|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jaka fryzura do takich włosów?
Witajcie
![]() Mam duży problem z doborem fryzury. Posiadam baaaardzo, naprawdę bardzo gęste włosy. Oczywiscie musiało mi sie trafic tak, że sie uwielbiają niesfornie falwoac i skręcać i to bynajmniej nie w żaden ładny sposób ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaka fryzura do takich włosów?
Skoro lubią się wykręcać i falować....to napewno wygląaą ładnie
![]() ![]() Dodatkowo, aby się jeszcze napewno włosy się nie puszył ,np. kiedy jest wilgotno, przed wjściem rano nabieram na palce odrobinę(B. MAŁĄ ODROBINE!) wosku (mam akurat chosk waves wykończony lok, i jestem zadowolona), rozsmarowuję na łapce, aby nie był nawet widoczny na dłoni, i to "wgniatam" teorząc artystyczny nieład ![]() Co do cięcia, to możesz mocniej wycieniować, fryzurka nabierze lekkość. Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
własnie się zastanawiłam nad biosilkiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
HMmmmm........ ja tez mam gęste włósy (chociaż ostatnio nie jestem juz tego taka pewna)... Przy skórze były oklapnięte, a od połowy głowy...masakra puszenia! WYcieniowałam i skróciłam, teraz są ledwo za ramiona. Najkrótsze kosmyki sięgają "końca głowy", najdłuższe łopatek. Mniej się puszą ale nie weim, czy jest to zasługa cięcia, czy rozpoczęcia odpowiedniej (chyba
![]() ![]() Polecam maskę, (sprawdzona na mnie i qmpelach): 2łyżki stołowe miodu, 1 łyżeczka oliwy zoliwek, 1 łyżeczka śmietany, kilka kapsułek wit. a+e. Nakladamy na wilgotne włosy, zawijamy ręcznikiem i paradujemy sobie po domu, aż nam się nie znudzi ![]() pOzdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Kiedys miałam bardzo krotkie wóosy i własnie od tamtego czasu zaczęło sie puszenie, kręcenie...ale bardzo chciałabym mjiec krótsze włoski, ale o wile dłuższe
![]() ![]() ![]() Dzieki z aprzepis na maseczke, teraz własnie szukam jakiejś fajnej, a takie domowe bardziej mi odpowiadają, bo są tańsze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
witaj
![]() Widze ze tez pilanka, miło mi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ooo jak fajniutko, że z Piły jesteś
![]() Waxa mam, ale stosuję nieregularnie, może dlatego efektów nie widzę...Moja mama kupiła jakąś piankę shockwaves "Super Połysk", któa nakłąda sie na mokre włosy i suszy się, albo pozostawia do wyschniecia, aby zmneijszyć ich objętość. I rzeczywiście troszke pomogło,a le już po 3, 4 godzinach nie było takiego efektu. Teraz jednak nie mogę eksperymentować, bo musze pozbyc się łupieżu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
to polecam Szampon Antyrecydywista ew. L'Oreal przeciwłupieżowy w niebieskiej butecje, ja mialam wersja przeciwłupieżową do tłustych włosów i po 1,5 tyg. łupież prawie zniknął. Ze zdjecia buźka znajoma i sie zatanawiam czy się przypadkiem nie znamy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam teraz Denorex, mama mi z aptki przyniosła, ale on ma taki okropny mentol bleee. Jak nie pomoże wypróbuję L'oreala czytała o nim dobr opinie
![]() A możliwe, ze sie znamy, bo to w końcu nie takie duże miasto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
hmm... ja też mam takie włosy jak ty i mam taki sam problem z uczesaniem... ...a co idziesz na randkę ??
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1160906459 ![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
hmmm mi sie nie podoba.... ale ohgolnie chcialabym móc robic soibe 2 warkocze ale pech, nie moge bo mam za bardzo wyciachane włoski
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Też nie moge tak miec, przy bokach twarzy mam za abrdzo wycieniowane włosy i do tego jeszcze grzywkę miałam. terraz ja na bok zaczesuję, bo się nie układała, nie mogę się przyzywczaić, czasami ja na bok spuszczam, ale teraz jesinia strasznie skręcają mi się włosy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
a z jakiej szkolki jestes
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
chodzę do gimnazjum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
to nie wiem, nie wiem... sluchaj jakiego fryzjera bys poleciła w Pile ? Byle nie na górnym...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
byle nie na górnym?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
ja ide jutro tu i tam jak wroce zareklamuje ;p albo i nie -.-
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.