|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
SPF 50 z naturalnym
Hej!
szukam kremu spf 50 lub 50+ z jak najbardziej naturalnym składem. Wiem, że przy tego typu kremach ciężko jest o produkt bez chemii, ale chciałabym, żeby miał tylko składniki chemiczne niezbędne a nie całą tablicę mendelejewa. Fajnie jakby nadawał się pod makijaż i się nie wyświecał. Wiem, wiem dużo bym chciała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: SPF 50 z naturalnym
Ułatwię wybór, otóż nie ma naturalnych wcale, żadne filtry nie są pochodzenia naturalnego - tak, nawet filtry mineralne. I raczej szkoda nerwów na użeranie się z mineralnymi...
To wszystko jest badane pod względem bezpieczeństwa na naprawdę wysokim poziomie, włącznie z przenikaniem do krwioobiegu, badaniami toksykologicznymi itd. Ludzie niewiedzący tego łatwo łykają straszenie chemią, łatwiej wpadają w chemiofobię, lęk przed przysłowiową tablicą Mendelejewa w składzie itp. Więcej szkody niż kosmetyk narobi stres związany z wyborem, unikaniem tego a tego, z użeraniem się z tłustą farbą olejną sprzedawaną pod nazwą naturalnego filtra. Spróbuj Vichy matujący ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie mam problemu z tym, że w spf'ach jest chemia- zdaje sobie sprawę, że musi być aby krem chronił przed promieniowaniem UV. Chodzi mi o skład, gdzie tej chemii jest minimalna ilość, bez zbędnych składników
![]() Dziękuję za polecenie, zdecydowałam się na Benton Air Fit UV Defense- dopiero zaczęłam używać ale na razie jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja używam Mom&Who SPF 30 i wg mojej oceny skład ma dobry, filtry nieprzenikające, jakieś oleje, wyciągi itp. Ale zwykłe Nacomi SPF 50 jest na bardzo podobnej bazie produkowane, bo to ten sam producent. Jest to trochę ciężki krem, ale na zwykłą cerę nie jakąś super tłustą mi bardzo odpowiada. Do tego cena niewygórowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
xxx polecam tam znajdziesz wiele naturalnych produktów gdyz to firma stworzona przez lekarza ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
xxx polecam tam znajdziesz wiele naturalnych produktów gdyz to firma stworzona przez lekarza Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-04-14 o 11:25 Powód: link |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.