![]() |
#2491 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VIII
Ja wzięłam sobie na spróbowanie trzy odżywki Anwen i wszystkie mi obciążały włosy. Nawilżający Bez i Emolientowa Akacja nie dawały efektu wow, zaś po Proteinowej Orchidei włosy są cudnie mięsiste oraz błyszczące-ale też szybciej się przetłuszczają
![]() Moje włosy chyba jednak wolą zwykłe drogeryjne oraz fryzjerskie kosmetyki ![]() Podcięłam końcówki, ale tylko dlatego, że jak już obcinałam grzywkę to i końcówki sobie odświeżyłam ![]() ![]() Kusi mnie tylko po jego skończeniu sprawić sobie olejek Montibello-używa go moja fryzjerka, pachnie bosko i przyjemne włosy mam po nim. Dziewczyny, szukam maski, która będzie mocno pachniała kokosem. Nie musi być super składowo(bo moje włosy nie potrzebują teraz wiele), chętnie coś z fryzjerskich-chcę tego obłędnego zapachu. Kiedyś ideałem była dla mnie maska kokosowa Leo, ale już dawno jej nie produkują. Miałam Kallos Coconut(zapach daleki od kokosa), Joannę profesjonalną(spoko, ale jeszcze to nie było to), Botanic SkinFood z Natury(polecam wypróbować), szukam dalej-może macie jakieś swoje typy do polecenia? ![]()
![]() |
#2492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W temacie Anwen Np. u mnie nie sprawdzil sie emolientowy irys, ale dlatego, ze ma w skladzie olej makadamia, ktorego moje wlosy nie lubia i reaguja puchem i sztywnieniem. MAjac te wiedze nie napisze, ze to zla odzywka. Ale emolientowa roza, ktora ma w skladzie maslo shea, ktore moje wlosy uwielbiaja, robi mi juz efekt wow. Odnosnie zapachu to kiedys byla taka maska Bioetika aloes i kokos miala w skladzie, nie wiem jak sie nazywala, ale jak wpiszesz to Ci wyskoczy. Ona miala ladny zapach kokosa. Z tym , ze jezeli szukasz takiego oblednego to moim zdaniem w kosmetykach bedzie ciezko. Wiekszosc ktore ja mialam : czy to maski do wlosow, czy zele pod prysznic, cczy balsamy zalatywaly sztucznoscia, ale z tego co kojarze to ten zapach byl bardzo ladny. Ewentualnie moze pogrzeb w markach, ktore maja ladne zapachy kosmetykow do wlosow ogolnie np. Kerastase?
![]() |
![]() |
#2493 |
Przyczajenie
|
Witajcie, zgłaszam się do was z prośbą o poradę.Czy to normalne, że włosy kochają Mcdonalda?
![]() A tak poważnie, zauważyłam, że moje włosy bardzo się wzmacniają, szybciej rosną, mniej wypadają i po prostu są dużo ładniejsze w momencie, gdy sporo przytyje. No i teraz sobie myślicie o co mi chodzi, o ile oczywistą oczywistością jest, że nasze żywienie ma ogromny wpływ także na włosy i nie ma tutaj żadnej filozofii, tak w moim przypadku mam wrażenie, że im gorzej się odżywiam, tym moje włosy są szczęśliwsze. Gdy byłam nastolatką najładniejszą czuprynę miałam chyba w całej historii mojego włosowego życia pod koniec gimnazjum, był to okres gdy jednocześnie byłam najpulchniejsza i nie, nie odżywiałam się zdrowo. To były czasy gdy w moim małym mieście powstały pierwsze kebaby, dodatkowo dochodziły codziennie słodkie bułki i batony w szkole, no i to zrobiło swoje, ale włosy miałam cud, miód i malina ![]() Jeśli chodzi o aktualne czasy, to z powodu pandemii oraz remontu w mieszkaniu, sytuacja się powtórzyła, przytyłam +/- 10 KG. Nie miałam czasu, warunki też były średnie na gotowanie, więc fastfoody o 23 był normalnością, całe pudełko ptasiego mleczka? Nie ma problemu ![]() ![]() ![]() Choruje na Hashimoto, ale w czasie gdy tyłam również miałam problemy z tarczycą. Aktualnie odżywiam się zdrowiej niż wcześniej, jem bardzo dużo owoców, domowe potrawy, w moim odczuciu własnie teraz dostarczam więcej wartości odżywczych i witamin. A więc w czym rzecz? Czy to jest normalne? Gdybym w krótkim czasie schudła, to nie miałabym wątpliwości, ale ja wszystko robiłam z głową. Mam rozumieć, że nie dostarczam organizmowi wystarczająco witamin itd? Z tym, że ja mam aktualnie normalną wagę, nie chodzę głodna, nie czuje się osłabiona. Edytowane przez veldri Czas edycji: 2022-09-23 o 14:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbadaj się od góry do dołu w okresie fit i w okresie nie-fit i sprawdź, gdzie są rozbieżności. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba tez pamietac, ze nasz organizm dziala w taki sposob, ze wlosy, skora, pazkoncie sa "odzywiane" na ostatnim miejscu, bo najwazniejsze dla organizmu jest to, zeby dzialaly nasze narzady , ktore zpaewniaja nam przezycie typu serc, watroba etc. i na to w pierwszej kolejnosci ida skladniki odzywcze, tkore dostarczamy. Jezeli tniemy kalorie, jemy mniej , plus ta dieta nie jest zbilansowana/odzywcza , to jedzenie jest mniej urozmaicone , to niestety skora , wlosy moga nie byc odzywione, stad ten efekt. BArdzo czesto u osob, ktore odchudzaja sie, widac pogorszenie stanu wlosow, paznokci, ale dla mnie to wynika z tego, ze przy mniejszej ilosci kalorii , to jedzenie nie jest wystarczajaco odzywcze dla organizmu. Wic ja bym po prostu zwrocila uwage na urozmaicenie potraw pod wzgledem odzwyczym " bialko, nienasycone tluszcze, weglowodany zlozone.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2022-09-26 o 11:00 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2496 | |
Interleukina Druga
|
Cytat:
![]() Też bym to rozkminiała w tę stronę. Na redukcji jednak dostarczamy organizmowi mniej energii niż by optymalnie potrzebował, więc korzysta z zapasów z tkanki tłuszczowej na podtrzymanie funkcjonowania. Włosy są wtedy dla niego na dalszym planie. Do tego w dużym uproszczeniu włosy lubią tłuszcz w diecie, a w trakcie odchudzania często właśnie najczęściej obcinamy cukry proste (słodycze, soki, jasne pieczywo) oraz tłuszcze. Paradoksalnie jak liczyłam sobie makro w trakcie redukcji to najtrudniej było mi dobić do optymalnej ilości tłuszczy z utrzymaniem jednocześnie pożądanej kaloryczności. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie rzecz w tym, ze jak dostarczamy za malo kalorii to organizm wcale nie pobiera tego z tkanki tluszczowej, tylko z bialka ktore znajduja sie w naszych miesniach. Stad tez czesto efekt tzw. skinny fat - niby czlowiek chudnie, ale z miesni i z wody, a tkanka jak byla tak jest. Zeby pobudzic organizm do spalania samej tkanki tluszczowej to musimy wprowadzic trening cardio - conajmniej 30 minut + odpowiedni posilek przed treningiem (bogaty w wegle) , bo tkanka tluszczowa spala sie w ogniu weglowodanow. Dlatego ja uwazam, ze ogolnie na redukcji trzeba naprawde to wszystko miec dobrze ogarniete i przemyslane, zeby nie odbilo sie to z uszczerbkiem dla organizmu.
![]() |
![]() |
#2498 | |
Interleukina Druga
|
Cytat:
![]() Jestem za zużyciem tak 2/3 wcierki Anwen Grow me tender. Początkowo nie zauważyłam jakiegoś szczególnego efektu, ale ostatnio widzę, że pojawiło mi się mnóstwo babyhair. Na długość nie widzę jakiegoś przyrostu, ale na zagęszczenie fajna. Edytowane przez Cytokina Czas edycji: 2022-10-01 o 13:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dr Sante https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...kokosowym.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedy byłam beztroską małolatą i jadłam co i jak chciałam to włosy miałam najpiękniejsze i bezproblemowe. Później zaczęły się kombinowania z dietą, maksymalnie ograniczyłam tłuszcz i wtedy nigdy nie byłam zadowolona z włosów-słabe, nijakie, bez blasku. Obecnie odchudzam się już z głową, dbam o to by dostarczać zdrowych kwasów tłuszczowych(chociaż na myśl o kolejnej porcji oleju lnianego mi się zbiera ![]() Wczoraj w końcu udało mi się znaleźć czas by je porządnie zahennować ![]() Mieszanka 50g Orientana Gorzka Czekolada (do której nie wrócę ponieważ podczas jej trzymania swędzi mnie skalp co mi się pierwszy raz zdarzyło odkąd farbuję mieszankami ziołowymi ![]() Po zmyciu zapomniałam nałożyć olejek na końcówki ![]() Z tego koloru jestem bardzo zadowolona i będę szukać jakiegoś gotowca w tym stylu. We wrześniu podcinałam 2 cm, więc w stosunku do lipca długość się zbytnio nie zmieniła, mam nadzieję, że teraz ruszą do wzrostu obfite bejbiki po szamponie Pharmaceris. Zaraz też zacznę Banfi, więc długości przybywaj ![]()
But what's the point of achieving perfection? There is none. Nothing. ★ Edytowane przez Miroku Czas edycji: 2022-10-16 o 12:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2502 |
Interleukina Druga
|
Wykończyłam wcierkę Anwen grow me tender i podtrzymuję to co wcześniej pisałam: babyhairów naprawdę sporo, ale na długość przyrost słaby. 5 tydzień, a jeszcze nie mam potrzeby robienia odrostu, gdzie standardowo przy codziennym wcieraniu po 3-4 tygodniach jest już widoczny.
Stwierdziłam, że jednak chcę zapuścić włosy na długość, przynajmniej na jesień i zimę także wracam pokornie do Banfi. Chociaż i tak proszą się o cięcie, bo jakieś 3-4 cm nad końcówkami mam taką chamską linię zagęszczonych i fajnych włosów, która pokazuje, gdzie zaczęłam taką bardziej świadomą pielęgnację i mam ochotę dorównać do tego cięciem. Ale jeszcze są za krótkie na to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat moich wlosow nie porownuje do czasow maloletnich czy nawet nastoletnich, bo jak przeszlam okres dojrzewania, to moje wlosy z niskoporowatych prostych, ciezkich, zrobily sie mega geste, falowane i spuszone na maxa ![]() Ale fakt jest taki, ze jak sie ostro odchudzalam do niestety cera, skora, wlosy, paznokcie, wszystko dostawalo i nie wygladalo to zbyt dobrze.
![]() |
![]() |
#2505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ja tez zdrowo sie odzywiam, ale na porost dziala to niestety srednio, bo z tego co czytalam to przyrost wlsa i cykl zycia wlosa jest juz uwarunkowane. Natomiast rzeczywiscie sama kondycja wlosow dzieki temu jest rewelacyjna.
![]() |
![]() |
#2506 | |
Interleukina Druga
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mają swoje plusy i swoje minusy. Jakoś się z tym pogodziłam. Przynajmniej rzadko muszę chodzić do fryzjera. Niektórych genów się nie przeskoczy. Mam znajomą, która z kolei porost ma dziki - w ciągu roku włosy są w stanie urosnąć jej od ramion do pośladków. Za to niestety są cienkie i rzadkie. I jak przyjdzie jej farbować siwe to niestety też upierdliwe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2507 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() U mnie wlosowo ciemniejszy kolor bo stwierdziłam, że chcę coś bliżej natury ![]() Kolor wyszedł mi dość ciemno ale sądzę, że będzie się wypłukiwał ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2508 |
Przyczajenie
|
Jakie szczotki są waszym zdaniem godne polecenia? Coś się wam wyjątkowo dobrze sprawdza? Szczególnie mi chodzi o to, żeby szczotka nie elektryzowała mi włosów. To obecnie mój problem nr 1 i głównie dlatego przymierzam się do kupienia czegoś nowego
![]() Przeglądam i widzę szczotki z drewnianymi/bambusowymi pinami, z metalowymi pinami, cienkie nylonowe piny (jakby miały gubić kulkowe końcówki zabezpieczające, to ze względu na trwałość bym wolała odpuścić), jakieś tworzywa antystatyczne... Sporo tego ![]() Też się zastanawiam czy takie drewniane szczotki nadają się do suszenia włosów? Przydałaby mi się jakaś płaska na koniec suszenia, do wygładzania |
![]() |
![]() |
![]() |
#2509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2510 |
Interleukina Druga
|
Mi najlepiej sprawdzają się szczotki typu paddle brush z takimi dłuższymi i grubszymi "wypustkami". Takie z cienkimi czy z włosia właśnie mi lubią elektryzować i mam wrażenie, że nie do końca przebijają włosy tylko głównie suną po ich wierzchniej warstwie przez co nie rozczesują tak jak te większe. Szczotki kupowałam w tkmaxie - jedną mam drewnianą, mniejszą i bardziej płaska -używam jej na co dzień. Większa i taka okrągła lepsza jest do upięć. I mam jeszcze taka małą, plastikową marki hebe do wczesywania odżywek na mokro.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2511 |
Przyczajenie
|
Muszę pozaglądać do Tk Maxx, fajnie sobie przypomnieć, bo da się trafić na naprawdę dobre rzeczy ciężko dostępne online. Teraz zaglądam dużo rzadziej, to i niekoniecznie akurat trafię na coś ciekawego... Jak miałam sklep pod nosem, to częściej polowałam
![]() I te drewniane szczotki wam nie puszą włosów? Nie elektryzują się? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
Mam ochotę strzelić sobie w łeb, jutro lecę do fryzjera i zaczęło mnie korcić
![]() Wątek o zapuszczaniu, a mi się jakiegoś większego cięcia zachciewa. Przeglądam fotki i mam wrażenie, że nieco krótsze włosy (mam długość mniej więcej do zapięcia stanika) nadają świeżości, odmładzają, dodają pazura. Czuję się nieco "przygnieciona" moimi włosami. Końce są tragiczne więc myślałam, że zetnę tak z 5 cm. Ostatnio też nie układają się jakbym chciała ![]() Chyba szukam sobie wymówki, a jutro będzie płacz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2513 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() W końcu zaczyna mi się odbudowywać gęstość. Szampon Pharmaceris+maść końska rozgrzewająca+mniej stresu oraz dbanie o dietę i w końcu zaczynam widzieć naprawdę wyraźne efekty, muszę pamiętać by nie miziać obsesyjnie puszku bejbików na skórze głowy ![]() A teraz ruszam z Banfi ![]() Cytat:
Jeśli lepiej się czujesz w krótszych to obcinaj ![]() Masz się czuć z nimi dobrze i nie ma czegoś takiego, że włosy muszą być jakieś. Włosy mogą wszystko-najważniejsze by były zadbane i żebyś czuła się z nimi super ![]() Ostatnio bawię się odżywką truskawkową Only Bio z nadzieją na różowy poblask na włosach-na moich ciemnych hennowanych mam wrażenie, że wręcz tonuje czerwone refleksy do bardziej kasztanowych ![]() Kolor po wyciśnięciu z opakowania to petarda ![]()
![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Fryzjerka stwierdziła, że 3 cm wystarczą w zupełności, a ja czuję się od razu lepiej
![]() edit: od kilku dni wzięłam się ponownie za pielęgnację włosów. Na noc wcierka w skalp od Anwen, na resztę olej. Jak tam u Was dziewczyny pielęgnacja? Edytowane przez paprif Czas edycji: 2022-11-03 o 22:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W kwestii włosów dostałam od męża na urodziny nową serię Anwen ale jeszcze nie używałam ![]() Natomiast zaczęłam używać wcześniejszego zakupu, szamponu Hair me more i pokochałam od pierwszego użycia ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
A czym farbujesz? Dalej henna?
![]() |
#2517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast moim hitem jest szczotka Anwen - ta fioletowa, ktora niestety jest juz wycofana ze sprzedazy.Wlosy po uczesaniu wygladaja dobrze, malo ich zostaje na szczotce, podczas czesania nie slysze zeby cos mi sie wyrywalo.
![]() |
![]() |
#2518 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jezeli chodzi o nowa serwie Anwen to jestem zachwycona odzywka emolientowa do wysokoporow ![]()
![]() |
![]() |
#2520 |
Przyczajenie
|
Mi włosy szybko urosły po wcierce z Anwen- podsyłam link [url] XXXXXXXXX/url]
warto spróbować, dla mnie efekt zadowalający ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2023-02-17 o 14:57 Powód: Edytowane przez Moderatora ,link do strony. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.