|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Co się dzieje z moimi oczami?!
Ostatnio mam kłopoty z oczami, od dwóch dni budzę się z opuchnięciami pod dolnymi powiekami (ale to na pewno nie jest spowodowane niewysypianiem się, bo śpię 7 godzin i wstaję wypoczęta i w świetnym humorze...dopóki nie spojrze w lustro i nie zobacze tych "worów"
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co się dzieje z moimi oczami?!
a nie zmianiałaś ostatnio kosmetyków do pielęgnacji cery? Jakiś nowy krem, kwasy??
Jest też taka możliwość, że jeśli na powieki/pod oczy kładziesz bardzo odżywczy, ciężki krem, to limfa w tych okolicach nie jest w stanie go wchłonąć (znaczy wchłania naskórek a chłonka rozprowadza), w rezultacie tworzą się obrzęki, opuchlizna. Trudno mi stwierdzić przyczynę; jeśli jesteś alergikiem to może roztocza kurzu domowego, albo proszek po wypraniu pościeli..? Skoro to trwa jakiś czas to najlepiej udać się do lekarza, z oczami nie ma żartów.
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
oj, przeoczyłam, że pisałaś, że nie zmieniałaś kosmetyków.
No to nie wiem już.
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Sprobuj moze krople do oczu Visine i zel ze swietlikiem Flos leku.Byc moze jest to spowodowane zbyt dlugim siedzeniem przed monitorem lub telewizorem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No albo jakis stan zapalny,wtedy nie obejdzie sie bez okulisty,krople lecznicze i po klopocie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
czesc ja tez mam ten sam poroblem mam opuchniete oczy pod dolnymi powiekami i tez mnie szczypia ale u mnie trwa to juz jakis miesiac i zadnej poprawy nie widze stosowalem zel z flos-lek i nic nie pomoglo wogole nic nie pomaga jestem zalamany nie wiem co mam robic w najbliszym czysie wybieram sie do okulisty zobaczymy co mi poradzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja chodziłam pół roku temu przez tydzień z opuchniętymi oczami. Nie wiedziałam co jest grane. Objawy dokładnie jak Twoje. Kosmetyczka ośweiciła mnie, ze to od pyłku z piłowanych paznokci. Miała racje, bo było to zaraz po mojej wizycie "paznokciowej"
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Bardzo prawdopodobne, że to alergia - od mniej więcej miesiąca zaczynają pylić różne rośliny, może jesteście na nie uczulone? To, że w zeszłym roku tak nie było, o niczym nie świadczy, bo alergie pojawiają się własnie "znikąd", nagle. Mój mąż miewa takie dni na wisnę, kiedy właśnie puchnie (głównie pod oczami, ale trochę też policzki), białka oczu ma przekrwione i podrażnione powieki. Może spróbujcie kontrolnie połknąć jakiś środek antyhistaminowy i zobaczycie, czy zadziała. Jeżeli to uczulenie na kurz albo pyłki, to raczej żaden żel czy krople nie pomogą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.