![]() |
#3991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy o minerałach i nie tylko, część XII
Cytat:
Ech, mam nadzieję, że nie wszystkie firmy mineralne wyparują z polskiego rynku. Niech przynajmniej zostawią Amilie, bo u mnie całkiem przyjemnie się sprawdzają ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3992 | ||
zielony stworek
|
Gdzie w Polsce zamawiacie Lily Lolo ?
![]() |
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
Nie dziwię się, że Pixie rozważało zamknięcie się - są naprawdę dość drodzy na tle polskiej konkurencji i ratują się chyba tylko tymi dużymi promkami co jakiś czas
![]() Skusiłam się na ten tusz, muszę sprawdzić na sobie ![]() ![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Costasy Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
Czy Pixie jest taki drogi? No nie wiem. Policzyłam przykładowe ceny podkładów kilku innych dostępnych w Polsce marek, zarówno polskich, jak i zagranicznych. Ceny w przeliczeniu na 1 g (jak było kilka gramatur, to brałam największą do obliczeń; przy pixie- mają już tylko prasowane, więc dla ułatwienia wzięłam ten prasowany)
I tak cena na 1 g wygląda następująco: - ecolore - 7,99 - pixie - 6,94 - clare blanc - 9,27 - annabelle minerals - 7,29 - lily lolo - 8,79 - earthnicity - 10,89 - amilie - 6,7 Pixie wpisuje się w pewien trend cenowy i tyle. Oczywiście, inaczej to może wyglądać w przypadku róży czy rozświetlaczy, ale umówmy się, że jednak najwięcej to idzie podkładów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak ![]()
![]() |
![]() |
#3997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej szkoda mi neuty, bo na mojej twarzy to nie było co im zarzucić ![]() W ogóle jakie marki minerałów są obecnie w Polsce (nie tylko polskie)? Ja kojarzę wymienione wyżej: Annabelle, Lilu Lolo, Pixie, Amilie, Ecolore, Clare Blanc, Earthnicity. Coś jeszcze? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3998 | |||
zielony stworek
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
![]() |
#4001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie marek to chyba wymienilas wszystkie.
![]() |
![]() |
#4002 |
Zakorzenienie
|
Ten tusz Pixie daje u mnie bardzo ładny efekt... Ale się strasznie kruszy w ciągu dnia, więc odpada. W ogóle od dawna używam tylko sprawdzonych tuszy, więc nieźle się zdziwiłam, jak zobaczyłam, że mi się panda robi
![]() Za to puder blur jest bardzo fajny, myślę nawet, czy nie dokupić zapasu ![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#4003 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej, jak Wam się sprawuje anabelle minerals na mieszanej w kierunku przetłuszczającej się? I raczej postawić na podkład matujący czy puder matujący? Obydwa to za dużo? Do tej pory stosowałam płynne kosmetyki i wszystko mi się warzy po jakimś czasie. Szukam lepszego rozwiązania, szczególnie na lato. I czy kupować w hebe czy w ich sklepie? W hebe akurat wpadnie mi cashback 20% za pierwszy zakup z kontem Picodi. Tym bardziej chciałabym zrobić sobie cały zestaw, z pędzlami itp. A ceny widzę te same tu i tu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4004 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pudru tow zszystko zalezy od cery. Ja ostatnio zauwazylam, ze jak nie nakladam pudru to podklad dluzej mi sie trzyma, a jak nalozylam puder to po kilk godzinach wrocilam ze swiecca sie cera i to tak na maksa. Wiec musze sie temu bardziej przyjrzec. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#4005 |
Zakorzenienie
|
.
![]() |
#4006 |
Raczkowanie
|
Czy w sklepie Costasy regularnie są promocje na produkty Lily Lolo? Pewnie na dzień kobiet była jakaś obniżka, którą przegapiłam, a właśnie kończy mi się podkład.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4007 |
Zakorzenienie
|
Odkopałam ze swoich zapasów podkład ecolore i przyznam, że chyba go nie doceniałam. Nie wiem czemu, po prostu z jakiegoś powodu unikałam stosowania go, miałam wrażenie, że coś z nim nie halo.
Noszę codziennie od 5 dni i jestem zachwycona. Poziom krycia porównywalny do nieodżałowanego neauty (może nawet trochę bardziej kryje), trzyma się ładnie, nie wygląda sucho. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4008 |
Rozeznanie
|
Ostatnio odnalazłam w moich zbiorach puder Pixie kapokowy. Jestem zdziwiona jak dobrze trzyma mat. Do tej pory tylko krzemionka i puder bambusowy miały taki efekt.
Ecolore jest jednym z moich ulubionych podkładów. Nie robi szpachli, jest naturalny. Ich róże uwielbiam. Zastanawiam się jak wychodzi w porównaniu do Lily lolo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4009 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz ostatnio wrocilam do AM kryjacego i tez daje bardzo ladny efekt, podklad dlugo sie trzyma, kompletnie o nim zapomnialam. Ale juz raczej nie planuje zakupow jezeli chodzi o mineraly. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam też ich róże i bronzer diani, ale o ile kolorystycznie mi leżą, o tyle ich opakowania są fatalne ![]() A i tak najfajniejsze opakowania róży miało kiedyś Pixie... Taką fajną solniczkę ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4011 |
Zakorzenienie
|
Pixie kolejny raz wyskoczyło z promocją -89%, a dopiero co jedna się skończyła. Ciekawe, o co chodzi
![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#4012 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wszystkich interesują podkłady prasowane, a nowa formuła MLB nie wiadomo kiedy będzie. Nie można wciąż kupować pudrów itp. Ile można mieć zapasów tego samego? ![]() Chyba chcą przetrwać ten okres pomiędzy albo całkowicie się wyprzedają tak jak Neauty. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, że przed marcową (?) promocja pisali coś w stylu, że nie wiedzieli czy wrócą z uwagi na polski ład etc., więc może faktycznie coś im się nie do końca spina... Bie wiem. U mnie po czasie puder Blur wcale nie jest jakimś game changerem, natomiast tusz mi dzisiaj zrobił taka pandę, że zapomniałam już, że tak się da. Muszę spróbować nowej formuły pudru rozświetlającego, bo ciągle męczę stara, a mam kupiony odcień Rose Quartz. Ale zapasów raczej robić nie będę, bo ile można. ![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
![]() |
#4014 | |
Prawie Idealna
|
Cytat:
_________________________ _____ Ciekawe artykuły - https://prawieidealna.com/ Edytowane przez jajasmina Czas edycji: 2022-04-13 o 06:54 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kliknęłam Kapok (uwielbiam) i podkład prasowany (po raz pierwszy)
![]() |
![]() |
#4016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Daj znać jak się sprawuje. Trochę z innej beczki. Gdzie można kupić pojemniczki, słoiczki do podkładu, pudru, z sitkiem a jeszcze lepiej z przekładką? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4017 |
Zakorzenienie
|
Wzięłam Pressed Sun
![]()
![]() |
#4018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy cos sie zmienilo, bo ja te roze i bronzer mam od kilku lat :P Nie kupowalam nic od nich w ostatnim czasie. Dla mnie ich opakowania sa ok, duzo gorsze pod tym względem były z Annabelle Minerals.
![]() |
![]() |
#4019 |
Konto usunięte
|
Wszystkie się pozwijają
![]() A tak w ogóle tęsknię za czasami, kiedy nie musiały wszystkie firmy wychodzić z lodówki, namawiać ciągle na zakupy...Tych wszystkich instagramow fb - posiadać, reklamować tam... Teraz to takie wszystko na siłe, pisać byle pisać, zadawać głupie pytania, bo inaczej zapomną, inaczej powiedzą, że nie ma reklamy... Nie wspomnę o tym nagrywaniu i ...już nie ma o czym mówić, ale trzeba. Natknęłam się na coś takiego jakiś czas temu (nie bedę wymieniać firmy, bo nie ma to znaczenia - nie będę komuś dokopywać) i serio...Tęsknota totalna. Kiedy przychodziły maile o promocji, tu na wizażu pisałysmy gdzie promocja, co fajne... Zbiorowe zakupy itd. Też zakupy, ale nie taki konsumpcjonizm i naganianie stałe. Myślę, że wiele firm robi tak bo "prawo rynku", "takie czasy"...a nie wcale z chęci. Chociaż Ecolore nie widzę reklam a (chyba) mają się dobrze. Szkoda, że nie mają jakiegoś typowo złocistego bronzera. A odnośnie minerałów: Które róże/firmy mają podobnie sypką, suchą konsystencję jak np Meow? Te zbite, albo takie jakby lepkie czy mokre są dla mnie ryzykowne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Calkiem mozliwe, ze sie wyprzedaja. Z tego co wyczytalam na ich grupie jakis czas temu mieli zamknieta strone prawie miesiac . Po czym wrocili, mowili, ze bedzie jedna wielka promocja i prosza o zaangazowanie , bo od tego zalezy czy firma przetrwa. Widocznie sprzedaz nie przyszniosla oczekiwanych efektow skoro sa dalsze promocje. Mnie tam Pixie nie szkoda. Dla mnie duzo szumu, a jakosc kosmetykow nie byla az taka rewelacyjna. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;89186766]Wszystkie się pozwijają ![]() A tak w ogóle tęsknię za czasami, kiedy nie musiały wszystkie firmy wychodzić z lodówki, namawiać ciągle na zakupy...Tych wszystkich instagramow fb - posiadać, reklamować tam... Teraz to takie wszystko na siłe, pisać byle pisać, zadawać głupie pytania, bo inaczej zapomną, inaczej powiedzą, że nie ma reklamy... Nie wspomnę o tym nagrywaniu i ...już nie ma o czym mówić, ale trzeba. Natknęłam się na coś takiego jakiś czas temu (nie bedę wymieniać firmy, bo nie ma to znaczenia - nie będę komuś dokopywać) i serio...Tęsknota totalna. Kiedy przychodziły maile o promocji, tu na wizażu pisałysmy gdzie promocja, co fajne... Zbiorowe zakupy itd. Też zakupy, ale nie taki konsumpcjonizm i naganianie stałe. Myślę, że wiele firm robi tak bo "prawo rynku", "takie czasy"...a nie wcale z chęci. Chociaż Ecolore nie widzę reklam a (chyba) mają się dobrze. Szkoda, że nie mają jakiegoś typowo złocistego bronzera. A odnośnie minerałów: Które róże/firmy mają podobnie sypką, suchą konsystencję jak np Meow? Te zbite, albo takie jakby lepkie czy mokre są dla mnie ryzykowne.[/QUOTE] Czy wszystkie sie pozamykaja? Watpie. LL jest juz dlugo na rynku mysle, ze Annabelle Minerals takze przetrwa, juz sa dluuuugo na rynku i widac, ze sie rozwijaja. Fakt jest taki, ze kazda firma miala swoje 5 minut, jak dobre wbila sie w swiadomosc konsumencka, zbudowala sobie baze klientow, to przetrwa. Niestety nawet Neauty tego doswiadczylo - slabo sie rozreklamowalo, malo osob do nich trafialo, social media tez nie byly prowadzone i moim zdaniem tym sobie strzelili w stope, mimo ze same kosmetyki byly naprawde swietnej jakosci. Niestety reklama dzwignia handlu, szczegolnie przy tkaiej konkurencji jaka jest dzsiaj, wiec jak ktos chce sie utrzymac to moim zdaniem nie ma innej drogi. Odnosnie tego , ze teraz wszystko jest na pokaz ja sie nie zgodze. Wczesniej brakowalo mi tego jak kosmetyk wyglada po zaaplikowaniu, szczegolnie, ze wiekszosc mineralow nabywam za posrednictwem internetu, wiec dzieki temu latwiej jest mi sie rozeznanac czy dany kosmetyk bedzie mi pasowal/odpowiadal, jakie ma wlasciwosci etc. Przeciez kazdy z nas ma swoj rozum. NAwet jezeli jest jakies "nagabywanie" to nie musimy teog kupowac jezeli nie chcemy.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.