|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Ratunku!! moje rzęsy ;(
Przytrafiło mi się drugi raz w życiu!
![]() Przy użyciu trymera regulowałam brwi i prawie skróciłam na zero rzęsy z prawej strony.... Co robić? Ratujcie, błagam ![]() Serum ale to słyszałam, po jakimś czasie nie zdaje egzaminu.... jak je zregenerować, żeby urosły... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ratunku!! moje rzęsy ;(
Na Twoim miejscu:
- jeśli pracujesz z domu i nie pokazujesz się ludziom - zostawiłabym jak są i czekała aż odrosną. Ewentualnie smarowałabym olejem rycynowym czy odżywką, ale efekty i tak będą po 3 tygodniach najwcześniej. - jeśli wychodzisz do ludzi albo zwyczajnie Ci to bardzo przeszkadza, to zeszłabym do podziemia rzęsowego i umówiła się na przedłużenie rzęs 1:1. Skoro piszesz, że "prawie na zero" są te rzęsy, to jednak coś tam zostało i powinno się dać je przedłużyć. A za miesiąc już odrosną i będą wyglądać w miarę normalnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Chyba jednak wybrałabym opcje przedłużania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Olejek rycynowy?? Przecież to środek przeczyszczający.
Wiem, że odrosną,ale chciałam im trochę pomoc stosując odżywki. Czytałam.,ze przeczesywanie rzęs też dużo daje bo pobudza się wtedy cebulki do wzrostu? Przedłużanie ile kosztuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Parę lat temu byłam uzależniona od odżywek z bimatoprostem. Ale polecanie tego to grząski temat i teraz sama bym tego nie używała. Nieciekawy wpływ na zdrowie, po jakimś czasie zaczęły podrażniać skórę powiek. Ale rzęsy rosły długie
![]() Jeśli się malujesz to może po prostu doczepiać sobie rzęsy w pasku? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Planuje kupić te magnetyczne.
Podrażniać podrażniają ale trochę pomagają. Wiadomo nie używać na stałe. Wiem że od rosną ale wiem też, że długi czas minie. Wszystko ma wpływ na szybki wzrost włosów czy rzęs. Dieta, stres itp. Na razie poużywam serum typu eveline L4l i regenerum żeby je trochę wzmocnić. Nic innego nie zrobię. Na 3 raz będę bardziej uważać gdzie mam patrzeć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei odżywki do rzęs ze sklepu bazują na leku na jaskrę, więc też samych dobroci tam nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Z tym podrażnianiem - nie warto ignorować ani liczyć, że jakoś tam będzie albo nie będzie gorzej. Bo może być gorzej, można doprowadzić do stanów zapalnych i będzie potrzebne leczenie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
No dobrze to co używać, żeby szybciej rosły w takim razie? Ślub w sierpniu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Tak to wygląda. Jak dla mnie katastrofa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Może jakieś suplementy? Ja kiedyś brałam jakieś fajne tabsy (nie pamiętam nazwy) ze względu na wypadanie włosów i włosy mi się wzmocniły, rzęsy też.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.