|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odzywka...ile trzymac???
Chcialabym sie dowiedziec ile mozna trzymac odzywke na wlosach zeby byly najlepsze efekty? Cala noc, godzine, kilka minut?Za porady z gory dziekuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odzywka...ile trzymac???
wedlug mnie to chyba kilka minut przynajmniej ja tak trzymam ale nie jestem ekspertem
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Chyba to zalezy od odzywki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Najlepiej osobiście przetestuj wszystkie warianty i sama stwierdź, co Ci najlepiej służy. U mnie im dłużej, tym lepiej. (no, ale bez przesady - maksymalnie kilka h
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
JA odzywke trzymam 1 minute. Gdzies czytalam ze najlepiej nalozyc odzywke, powoli powiedziec alfabet i splukac ^^ Nie wiem po co trzymac odzywke kilke godzin!! Siedzicie wtdy w domu caly wieczor czy nie idziecie spac?? A tak wogole to zazwyczaj na opakowaniu pisze jesli trzeba ja dluzej zostawic na wlosach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
różnie
![]() ![]() ![]() zerknij tu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
najczsciej to minute, ale jak nie mam co robic, to jakies 5-7 minut
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To zależy od odżywki. Na opakowaniu jest napisane jak ją używać.
Można przeciągnąć o kilka minut, ale dłużej to nie bardzo jest sens. Odżywka wysycha i przestaje działać. A jeszcze po jakimś czasie mogą się z niej uwolnić jakieś utrwalacze, konserwanty i inna chemia. To trochę tak jak z herbatą, po 3 minutach jest już gotowa, trzymanie dłużej powoduje wydzielanie różnych nieciekawych substancji, które nie dodają ani smaku ani aromatu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
To zależy i od odżywki, i od stanu włosów.
Ja mam włosy mocno przesuszone rozjaśnianiem i fryzjerka doradziła mi, żebym odżywki nawilżające trzymała jak najdłużej - można nawet całą noc. A w wersji skróconej może być godzina, ale w czepku z folii i na to ręcznik, żeby zintensyfikować działanie.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z waxem to siedze zawsze z folią i w czapce na głowie ![]() Dokładnie. Zazwyczaj na kazdej odzywce napisane jest ile nalezy ja trzymac na głowie. Jedyne odzywki na ktorych nie ma takiej informacji to Pantene PRO-V. Ja zazwyczja robie tak. Jak wchodze do wanny to najpierw myje głowe i nakładam odżywke. Pozniej robie wszystkie iine rzeczy i na koncu spłukuje odżywke.
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja od piątku mam nową odżywkę, a wlasciwie krem do wloskow: "creme al latte" - jest boska. Pierwszy raz po odżywce mam takie super lśniące, mięciutki i pieknie pachnące włoski
![]() ![]() ![]() ![]() Kadunia - ja wczoraj mialam taki dzien dla urody ![]() ![]() ![]() Takze polecam tą odzywke. A co do czasu trzymania odzywki to wszystko zalezy od odzywki ![]() AHA, znalazlam ta odzywka na allegro, podam link do aukcji, zebyś mogla sobie ją obejrzeć: http://www.allegro.pl/item127397409_...atte_1000.html http://www.allegro.pl/item128324120_...najtaniej.html Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2006-09-26 o 10:02 Powód: dodanie linku |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
wow 14zł za 1000ml
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja ją nie kupowałam przez allegro,, tylko przez moją fryzjerke i dalam 18 zlotych (dzieki temu, ze ona to kupowala), a normalnie w hurtowni fryzjerskiej ta odzywka kosztuje 36 zlotych za 1000 ml.
Faktycznie jest gigantyczna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
aha no to 14 a 36 to roznica
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja odżywkę najdłużej trzymałam 20 min.
Fajny poźniej miałam efekt ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Kadunia - ta odzywka już jest na KWC, ale nie wiem czemu jako producent widnieje przy niej KALLOS
![]() Na odzywce jest napisane: Producent - Pettenon Cosmetici - S.Martino di Lupari (ITALY) Importer- Firma BK Kraków (moze to jest KALLOS własnie??? ![]() ![]() ![]() w kazdym razie dodam tam moją recenzję ![]() ![]() edit - podaje link do KWC: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=14054 Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2006-09-26 o 11:25 Powód: daodanie linku |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
aha to dobrze
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
tez mam ta odzywke czy krem nie wiem jak to nazwac, kupilam u swojej fryzjerki 15 zl zastanawiacie sie czemu kallos byc moze dlatego ze laczy sie ten krem z szamponami kallosa bynajmniej moja fryzjerka kazala mi tak robic :| hehe nie wiem nie orientuje se ale co do kremu to masz racje swietnie pachnie tak samo zareagowalam, musialam zapytac co to za cudo
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.