![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Transport dla gości weselnych.
Jestem z południa Polski z Podhala i tu jest taka tradycja, ze najpierw jest błogosławieństwo Pana Młodego przez Jego rodziców, potem Pan Młody przyjeżdża pod dom Pani Młodej i tam błogosławią nas Moi rodzice jak i teściowie na nowa drogę życia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
... choć nie Westwood
|
Tradycja blogosławieństwa jest w całej Polsce, ale jak piszesz o busie to w tym busie zapewne sa goście weselni. Więc z ciekawości zapytałam po co w dniu wesela cala chmara gości pod Waszymi domami?
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BO goście weselni w tym regionie Polski raczej nie przyjeżdżają prosto pod kościół a pod dom Pana Młodego lub Pani Młodej taka tradycja wyprowadzanie Pana Młodego i takie inne całe "obrzędy" poza tym będziemy mieli dużo gości z daleka i siłą rzeczy pojawią się dzień przed weselem u nad w domach gdzie trzeba im zapewnić nocleg , a Ci z zagranicy będą bez samochodów więc nie każe im się iść do kościoła na nogach.. Poza tym nie kazdy orientuje się w terenie zwłaszcza ci z daleka i łatwiej jest im przyjechać pod dom i razem z Państwem Młodym udać się do Kościoła niż szukać kościoła po całym mieście Edytowane przez sylwia9d Czas edycji: 2014-03-23 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja kuzynka która miała problem z feralnymi gościami najadła się niemało nerwów. Wyobraźcie sobie ze jej kolezanka(25 lat,posiadajaca samochów)zadzowniła do niej i pytala czy bedzie transport???? W początkowych planach był transport dla osób starszych ale jak sie wszyscy dowiedzieli to juz wszyscy chcieli jechac busem!!! Dla mnie to szczyt bezszczelności... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a moglabys dac mi namairy na firme. Ja tez potrzebuje zeby autobus zabral gosci z Warszawy i zawiozl pod kosciol ( ok 70 km) a potem na sale (3km) a rano zabral do Warszawy. Jak to funkcjonuje w praktyce? Umawia sie z kierowca w jednym puncie Warszawy ? Czy zbiera gosci po trasie?? Kompletnie zielona jestem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Myślę, że wynajęcie busów dla gości to bardzo dobre rozwiązanie w niektórych wypadkach. Trzeba jednak wziąć pod uwagę różne czynniki. Niektóre osoby mogą chcieć wyjść z zabawy wcześniej, a tak to będą musiały czekać na innych. Poza tym zazwyczaj udaje się jednak tak dogadać, że jest kilku kierowców, którzy mogą zabrać jakąś część osób i transport odbywa się bez żadnych problemów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
u mojej siostry na weselu tez tak było, że trzeba było zapewnić transport gościom z innego miasta. Z tego co wiem ona wynajmowała autokar z firmy Asik z Krakowa. Mają bardzo ładne, nowoczesne autobusy. Uważam, ze to zapewnienie transportu to w takim przypadku obowiązek. U nas akurat spora część rodziny pochodzi z miejscowości oddalonej o prawie 200 km.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Mój mąż pochodzi z Krakowa i trzeba było przywieźć ok 40 osób do Tarnowa i później je po przyjęciu odwieźć do Kraka.
Wynajęliśmy busy z OES, kierowcy bardzo elegancko się zachowywali i autobusy były super, z klimą, czyste sprawne. Ceny do przełknięcia. Polecam dziewczyny, bo faktycznie transport pasuje gościom z innego miasta zapewnić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Według mnie sprawa jest prosta. ja zapraszaliśmy gości to pytałam czy chcą jechać busem czy jada swoim samochodem (cześć gości miałam z Krakowa i okolic a wesele było w Kielcach). Policzyliśmy ilu gości chce jechać busem i wynajęliśmy trzy busy, powrót był przewidziany o trzech różnych porach i wszyscy byli zadowoleni. A podobno zabawa trwała do samego Krakowa
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-12-02 o 16:48 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Ja stałam przed dylematem albo dajemy noclegi albo transport padło na firmę transportową. po pierwsze nie chcieliśmy patrzeć jak co drugi kierowca siedzi na naszym weselu z przymusu bo nie może pić alkoholu. Po drugie nie zastanawiam się czy kogoś złapią po kielichu czy nie a co gorsza czy ktoś nie pojedzie pijany i zepsuje mi wesele
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-12-02 o 16:49 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
My też mieliśmy podobny problem i zdecydowaliśmy się na organizację transportu dla gości. Znajomi polecili nam firmę z Krakowa xxx i naprawdę wszyscy (tzn ja mój mąż i goście) byli zadowoleni. Nikt się nie musiał denerwować że musi wracać samochodem. Polecam takie rozwiązanie bo naprawdę ułatwia sprawę
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-06-09 o 11:07 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Ze względu na to że miałam 80% gości przyjezdnych to zdecydowaliśmy się zapewnić gościom transport. Znaleźliśmy fajną firmę która nam w tym pomogła <reklama> poradzili nam jak ułożyć całą logistykę żeby to dobrze wyszło. I z tego co wiem wszyscy byli zadowoleni. Także z mojego punktu widzenia warto zastanowić się nad transportem gości
Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2017-05-07 o 10:33 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Na swoje wesele zorganizowałam transport gości we współpracy z firmą xxx chwalili sobie wygodę podróży, czystość wnętrz i kulturę osobistą przewoźnika.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-06-09 o 11:07 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
w mojej rodzinie na wesela i po nich transport zawsze jest zapweniany.. Może to być kierowca jeżdżący osobówką, albo bus do rozwożenia gości.
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#48 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Nigdy mnie jako gościowi, jeśli było to wesele w mojej okolicy nie zapewniał żadnego transportu. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Według mnie w dobrym guście jest zorganizowanie transportu gościom przyjezdnym na wesele. Po pierwsze poczują się że naprawdę ci zależy na ich obecności, po drugie chcesz żeby się czuli na imprezie swobodnie i by mogli się napić alkoholu. xxx
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2019-07-05 o 12:18 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Tak. Z kosciola autobus zabierze gosci na przyjecie (mamy sporo przyjezdnych) oraz o 4 rano bedzie autobus spod wesela do hotelu / do naszych miast.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
My (tzn mój już mąż i ja) doszliśmy do wniosku że lepiej będzie jak zorganizujemy transport gościom. I uważam że to był dobry pomysł. Goście czuli się swobodnie bo wiedzieli że mają transport. Mogli się napić alkoholu nie było problemu z tym kto ma wracać. A do tego koleżanka poleciła mi bardzo fajną firmę transportową z Krakowa (AJM). Podstawili luksusowe busy. Kierowcy bardzo mili porozwozili gości i wszyscy dojechali bezpiecznie i bez problemów po imprezie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
U nas jest tak, że narzeczony sobie organizuje busa dla swojej rodziny (bo ma jej znacznie wiecej niż ja, a moi goście będą autami), z czego potem odwiezienie będzie możliwe 2x (po północy i na końcu przyjecia o 3. + w sytuacjach awaryjnych) i myślę, że tyle w zupełności wystarczy, bo trochę do przejechania kilometrów ma.
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wstępnie sprawdzam różne firmy transportowe z Krakowa ale do wesela jeszcze trochę czasu. Czy ta firma AJM ma duże obłożenie, jak dużo wcześniej należy zarezerwować transport ? Nam zależy raczej na autokarze niż na busie... Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Ja jestem jak najbardziej ZA. Bywałam na różnych weselach, ale pamietam dwa - na jednym bylismy daleko, super impreza z noclegiem, ale weź potem wróć, gdy do przejechania pół Polski.... Na drugim zaś pełna organizacja, wraz z transportem w dwie strony. Okazja do lepszego poznania się dwóch stron, super sprawa. My również zdecydowaliśmy się na transport od firmy Bus Transfer: [link] i nie żałujemy ani trochę. Goście zachwyceni takim rozwiązaniem, nie mieli zagwostki, kto pije/nie pije/jak wrócą do domu. A chyba zadowolenie gości powinno być dla nas ważne w tym dniu...
![]() Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2021-11-07 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Na naszym wesel też zorganizowaliśmy transport dla gości. Oczywiście wcześniej poinformowaliśmy gości ze jest taka możliwość i nawet bardzo im się to spodobało. Według mnie ważne by tylko dobrze opracować strategię.
[Ciach-reklama] Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2023-06-05 o 19:55 Powód: Usunięcie reklamy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Zależy od miejsca ślubu i wesela. U nas wesele było poza miastem więc umówiliśmy się, że goście dojeżdżają we własnym zakresie a potem zaprzyjaźniona firma (Retro klasyki) odwoziła naszych gości.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.