|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
|
Narzędzia |
2006-10-18, 19:02 | #1 |
Raczkowanie
|
kilka pytań odnośnie włosów...
Witam... kilka pytań odnośnie włosów.
1.) Ile musze jeszcze czekać na włosy które sięgają do szczęki (teraz mam takie że prawie zakrywją uszy tzn. z jakieś 1 cm jeszcze jest widoczne.) Ile rosną włosy tak przeciętnie na miesiąc... 2.) Będe sobie próbował zmienić kolor gdzieś w grudniu i mam kilka pytań, jak się fachowo nazywają te szampony co farbują tylko i tam po kilku myciach zmywa się, ile m/w takie coś kosztuje i czy niszczy jakoś specjalnie włosy. To tyle, pozdro. |
2006-10-18, 19:23 | #2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kilka pytań odnośnie włosów...
Cytat:
To cos-to szamponetka,wlosow nie niszczy,ile kosztuje-nie wiem Jezeli masz w planach,np.zrobienie z siebie blondyna przy naturalnych ciemnych wlosach-to ten numer nie przejdziez szamponetka |
|
2006-10-18, 19:37 | #3 |
Raczkowanie
|
Jestem szatynem więc nie wiem. A czemu nie wyjdzie ?
|
2006-10-18, 23:01 | #4 |
Zadomowienie
|
bo zeby rozjasnic wlosy trzeba "wyciagnac" obecny kolor a to zrobisz tylko rozjasniaczem. Szamponetka tylko naklada cienka warstwe zmywalnego kolorku na obecny kolor wlosow.
|
2006-10-19, 09:57 | #5 |
Zakorzenienie
|
Włosy rosną 1-1,5 cm na miesiąc, czasami wolniej, czasami nawet szybciej, to jest średnia. Wszystko zależy od gospodarki hormonalnej Twojego organizmu. Możesz im pomóc zażywając specjalne preparaty na poprawę struktury włosa (np. skrzypovita, czy silica)
Szamponetką nie rozjaśnisz włosów, ponieważ szamponetka działa na zasadzie owinięcia włosa barwnikiem, nie dostaje sie do środka włosa i nei ma wpływu na jego pigment. Szamponetki kosztują od około 3,5 do nawet kilkunastu złotych. Żeby rozjaśnić włosy z szatyna na blond należy użyć rozjaśniacza.Kiedyś rozjaśniałam włosy mojemu TŻ i muszę Cię uprzedzic, ze w przypadku facetów sprawa może byc dość trudna, wiekszość mężczyzn ma włosy dość twarde i trudne do odbarwienia. Są specjalne farby dla mężczyzn, poszukaj w sklepach. Ale szamponetki, jeślichcesz rozjaśnić musisz sobie odpuścić. Pozdrawiam |
2006-10-19, 13:30 | #6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że nie napisałeś jaki masz kolor włosów, generalnie jeśli sa jaśniejsze ( tj do ciemnego blondu) kolor możesz rozjasnic także farbami blond na których napisane jest , że rozjasniaja włosy o konkretną ilośc tonów np 3-4, wtedy jednak zazywczaj nalezy przetrzymac farbe, by uzyskać jasniejszy kolor ( takie farby mocniej rozjasniające ma np Wella Welaton np 12/0 czy też nowa seria Palette, tutaj zwykłe farby rozjasniające typu Garnier Nutriss Natea, choć sa bardzo dobre mogą być za słabe, szczególnie jesli masz ciemniejsze włosy , trzeba je dłuugo przetrzymac , oczywiście zwykła farba blond o nikłych mozliwościach rozjasniania odpoada) No i zostaja jeszcze wspominane rozjasniacze- one chyba najlepiej sobie poradzą( zazwyczaj rozjasniaja o5 tonów w górę, działaja , podobnie jak te nieco słabsze na zasadzie wymywania pigmentu z włosa, im wiecej tego pigmentu wymytego tym włos jasniejszy).Natomiast w Twoim przypadku jesli chcesz rozjasnic dobrze będzie sie udac do frzyjera, chyba, że masz przy sobie osobe wprawioną w bojach , która dokładnie pokryje włosy i zrobi to porządnie. Jesli chcesz natomiast przyciemnic kolor zcy pogłebic obecny to szampony koloryzujące oraz szamponetki jak najbardziej.
2006-10-20, 16:13 | #7 |
Raczkowanie
|
no to nie wiem, nie chce tak odrazu farbować włosów bo nie będzie mi się podobało i co ? heh, to nie wiem co zrobić a chciałbym sobie sprawdzić jak np. w blond bym wyglądał.
|
2006-10-20, 16:28 | #8 |
Zakorzenienie
|
sa takie programy komputerowe: wprowadzasz swoje zdjecie i zmieniasz kolor wlosow (oczywiscie mozesz tez fryzury pozmieniac
|
2006-10-20, 16:30 | #9 |
Wtajemniczenie
|
W takim razie wklej swoje zdjecie i popros dziewczyny o metamorfozePrzekonasz sie czy pasuje ci blond bez wychodzenia z domu
|
2006-10-21, 18:04 | #10 |
Raczkowanie
|
to se sprajem żółtym psikne i se zobacze a potem acetonem zmyje dobry pomysł ?
Jestem nie fotogeniczny i wogóle nie lubie dawać komuś zdjęć więć ta droga odpada dobra, jakoś będzie dzięki za wszystko, pozdro. |
2006-10-21, 19:36 | #11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam |
|
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.