![]() |
#871 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VIII
Cytat:
Powiem Wam szczerze, że ostatnio jakoś nie po drodzie mi z tymi internetowymi zakupami , bo obsługa klienta wszędzie jakaś taka nie taka. Odnośnie Shauski - napisałam do nich na FB rano, odczytali moją wiadomość po czym nic nie odpisali, czekałam pół dnia i się upomniałam o odpowiedz, po czym Pani jakieś tam wyjaśnienia mi złożyła, a ja do niej że kilka dni temu napisałam maila i pozostał bez odpowiedzi, więc tak średnio i że przecież można napisać, że później się skontaktujecie, to się trochę sprężyli z tymi odpowiedziami i nawet coś doradzili. Niestety na temat tych szamponów jest mało informacji i nie wiadomo czego się spodziewać, przeznaczenie szamponów, jak się później okazalo jest opisane na blogu , a nie pod konkretnym szamponem , co też nie ułatwia wyboru. Nie wiem dlaczego tego nie zmienic i napisać krótką charakterystykę do jakich wlosow taki szampon moze byc. NO, ale NIC. Summa sumarum, troche przyłożyli się do doradzenia i zdecydowałam się na trzy szampony: Rhassoul, pomarańczę i Shen, akurat jest jakaś promocja , więc trochę wyrównało się z kosztami wysyłki. Zobaczymy. Jak będzie coś nie tak, to zawsze mogę zużyć je do ciała ![]() MI ogólnie te szampony 3 w 1, balsamy myjace z Sylveco obciazaja wlosy. A zauwazylam ostatnio, ze porowatosc wlosow mi spadla, bo mam bardzo gładkie i przyklepane włosy przy odroscie i na dlugosci i zależy mi już na odbijaniu włosów od nasady niż ich wygładzaniu i przyklepywaniu ![]() Ja lubie wcierac odzywki dlonmi wtedy wlosy sa wlasnie takie gladkie i jakos lepiej wygladaja , nie puszą się ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
O ktorym szamponie Ty mowisz z glinką i awokado, bo nie wiem za bardzo o ktory chodzi? On jest z Loreala? Ja tez odstawiam alkoholowe wcierki juz na dobre. Nalozylam Capitavit i znowu wyciagalam wlosy garsciami jak przy Banfi. Ja w koncu jestem zadowolona ze swoich wlosow. Widze, ze ich kondycja naprawde sie poprawila i zauwazylam, ze juz nie musze tak kombinowac jak wczesniej. W koncu! ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;87908388]Hej ![]() Po 14 latach nadszedł ten dzień! Jutro idę do fryzjera ![]() A po co? ![]()
![]() |
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
pseudofeministka ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-objetosc.html
Jego glówny minus to fakt, że sprzedają go tylko w takich woreczkach nie robią większych opakowań.., poza tym same plusy: fajnie się pieni ,domywa , daje super uniesienie przy skórze głowy i wogóle. nawet bez odżywki włosy mogą po tym dobrze wyglądac. na razie mamy remont wiec wole nie kusić losu nową paczką.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Konto usunięte
|
pseudofeministka, planuje ostatecznie wyrównać końcówki
![]() Wczoraj po myciu rozczesałam włosy i za pierwszym razem wydawały mi się mega nierówne. Później rozczesałam drugi raz i wydawały się z kolei równe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A on ma SLS w skladzie? Będę miała go na uwadze. Chciałabym kupić jakiś szampon z glinką, bo wlasnie ostatnio zauwazylam, ze jak uzywam szamponow nadajacych objetosc i pozniej balsam czy tresciwsza maske, to wlasnie mam takie fajne wlosy - sa geste, odbite od nasady, gladkie, ale nie ma przyklapu. A propo objetosci, dzisiaj kupilam szampon w kostce z Natur Box, ale z olejem migdalowym, niby ma nadawać obojętość ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;87909129]pseudofeministka, planuje ostatecznie wyrównać końcówki ![]() Wczoraj po myciu rozczesałam włosy i za pierwszym razem wydawały mi się mega nierówne. Później rozczesałam drugi raz i wydawały się z kolei równe ![]() ![]() I co miałaś krzywe końcówki? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#875 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jestem mega zadowolona ![]() ![]() Pani fryzjerka powiedziała "Boże, jak można mieć tyle włosów? I do tego takie gęste?" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Rozeznanie
|
Hejo, wracam po przerwie <3
Chciałam się tylko pochwalić, że w zeszły czwartek byłam na Thermocut i teraz mam już moją wymarzoną długość włosów (do lędźwi) z gęstymi włosami na poziomie końcówek. To był mój cel od pięciu lat! Teraz może za tyłek zapuszczę? ![]() Swoją drogą, nie wiem czy też się spotkałyście z tym, że koleżanki mówią, że masz za długie włosy i powinnaś ściąć, a mężczyźni mówią, że takie długie są piękne i mogą rosnąć jeszcze dłuższe? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie mąż i przyjaciel nie mogą przeboleć, że mam krótkie włosy. Za to kobieca część komplementuje, twierdzą wręcz, że teraz wyglądam lepiej niż w długich. Z tym się nie zgadzam ale mimo wszystko nie żałuję skrócenia włosów ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
An Angel gratuluję osiągnięcia celu
![]() W moim otoczeniu faceci aż tak nie komplementują długości włosów. Koleżanki owszem ![]() ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da się ukryć, że długie włosy podobają się mężczyznom ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;87911372]Witaj ![]() U mnie mąż i przyjaciel nie mogą przeboleć, że mam krótkie włosy. Za to kobieca część komplementuje, twierdzą wręcz, że teraz wyglądam lepiej niż w długich. Z tym się nie zgadzam ale mimo wszystko nie żałuję skrócenia włosów ![]() Odrosną ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
już przyzwyklam do tego typu zachowań .. pseudofeministka , mysle ze nie , sklad jest na tej str. https://www.ekobieca.pl/product-pol-...b0fcdae8defd2d |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Podoba mi się długość okołobojczykowa, jak już taka będzie u mnie to będę mogła wreszcie robić warkocz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Rozeznanie
|
No ale kurcze, wiecie przykro mi się zrobiło, bo niby przyjaciółka, a mówi coś takiego. I nawet nie potrafi uargumentować. Jeszcze żeby sama miała włosy w dobrej kondycji chociaż...
A zdjęcia tu wrzucałam moje z miesiąc temu, nie będę znów spamować. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dzięki! Skład fajny i dośc bogaty, rzeczywiscie moze zastapic odzywke ![]() Odnośnie tych włosów i zazdrości - dlatego ja uwazam, że trzeba wiedziec czego sie chce, w czym sie sobie podobamy, dobrze czujemy i nie ma co sie sugerowac zdaniem innych, bo kazdy ma inny gust i podoba sie co innego, a wszystkim nie da sie dogodzic. Tak jak pisalam wczesniej - mi sie nie podobaja zbyt dlugie wlosy u kobiet i to nie wynika z zazdrosci, tylko po prostu tak mam. Podobnie jest z odchudzaniem - masz kilka nadprogramowych kilogoramow to ok, ale jak schudniesz, to zaczynaja Ci mowic, ze jestes za chuda i zle wygladasz, a drugi powie Ci, ze swietnie i ze jaka figura. I to moga byc i bliskie osoby i dalsze. Nie ma reguly.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2020-06-07 o 13:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;87911627]No pewnie, że odrosną, włosy nie ręka
![]() ![]() Podoba mi się długość okołobojczykowa, jak już taka będzie u mnie to będę mogła wreszcie robić warkocz ![]() Nie zartuj ![]() ![]()
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Mi się nie zdarzyło słyszeć komplementów nt włosów, ale to pewnie dlatego, że przez większość mojego życia były smutne i brzydkie, i nigdy nie były jakoś wybitnie długie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#886 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
W kwestii nieudanego włosingu moim największym osiągnięciem było wydłubywanie glutków żelatyny po nieudanym laminowaniu ![]() Cytat:
Jak zaczęłam spotykać się z moim facetem to miałam włosy do ramion maks i twierdził, że takie krótsze mu się podobają i nie powinnam ich zapuszczać. Teraz, gdy mam włosy najdłuższe od czasów liceum(bo nie miałam jak ich obciąć), to mu się takie długie zaczęły podobać i kibicuje mi w zapuszczaniu ![]() Zaś koleżanki mówią, że ładnie mi w takich do ramion ![]() Ja zapuszczam z ciekawości, bo nigdy nie miałam takich naprawdę długich, moim celem są włosy do talii. Do tej pory ciągle je ścinałam tak do obojczyka-z lenistwa i wygody, przy długich jednak mam więcej pracy ![]() Zapisałam się do fryzjera, nie mogę się doczekać podcięcia końcówek-myślę, że teraz uda mi się je wyrównać. Jestem zadowolona z ich kondycji, są lśniące i zaczęły mi delikatnie falować, bardzo ładnie to wygląda. W ciągu ostatnich tygodni zrezygnowałam z suszarki, bo ciągle mi brakuje czasu i wieczorem późno myję głowę, nie mam siły suszyć i zasypiam w jeszcze wilgotnych. Na razie nie zaobserwowałam pogorszenia ich stanu, wręcz przeciwnie ![]()
![]() |
![]() |
#887 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Chcę założyć coś na kształt włosowego dziennika gdzie właśnie pospisuje wszystkie kosmetyki i ich daty ważności. Ile ja kosmetyków musiałam wyrzucić w ubiegłym roku bo były po terminie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha , uśmiałam się czytając ten post ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz juz jako tako doszly do siebie, wiec i mam fajny odcien i gestosc. Ale zdaje sobie sprawe z tego, ze dopoki nie zejde z rozjasnianych wlosow to moje wlosy nie wroca do tego co bylo. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
A to mój nie był jednak aż taki nieudany ![]() ![]() ![]() ![]() Mi do wymarzonej długości brakuje z 10 cm, a do takiej ostatecznej w ktorej najlepiej sie czuje z 15 cm. Mam nadzieje, ze juz teraz uda mi sie je zapuscic, bo widze, ze konce juz mi sie az tak nie wykruszaja. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;87912519]Mam sporo ![]() ![]() Chcę założyć coś na kształt włosowego dziennika gdzie właśnie pospisuje wszystkie kosmetyki i ich daty ważności. Ile ja kosmetyków musiałam wyrzucić w ubiegłym roku bo były po terminie ![]() Rozumiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
Annulka21 to ja tak miałam z kallosami litrowymi ,nakupiłam tych litrowych bo sie naogladalam u Agi ze takie dobre...
![]() ja juz spisalam na początku roku i wykreślam co udało się zdenkować,mysle ze takie ogarnianie raz na 6 mcy wystarczy by sie zorientowac co i jak,spisuje tez jaki olej jak zadzialal.choc ostatnio z paczka od Agi przyszła sćiaga z olejami co do jakiej porowatości i sobie czasami podpatruje. choc są oleje nawet do wysokoporów ktore sie dobrze sprawdzają.... Miroku to się uśmiałam z tej żelatyny we wlosach ![]() Rysia16 też sie uśmialam, choć chyba najgorzej jak ktos mial ładne wlosy, a sobie zepsul farbowaniem, rozjaśnianiem ..to juz nie ma czego chwalić..bo nawet jeli są dlugie a sa cienkie i sie strączkują to nie ma sensu zapuszczać a zrobic restart,ale mam tu na mysli wlosy zniszczone ktorym przydałoby się ostre cięcie.. pseudofeministka wyrzucić biovaxy? to zbrodnia ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle kocham długie włosy - mogą być cienkie, mogą być grube, gęste czy nie, byle zadbane. Strączkom i wygryzionym końcom mówię 'nie'. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Biovaxy zmieniły zapach - smierdzialy zjelczalym tluszczem, nawet te ktore nie byly otwarte, wiec juz nie chcialam ryzykowac ![]()
![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
Hej. Szukam tej osławionej odżywki wax henna pilomax. Nie wiem skąd takie różnice w cenie. Np na doz jest po 22 marki pilomax, natomiast na allegro po 9zł bez nazwy producenta. Jestem po chemioterapii i nie chciałabym natrafić na coś niewiadomego pochodzenia. Podpowiecie którą kupić?
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Lepiej wez tą z doz. Pamiętam że jeden z Waxów miał w składzie sls (silny detergent). Pilomax wax miał raczej dobre opinie z tego co pamiętam
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#896 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Nie ma co zapuszczać na siłę, takie rzadkie i poszarpane strąki na końcach są bardzo rażące. Dlatego ja sama nie zapuszczam na siłę, jak widzę, że coś jest niefajnego na końcach to idę podciąć. Cytat:
Cytat:
Składowo lepszy jest Pilomax ![]() Wax angielski(ten tańszy) ma w składzie oprócz detergentu także alkohol denat, który bardzo drażni skórę głowy. Podobno SLS w masce do włosów ma wpływać na szybszy porost włosów i uważam, że coś w tym jest, bo kiedyś mi ten Wax służył(fajnie zagęszczone, mięsiste włosy), ale po zmianie składu(dodanie denatu) zupełnie się popsuło. Teraz robi mi suche strąki. A Pilomaxy to w ogóle mi nie służą, jedynie obciążają-chyba mam za zdrowe włosy na nie ![]() Ostatnio odkryłam, że moje włosy jednak mogą się falować, ostatnio obudziłam się z takimi mięsistymi falami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem typem kobiety, ktory komplementuja obcy czy pol-obcy faceci, ale to kwestia osobowosci raczej niz stanu urody i jej elementow. Poza tym przez ostatnia dekade bardzo duzo kobiet ma dlugie, proste wlosy i ich widok po prostu spowszechnial, a sam fakt, ze sa dlugie i zdrowe nie jest niczym niezwyklym. Moje na tym tle tez sie niczym specjalnym nie wyroznialy. Komplementowane sa glownie kobiety, ktore maja wyrozniajace sie wlosy lub kolor - przewaznie krecone i/lub nietypowy kolor. Teraz jak scielam po 7 latach, to dostalam pare komplementow od kolezanek, ze fryzura mnie odmladza. Zreszta i moja wlasna perspektywa sie bardzo przez ten czas zmienila. Jak 8 lat temu zapuszczalam wlosy, to dlugosc do ramion, do ktorej scielam niedawno, byla dla mnie najgorsza z mozliwych. Chcialam jak najszybciej miec ja za soba, zeby moc robic upiecia, moc testowac wiecej kosmetykow i miec peleryne lezaca na plecach ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Rozeznanie
|
Mogę dołączyć? Nie zapuszczam włosów jako takich, a grzywkę. Ścięłam na początku roku i bardzo żałuję. Dlaczego nikt mi nie powiedział, jakie to niewygodne i jak bardzo się przetłuszcza
![]() ![]() Jakie suplementy na przyspieszenie porostu włosów polecacie? Co do dyskusji o samej długości włosów to podobają mi się długie i chciałabym takie mieć, niestety moje włosy nie rosną dłuższe niż nieco za piersi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na porost nic nie polece, u mnie nie dzialalo nic. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2020-06-12 o 15:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak. U mnie to się na pewno dodatkowo przetłuszcza przez to, że ta grzywka mi przeszkadza i non stop ją poprawiam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.