|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
sucha skora glowy
Nie mam lupiezu jako takiego ale wydaje mi sie ze mam wysuszona skore glowy
![]() Dodam tylko ze 5 lat temu mialam dosc powazne problemy ze skora na glowie. Wydaje sie ze " przeziebilam ja"( jezeli to mozliwe) wychodzac zima z wilogtna glowa do samochodu. Potem przez 3 miesiace nie moglam sobei poradzic z wodnista w dodatku ciecza na mojej glowie ![]() Czy to moze miec cos wspolnego z tamta sytucaja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sucha skora glowy
Proponuje sie z tym wybrac do lekarza i razem z nim poszukac przyczyn tego stanu i jakiegos rozwiazania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Racja - to już nie pytanie na to forum - zapraszam do dermatologa, tylko on jest w stanie określić w czym tkwi Twój problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a zanim do niego pojdziesz odstaw szampony do wlosow ktore zawieraja zwiazki siarki (na liscie skladnikow znajdziesz je jako "sulfate", nie solo, tylko np sodium laureth sulfate, ammonium sulfate etc). Sa to srodki potencjalnie drazniace. Lepiej uzywac jakiegos lagodnego myjadla, nie znam za bardzo polskich produktow, ja sobie mylam glowe zelem Pharmaceris A i bardzo mi pomogl.
Jesli jednak masz nie tylko sucha skore ale i saczenie to biegiem marsz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dzieki dziewczyny , ja tez sie na polskich srodkach nei znam , bo mieszkam za wielka woda. Bede musiala popatrzec w skladnikach szamponu tej siarki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam straszny problem, który trwa od bardzo dawna i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mam strasznie wysuszoną skórę na głowie, swędzi mnie niemiłosiernie i pojawiają mi się krostki i strupki od drapania. A o nie drapaniu nie ma mowy, nie da się po prostu wytrzymać i powstrzymać. Farbuję włosy mniej więcej co 2- 3 miesiące, więc może to jest powodem, ale stosuję mnóstwo odżywek do włosów farbowanych, suchych i zniszczonych.
Czego powinnam używać do suchej na głowie skóry?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sucha skóra na głowie
unikaj farbowania i innych zabiegów chemicznych- to podrażnia skorę głowy.
do nawilżania mozesz używać specjalnych preparatów,np. cerkogel, cerkosol oraz łagodne szmpony bez agresywnych detergentów typu sodium laureth sulfate (SLS) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nacieraj skórę olejkiem rycynowym wymieszanym z żółtkiem na godzinę przed myciem.
A potem normalnie umyj włoski ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A moze skutkiem wysuszania skory glowy jest uzywanie jakiejs nowej pianki lakieru zelu etc. Ja rowniez mialam taki problem i przestalam uzywac pewnej pianki i pomoglo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
przenoszę na fryzjerskie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
też tak miałam jakiś czas temu... tylko u mnie to chyba bardziej siedziało w podświadomości - za bardzo o tym myślałam, i chcąc nie chcąc musiałam się w końcu rozdrapać i tak w kołko macieju :p
po prostu starczy raz dać sobie z tym spokój i będzie okej ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.