![]()
![]() |
![]() |
#2240 |
Raczkowanie
|
OMG, Magda znów pokazuje, jak bardzo nie umie po włosku mówić
![]() Pan właściciel karierę w kurii skończył, czy co? Obsługa nazw potraw nie umie wymawiać (ani imienia włoskiego kolegi), a polski kucharz z taką pogardą o jakimś włoskim specjale się wypowiadał, no ciekawe, czy Magda go nauczy szacunku do produktu. I odwieczne palenie fajek przez kucharzy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2241 |
Baptysta Dnia Ósmego
|
Magda trochę popłynęła z tym oskarżeniem właścicielki o zażycie "walerianki" (czytaj %)
![]()
![]() |
#2242 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
Konto usunięte
|
W sumie sama nie wiem, najpierw mowili, ze ta kobieta jest po 2 udarach, potem ze po 4, potem ze po 3.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2244 |
Rozeznanie
|
Wedlug mnie moze ona po wlosku mowi, ale jak nie ma stycznosci z jezykiem przez dlugi czas, to niestety go zapomina...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam odcinek z panią po udarach i latających holendrem.
Mnie się on wydał sympatyczny, być może tak dobrze gra jak twierdzi jego żona. A jeśli jej coś nie pasi, to czemu go w zad nie kopnie, żeby do Holandii wracał? Nie było powiedziane (albo nie słyszałam) kto wyłożył kasę na ten interes. DOmniemywam, że pan holender i dlatego nie poczuwa się do pracy, bo on już swoje zrobił, wyłożył środki na zabawkę kobiety, a teraz niech ona się stara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2246 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2247 |
Konto usunięte
|
Magda Gessler bardzo dobrze mowi po hiszpansku, jako dziecko mieszkala na Kubie, potem studiowala w Hiszpanii,troche moze miala stycznosc z wloskim i portugalskim i wydaje jej sie, ze mowi w tych jezykach. Widzialam kiedys nagranie z potugalskiej telewizji sniadaniowej no i niestety, jej portugalski to tylko mowienie po hiszpansku z kilkoma portugalskimi gloskami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2248 |
Raczkowanie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7875492 1]Magda Gessler bardzo dobrze mowi po hiszpansku, jako dziecko mieszkala na Kubie, potem studiowala w Hiszpanii,troche moze miala stycznosc z wloskim i portugalskim i wydaje jej sie, ze mowi w tych jezykach. Widzialam kiedys nagranie z potugalskiej telewizji sniadaniowej no i niestety, jej portugalski to tylko mowienie po hiszpansku z kilkoma portugalskimi gloskami.[/QUOTE]
Dokładnie tak samo, jak po portugalsku, mówi po włosku. Niby jej babcia była Włoszką, ale Magda nawet nazw bardzo popularnych składników czy dań kuchni włoskiej, które przeniknęły do naszego codziennego gotowania, nie wymawia poprawnie. Ciekawe w sumie dlaczego tak jest? Przecież tak wielka produkcja ma producenta, reżysera, researcherów. Przecież, obok tłuczenia widzom do głów, żeby zwracać uwagę na czystość, brak sztucznych dotatków, unikać mrożonek, mogliby przemycać poprawną wymowę niepolskich nazw. A i kucharzom i właścicielom tłuc do głów, że jak nie znają jakiejś kuchni czy potraw, to jest internet pełen pasjonatów, a już najprostsze, co można zrobić, to sprawdzić wymowę. A tak z zupełnie innej beczki: zauważyliście, że Magda od paru odcinków stosuje w ubiorze zielony kolor? I to w dodatku w przepięknych odcieniach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2249 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam jej brązowa apaszkę w misie od Moschino, super jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2250 |
Konto usunięte
|
Ale fajny, cieply odcinek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.