|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Brwi
Jaką metodę stałego makijazu brwi polecacie?
Piórkową, cieniowania..? zastanawiam sie nad wizytą u kosmetyczki, ale slyszałam opinie że brwii wybarwiają się na czerwono i ciągle się waham :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brwi
Ja mam piórkową i u mnie jak na razie jest wszystko bardzo okaj. Wiesz, najlepiej pogadać z profesjonalista i może niech ona poopowiada Ci co i jak wygląda. Różnice i okres w jakim tusz się wywabia.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja mam zrobiony najnowszą metodą ombre i taki rodzaj makijaży permanentnego brwi się u mnie sprawdza i wygląda najlepiej. Ale to zależy od brwi danej osoby, bo chyba nie dla wszystkich takie rozwiązanie będzie najwłaściwsze. Ja mam nawet gęste brwi, dlatego ombre u mnie się dobrze prezentuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Śnięta Mucha
|
Każdy makijaż permanentny trzeba odświeżać, mój np blednie po ok 6 mcach - czerwienieje lub robi się szary.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
naturalnie mam bardzo mało włosków i jasne brwi, więc codziennie muszę je malować farbką Nyx :/ zastanawiam się czy jakakolwiek metoda da mi taki efekt jak farbka, bo potrzebuję naprawdę dużo pigmentu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Najmocniejsze są chyba brwi ombre, ale jeśli będziesz się np opalać, to zbledną szybciutko.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mam wątpliwości co do tego, czy efekt jest naturalny. Wiadomo, że na zdjęciach modelek w portfolio kosmetyczek efekt wygląda super, ale jak bedzie w rzeczywistosci? <who knows>
kluczowe jest to czy włoski są golone przed zabiegiem ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Robilam metoda mieszana: cieniowania i wloskowa, bo moje brwi nie sa geste.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.