![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odkurzacz automatyczny (robot sprzątający) - opinie, uwagi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra ma Carneo i strasznie denny jest. W serwisie był jakąś chorą liczbę razy, korzyści żadnej.
Ja mam roombę od 6 lat, baterię zmieniałam po 4. Bardzo ją lubię bo ogarnia mi dom z kłaków, okruchów, itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Zanoszę się z zamiarem kupna takiego robota. Moglibyście mi doradzić na które warto zwrócić uwagę?? Kolega ma Neato i sobie chwali. Wolałbym zaczerpnąć więcej opinii.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
mogę ci napisać co dla mnie było ważne przy zakupie: cena, głośność, bateria , serwis aby był w Polsce, dla mnie ciekawe były także dodatki np. pojemnik na środek zapachowy, lub światło UV. Co jakiś czas trzeba dokupić też filtr czy szczotkę więc warto spojrzeć na ceny tego sprzętu. Ja mam agait ec-01 za 500zł bo przeważył czynnik cenowy, ale jak masz powyżej 2,5 tys to kupuj irobota.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Odkurzacz NEATO to droga zabawka ale warta swojej ceny...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
dziewczyny serio to tak dobrze działa? chodzi mi o te urządzenia odkurzająco-myjące podłogi, usuwają wszystkie brudy i kłaczki ????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
My mamy roombe od czasów kiedy w Polsce jeszcze raczej nikt o niej nie słyszał (a przynajmniej niewiele osób o niej słyszało).
Moim zdaniem do mieszkań z dywanami (wykładzinami) idealna zwłaszcza jeśli posiada się w domu kota lub psa. Fakt, że roomba przejeżdża kilka razy po tym samym miejscu, ale dzięki temu nawet stary dywan odzyskuje blask, bo włoski przestają być takie przyklapnięte. Nie mówiąc już o tym jaka to oszczędność czasu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Zamiast tych wszystkich znanych firm takich jak Roomba, poleciłabym firmę która jest tak samo dobra, a można odkurzacz automatyczny kupic w o wiele niższej cenie. Taka firma godna polecenia to na przykład Kobot. Ja posiadam robota tej firmy i jestem zachwycona, ma duzo fajnych funkcji takich jak sterowanie nim z telefonu, a co najważniejsze jest solidnie wykonany i dokładny. Tutaj podsylam link do ich strony, warto zajrzec xxxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-07-06 o 10:13 Powód: reklama |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Ja mam Roombę 980 i powiem Wam, że jest genialna. Sporo na nią oszczędzałam, ale chciałam kupic nowszy model, bo wiadomo, że są dokładniejsze i lepsze niż starsze modele. Tak Roomba jest naprawdę ogromnym ułatwieniem!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Ja też ją mam! <3 uwielbiam ponad wszystko! chodzi ciuchutko, bardzo dokładna. cieszę sie, że nie kupiłam samsunga, którego ma teściowa, bo ona musi chodzić i drugi raz wraz sprzątać.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Mam roombę już ok. 5 lat, więc starszy model 521 i nie wyobrażam sobie już nie mieć
![]() Nie korzystam ze stacji, programowania, wirtualnych ścian itp.- po prostu włączam i zamykam drzwi do pokoju albo puszczam w korytarzu- fajnie po powrocie do domu mieć posprzątane. Zakup roku a nawet 5-lecia ![]() Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2016-09-10 o 19:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam, ale kilka osób z mojej rodziny ma i sobie chwalą. Niestety nie znam modelu i marki. Sama też zastanawiam się nad jego kupnem, bo wszyscy zachwalają sobie te roboty, ale sama nie wiem jaki wybrać. Nie chcę romby, bo jest dla mnie zbyt drogi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Moja bateria działała tylko 2,5 roku
![]() Poza tym, że krótka żywotność to dla mnie sprzęt mistrzostwo świata. Mam oryginalną roombę. Włączam codziennie lub co drugi dzień. Mam mieszkanie ponad 70 m. Mam od gwiazdki 2013. Czy polecam? Średnio. Sprząta zaskakująco dobrze i dokładnie, ale działała u mnie przez 2,5 roku ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- [1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;65156776] w przyszłym roku mam upatrzony kolejny rewolucyjny produkt w kategorii domowego sprzętu.[/QUOTE]jaki? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Seona
płyta gazowa bez płomieni i to jest polski wynalazek- drogi, ale w przyszłym roku kupuję |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;65181711]Seona
płyta gazowa bez płomieni i to jest polski wynalazek- drogi, ale w przyszłym roku kupuję ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
http://techfreak.pl/ilife-v7s-robot-...-automatyczny/
ja korzystam z tego odkurzacza i gorąco go polecam |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Używam samsunga, wjeżdza pod większość sprzętów - jest niski. Często wplątuje się w przewody- najlepiej usunąć wszystko w podłogi . Odpadają frędzle w dywanach - nakręcają sie na szczotkę. Jako dodatek ok, ale tylko jako dodatek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
na pewno nie wybieraj robotów od Neato czy Sam,sunga - gubią się w pomieszczeniach a do tego szybko się psują... miałam okazje testowac kazdy robot sprzatajacy roznych firm i najlepiej wypadla Roomba
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;65181711]Seona
płyta gazowa bez płomieni i to jest polski wynalazek- drogi, ale w przyszłym roku kupuję Bardzo proszę o opinie, wygląda świetnie. Jestem miłośniczka płyt indukcyjnych ze względu na prostotę obsługi i czyszczenia. W obecnym mieszkaniu mam gaz i nie jestem pewna czy mogę podłączyć 380V. Dla mnie to byłoby świetne rozwiązanie Sent from my GT-I9515 using Tapatalk
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam pytanie czy taki robot jeździ sobie po mieszkaniu i sprząta każdy pokój po kolei czyli "zapamiętuje " całe mieszkanie czy musze go przestawiać między pokojami?? Do czego służą "ściany" elektroniczne?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tu znalazłam dużo opinii http://www.opineo.pl/opinie-78678-solgaz-gpc-4.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;70095456]Większość opinii pozytywnych, ale są i negatywne; rodzina twierdzi, że trudno się czyści i dalej się zastanawiam
![]() Tu znalazłam dużo opinii http://www.opineo.pl/opinie-78678-solgaz-gpc-4.html[/QUOTE] Ale że niby co się trudno czyści? Indukcję? Nie słuchaj ich, kuchenki na gaz tragicznie się czyści, a indukcje bardzo szybko i łatwo się czyści. Co więcej w trakcie gotowania jak coś Ci wykipi to możesz to od razu wytrzeć szmatką - nic się nie dzieje. Już nigdy przenigdy nie zrezygnujemy z indukcji (a mamy jasny beż więc teoretycznie trudniejsza do utrzymania czystości). |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
'inteligencja' tych robotów jest dość ograniczona, w 99% odkurzają losowo, ale jest w tym metoda gdyż jak zaprogramujesz że mają sprzątać o określonej godzinie to za którymś tam razem dojdą do każdego miejsca, mieliśmy asusa, roombę a teraz mam ememe i jeśli chodzi o inteligencję to niewiele się różnią.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;7010162 1]Ale że niby co się trudno czyści? Indukcję? Nie słuchaj ich, kuchenki na gaz tragicznie się czyści, a indukcje bardzo szybko i łatwo się czyści. Co więcej w trakcie gotowania jak coś Ci wykipi to możesz to od razu wytrzeć szmatką - nic się nie dzieje. Już nigdy przenigdy nie zrezygnujemy z indukcji (a mamy jasny beż więc teoretycznie trudniejsza do utrzymania czystości).[/QUOTE]
Nie chodziło o indukcję tylko o płytę gazową pod szkłem, tylko wyglądają podobnie a działają zupełnie inaczej; co do czyszczenia tych drugich zdania są podzielone. Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2017-01-25 o 18:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super przydatne urzadzenie, polecam ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Też długo się zanosiłam z zamiarem kupna dopiero teraz się skusiłam. Przetestowaliśmy z mężem kilka modeli w akcji. (Nieraz można za drobną opłatą wypożyczyć) Wybór padł na xxx Zasuwa aż miło popatrzeć. Z reguły nie mamy zbyt dużo czasu na odkurzanie a lubie jak jest czysto. Fajne jest to że sam kończy pracę kiedy się już uwinie.
![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2017-04-06 o 21:51 Powód: reklama |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Mam robota sprzątającego (marki nie napiszę, by nie zablokowali za reklamę).
takie urządzenia naprawdę ułatwiają życie |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Roomba jest dokładna w sprzątaniu, wiem, bo miałam okazję obserwować jego pracę w u koleżanki. Jest jednak strasznie droga... Ja zdecydowałam się na tańszy robot sprzątający Mamibot. I moim zdaniem niczym specjalnym nie odstępuje Roombie. Inaczej się je programuje, ale oba sprzątają super. No i Mamibot ma tę przewagę, że ma też opcję mopowania podłogi, więc 2w1. A tutaj z iRobota trzeba byłoby mieć dwa - Roombę i Bravię.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Robot sprzątający - jaki wybrać?
Jak w temacie
![]() Szukam robota sprzątającego, Roomba przekracza moje możliwości finansowe, więc szukam czegoś tańszego. Mieszkanie ma 67m2, fajny rozstaw. No i mieszka w nim kot. Coś polecacie? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.