Interpretacja wyników - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia porady i dyskusje związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Uzyskasz tu informacje na temat antykoncepcji, problemów z miesiączkowaniem oraz na temat schorzeń ginekologicznych.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2019-04-03, 13:37   #1
patrycja3252
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2017-10
Wiadomości: 8

Interpretacja wyników


Dzień dobry, dostałam skierowanie na badania hormonalne i wyszła mi za wysoka prolaktyna oraz testosteron. Do lekarza idę w przyszłym tygodniu, ale czy ktoś mógłby napisać, co te wyniki mogą oznaczać?

Prolaktyna 28,90 ng/ml 4,79 23,30

Testosteron 54,20 ng/dl 8,40 48,10

TSH 2,570 µIU/ml 0,270 4,200 N

FSH 8,03 mIU/ml 3,5-12,5

LH 8,58 mIU/ml 2,4-12,6

Progesteron 0,45 ng/ml 0,057- 0,893

DHEA-SO4 295,00 µg/dl 148,0- 407,0
patrycja3252 jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2019-04-03 14:37:34


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.