![]() |
#31 | ||
Przyczajenie
|
Dot.: Prawidłowy plan pielęgnacji cery - pytania, porady, konsultacje
Dzięki ogromne za wskazówki!
![]() Cytat:
Zależy mi na oczyszczaniu skóry jakimś produktem zmywalnym wodą który przy tym jej nie wysusza. Zaczęłam od OCM o którym naczytałam się tak dużo dobrego ale skóra po olejach jest zbyt ściągnięta, nieważne czy zmywam ją samą wodą czy dodatkowo jeszcze żelem. Olejek do demakijażu jakiego używam to Iunik. Na początku starałam się go wmasowywać a później spłukiwać wodą, próbowałam również opcji z okładami gorącym mokrym ręcznikiem żeby ściągnąć olejek. Cytat:
Mimo tego że pienienie widzę tylko przy nakładaniu witaminy C nie brałam pod uwagę że to może być jego źródło, może to był błąd ![]() Analizując to co mi podpowiedziałyście myślę że faktycznie problemem może być niedostateczne odżywienie skóry. Muszę jeszcze bardziej wzmocnić ją kremami lipidowymi i poszukać jakiegoś łagodnego kosmetyku do oczyszczania. Macie jakieś kosmetyki do oczyszczania które używacie regularnie i się u was sprawdzają, będąc przy tym delikatne? Edytowane przez Lily2garden Czas edycji: 2020-12-11 o 06:30 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry, chciałabym dopiero zacząć swoją przygodę ze świadomą pielęgnacją swojej skóry. Mam 23 lata, moja skóra jest sucha, czasem zdarza się, że jest trochę tłusta na nosie, ale to chyba normalne. Często jest łuszczy i mam suche skórki, w dotyku jest czasem chropowata, ale rzadko. Jest zaczerwieniona, szczególnie na policzkach. Bardzo prosiłabym o pomoc, bo jestem w tym temacie zupełnie zielona, czy mogłaby mi Pani pomóc i napisać jakie kosmetyki by mi pomogły (codzienna rutyna). Chciałabym, żeby były to produkty w niezbyt wysokiej cenie, myślałam o produktach The Ordinary, posiadam już The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG. Wiem, że proszę o wiele, ale jeśli znalazłaby Pani chwilkę to byłabym bardzo wdzięczna! Miłego dnia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
A myślałaś o profesjonalnym oczyszczeniu skóry? ja zaczęłabym na początek od tego. Polecam Ci zabieg wodorowego oczyszczania albo dobrej hydrabrazji. Musisz jednak znaleźć dobry salon gdzie pracują na dość dobrych kosmetykach. Dobrze wykonany zabieg naprawdę przynosi efekty. Myślę, że seria kwasów też pomoże. Do nawilżania polecam kwas hialuronowy. Tu na stronie masz polską firmę z kosmetykami naturalnymi. xxx
Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2021-03-11 o 08:45 Powód: reklama |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam pewien problem.
Mianowicie po zażywaniu izoteku na trądzik stosowałam tylko kosmetyki z pure by clochee, w tym peeling enzymatyczny i kremy na dzień/na noc i maskę na noc. Dodatkowo w celu nawilżenia mazidło konopne. W ciąży moja skóra była w bardzo dobrej kondycji i w sumie niewiele kosmetyków stosowałam. Po porodzie gdy chciałam wrócić do wyżej wymienionych kosmetyków problem z trądzikiem się nasilał. Co zrobić? Czego używać? Przeczekać? Dodam, że jestem 5 miesięcy po porodzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Nie bardzo rozumiem przekaz - problem nasila się od tych kosmetyków, tylko od kosmetyków? Czy ogólnie trądzik powraca? Nie rozważasz leczenia? Po porodzie jest więcej opcji niż w trakcie ciąży, nawet jeśli karmisz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Dokładnie. Po tym kosmetykach problem się pojawia. Wcześniej nic złego się nie działo. Teraz pojawia się trądzik.
Nie, nie rozważam. Po izoteku moja skóra była w wystarczająco dobrym stanie. Do teraz. Szukam kremu, który będzie dobrze nawilżał, a jednocześnie nie pogarszał stanu mojej cery. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Witam, w końcu postanowiłam zacząć dokładną pielęgnację twarzy. Dużo ostatnio przeglądałam, czytałam i wybierałam kosmetyki, ale nadal nie jestem pewna.
Mam skórę mieszaną, z zaskornikami otwartymi i zamkniętymi oraz zaczerwienienia na policzkach. Czy taki plan pielęgnacji i te kosmetyki się sprawdzą? Coś polecacie zmienić? Planuje wprowadzać każdy nowy kosmetyk oddzielnie, nie wszystko na raz ![]() Wieczorna Krok 1: Demakijaż ( olejek Miya Cosmetics ) Krok 2: Oczyszczenie ( żel Resibo ) Krok 3: Peeling* ( enzymatyczny Miya ) Krok 4: Tonizowanie ( Sukin Hydrating Mist Toner ) Krok 5: Maska * ( 5 minutowa maseczka oczyszczająca Miya lub Nacomi czerwona glinka ) Krok 6: Serum ( The Ordinary - niacinamide 10% + zinc 2% ) Krok 7: Krem pod oczy ( Nacomi ) Krok 8. Krem do twarzy ( The Ordindinary Natural Moisturizing Factors + HA ) Poranna Krok 1: Oczyszczanie ( żel Resibo ) Krok 2: Tonizacja ( Sukin Hydrating Mist Toner ) Krok 3: Serum ( Timeless - Hyaluronic Acid 100% Pure ) Krok 4: Krem pod oczy ( Nacomi ) Krok 5: Krem SPF ( holika holika spf50 ) *Raz lub dwa w tygodniu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.