Pomozcie mi ocenic nasza relacje kontra jego relacje z ex - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-01-24, 00:16   #1
VikiSm
Przyczajenie

Pomozcie mi ocenic nasza relacje kontra jego relacje z ex

Czesc dziewczyny ,
potrzebuje obiektywnego spojrzenia i oceny mojego zwiazku a zwiazku mojego chlopaka z jego ex . Czuje sie z tym podle ale stalam sie okropnie zazdrosna wiedzac o szczegolach jego poprzedniego zwiazku

Znam mojego od 5 lat ,ale dopiero niedawno zaczelam sie nim interesowac. Mysle ze to zasluga jego ex ktora zrobila mu naprawde dobra reklame, nawet po rozstaniu wychwalala go na kazdym mozliwym polu wiec wszystkie dziewczyny zaczely na niego inaczej patrzec, ale wybral mnie i jestesmy razem od 5 miesiecy

Jest naprawde fajnym i dobrym chlopakiem i porzadnym, mial tylko jedna dziewczyne ktora dolaczyla do naszego kregu 2 lata temu i przyznam ze polubilam ja, ogolnie to wszyscy ja pokochali, kazdemu chlopakowi sie podobala ale nie bylam zazdrosna bo bylam dowartosciowana , w szczesliwym zwiazku i skupialam sie na moim bylym , a teraz... szkoda mowic
Nie mam zamiaru jej kopiowac tak jak niektore kolezanki - chce byc soba ... ale widze roznice w traktowaniu mnie przez mojego obecnego a to jak ja traktowal i nie wiem co robic , chce byc soba ale mysle, ze moze gdybym byla nia to mialabym to samo,co ona i bylam szczesliwa....

Z zaufanych zrodel wiem co nie co na temat ich relacji , moj sam od siebie nic nie mowi. Tylko tyle, ze to przeszlosc i nie ma co drazyc tematu, ale ze ja szanuje i lubi, ze duzo mu pomogla i docenia to i jej tez pomoze gdyby byla taka potrzeba ale ostatnio dalo mi do myslenia, ze chyba jednak nie taka przeszlosc, bo gdy pokazala sie wsrod nas znow( nie zabronie bo przyjazni sie z wieloma osobami ktore znamy ) widzialam reakcje mojego. Gdzie ona tam i on. Gdy myslal, ze nikt nie widzi - wgapial sie w nia. No i nasladowal. Ona poszla zamowic jakies jedzenie to on tez choc normalnie nie je i nie pije tego ,wrecz nie lubi tego i wiem to na 100%. Ona sie smiala i zartowala - on tez zaczal w tym samym tonie. Te same powiedzonka, styl mowienia, styl zartowania, te same gesty, mimika twarzy Jak ona smutna czy zamyslona to on tez. Ogolnie jak papuga, watpie w przypadek bo wygladal jak jej kopia i nawet znajomi sie podsmiewali.
I najgorsze po imprezie... zniknelam na chwile do toalety, wracam,oni na papierosie , widze butelke po malej wodce - mysle sobie, okej sa sami za rogiem, poslucham o czym rozmawiaja. I tak od slowa do slowa, ona mu cos zaczela mu wypominac niby zartem dlaczego ja olal jakis czas temu i poszedl do znajomych zamiast z nia przez chwile porozmawiac (o ich przypadkowym wczesniejszym spotkaniu dowiedzialam sie dopiero po tej imprezie gdy go zapytalam) i czy juz jej nie kocha, ale to w takim zartobliwym wesolym tonie, a on do niej calkiem powaznie : dlaczego mialbym Cie nie kochac... ciagle czekam na Ciebie. Chcialbym Cie pocalowac no i stalo sie, wpatrywal sie w nia przed i po pocalunku, myslalam,ze ich tam zabije jeszcze nigdy sie tak nie czulam, ale pojechalam do siebie bez slowa.Odezwal sie nastepnego dnia po poludniu, wygarnelam mu co widzialam. Wypieral sie a innych swiadkow nie bylo.Ja nie pilam . Potem powiedzial,ze nie pamieta, ze nigdy nie chcial mnie zranic ale o ex rozmawiac nie bedzie,ze to tylko przyjaciolka. Ona ze mna za bardzo nie rozmawia i nawet nie wiedziala,ze jestesmy razem ,bo powiedzial jej,ze nikogo nie ma, byla w szoku gdy ja zapytalam po kilku dniach, zadzwonilam bo juz nie moglam,przyznala sie i mowila ze ta mala wodke wypili razem... 0,3 na pol...Moj trzyma sie wersji ze nic nie pamieta (ale nie byl pijany, udaje) jednak glowe mial spuszczona w dol, czerwony na twarzy byl, on wie,ze zdrady nie wybacze wiec nigdy sie nie przyzna a wiem ze potrafi klamac nawet po pijanemu uparcie przez dlugie miesiace bo widzialam jak innych oklamuje gdy obydwoje znamy prawde ,to jest jego wielki minus, poza tym jest swietnym chlopakiem

Coraz trudniej mi ukrywac negatywne emocje, chodze przybita, czasem wsciekla, a dodatkowo nie moge z nim o tym porozmawiac, dluzej tak nie wytrzymam, chcialam sobie tlumaczyc ze pijany,no ale nie byl a prawda coraz bardziej boli .
znajomi mi opowiadali, ze on sie w niej strasznie zakochal, ale ona byla w zwiazku, a jak ja widzial z nim to szalu dostawal, niszczyl wszystko na swojej drodze, siedzial w samotnosci,z nikim nie chcial rozmawiac. Jednemu koledze zwierzyl sie i doslownie plakal, ze ona go nie chce a on ja tak kocha! Opisywal ja jako idealna i mowil,ze nie zasluguje na nia! Z ciekawosci weszlam w jego telefon.Zadnego numeru, smsow..ale... e-mail .. Pisali do siebie emaile niczym listy. I co wiem ... Pocalowali sie juz w trakcie jej zwiazku, potem ona zerwala ze swoim i byla z moim ... On jej pisal ( w trakcie gdy wyjechala gdzies na kilka dni) dlugie wiadomosci, czule sie do niej zwracal : kochanie, moja piekna , najdrozsza,moje szczescie,moje cudo itp .. do mnie zwykle mowi po imieniu lub tylko 'kochanie'
Nia sie zachwycal jak czasami rodzice dzieckiem jesli wiecie co mam na mysli ... dziecko oddycha,kiwnie paluszkiem, pusci oczko a rodzice przezywaja to i podniecaja sie jakby to byla najcudowniejsza rzecz na swiecie . cos w tym stylu az mi sie przykro zrobilo . Pisal jej, ze jeszcze nigdy w zyciu sie tak nie zakochal,ze bardzo za nia teskni, nie moze sie doczekac jej powrotu, chce miec z nia gromadke dzieci i szczesliwy dom, ze jest bardzo szczesliwy ze tak wyjatkowa kobieta chce z nim byc, nie moze przestac o niej myslec, ze jest najpiekniejsza na swiecie nawet gdy jest bez makijazu i jak przytyje to dalej bedzie ja podziwial i tego typu teksty... wiecej juz nie bede pisac... ogolnie to wielbil wszystko,co jej dotyczy, znajomi tez mowia, ze zmienil sie odkad ja poznal,ze nie jest ta sama osoba. Widzac to zachowanie na imprezie nie smiem w to watpic. Dowiedzialam sie jaki byl wczesniej ,co lubil itd a teraz jaki jest ... i glupi przyklad, ona kocha angielskie sniadanie zyjac w Polsce... no to on tez, i mnie tez zawsze ciagnie do tej samej knajpki na angielskie sniadanie bo jest najlepsze ..zawsze ma argumenty zeby na swoim postawic . Tamtej najwidoczniej byl ulegly

Zawsze ma swoje zdanie, nie interesuje sie, nie lubi tego co ja, nawet nie sprobuje ... Zdarza mu sie ze idzie przodem, drzwi nie przytrzyma, krzesla nie odsunie - a z tego co od znajomych wiem, dla tej dziewczyny zawsze byl gentlemenem. Potem przeprasza, ale wiecie jak jest... ogolnie jest okej ale zawsze czulam jakas dziwna bariere miedzy nami, i teraz mysle,czy to nie ona nia jest...
Znajomi mowia, ze moze po rozstaniu przezywal, ale juz ma mnie, ze moze zmadrzal bo tamta w koncu wrocila do swojego ex i on to przezyl i dlatego nie jest tak wylewny, a tamta byla jego pierwsza to z lepszej strony sie pokazal,a teraz zwyczajnie nie ma zapalu ale kocha mnie .

Ogolnie na co dzien jest ok. W domu pomaga, jest mily, czuly , ALE nie az tak, jak do tamtej! Zachwytow nigdy nie slyszalam, kilka milych slow tak, ale bez zadnego entuzjazmu, ja takie rzeczy wylapuje ale nie wiem, moze przesadzam??? Czy warto zrywac z nim skoro wiem,ze jest idealnym kandydatem na meza i niestety sie zakochalam, stracilam rozsadek?????
VikiSm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-24, 08:37   #2
skara
Zakorzenienie

Dot.: Pomozcie mi ocenic nasza relacje kontra jego relacje z ex

On jest idealnym kandydatem na męża? Skoro jest ogólnie w życiu kłamcą, a dodatkowo przy tobie jest oschły i nie sprawia, że czujesz się wyjątkowo, to jaki z niego ideał? Być może ty wyolbrzymiasz, ale jemu do ideału bardzo daleko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-24, 08:58   #3
LoveBuyLowBuy
Raczkowanie

Gdzie tu jest fajny facet i idealny kandydat na męża? Bo ja tu widzę gościa, który:
- jest nadal zaangażowany emocjonalnie w swoją ex
- zdradza Cię (tak, pocałunek to też zdrada, nawet po alkoholu, a sama piszesz, że był trzeźwy)
- różnica w traktowaniu Ciebie a swojej byłej
- kłamie Tobie i innym
- nie umie się zachować (raz można się zagapić i nie przepuścić partnerki w drzwiach, ale facet robi to regularnie, przeprasza, po czym robi to znowu)
- nie czujesz z jego strony zachwytu, choć jest miły (współlokatorzy czy znajomi też są dla siebie mili)

Autorko, facet nie chce się odciąć emocjonalnie od byłej. Gdyby na niego skinęła, poleciałby w try miga. Zasługujesz na kogoś, kto będzie na Ciebie patrzył tak jak on na nią i mówił Ci takie rzeczy, jakie jej pisał w mailach. Wcale się nie dziwię, że chodzisz podminowana. Jesteś kłębkiem nerwów, a czy na tym powinien polegać związek? I zdaje się, że on nie stara się tego rozwiązać, porozmawiać szczerze, tylko zostawia Cię z tym całym mętlikiem w głowie? A Ty sama piszesz, ze zdrady byś nie wybaczyła. Raz, już cię zdradził tym pocałunkiem. Dwa, jaką masz gwarancję, że to się nie powtórzy?

Moja rada: puść go wolno. Najwyraźniej do siebie pasują, skoro oboje zdradzali swoich partnerów. Jak będziesz w tym dłużej tkwiła, w końcu nie wytrzymasz. Związkiem z tym panem zniszczysz sobie życie, a jeśli będziecie mieli dzieci, to również i im. Nie funduj potencjalnym dzieciom tatusia-zdradzacza...
LoveBuyLowBuy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-24, 11:16   #4
klotylda14
Zadomowienie

No cóż, przykro mi to pisać, ale sądzę, że jesteś plasterkiem po byłej, kołem zapasowym, planem B. Twój chłopak mentalnie tkwi w poprzednim związku i tak jak tu ktos wspomnial, wystarczy, że jego ex kiwnie paluszkiem, a on Cię rzuci i poleci do niej. Myślę, że wasz zwiazek jest krótki, więc nie będzie tak bolało jak go zostawisz, bo zasługujesz na kogoś, dla kogo będziesz najważniejsza i jedyna.
klotylda14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-24, 11:37   #5
Aelora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klotylda14 Pokaż wiadomość
No cóż, przykro mi to pisać, ale sądzę, że jesteś plasterkiem po byłej, kołem zapasowym, planem B. Twój chłopak mentalnie tkwi w poprzednim związku i tak jak tu ktos wspomnial, wystarczy, że jego ex kiwnie paluszkiem, a on Cię rzuci i poleci do niej. Myślę, że wasz zwiazek jest krótki, więc nie będzie tak bolało jak go zostawisz, bo zasługujesz na kogoś, dla kogo będziesz najważniejsza i jedyna.
Dokładnie tak samo myślę, do tego ta była ciągle jest w pobliżu w Waszej paczce znajomych. Facet niewart uwagi, bo niby Cię wybrał, ale dalej tęskni za byłą i całuje ją, skoro nie tolerujesz zdrady to nie rozumiem dlaczego przymykasz na to oczy, przecież to jawna zdrada. Myślę, że szkodzi Wam to ciągłe obracanie się w tym samym kręgu, zawieracie tam związki i każdy wszystko wie o innych. Trochę jak w Modzie na Sukces. Przez to jesteś tak zazdrosna bo wiesz wszystko o szczegółach tamtego związku i porównujesz się do jego eks.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-24, 12:55   #6
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Twój chłopak zachowuje się zgodnie z zasadą: "Kradnij. A jeżeli złapią Cię za rękę, powiedz, że to nie Twoja ręka". To najgorszy typ człowieka, i to nie tylko w kontekście związku. Tacy ludzie nie będą w porządku nawet wobec przyjaciół, nie mówiąc o dalszych znajomych, ponieważ nigdy nie są do końca sobą, nie są prawdziwi.

Na własne oczy widziałaś, jak Twój chłopak całuje się z inną. Ta inna dziewczyna potwierdziła Ci, że całowała się wtedy z Twoim chłopakiem. A on Ci wmawia, że to nieprawda, nic się nie wydarzyło, on nic nie pamięta, a tak w ogóle, to był pijany. No ludzie!

Niewiarygodne, że przez to, jaką zastosował gadkę, zwątpiłaś w to, co sama widziałaś na własne oczy, i pytasz nas tutaj na forum, co się naprawdę zdarzyło.

To jest niestety charakterystyczne dla związków z kłamcami i toksycznymi ludźmi: są w stanie powiedzieć Ci najgłupsze kłamstwo, kompletnie absurdalną historię, która śmierdzi z daleka. Zaprzeczą temu, co widzisz. Wmówią Ci, że nie powiedzieli tego, co powiedzieli. Zapierają się, że nie zrobili tego, co zrobili. A Ty w to wierzysz, bo masz w głowie taki obraz tej osoby, że jest idealna, że jest idealnym chłopakiem, idealnym kandydatem na męża, więc na pewno się nie myli. I zaczynasz myśleć, że może Ty się mylisz. Realnie kwestionujesz samą siebie.

Proponuję Ci, żebyś przemyślała, co takiego musiałoby się stać, żebyś uznała, że Twój chłopak przekroczył Twoje granice.
Mówienie byłej dziewczynie, że ją kocha i na nią czeka, nie wystarczyło.
Całowanie się z inną dziewczyną nie wystarczyło.
Więc co dalej? Seks na imprezie z kimś innym? Chociaż wtedy on i tak, nawet jeśli zobaczysz to na własne oczy, powie Ci, że nic takiego nie zaszło, a w ogóle to był pijany. Więc może musiałby odwalić coś jeszcze grubszego, tylko co?
Zadaj sobie, proszę, to pytanie, żeby uświadomić sobie, jaką krzywdę on Ci realnie wyrządza swoimi kłamstwami.
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-24, 14:50   #7
klotylda14
Zadomowienie

" przyznam ze polubilam ja, ogolnie to wszyscy ja pokochali, kazdemu chlopakowi sie podobala"

Myślę, że ex Twojego chłopaka, poza urodą fizyczną jest też charyzmatyczną osobą, potrafi sobie zjednywać otoczenie, wytwarza aurę, która przyciąga innych, poza całym wachlarzem pozytywnych cech jest też pewna siebie, a tobie tej cechy brakuje skoro zastanawiasz się nad naśladowaniem jej, ale królowa moze być tylko jedna. Nie idź tą drogą. Zawsze bądź sobą, raczej zajmij się samorozwojem, samodoskonaleniem.
Nie marnuj czasu na faceta, który kłamie. Jeśli teraz to robi, to co będzie później?
Jak myślisz, twój chłopak zasypiając koło Ciebie czyj obraz ma pod powiekami?
klotylda14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2025-01-24, 16:59   #8
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Kandydat na rozwód chyba co najwyżej.
Stary 2025-01-24, 17:25   #9
Wicked_Girl
Rozeznanie

Jeżeli twój facet coś do ciebie czuje, jest to ułamek tego, co czuje do tej dziewczyny. Rozstań się z nim, bo najpewniej on i tak cię zostawi, a wtedy będziesz się czuła znacznie gorzej. Kocha ją, ciebie może lubi. Nie tłumacz, nie pisz epopei, po prostu nie odzywaj się i z czasem przejdzie. Nigdy nie będziesz dla niego dobrym wyborem, tylko opcją, żeby sobie ego przed ex podreperował.
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-24, 18:26   #10
lalove12
Raczkowanie

Nie mam żadnych rad, jest mi max przykro czytając twoją historię i życzę ci, abyś znalazła kogoś dla kogo będziesz tą jedyną i wyjątkową.
lalove12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-24, 18:55   #11
magdalenaCat
Raczkowanie

On kocha inną ale jest idealnym kandydatem na męża dla ciebie? Dla niego jesteś zapchajdziura, sam powiedział że na nią czeka czyli jak jej związek się skończy to wtedy i ty od razu pójdziesz w odstawkę: Chcesz tego?
magdalenaCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-01-25, 12:33   #12
rejczeI
Wtajemniczenie

Zakochałaś się i chcesz go za wszelką cenę, ale czy na pewno?
Sorry, ale mniej niż połowa Twojego opisu wystarczy by uznać, że daj sobie z tym spokój, im wcześniej tym lepiej. Na własne życzenie pakujesz się w emocjonalne bagno. Przeczytaj co napisałaś i przemyśl co powiedziałabyś przyjaciółce gdyby jakaś była na Twoim miejscu.
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-25, 15:05   #13
xfrida
Zadomowienie

idealny kandydat na meza z pijackimi zapedami po ktorych wyznakje ex milosc i sie z nia caluje...
swiat oszalal
Stary 2025-01-27, 11:55   #14
Minoko
Raczkowanie

Facet jest nadal zabujany w swojej ex, nic innego tak naprawdę nie gra tu roli.
Minoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-28, 23:51   #15
VikiSm
Przyczajenie

Serdecznie dziekuje Wam za odpowiedzi i przepraszam,ze tak dlugo nie odpisywalam ale siedzialam, czytalam, myslalam co zrobic .
Czytajac Wasze posty i myslac o tej sytuacji jeszcze lapalam sie na tym, ze usprawiedliwialam go w glowie i to bylo smieszne ...
Moze jestem glupia, ale dla mnie to jest niemozliwe,zeby byc z jedna a kochac druga

Mialam kilka dni od tej sytuacji,wzielam wolne z pracy, postanowilam zadzialac jak juz najgorszy dol minal, a zmienil sie w determinacje
Podzielilam sie ta wiadomoscia ze znajomymi . Niektorzy smutno sie usmiechneli, pocieszali, ale jeden z nich zdenerwowal sie, ze mam "czelnosc drazyc temat i upominac sie o swoje ". Dowalil mi, ze nie jestem u siebie i ze ludzie z naszego kraju to gowno i ze nigdy nie zdobede 'ich'mezczyzny bo na co mieliby poleciec, chyba nie na moja milosc i szacunek bo to za malo. Mial na mysli to,ze urodzilam sie na Litwie, mimo, ze rodzice Polacy i mialam 2 lata gdy przyjechalismy do Polski,tu sie ksztalcilam,pracuje, jestem Polka ale dla niego liczy sie papier.Nie powiem, dla mnie glupie myslenie ale w tej sytuacji, przez moment stracilam wiare w siebie, w mezczyzn,w relacje w ogole. Tak chamskiego potraktowania po kilku latach znajomosci sie nie spodziewalam. Oczywiscie stanal po jej stronie.I nie byloby sprawy, gdyby nie to , ze z moim sa najlepszymi przyjaciolmi wiec podejrzewam,ze maja jednakowe spojrzenie na sprawe, a co do mojego .. "mojego" wlasnie zwiazku ... Trzasnal drzwiami obrazony, ze chce rozmawiac o niej , o nas ... on nie bedzie rozmawial i koniec ,cos tam burknal tez z przekasem, ze niby szefowa sie znalazla rzadzic bedzie ,wymagac bedzie... heh, nie wierze w to jak sprawy sie obrocily i jak mozna swoja kobiete traktowac gorzej od ex ... ale jak mowicie- milosc- a moze manipulacja, a moze ona dawala mu cos czego ja nie daje a nie zdaje sobie z tego sprawy.
Malo tego mi powiedzial, co jest juz chyba najgorsze-ze jego rodzice byli zlymi ludzmi i nie zyja i jest sam,Okazalo sie , ze rodzice maja sie dobrze, mieszkaja w tym samym miescie no i maja fiola na punkcie jego ex. O mnie nic nie wiedzieli ze wzajemnoscia.
Tak czy owak widzialam po paru godzinach wszystkich lacznie z nia jak sobie siedzieli w restauracji, coz, moj na smutnego nie wygladal, takze chyba trzeba rozejrzec sie za kims innym , ale szczerze powiedziawszy, watpie,ze jeszcze komus zaufam.

Edytowane przez VikiSm
Czas edycji: 2025-01-28 o 23:53
Stary 2025-01-29, 07:06   #16
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VikiSm Pokaż wiadomość
Serdecznie dziekuje Wam za odpowiedzi i przepraszam,ze tak dlugo nie odpisywalam ale siedzialam, czytalam, myslalam co zrobic .
Czytajac Wasze posty i myslac o tej sytuacji jeszcze lapalam sie na tym, ze usprawiedliwialam go w glowie i to bylo smieszne ...
Moze jestem glupia, ale dla mnie to jest niemozliwe,zeby byc z jedna a kochac druga

Mialam kilka dni od tej sytuacji,wzielam wolne z pracy, postanowilam zadzialac jak juz najgorszy dol minal, a zmienil sie w determinacje
Podzielilam sie ta wiadomoscia ze znajomymi . Niektorzy smutno sie usmiechneli, pocieszali, ale jeden z nich zdenerwowal sie, ze mam "czelnosc drazyc temat i upominac sie o swoje ". Dowalil mi, ze nie jestem u siebie i ze ludzie z naszego kraju to gowno i ze nigdy nie zdobede 'ich'mezczyzny bo na co mieliby poleciec, chyba nie na moja milosc i szacunek bo to za malo. Mial na mysli to,ze urodzilam sie na Litwie, mimo, ze rodzice Polacy i mialam 2 lata gdy przyjechalismy do Polski,tu sie ksztalcilam,pracuje, jestem Polka ale dla niego liczy sie papier.Nie powiem, dla mnie glupie myslenie ale w tej sytuacji, przez moment stracilam wiare w siebie, w mezczyzn,w relacje w ogole. Tak chamskiego potraktowania po kilku latach znajomosci sie nie spodziewalam. Oczywiscie stanal po jej stronie.I nie byloby sprawy, gdyby nie to , ze z moim sa najlepszymi przyjaciolmi wiec podejrzewam,ze maja jednakowe spojrzenie na sprawe, a co do mojego .. "mojego" wlasnie zwiazku ... Trzasnal drzwiami obrazony, ze chce rozmawiac o niej , o nas ... on nie bedzie rozmawial i koniec ,cos tam burknal tez z przekasem, ze niby szefowa sie znalazla rzadzic bedzie ,wymagac bedzie... heh, nie wierze w to jak sprawy sie obrocily i jak mozna swoja kobiete traktowac gorzej od ex ... ale jak mowicie- milosc- a moze manipulacja, a moze ona dawala mu cos czego ja nie daje a nie zdaje sobie z tego sprawy.
Malo tego mi powiedzial, co jest juz chyba najgorsze-ze jego rodzice byli zlymi ludzmi i nie zyja i jest sam,Okazalo sie , ze rodzice maja sie dobrze, mieszkaja w tym samym miescie no i maja fiola na punkcie jego ex. O mnie nic nie wiedzieli ze wzajemnoscia.
Tak czy owak widzialam po paru godzinach wszystkich lacznie z nia jak sobie siedzieli w restauracji, coz, moj na smutnego nie wygladal, takze chyba trzeba rozejrzec sie za kims innym , ale szczerze powiedziawszy, watpie,ze jeszcze komus zaufam.
Co za patola
Powiedz ze trolujesz (zreszta slabo)
Stary 2025-01-29, 13:04   #17
VikiSm
Przyczajenie

Chciałabym trolowac ... chciałabym żeby to nie było prawda 😡
Stary 2025-01-29, 14:40   #18
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Chciałabym trolowac ... chciałabym żeby to nie było prawda 😡
skoro nie trolujesz to radze ci kompletnie zmienic towarzystwo ,zajezdza patologia

zreszta w twojej histori troche spraw nie trzyma sie kupy szczegolnie z tym twoim pochodzeniem totalna bzdura albo ci twoi znajomi maja bardzo niskie IQ ,skoro jestes dzieckiem Polakow to nie wazne gdzie sie urodzilas jestes Polka to po pierwsze a po drugie skad niby oni mieliby wiedziec o tym gdzie sie urodzilas skoro niby od 2 roku zycia wychowujesz sie w polsce ?
chyba chcialas zasiac tu jakas kontrowersje ale ci nie wyszlo

nie wiem tez po co lazilas za tym burakiem twoim chlopakiem(chyba juz Ex )i o czym chcialas z nim rozmawiac?
nie wystarczylo ci to ze uslyszalas ze wyznaje jej milosc i sama na wlasne oczy widzialas ze sie z nia calowal?nie masz szacunku sama do siebie zeby sie ponizac probowac cos wyjasniac z kims kto cie olewa i traktuje jak smiecia?

do tego jeszcze sprawa z jego rodzicami ,skad niby masz te informacje ze oni za nia przepadali itp,moim zdaniem marnujesz energie i czas na zglebianie spraw ktore nie maja tu zadnego znaczenia

skup sie na sobie,swoim zachowaniu,towarzystwie w jakim sie obracasz bo w tym jest caly problem,postrzegasz tego faceta jako jakiegos bozka a jest to zwykly burak a twoi znajomi nie lepsi
zmien towarzystwo,podnies standardy co do osob z ktorymi utrzymujesz kontakty to polowa twoich problemow zniknie
Stary 2025-01-29, 15:01   #19
Aelora
Zadomowienie

Zgadzam się, jakieś patologiczne te relacje. Ile macie lat? Też wszystko wydaje mi się dość dziwne, ale jeśli faktycznie tak było po co rozmawiałaś z tymi znajomymi? Co chciałaś od nich uzyskać opowiadając, że Twój facet chyba cały czas myśli o eks, wielkiej gwieździe Waszej grupy? Nie bardzo rozumiem dlaczego w ogóle poszłaś z nimi o tym rozmawiać, po prostu musisz zerwać z facetem który ewidentnie jest myślami w poprzednim związku i traktuje Cię okropnie. Dowodów masz aż nadto.
A od tej grupy po prostu czas się odciąć, już kiedy pisałaś że ta Wasza gwiazda zaczęła opowiadać jaki Twój facet jest fajny i dziewczyny napaliły się na niego pomyślałam że to jakieś chore. A jak Wasza królowa powie że kogoś nie lubi to wyrzucicie tę osobę z grupy? Miejcie więcej własnego rozumu.

Cytat:
Kiedy zrozumiesz, że to możliwe i nie wszyscy są szlachetni wiążąc się z miłości jak w serialach Twoje życie stanie się prostsze.

Edytowane przez Aelora
Czas edycji: 2025-01-29 o 15:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2025-01-29, 15:44   #20
Flashdance
Zadomowienie

Ile macie lat? Jeśli więcej niż 16 to faktycznie dziwni są ci twoi znajomi. Znajdź sobie bardziej dojrzałe towarzystwo i przy okazji sama wydoroślej.

Co do tematu wątku, tu nie ma co oceniać i się nad czym zastanawiać. Facet powiedział swojej byłej że ją kocha i na nią czeka, po czym ją pocałował. A ty się jeszcze zastanawiasz nad waszą relacją? Serio?
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-30, 10:00   #21
MIRANDA007
Raczkowanie

Ale z jaka relacja? Tam nie ma żadnej relacji, autorka jest przystankiem PKS na drodze do szczęścia swojego faceta z byłą.
MIRANDA007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-01-31, 15:09   #22
VikiSm
Przyczajenie

Nie wiem w sumie, czemu, moze liczylam na to,ze pociesza mnie, powiedza ze jestem najwazniejsza itp .. wiem ze to bylo glupie, ale chyba emocje za mnie dzialaly, i wyszlo tak,ze wlasnie sie dowiedzialam duzo ale w druga strone - ze to tamta jest wazniejszai leposza co jeszcze bardziej mnie podlamalo,nie wiem po co mi to bylo, mam jedna zaufana kolezanke w tym srodowisku dlatego wiem rzeczy ktorych reszta mi nie powie i tak sie dowiedzialam,ze spotkali sie w tej restauracji a potem zostali sami i sie ze soba przespali. Zyc nie umierac, naprawde, nic czlowiek zlego nie zrobil a tak dostac po dupie to jest najgorsza lekcja i utrata zaufania na lata

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

A roznie, od 18 do 40. Ja akurat mam 30, moj tez ma tyle, a ta panna 22
Stary 2025-01-31, 15:34   #23
Aelora
Zadomowienie

Skoro sama wiesz jaką pozycję ma u Was ta panna i że dziewczyny ją kopiują oraz słuchają jak wyroczni, a faceci ślinią się do niej, to po prostu nie miało racji bytu, że nagle zaczniesz krytykować Waszą gwiazdę. Sama tak bardzo uwierzyłaś w jej reklamę, że uznałaś typa za idealnego kandydata na męża chociaż znakomicie czułaś że on nie traktuje Cię tak jak byłej. Jakby znajomi Cię pocieszyli zostałabyś z nim? Dostałaś po dupie bo miałaś bardzo dużo znaków że jesteś dla faceta tylko opcją przechodnią, a mimo tego chciałaś zostać i drążyłaś bo wbrew wszelkiej logice upatrzyłaś go sobie na męża. Nie strata zaufania, rozpamiętywanie i przeżywanie, tylko wyciągnij z tego wnioski i nie popełniaj błędów w przyszłości. Myśl racjonalnie, nie brnij na ślepo w coś co od początku słabo rokuje i widzisz że coś jest nie tak. Nie przymykaj oczu na takie akcje jak z całowaniem byłej. Mniej ploteczek i zwierzeń tym fałszywym znajomym, a więcej swojego rozumu.
Stary 2025-02-02, 23:41   #24
VikiSm
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
Skoro sama wiesz jaką pozycję ma u Was ta panna i że dziewczyny ją kopiują oraz słuchają jak wyroczni, a faceci ślinią się do niej, to po prostu nie miało racji bytu, że nagle zaczniesz krytykować Waszą gwiazdę. Sama tak bardzo uwierzyłaś w jej reklamę, że uznałaś typa za idealnego kandydata na męża chociaż znakomicie czułaś że on nie traktuje Cię tak jak byłej. Jakby znajomi Cię pocieszyli zostałabyś z nim? Dostałaś po dupie bo miałaś bardzo dużo znaków że jesteś dla faceta tylko opcją przechodnią, a mimo tego chciałaś zostać i drążyłaś bo wbrew wszelkiej logice upatrzyłaś go sobie na męża. Nie strata zaufania, rozpamiętywanie i przeżywanie, tylko wyciągnij z tego wnioski i nie popełniaj błędów w przyszłości. Myśl racjonalnie, nie brnij na ślepo w coś co od początku słabo rokuje i widzisz że coś jest nie tak. Nie przymykaj oczu na takie akcje jak z całowaniem byłej. Mniej ploteczek i zwierzeń tym fałszywym znajomym, a więcej swojego rozumu.
Masz racje, uwierzylam jej, ale dlatego, ze ta dziewczyna jest naprawde zyczliwa i szczera a do tego inteligentna, zna sie na ludziach, wiec w tym wzgledzie mozna jej zaufac. Naprawde nic do niej nie mam,widze, ze jest dobra osoba, nawet dla obcych jest bardzo kochana, to co dopiero dla bliskich, ona chce dobrze dla kazdego. I co by nie powiedziala, to zwykle ma racje . Ja nie mowie ze jest idealem bo nikt nie jest, ale jedna z najbardziej zyczliwych i szczerych osob jakie znam.
Moj ex jest skryty, wrecz nazwalabym go samotnikiem, ale ma dobre serce, nie szuka przygod, potrafi powiedziec nie i z tego co widzialam to nawet po alkoholu potrafil odmowic ( widzialam to jeszcze z czasow, gdy bylismy znajomymi) wiec myslalam,ze moge mu zaufac. Wiedzialam,ze czasem klamal - ale zazwyczaj mial wazny powod, i jak mowie, po alkoholu tez sie trzymal tej samej wersji, wygladal na przekonujacego wiec tez nikt sie nie zorientowal, ze klamie gdy ja i on znalismy prawde, ale nie sadzilam,ze i mnie oszuka. Na poczatku gdy spotykalismy sie nie bedac jeszcze para ( zostalismy nia po 2 miesiacach randkowania-bo ja nie bylam pewna, czy chce wejsc w zwiazek ) spedzalismy duzo czasu na rozmowach, nie czulam, zeby mu zalezalo na seksie, adorowal mnie, poswiecal mi duzo uwagi, wydawalo mi sie, ze jest zapatrzony tylko we mnie i innych kobiet nie dostrzega. Nie chcial,zebym sie przemeczala, wyreczal mnie doslownie we wszystkim, w domu nie bylo problemu z tym, zeby ugotowal,sprzatal,pral i tak dalej wiec cieszylam sie z partnerstwa. Nigdy nie narzekal na nic, dlatego tez sie zakochalam i pomyslalam o nim juz powazniej, choc myslalam,ze po poprzednim zwiazku przez dlugie lata nikogo nie bede miala , ze nigdy nic nie poczuje do innej osoby. Moj poprzedni zwiazek trwal kilka lat, chlopak byl moim pierwszym, w planach tuz po ukonczeniu szkoly i znalezieniu stalej pracy byl slub ale niestety zginal w wypadku . Co ja przeszlam, rozpacz. A teraz to... Fakt ze krotko to trwalo, ale naprawde blyskawicznie wrecz zdobyl moje zaufanie,momentami myslalam, ze to zbyt piekne by bylo prawdziwe, ale zaangazowalam sie niczego nie podejrzewajac. Byly okresy gdzie po kilka dni, do tygodnia nawet bylismy ze soba 24/dobe, nigdy nie pisal, nie dzwonil do nikogo w telefonie moj numer, wspolnych kilku znajomych i tyle, skad moglam podejrzewac, ze ma w glowie kogos innego,..
Najgorsze jest to,ze jestem tak zla, rozczarowana, smutna, a wiem,ze nadal cos do niego czuje

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Pewnie po jakims czasie zda sobie sprawe z tego, jak mnie zranil,moze bedzie mial wyrzuty sumienia, to nie jest zly czlowiek, dopoki ona nie przyjechala nic nie bylo a tu nagle bum, ale mowie,on jest skryty, widzialam juz wczesniej ze dobrze potrafi ukrywac wiele rzeczy takze i tez nie dal po sobie poznac a widocznie w nim to siedzialo caly czas, no bo chyba nie mowilby jej tego dla zartu czy dla jakis korzysci ....
Stary 2025-02-03, 09:04   #25
xfrida
Zadomowienie

Cytat:
Masz racje, uwierzylam jej, ale dlatego, ze ta dziewczyna jest naprawde zyczliwa i szczera a do tego inteligentna, zna sie na ludziach, wiec w tym wzgledzie mozna jej zaufac. Naprawde nic do niej nie mam,widze, ze jest dobra osoba, nawet dla obcych jest bardzo kochana, to co dopiero dla bliskich, ona chce dobrze dla kazdego. I co by nie powiedziala, to zwykle ma racje . Ja nie mowie ze jest idealem bo nikt nie jest, ale jedna z najbardziej zyczliwych i szczerych osob jakie znam.
Moj ex jest skryty, wrecz nazwalabym go samotnikiem, ale ma dobre serce, nie szuka przygod, potrafi powiedziec nie i z tego co widzialam to nawet po alkoholu potrafil odmowic ( widzialam to jeszcze z czasow, gdy bylismy znajomymi) wiec myslalam,ze moge mu zaufac. Wiedzialam,ze czasem klamal - ale zazwyczaj mial wazny powod, i jak mowie, po alkoholu tez sie trzymal tej samej wersji, wygladal na przekonujacego wiec tez nikt sie nie zorientowal, ze klamie gdy ja i on znalismy prawde, ale nie sadzilam,ze i mnie oszuka. Na poczatku gdy spotykalismy sie nie bedac jeszcze para ( zostalismy nia po 2 miesiacach randkowania-bo ja nie bylam pewna, czy chce wejsc w zwiazek ) spedzalismy duzo czasu na rozmowach, nie czulam, zeby mu zalezalo na seksie, adorowal mnie, poswiecal mi duzo uwagi, wydawalo mi sie, ze jest zapatrzony tylko we mnie i innych kobiet nie dostrzega. Nie chcial,zebym sie przemeczala, wyreczal mnie doslownie we wszystkim, w domu nie bylo problemu z tym, zeby ugotowal,sprzatal,pral i tak dalej wiec cieszylam sie z partnerstwa. Nigdy nie narzekal na nic, dlatego tez sie zakochalam i pomyslalam o nim juz powazniej, choc myslalam,ze po poprzednim zwiazku przez dlugie lata nikogo nie bede miala , ze nigdy nic nie poczuje do innej osoby. Moj poprzedni zwiazek trwal kilka lat, chlopak byl moim pierwszym, w planach tuz po ukonczeniu szkoly i znalezieniu stalej pracy byl slub ale niestety zginal w wypadku . Co ja przeszlam, rozpacz. A teraz to... Fakt ze krotko to trwalo, ale naprawde blyskawicznie wrecz zdobyl moje zaufanie,momentami myslalam, ze to zbyt piekne by bylo prawdziwe, ale zaangazowalam sie niczego nie podejrzewajac. Byly okresy gdzie po kilka dni, do tygodnia nawet bylismy ze soba 24/dobe, nigdy nie pisal, nie dzwonil do nikogo w telefonie moj numer, wspolnych kilku znajomych i tyle, skad moglam podejrzewac, ze ma w glowie kogos innego,..
Najgorsze jest to,ze jestem tak zla, rozczarowana, smutna, a wiem,ze nadal cos do niego czuje

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Pewnie po jakims czasie zda sobie sprawe z tego, jak mnie zranil,moze bedzie mial wyrzuty sumienia, to nie jest zly czlowiek, dopoki ona nie przyjechala nic nie bylo a tu nagle bum, ale mowie,on jest skryty, widzialam juz wczesniej ze dobrze potrafi ukrywac wiele rzeczy takze i tez nie dal po sobie poznac a widocznie w nim to siedzialo caly czas, no bo chyba nie mowilby jej tego dla zartu czy dla jakis korzysci ....
Strasznie idealizujesz tego menela
"Trzymal sie tej samej klamliwej wersji po alkoholu ah jaki fantastyczny skill!
Skoro zlapalas go na tym ze klamie juz wczesniej zanim byliscie w zwiazku,skoro niby taki skryty skad w tobie takie zdziwienie ze cie oklamal ze ukywal to co naprawde czuje?
Jestem przekonana ze pisalas juz nactym forum pod innym nickiem pamietam jak chcialas tego menela przekonac zeby z toba zamieszkal
Masz bardzo naiwne postrzeganie swiata I tendencje do nadinterpretacji faktow tak aby pasowaly do tego co ty sobie wyobrazilas na temat danej osoby czy sytuacji
Zmien towarzystwo od tego zacznij bo widac na kilometr ze obracasz sie w patologicznej grupie
Stary 2025-02-03, 10:31   #26
Aelora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LoveBuyLowBuy Pokaż wiadomość
Gdzie tu jest fajny facet i idealny kandydat na męża? Bo ja tu widzę gościa, który:
- jest nadal zaangażowany emocjonalnie w swoją ex
- zdradza Cię (tak, pocałunek to też zdrada, nawet po alkoholu, a sama piszesz, że był trzeźwy)
- różnica w traktowaniu Ciebie a swojej byłej
- kłamie Tobie i innym
- nie umie się zachować (raz można się zagapić i nie przepuścić partnerki w drzwiach, ale facet robi to regularnie, przeprasza, po czym robi to znowu)
- nie czujesz z jego strony zachwytu, choć jest miły (współlokatorzy czy znajomi też są dla siebie mili)
Viki, dziewczyny ładnie wypisały w komentarzach dlaczego ten facet jednak nie jest idealnym kandydatem i biednym słodkim chłopcem. Tak to wygląda z boku. Ogólnie ma tendencje do kłamania i pójścia w zaparte, najpierw okłamywał innych ale uznałaś że to w słusznej sprawie, potem oberwało się i Tobie gdy okłamał Ciebie, a wtedy już zabolało prawda? O tym że ma w głowie kogoś innego świetnie wiedziałaś, skoro założyłaś o tym wątek. Widziałaś wszelkie oznaki w jego zachowaniu (zachwyt nią, brak szacunku do Ciebie, pisanie do niej, tamten pocałunek i wiele więcej), więc teraz nie ma co odwracać kota ogonem że jednak było tak bajkowo. Gwoździem do trumny jest to że jak sama piszesz obraził się na Ciebie, zwyzywał że drążysz temat po czym poszedł do byłej i nocowali razem. Jeśli po czymś takim jeszcze nie dotarło do Ciebie gdzie on Cię ma i że ta relacja nie ma przyszłości to my tutaj nic nie poradzimy, żadne nasze rady nie zmienią tego że brniesz w stronę przepaści i dajesz się poniżać, gnoić.
Stary 2025-02-05, 10:48   #27
Minoko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xfrida Pokaż wiadomość
Strasznie idealizujesz tego menela
To też moja pierwsza mysl po przeczytaniu całego tematu.
Minoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-05, 11:07   #28
Hiromi_Ise
Raczkowanie

Cytat:
Moj trzyma sie wersji ze nic nie pamieta (ale nie byl pijany, udaje) jednak glowe mial spuszczona w dol, czerwony na twarzy byl, on wie,ze zdrady nie wybacze
No to chyba czeka Cię rozstanie, bo tak, to była zdrada.
Hiromi_Ise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2025-02-08, 20:14   #29
VikiSm
Przyczajenie

Nie bylo mnie tu pod innym nickiem i przykro mi Frida ze mowisz o nim ze jest menelem itd. Ty wiesz jak wyglada menel? Ja widze ze z Ciebie jad wychodzi. Czlowiek czysty ladnie ubrany, przystojny, kulturalny, inteligentny z dobrym wyksztalceniem, ktory czasami drinka wypije to jest menel dla Ciebie?
Zamiast szargac komus nerwy i dolowac jeszcze bardziej moglabys zwyczajnie milczec

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Minoko Pokaż wiadomość
To też moja pierwsza mysl po przeczytaniu całego tematu.
Ja teraz to widze , wiem o tym, choc jeszcze do konca do mnie to nie dociera. Rozmawialam z inna dziewczyna i ona powiedziala mi,ze niektorzy mowia mi to co ja chce uslyszec i tyle i ze podobno mial jeszcze inne kobiety oprocz tej jednej co w sumie nie jest dla mnie wazne , nie oczekiwalam swietego, ale jednak kolejna informacja mnie dobila. Nastepna informacja od niej (choc mowie,ze tez nie wiem czy moge jej ufac)-ze ma obydwoje rodzicow i inna osoba to potwierdzila tez, a malo tego rozmawialam z nimi (z jego rodzicami) i oni chyba wiedza, ze bylismy razem choc nie powiedzieli mi tego wprost. Ogolnie sytuacja zawiklana, widze ze sa falszywi ale tam reka reke myje, mnie najbardziej oszukiwali bo w sumie nie zrobilam nic, co mogloby mnie pograzyc, chcialam dobrze dla kazdego ale jak to powiedzialo mi pare osob : " to ze jestes zyczliwa i pomagasz kazdemu to jest nic, nie zdobedziesz tym szacunku, musisz byc szczera" Jestem szczera, ale znowu jak powiem pare prawdziwych slow to wychodze tam na najgorsza. Jak jestem mila-to wedlug nich falszywa. Slyszalam tez,ze chca mnie wrobic w cos powaznego-ehh , odsunelam sie , ale znow stracilam wiare w ludzi, nie wiem dla mnie liczy sie szczerosc, pare osob mnie ostrzegalo,ze nie moge byc otwarta wylewna i tak pomocna, bo to tylko sie obroci przeciwko mnie i ze ludzie sa bezlitosni i po czasie widze ze mieli racje i chcieli dobrze. Ja w tej jego ex moze tez troche widze siebie, ale nie wiem co ona ma takiego,ze ja bardziej szanuja

Edytowane przez VikiSm
Czas edycji: 2025-02-08 o 20:39
Stary 2025-02-08, 20:42   #30
Wicked_Girl
Rozeznanie

Dziewczyno, kosmiczna desperacja z Ciebie bije. On nic nie czuje do Ciebie, kocha tamtą. Jest zdrajcą i oszustem. To wystarczy , by go kopnąć w de. Aż tak siebie nie szanujesz, że uczepiłaś się gościa , który ma Cię za nic? Masz 30 lat, w co, cholera ,trudno uwierzyć, bo jak przeczytałam to myślałam, że jakaś naiwna nastolatka (nie obrażając nastolatek, które mają prawo do wszelkich błędów i mało zazwyczaj doświadczenia życiowego).Bądź też proszę bardziej zwięzła, po co tyle szczegółów nic nie znaczących? Pewnie w SMS też ściany tekstu. Mega to zniechęcające. Żadnych wyrzutów nie będzie mieć. Zablokuj , zajmij się czymś co ci sprawia przyjemność . Z czasem wszystkie emocje opadną, a on będzie bladym wspomnieniem, pod warunkiem, że: nie będziesz go idealizować , utrzymywać a co gorsza inicjować kontaktu, popracujesz nad swoim poczuciem wartości.
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości