![]() |
#4801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co robicie na obiad? część XX.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4802 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
Proszę bardzo ![]() ![]() Ja kupuję te ze zdjęcia i dla mnie smakują one prawie jak mięsne ![]() ![]() Bułki niestety u mnie kupne i nie burgerowe (obiecuję sobie, że upiekę kiedyś te do burgerów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4803 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się z samego środka długiego weekendu
![]() W środę zrobiłam kurczaka z żółtą pastą curry i ziemniakami, do tego chlebki pita i sałatka na winie. Wczoraj zgodnie ze znakomitą inspiracją burgery. Bułki własne, mięcho, boczek, halloumi, sos z majonezu i chipotle (robię taki do tacosów z rybą, chyba niedługo je zrobię), w roli warzyw - reszta sałatki na winie wzbogacona o miętę i orzeszki pinii. Od rana byliśmy na basenie - trzeba było się podnieść po 7, ale przynajmniej nie było tłumów. Dziś od rana zakupy (nakupiliśmy tyle na targowisku, że w całym mieszkaniu czuć jak w warzywniaku ![]() ![]() ![]() Na obiad zrobiłam mielone z mintaja, do tego były ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty zrobiona przez tatę. Potem było mini spotkanie rodzinne, upiekłam tartę https://www.kwestiasmaku.com/desery/...a/przepis.html słodka jak diabli. Fotki brak bo został jeden mało wyględny kawałek ![]() Najbliższe 2 dni mają być upalne, więc mamy plan wyjazdów nad jezioro - nawet kupiliśmy koc piknikowy dziś. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zainspirowałyście mnie, jestem u teściów, teść pewnie chętnie zje, jedynie w miasteczku tylko Biedronka, ale może znajdę co potrzebuję. Pelagia - podrzucisz przepis na buły, jakbym nie znalazła gotowców? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam resztki grillowe, w formie sałatki ze szpinakiem, fetą i grillowanej piersi z kury. TŻ w pracy, zamówiłam sobie właśnie pizzę z rukolą, oliwkami i pomidorkami. Jutro idziemy do knajpy na obiad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tu bułki https://www.chleby.info/2014/11/buki...mburgerow.html U nas dziś kalafior, fasolka i marchewka w sosie, młode ziemniaki i sadzone jajka. Na deser arbuz i wino z kostkami lodu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4807 | |||||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też przedwczoraj miałam taki deser ![]() A u nas ostatnio było tak: - środa: makaron smażony z wołowiną od Wietnamczyka (pomysł TŻta - dawno nie jedliśmy ![]() - czwartek: podudzia kurczaka bez skóry pieczone w piekarniku razem z ziemniakami, cebulą i papryką. Do tego surówka z młodej kapusty, marchewki i koperku z olejem lnianym; - piątek: mieliśmy rocznicę ślubu więc wybraliśmy się z tej okazji na wycieczkę rowerową po Puszczy Kozienickiej (56 km) a potem (już autem ![]() ![]() - sobota: TŻ dostał makaron z krewetkami w białym winie a ja znalazłam w zamrażalniku 2 zapomniane paluszki rybne, z którymi zrobiłam sobie sałatkę ![]() - dziś: w planach całodzienne opalanie na tarasie więc zaczęliśmy od porządnego śniadania: omlet cesarski i kakao ![]() ![]() I jeszcze pochwalę się Wam rzodkiewką z naszego ogródka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
#4809 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
____ Ja ostatnio mało mam czasu żeby robić zdjęcia posiłków, ale coś tam gotuję ![]() ![]() Dzisiaj mam w planach wieprzowinę po azjatycku z mango, imbirem, papryką itp podawaną z ryżem brązowym. To się jeszcze pochwalę co mi tam rośnie ciekawego w ogródku ![]() IMG_20220616_150018_copy_899x1600.jpg IMG_20220616_150050_copy_899x1600.jpg IMG_20220616_145907_copy_899x1600.jpg IMG_20220616_145947_copy_899x1600.jpg |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4811 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podrzucisz fotę tego wege majonezu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
#4812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasne, proszę zdjęcie ☺ IMG_20220619_123851_copy_899x1600.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
Pyszne te Wasze jedzonka
![]() ![]() U nas dziś było sprzątanie lodówki po rosole, czyli risotto z warzywami i mięsem z tegoż rosołu, podrasowane jeszcze duszoną cukinią w pomidorach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
U mnie planowana wieprzowina z mango i warzywami, oraz ryżem brązowym. Przyznam szczerze, że wyszła pysznie
![]() IMG_20220619_161925-01_copy_899x1600.jpeg |
![]() |
![]() |
![]() |
#4817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zrobiłam bitki schabowe w sosie własno-ziołowym, do tego kasza gryczana i resztki warzyw z soboty i surówki od taty. Dziś miała być ryba, ale na spontanie umówiłam się na kawę i ploteczki z ciocią, więc obiad zjem w pracy - otworzyłam słoik leczo od taty, wkroiłam wegańskie parówki i doprawiłam ostrą wędzoną papryką. TŻ-towi zrobiłam makaron z sosem potrójnie pomidorowym - passata, "żywe" i suszone ![]() Dziewczyny mega zazdroszczę Wam własnych warzyw! Ja nie mam ręki kompletnie, sklepowe zioła mi się trzymają ledwo ledwo. Ostatnio kupiliśmy jakieś ekologiczne wino i do niego były dołączone nasiona - od 4 tygodni ani drgnęły ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj pieczone kotlety ze schabu z kością, młode ziemniaki, sałatka z rukoli i pomidorów. Na deser torcik mus z mascarpone i truskawek.
Dziś zupa ziemniaczana z zieloną cebulką. Kasza jęczmienna z warzywami i resztkami wczorajszego mięsa |
![]() |
![]() |
![]() |
#4819 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie na razie zioła rosną. Mam bazylię, szypiorek i pietruszkę. Miała byc tez kolendra ale nie wyrosła ![]() Zrobilyscie mi ogromną chęć na domowe burgery ![]() Ale musze trzymać dietę bo na urlop lecimy za dwa tygodnie. Do Polski ![]() ![]() ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2022-06-21 o 12:45 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj obiad z jednej blachy – gnocchi, pstrąg łososiowy i warzywa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
U mnie dużo się dzieje. Praca, sesja na uczelni, zaraz urlop... W poniedziałek robiłam mielone z indyka w sosie orzechowym, wczoraj wstawiłam rosół, będzie do piątku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie botwinka, zrobiłam na dwa dni. Dalej nie mam totalnie pomysłu. W piątek zaczynam urlop, fryzjer i kosmetyczka, w sobotę ślub koleżanki, na którym jestem świadkiem, w niedzielę przyjeżdża moje rodzeństwo (7 i 15lat) na prawie tydzień, to będziemy coś organizować, jakieś atrakcje, a 2 już wyjeżdżamy nad morze na tydzień ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4823 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Imperfecta, cudny ogródek
![]() Dziś na obiad zrobiłam tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym.
![]() |
![]() |
![]() |
#4824 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas dziś żurek z jajkiem i kiełbasą podany z lawaszem, a na deser sernik na zimno z owocami i galaretką. Był mały wypadek, bo tortownica mi puściła i część sernika (masa jest rzadka) wyciekła na blat i podłogę, ale szybko się zorientowałam i nie straciłam za dużo. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://kukbuk.pl/artykuly/jak-zrobi...tlet-schabowy/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeraziła mnie tylko informacja, że autor smaży na około litrze oleju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#4828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, podpiekałam ok. 15 minut i potem ryba. Też chciałabym już zaplanować wakacje... na razie bijemy się z myślami. Drożyzna okropna, a mi się Włochy marzą ![]() Wczoraj obiad - niezdrowy, tłusty i brzydki, za to pyszny ![]() A dzisiaj jadę do taty (zażądałam bigosu z młodej kapusty i świeżej grahamki). Jako dodatek do prezentu upiekłam ciasto z dodatkiem marcepanu (tata uwielbia), do środka dołożyłam suszone daktyle, rodzynki i coś na długowieczność: jagody goji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas miała być Portugalia, ale padło na góry. No i za kilka dni jadę na Lubelszczyznę na tydzień, agrowczasy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4830 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas sąsiedzi wrócili z urlopu w Szkocji. Sąsiad tam świętował 55 urodziny i nas zapraszają na kolacje. Chyba zrobie jakies ciasto bo dzis tez Tz imieniny ![]() ![]() Cytat:
![]() Słuchajcie termomix mnie w sobie rozkochał ![]() ![]() Wczoraj były vege burgery z ryzem i farro. Ostatnio bardzo polubiłam tez farro. Dzis nie mam jeszcze pomysłu ale zaraz odwożę syna na kamp (maja zajecia w lesie i basen) i jade na zakupy do mojego ulubionego sklepu. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.