![]() |
#1621 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VIII
Cytat:
Doskonale Cię rozumiem, bo ja mam to samo. Ale jak miałam naturalne włosy to nie wiedzialam, że jest coś takiego jak szampon czy odżywka tonująca, wiec zastanawiam się czy one nie dałyby rady. Bardzo się sobie podobam w blondzie, no ale niestety za dużo problemów mam z włosami przez to, co mnie meczy. ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
No właśnie czytałam, że Cassia się aż tak nie nadbudowuje. Jak chce sie ten efekt kondycjonujacy to henna albo indygo, niestety. A ja dzisiaj naolejowałam włosy olejem z nasion z czarnego bzu po raz pierwszy i jestem absolutnie zakochana. Żeby nie przeemolientowac wlosow, uznalalm, ze do szamponu bez slsu dodam kapke troche mocniejszego i to byl strzal w dziesiatke, bo wlosy sa miesiste, gladkie lejace. I chyba bede tak robic , gdy bede olejowac wlosy. Za kazdym razem jak umyje wlosy szamponem z slsem to tak fajnie wygladaja i nie wiem czy to, ze tak kiepsko ostatnio wygladaly nie wynika z tego, ze uzywam zbyt slabych szamponow. ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- [1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;88304051]Ta marka chyba jest za krótko na rynku, żeby miało to czas coś zrobić? ![]() Mi sie wydaje, ze ta marka jest dlugo na rynku ale zmienila opakowania i wypuscila rozne serie dostosowane do porowatosci. Dziewczyny, a jak oceniacie te serie do wysokoporow? BO widze, ze ONlybio ma duzo wiecej kosmetykow , ciekawe skladowo. Ja mam odzywke emolientowa i jestem zadowolona.
![]() |
![]() |
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz też mam blond i w sumie chciałabym zostać z tym kolorem na dłużej. Mam nadzieję że dzięki mocno odżywczej pielęgnacji uda mi się utrzymać ten kolor. Jeżeli widzisz że włosy wyglądają lepiej po szamponie z sls śmiało nie rezygnuj z tego ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1623 |
Raczkowanie
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;88304051]Ta marka chyba jest za krótko na rynku, żeby miało to czas coś zrobić?
![]() tez tak mysle i dlatego jakoś mnie nie korci ta firma i jej serie Czekoladka3 to ja kiedys usilnie chcialam być brunetką..co za głupie pomysły a mam poporostu za jasna karnacje i wygladałabym groteskowo,a blondu jakoś nie lubie, uwazam ze zle by mi sie sprawowal i bylby tylko utrapieniem Pseudofeministka, otóż to,mam znajomą która wlasnie zostawila sobie włosy do tej długosci i i tak ma od ok 3 lat ,chciala zapuscic do sklubu i wlasnie za nic nie mogla sie przebić przez tą długość.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1624 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy wam również włosy odstają na boki koło uszu? Zawsze po umyciu fruwa mi tam masa włosów - to chyba baby hair. Nie wiem jak to ujarzmić. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to witaj w klubie, bo ja też mam takie ciemnyblond wpadający w rudy, ale jak patrzę to on nie jest jakiś mocno ciemniejszy od tego blondu który mam aktualnie, może to różnica dwóch tonów. Jeszcze rozważam rozjaśnianie kwasem jabłkowym. Na włosingu dziewczyna wrzucała przepis i uzyskała fajny, jasny odcień bez jakiegos wiekszego uszczerbku dla włosów, wiec jeszcze mysle czy tutaj nie pokombinowac jak juz odzyskam wieksza czesc naturalek. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
No to ja tak mam i nie wiem czy kiedykolwiek uzyskam te dlugosc ktora mialam kiedys, bo nie moge wyjsc z tej ktora mam teraz juz od dwoch lat ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;88306016]Tak często bywa. Cóż, coś za coś... Ja również lubie blond ![]() Dziewczyny, czy wam również włosy odstają na boki koło uszu? Zawsze po umyciu fruwa mi tam masa włosów - to chyba baby hair. Nie wiem jak to ujarzmić.[/QUOTE] Dla mnie rozjaśnianie włosów na całej długosci to był eksperyment, nigdy nie rozjasnialam wlosow i nie myslalam, ze bedzie to takie oplakane w skutkach :P No, ale nic. Eksperyment uwazam za srednio udany i tez juz nigdy do tego nie wroce :P
![]() |
![]() |
#1626 |
Konto usunięte
|
Ja już próbowałam kwasu jabłkowego, ale nie wiem. Bo ja chciałabym osiągnąć większe nasycenie koloru hennowego, ale bez przyciemniania. No i kwas mi wyprał trochę nasycenia z włosów, ale czy je rozjaśnił to nie powiedziałabym. Więc zupełnie odwrotnie.
![]() Albo podtonować jakąś chemią w kierunku czerwieni bardziej niż rudości, chociaż bardzo chciałam tej chemii uniknąć. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;88306231]Ja już próbowałam kwasu jabłkowego, ale nie wiem. Bo ja chciałabym osiągnąć większe nasycenie koloru hennowego, ale bez przyciemniania. No i kwas mi wyprał trochę nasycenia z włosów, ale czy je rozjaśnił to nie powiedziałabym. Więc zupełnie odwrotnie.
![]() Albo podtonować jakąś chemią w kierunku czerwieni bardziej niż rudości, chociaż bardzo chciałam tej chemii uniknąć. ![]() Czyli nie polecasz? Jezeli chcesz podtonowac to kup sobie pigment z Alfaparfu np. czerwony i dodawaj do masek odzywek, nadasz ton ale wlosy nie beda sie niszczyly. Chociaz czynnosc trzeba powtarzac bo te pigmenty nie wnikaja do luski wlosa, ale przynajmniej bedziesz miala kontrole nad calym procesem, bo pigment sie wypluka. A mozesz go dodawac co mycie. Fajna sprawa, polecam ![]()
![]() |
#1628 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nie to, że nie polecam. Sama zamierzam jeszcze spróbować, to wymaga kilku zabiegów chyba. Po prostu efekt poszedł nie do końca w tę stronę co chciałam, ale to zależy do czego się dąży. W każdym razie żadnej krzywdy nie zrobił, nawet przesuszenia. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1629 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;88306016]Tak często bywa. Cóż, coś za coś...
Ja również lubie blond ![]() Dziewczyny, czy wam również włosy odstają na boki koło uszu? Zawsze po umyciu fruwa mi tam masa włosów - to chyba baby hair. Nie wiem jak to ujarzmić.[/QUOTE]Oczywiście, akie małe włoski to moja zmora odkad pamiętam. Przy upieciach bez tony mocnego żelu do uklepania się nie obejdzie, bo inaczej wyglądam jak lew ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1630 |
Zadomowienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;88306016]
Dziewczyny, czy wam również włosy odstają na boki koło uszu? Zawsze po umyciu fruwa mi tam masa włosów - to chyba baby hair. Nie wiem jak to ujarzmić.[/QUOTE] No ja po umyciu nie mogę związać włosów... fajnie że rosną, ale są nie do ujarzmienia. Mam tą maskarę do ujarzmiania babyhairów, ale używam jej nastepnego dnia po myciu, bo odstają już tylko przy uszach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1631 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1633 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() SoFanny,a moze tego kwasu jablkowego dodac jako zakwaszcza do henny? ostatnio nawet o tym myslalam ale co innego top wypic a co innego nalozyc na włosy... u mnie do cassi daje kw.cytrynowy choc pewnie do innej henny tez bym dodala,zrobilam z odrobina cynamomu i kurkumy ,ale mam wrazenie ze wszystko splynelo jak po kaczce ...to niby ma dzialanie jedynie kondycjonujące ale jakis efekt ,,rudawej poswiaty tez daje .zalezy gdzie stane,bo w samo w sloncu mam jakis jasnorudy..a przy sztucznym oswietelniu to tj na ostatnim ze zdjec..jakis gleboki braz.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1635 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie miałam też okazji spróbować, bo ostatnią hennę zakwaszałam hibiskusem w nadziei na bardziej czerwone odcienie, ale nic z tego. Z kolorem to też tak mam, w słońcu śliczny rudo-truskawkowy odcień, w innym świetle potrafi być właśnie głęboki brąz, a mnie przyciemnianie nie za bardzo służy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1636 |
Eternal rebel
|
Przychodzę się tylko w sumie wyżalić, bo siedzę i płaczę. Od tygodnia czy dwóch wypadanie nabrało na sile (wypadają mi generalnie od 15 lat ale to, co się dzieje od marca tego roku, przechodzi wszelkie pojęcie), zostały mi cienkie kosmyki, jeszcze nigdy nie miałam tak tragicznie mało włosów, jeszcze trochę i nic nie zostanie
![]() ![]() ![]() Chyba czas na wizytę u trychologa bo jestem załamana.
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wcierek - jedyna jaka rzeczywiście zahamowała mi kiedyś wypadanie (w widoczny sposób) to Banfi, tak że ją najbardziej polecam. Dodatkowo: popracuj nad dietą. Warzywa są pyszne, nawet jeżeli nie masz czasu - w sklepach mnóstwo mrożonek, sałatek itd. Badania oczywiście też zrób - do TSH dorzuć najlepiej też FT3 i FT4. Ale powinnaś zbadać też androgeny! Na twoim miejscu zmniejszyłabym częstotliwość mycia, żeby dodatkowo nie nadwyrężać włosów i zrezygnowałabym zupełnie z farbowania póki sytuacja się nie uspokoi. Trzymam kciuk! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1638 | |
Eternal rebel
|
Cytat:
Z farbowania niestety nie mogę zrezygnować bo mam prawie całą głowę siwą już, takie geny. Co do mycia, to właśnie już dawno zauważyłam, że im dłużej nie myję, to zaczynają mi wypadać na potęgę wtedy, dlatego myję maksymalnie po 2 dniach. U Anwen wyczytałam, że jak się nie myje wystarczająco często, to mogą się w cebulkach wytwarzać związki odpowiedzialne za łysienie i przyspieszać wypadanie, u mnie chyba tak jest właśnie. Dodatkowo od marca przez pracę w domu non stop nosiłam je ciasno związane w koczek w ciągu dnia, na pewno im to nie pomogło ![]()
![]() |
![]() |
#1639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, też mi się wydaję, że jak przetrzymam i przetłuszczę włosy, to one są potem bardziej skłonne do wypadania. Napisz potem, jak wyszły badania, wiem, jakie to dołujące, jak się wydziwia, a włosy lecą ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1641 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tarczyca, to jedno, ale Melanchton dobrze pisze byś koniecznie sprawdziła sobie androgeny. Trycholog powie Ci to samo - bez badan bez sensu w ogóle robić inne rzeczy, trzeba szukać przyczyny. Przerazil mnie Twój post... tj. że tyle lat Ci te włosy tak lecą, a Ty chyba dopiero po raz pierwszy będziesz sobie TSH badała ![]() Dziewczyny, nie róbcie takich rzeczy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1642 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem marketing trochę wypacza sposób patrzenia na takie sprawy. Jest problem i jest w reklamie (czy tam na grupach włosingowych, w social mediach, etc) rozwiązanie. Zamiast poszukać od razu pomocy u specjalisty, lekarza to się będzie miało wrażenie, że da się rozwiązać problem na własną rękę - bo taki przekaz leci z reklam, z mediów i pewnie wpływa na podejście do tematu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1643 | |
Eternal rebel
|
Cytat:
![]() [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;88311315]Na opisywane przez Ciebie problemy żadna pielęgnacja ani tabletki do włosów nie pomogą. Dziwie sie, ze nadal z tym działasz jak ewidentnie masz duży problem z wypadaniem i ja na Twoim miejscu już 10 lat temu bym poszła się zbadać by znaleźć przyczyne tak nadmiernego wypadania włosów. Badałaś się w ogóle kiedykolwiek? Tarczyca, to jedno, ale Melanchton dobrze pisze byś koniecznie sprawdziła sobie androgeny. Trycholog powie Ci to samo - bez badan bez sensu w ogóle robić inne rzeczy, trzeba szukać przyczyny. Przerazil mnie Twój post... tj. że tyle lat Ci te włosy tak lecą, a Ty chyba dopiero po raz pierwszy będziesz sobie TSH badała ![]() Dziewczyny, nie róbcie takich rzeczy ![]() Ja już miałam robione badanie na TSH, FT4 i FT3 z 8 lat temu, dostałam skierowanie od gina bo już wtedy miałam problem z nadmiernym owłosieniem tu i ówdzie (a w ostatnich latach jest z tym coraz gorzej, więc ewidentnie coś nie tak z męskimi hormonami) i wyszło wszystko pięknie ładnie, tylko ja tym wynikom w ogóle nie ufam bo badanie było robione mniej niż miesiąc od momentu, kiedy zeszłam wtedy z tabletek hormonalnych. Gin twierdził, że to nie ma wpływu na wyniki i że poziom hormonów po odstawieniu tabsów niby błyskawicznie wraca do 'swojego' ale coś mam wątpliwości ![]() Wiem też, że powinnam była, widząc co się dzieje, zrobić badania pod kątem męskich hormonów już dawno ale z badaniami mam tak, że dopóki nie boli, to mi się ciężko do tego zebrać, strasznie mi się nie chce tego załatwiać i łazić, no i potem niestety tego żałuję. No nic, umówię się dziś na badania i zobaczymy.
![]() |
![]() |
#1644 |
Konto usunięte
|
Oby udało się szybko zdiagnozować, powodzenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Raczkowanie
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;88311454]Moim zdaniem marketing trochę wypacza sposób patrzenia na takie sprawy. Jest problem i jest w reklamie (czy tam na grupach włosingowych, w social mediach, etc) rozwiązanie. Zamiast poszukać od razu pomocy u specjalisty, lekarza to się będzie miało wrażenie, że da się rozwiązać problem na własną rękę - bo taki przekaz leci z reklam, z mediów i pewnie wpływa na podejście do tematu.[/QUOTE]
otóż to, mysle podobnie LhunLai stawiam na czynnik chorobotworczy ( tarczyca, anemia),moze zazywasz jakies leki ktore daja taki efekt uboczny?ja mam niedoczynnosc (o dziwo niestety ,choc niektorzy nie wierza) i wowczas samo tsh nie wystarczy( ft3 i ft4 też) , a jakich wcierek probowalas ? moze sprobuj cassie?ziolowanie, papke ziolowa nakladasz na 2 godz zmywasz bez efektu kolorostyczne, minimalnie moze przyzlocic blond)a może farba Cie uczula?i daje takie objawy? powiem Ci ze mi po niej znacznie mniej wychodzą, nawet wiosna czy jesienią, wowczas bedziesz miala zlotawy blond.ale tj dziewczyny pisza aga czy inne slynne wlosomaniaczki to nie lekarz. W weekend zaczęlam czytac ,, Naucze Cię jak dbać o włosy '' i tam wlasnie wypisala co trzeba zbadac jesli ma sie problemy tego typu.polecam lekture. Edytowane przez beata_wajs_migdal Czas edycji: 2020-11-24 o 16:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1646 | |
Eternal rebel
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;88312148]Oby udało się szybko zdiagnozować, powodzenia
![]() Dzięki! ![]() Cytat:
![]() Może to być farba ale problem już istniał od dawna, teraz się tylko zaostrzyło, więc tak czy siak muszę dojść do źródła. Również od czasu studiów mam nienaturalnie suchą skórę dłoni, przekopałam się chyba przez wszystkie istniejące kremy i pomagają mi tylko 2, dosłownie 2 ![]() Ok, zaklepałam badania na sobotę, wzięłam sobie specjalny pakiet dla kobiet mający oszacować gospodarkę hormonalną, w którym bada się: estradiol, progesteron, FSH, LH, testosteron, SHBG, DHEA-S oraz prolaktynę, do tego wzięłam jeszcze androstendion wraz z FT3 i FT4. Uff... wreszcie się dowiem, co i jak ![]()
![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
Ja mam niedoczynność, a włosy dosłownie jak u Agnieszki z włosingu.
![]() ![]() Co do farbowania - to może henna? Można ją mieszać z różnymi dobrodziejstwami jak neem, który bardzo dobrze działa na skórę głowy, a na siwych włosach robi takie piękne refleksy ![]() Wiem, bo stosuję, a też już trochę siwieję. ![]() Pytanie tylko, czy jesteś gotowa na ciepły kolor i rude refleksy? ![]()
![]() |
![]() |
#1648 |
Raczkowanie
|
LhunLai Niedoczynnosc to podstepna choroba nie zawsze jest to caly zespol objawowy, u mnie np skora glowy i wlosy ok ale skora na dloniach czy kolanach to moja zmora ,czy, bym nie nawilzala to jedynie wazelina ciut pomaga i maslo shea wszystkie te drogeryjne cuda są do niczego..moze sprobuj cos podzialac z aloesem? wycisnij miąższ i smaruj skore glowy.. tak podpowiedzialam znajomej ktora ma corke po chemii w wieku przedszkolnym i troche lepiej.do wszystkiego potrzeba systematyczności nie zawsze to co z apteki jest takie dobre,tj gotowce,a czy stosowalas jakies szampony apteczne?
nie wiem czy jantar jest taki dziadowski, choc zdecydowanie lepiej dzialał ten w szklanej butelce .za dużo przy nim kombinują a czasami lepiej pozostawić cos tj jest bez zbednych ulepszen. Ok, zaklepałam badania na sobotę, wzięłam sobie specjalny pakiet dla kobiet mający oszacować gospodarkę hormonalną, w którym bada się: estradiol, progesteron, FSH, LH, testosteron, SHBG, DHEA-S oraz prolaktynę, do tego wzięłam jeszcze androstendion wraz z FT3 i FT4. Uff... wreszcie się dowiem, co i jak ![]() trzymam kciuki bys szybko uporała się z problemem. jakbys wstawial fotke tez moglybysmy cos zaradzić ,a z samego opisu nie wiemy jaka jest skala zjawiska. Melanchton, otóż to choroba czy geny to nie wyrocznia. Edytowane przez beata_wajs_migdal Czas edycji: 2020-11-25 o 06:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
Rozeznanie
|
LhunLai super że idziesz to diagnozowac. Dorzucilabym jeszcze do badań żelazo,ferrytyne i D3, podstawa do zbadania przy wypadaniu. Jakimś tropem może być też to czy rosną ci baby hair. Jeśli nie (lub są slabsze/cienkie) to może być faktycznie coś na rzeczy z androgenami.
Moje tragiczne wypadanie (Ok 250 wlosow przy samym myciu) już się uspokaja. U mnie był problem z ferrytyna i skóra głowy. Skora nadal nie jest idealna ale bejbików dużo ![]() Polecacie jakieś olejki na skore głowy? Mam khadi, ale zostały ze dwa użycia Edytowane przez szepty_lasu Czas edycji: 2020-11-25 o 08:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.