|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy o minerałach i nie tylko, część XII
Cytat:
Teraz uzywam naprzemiennie Lily lolo, Earthnicity , Amilie i czasami siegne po Annabelle kryjacy. Reszte podkładów bede wystawiac na sprzedaz, czesc juz mam na OLX. Mnie stara formula AM bardzo odpowiadala, nowej poki co nie kupuje, bo podklad kryjacy rzadko kiedy teraz uzywam. MAm jeszcze troche tego podkladu, plus minaturowe probki. Nie ptorzebuje az takiego krycia, a ostatnio tez odkrylam taki fajny krem rozswietlajacy z bardzo dobrym skladem , on tez sluzy jako baza pod makijaz, mineraly fajnie sie na nim trzymaja, cera ma taki naturalny zdrowy glow, jest wygladzona i bardzo ladnie wyglada, wiec juz sam ten krem = podklad mineralny robi duzo, nie musze nawet nakladac pudru wykonczeniowego. A mozecie mi napisac, ktory podklad kryjacy z Neauty, bedzie zblizony do lily lolo popcorn? Golden Medium light czy jeszcze wyzej? Mam golden light i jest za jasny. Ostatnio uzywam samoopalacza do twarzy i ciala , zeby miec troche kolorytu i juz nie jestem taka blada jak wczesniej, wiec te wszystkie podklady z poziomu 1 sa za jasne, a wiem, ze ten podklad ma sporo dobrych opini i chcialam kupic. Juz wiecej zakupow mienralnych tez nie planuje, to czego nie uzywam chce sprzedac, to co uzywam to uzywam.
![]() |
![]() |
#3962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio na przemian sięgam po Neauty i AM, ale matujący, bo dla mnie to krycie wystarczy. I też myślę nad wystawieniem tego całego majdanu na sprzedaż, bo poza kilkoma wtopami kolorystycznymi, mam też kilka rzeczy, w których nie odpowiada mi formuła. Tylko cały czas nie mam czasu porobić zdjęć i opisów ![]() Nawet nie zaglądam w nowości kosmetyczne, więc nie wiedziałam, że pixie ma jakiś blur ![]() ![]() Z ciekawości zapytam: jaki to krem? U mnie leci kolejny słoiczek Fitomedu Mój Krem nr 9. Mógłby być ciut bardziej treściwy, ale wiem, że moje eksperymenty z cięższymi kremami źle się kończą ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez juz mam swoje podkladowe typy i pudrowe tez i nie kupuje nowych podkladow, bo juz nic nie osiagne ponad to co osiagnelam. Ten ostatni zakup z Pixie uswiadomil mi, zeby deinfnitywnie skonczyc przygode z ta marka, chociaz wczensiej tez tak pisalam. Ale po prostu widze co mi lezy w szafce i uznalam, ze to pojdzie na sprzedaz. Chociaz tez maja wydac nowy podklad w zastepstwie forumly MLB i z tego co widze w grupie Pixie zbiera super opinie. Ja lubilam formule mlb, ale mialam po niej pryszcze, wiec moze ta formula bedzie lepsza ;d No i tak to dziala, ze te nowosci kusza. Ale jak sie zdecyduje to tylko na probke. Nauczona doswiadczeniem nie bede celowala w pelnowymiarowe opakowania, bo to pozniej lezy wszystko. Odnosnie kremu to jest to Glow morning z Paese, ale tez mam to serum z Eveline Unicorn, tylko go najlepiej nalozyc na sprawdzony krem nawilzajacy i tez fajnie sie sprawdza. Ogolnie kkrem ten i serum daje cerze takie zdrowe glow, ale bez tego choinkowego wyswiecania. Ja lubie efekt rozswietlenia, ale sama mam cere mieszana i wszelkie pudry rozswietlajace zawsze mi brzydko schodzily i po kilku godzinach maikijaz twarzy wygladal po prostu nieestetycznie. Przy tym kremie czy serum efekt mi sie bardzo podoba, cera trzyma sie w ryzach przez wieksza czesc dnia bez zadnych poprawek i az bylam zaskoczona, ze przy tych kosmetykach nie mam tego takiego nieestetycznego wyswiecania sie.
![]() |
![]() |
#3964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram się też nie kupować pielęgnacji na zapas, bo to potem leży i nie korzystam ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole na BF postanowiłam wrocic do podkladu kryjacego z Neauty, bo to bylo u mnie takie brakujace ogniwo no i byla tez fajna promocja. Na pewno cos sie zmienilo w skladzie od starej wersji ( w tych bialych opakowaniach). Podklad w ogole daje taki efekt gladkiej, aksamitnej cery, nie musze uzywac pudru, trzyma sie caly dzien i w ogole tak pieknie wyglada ![]() Kupilam tez rozswietlacz pearl dust i roz Peony Petal , pieknie wygaladaja razem w polaczeniu i tez sie trzymaja do momentu demakijazu. Tak wiec polcam!
![]() |
![]() |
#3966 |
Konto usunięte
|
Używa ktoś cieni do brwi z Pixie? (Ferie celeste) Miałam kiedyś kupić, ale jak dołączono swatche to uznałam, że żaden kolor nie będzie dla mnie odpowiedni. A cienie z Ferie?
Idzie Wam ta sprzedaż na olx? Trochę lipa jak wysyłki nie mam, ale z drugiej strony, nim weszły wysyłki było podobnie. Kiedy sprzedawałam czasem jakieś rzeczy to głównie zawracanie gitary, albo inne kFiatki... Ogólnie różne rzeczy tam się działy, umawianie już definitywnie a później nie odbieranie tel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karmicie psy na olx? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3967 |
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;89032842]Używa ktoś cieni do brwi z Pixie? (Ferie celeste) Miałam kiedyś kupić, ale jak dołączono swatche to uznałam, że żaden kolor nie będzie dla mnie odpowiedni. A cienie z Ferie?
Idzie Wam ta sprzedaż na olx? Trochę lipa jak wysyłki nie mam, ale z drugiej strony, nim weszły wysyłki było podobnie. Kiedy sprzedawałam czasem jakieś rzeczy to głównie zawracanie gitary, albo inne kFiatki... Ogólnie różne rzeczy tam się działy, umawianie już definitywnie a później nie odbieranie tel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karmicie psy na olx? [/QUOTE] A dlaczego nie masz dodanej wysylki? Po co sobie utrudniac ![]() Mi sprzedaz na OLX poszla calkiem niezle. Udalo mi sie sprzedac wieksza czesc zalegajacych mineralow. Co do cieni do brwi z Pixie to ja mialam. Ogolnie cienie sa spoko, mysle, ze tyle jest tych odcieni, ze kazdy znajdzie cos dla siebie. Jednak moja twarz najlepiej wyglada przy cieniu do brwi z LL odcien Light i stale do niego wracam, ostatnio tez odkrylam pudrowa kredke do brwi z Paese i to sa dwa kosmetyki po ktore ostatnio caly czas siegam. I tonie jest tak, ze cieniom z Pixie czegos brakuje, no ale mam lepsze odcienie i kosmetyki ktory daja mi lepszy efekt. Natomiast same cienie z Pixie powodowaly u mnie lzawienie i wszystkie odsprzedalam.
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Widziałyście już informację, że neauty kończy działalność i zamykają firmę?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
![]() |
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aż sobie dzisiaj pomalowałam twarz neauty matującym i stwierdzam, że nic innego u mnie tak nie wygląda ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3973 |
Konto usunięte
|
O nie!!!!!! A ja tak im pisałam parę miesięcy temu, że mam nadzieję, że nic nie zmienią nigdy w podkładach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3974 | ||
zielony stworek
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;89057745]O nie!!!!!! A ja tak im pisałam parę miesięcy temu, że mam nadzieję, że nic nie zmienią nigdy w podkładach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zobacz Lily Lolo ![]()
![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
Eee raczej nie
![]() |
![]() |
#3976 | ||
zielony stworek
|
Nie zauważyłam na szczęście. Dla mnie idealne, lekkie, a jednocześnie da się budować krycie.
![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#3978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oczywiscie jak to ja - zapasy porobilam, dosc spore , alet tylko p-odkladow i rozswietlacza Pearl dust. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Niestety Lily Lolo nie sa podobne do Neauty. Ja lubie Lily Lolo, ale sa zdecydowanie lzejsze i delikatniejsze w efekcie. Moim zdaniem Amilie moga byc zblizone. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Niestety Lily Lolo nie sa podobne do Neauty. Ja lubie Lily Lolo, ale sa zdecydowanie lzejsze i delikatniejsze w efekcie. Moim zdaniem Amilie moga byc zblizone.
![]() |
![]() |
#3979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najbliżej do Neuty to chyba faktycznie Amilie, ale to nie to samo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3980 |
Wtajemniczenie
|
Znacie podkład mineralny od Hean? Jakieś opinie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3981 | |||
zielony stworek
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...oundation.html
![]() |
![]() |
#3982 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Sprawy prywatne. To gratuluję, w sumie mi tam się nic nie udało sprzedać od paru lat oprócz czegoś typu stół ![]() ![]() Nie będę jednak próbować tych cieni, bo po otrzymaniu kiedyś pasków na ręce doszłam do wniosku, że żaden mi się nie widzi. Zbyt duża loteria, co innego na żywo zobaczyć i porównać. Tym bardziej, że czasem po najechaniu na skórę kolor ciepły się wybija. Za ciepły. E no co Ty ![]() ![]() Cytat:
Pamiętam LL jako suche i ledwo kryjące (na dodatek odcienia nie znalazłam), Neauty były takie inne ogólnie. Tylko kapryśnie się zachowują na olejku (wróciłam do takiej formuły, a przynajmniej jednego), za tłuste podłoże, a on jest taki kremowy. Annabelle daje na tym radę (matujący). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3983 | ||
zielony stworek
|
Ten Benecos jest naprawdę jasny. Na katalogowych zdjęciach wygląda na ciemny.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...al-powder.html Odcień Light Sand Zakupiony w celu używania jak podkład mineralny.
![]() |
![]() |
#3984 |
Konto usunięte
|
Może mi ktoś podesłać linka do strony na fb, gdzie odbywa się wymiana minerałów? Nie znalazłam tej, którą mi podano na jednym z wątków, jakiś czas temu. Przypomniałam sobie o tym, a chciałam coś z tym począć
![]() ![]() Przy okazji mam newsa, jakieś 2 tyg temu przypadkiem wpisałam nazwę tych minerałów w wyszukiwarkę i... Adorned with Grace wróciło. Może to kogoś ucieszy, bo chyba powróciło wiele dawnych kosmetyków(w Lumiere np pozmieniane wszystko). Kusi mnie bronzer, ale te ceny wysyłek zabijają. Nie opłaca się...Jeszcze jak zmiany z cłem doszły ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja porosbilam sporo zapasow, ale nie zaluje, bo wiem, ze to na pewno zuzyje. Jeszcze kupilam po dwa ciemniejsze odcienie na okres letni. W miedzyczasie przeskakiwalam na inne mineraly, ale jednak z Neauty wygrywaja ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;89152914]Może mi ktoś podesłać linka do strony na fb, gdzie odbywa się wymiana minerałów? Nie znalazłam tej, którą mi podano na jednym z wątków, jakiś czas temu. Przypomniałam sobie o tym, a chciałam coś z tym począć ![]() ![]() Przy okazji mam newsa, jakieś 2 tyg temu przypadkiem wpisałam nazwę tych minerałów w wyszukiwarkę i... Adorned with Grace wróciło. Może to kogoś ucieszy, bo chyba powróciło wiele dawnych kosmetyków(w Lumiere np pozmieniane wszystko). Kusi mnie bronzer, ale te ceny wysyłek zabijają. Nie opłaca się...Jeszcze jak zmiany z cłem doszły ![]() ![]() Trzeba wpisac wymiankowy mineraly w wyszukwiarke facebooka, to dosc popularna grupa wiec na pewno wyskoczy. To Lumiere wrocilo na rynek ?
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2022-03-17 o 08:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3986 | |
Kathy Leonia
|
Cytat:
uuu ale ładny gagatek ![]() mam teraz nań chętkę ![]()
![]() |
![]() |
#3987 | ||
zielony stworek
|
Bardzo dobrze wygląda na twarzy, a używam do jako podkładu. Daję tylko trochę pudru Lily Lolo czy jedwabnego z Biochemii Urody na niego w strefie T.
Tylko trzeba pokombinować z kremami, bo on się lubi z takimi dającymi bardziej matowe wykończenie ( dobrze, że kupiłam ten filtr Bioregena ).
Moda przemija, styl pozostaje Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2022-03-17 o 16:58 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
Duża promka u Pixie przed podniesieniem cen: -89% na drugi tańszy produkt w koszyku.
Czy ktoś używał ich tuszu do rzęs? ![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za Pixie nie przepadam i juz raczej nic tam nie kupie. Jeszcze fajnie sie sprawdzal rozswietlacz Amber, ale w chlodne, zimowe dni i tak z adwie godziny po nalozeniu wygladal naprawde pieknie. Raz nalozylam go na imreze, to tak mi sie sciastkowal z podkladem , ze paskudnie to wygladalo. JA odnosze wrazenie , ze u Pixi , duzo szumu, duzo premier,oh ahh i nie wiadomo co, a w efekcie te kosmetyki sa bardzo srednie. I z teg co czytalam w ich grupie tez mieli sie likwidowac. Przez miesiac strona nie dzialala. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Ja akurat nie uzywalam, ale ztego co widzialam na podstawie zdjec w ich grupie oraz wypowiedzi to tusz ten wbudzal rozne emocje. Dziewczyny zachwycaly sie przy naturalnym , malo widocznym efekcie, inne twierdzily, ze skleja rzesy i nie daje nic.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.