|
Notka |
|
Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zadomowienie
|
Dot.: Hybrydy - co robię nie tak? WĄTEK ZBIORCZY
Czy po przemyciu starł się lakier z paznokcia, zmarszczył , naruszył itp? Czy tylko na waciku pojawił się kolor? Czasem niektóre kolory tak mają, że po przetarciu barwią wacik, nie oznacza to, że się nie utwardziły.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Konto usunięte
|
Dodatkowo słyszałam że jest problem z hybrydami Eveline, że mogą się nie utwardzać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Wtajemniczenie
|
używałam topu, bazy i lakieru z hi hybrid - usuwanie było trudne. top i lakier ładnie miękły i pękały po 15-20 minutach ale baza ciągle w niektórych miejscach była przyklejona do paznokcia, dopiero krotkie pocieranie wacikiem z acetonem pozwalało ją delikatnie zdrapać
ostatnio użyłam bazy i topu hi hybrid a lakieru provocater i to zdejmowanie było jeszcze trudniejsze. spilowalam top ale kolor po 15-20 minutach w ogóle nie pękał, nie miękł, nie odklejał się. potrzymałam chwile dluzej i musialam drapac paznokciem dosc mocno. plytka nie ucierpiala ale z czasem na pewno ucierpi ;/ co zrobic? kupic aceton z provocater? (teraz uzywalam zmywacza isana- zielonego) czytalam, ze laczenie produktow moze sprawic ze nie beda sie trzymac ale tutaj trzymaly sie az nazbyt dobrze. Edytowane przez puma1991 Czas edycji: 2018-01-03 o 22:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
z pazurem
|
taka baza po prostu. Jak coś się dobrze trzyma to i ciężko schodzi.
Albo zostawiaj sobie bazę i na nią nakładaj kolejny mani albo pomyśl o ściąganiu pilnikiem/frezarką. Takie męczenie paznokcia "do gołego" nie wpływa dobrze na jego kondycję.
![]() |
#1115 |
BAN stały
|
Z Eveline mam 5 kolorów. Ale wszystkie się utwardzają. Sunone 48 w. Jedynie beż trzeba trzymać dłużej bo minute. Pozostałe 4 o wiele krócej.
Powiem jednak,ze w aplikacji to moje ulubione lakiery. Pędzelek bajka |
![]() |
![]() |
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
Macie jakiss sposób aby nałożony efekt trzymał się dłużej ? Zauważyłam że jeśli zrobię sobie jakiś efekt na paznokciu np opal mirror albo holo to zawsze ścierają mi się końcówki i efekt odchodzi od koncowek paznokcia. Staram się dokładnie pokryć to topem(kiedyś nawet podwójnie co nic nie pomogło ) i zabezpieczam wolny brzeg. Jakieś pomysły?
I jeszcze jedno pyt: czy trzeba zabezpieczać wolny brzeg kiedy paznokcie są krótkie, równe z opuszkami palca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
po drugiej stronie szafy
|
Dwa razy top.
Ja nie zabezpieczam wolnego brzegu, ale mam krótkie paznokcie i nie mają kontaktu z np. klawiaturą.
![]() |
#1118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
Hej,
jestem początkujaca w robieniu hybryd dlatego przychodze z pytaniem, uzywam produktów Neonail, wczoraj przy nakładaniu juz topu na powierzchni paznokcia zaczeły tworzyc sie takie jakby maleńkie pęcherzyki powietrza które niezbyc chciały znikac przy kolejnym przejechaniu pędzelkiem i na 1 paznokciu zrobiły sie nierówności tak jakby wszystkie warstwy się zapadly- co moze byc powodem tego?
![]() |
#1121 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Podejrzewam, że to źle utwardzony lakier. Może za grube warswy, za słaba lampa, za krótki czas utwardzania... A z pęcherzykami rzeczywiście jest trochę zabawy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
nigdy wczesniej sie mi tak nie działo, pierwszy raz
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;8051933 6]Ale jak się zapadły? Same z siebie lub pod naciskiem? Podejrzewam, że to źle utwardzony lakier. Może za grube warswy, za słaba lampa, za krótki czas utwardzania... A z pęcherzykami rzeczywiście jest trochę zabawy ![]() nałozyłam top na utwardzony lakier i jak doszłam do ostatniego paznokcia to na pierwszym było wgłębienie, przejechałam pędzelkiem i było ok ale po utwardzeniu pod światło widac nierówności
![]() |
#1124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie również jest ten problem przy topie z Neonail, takie kropeczki się robią i trzeba czasem się długo namęczyć, żeby je zlikwidować :/ a co do nierówności to pewnie jak nakładasz każdą warstwę koloru to malujesz ją parę razy, aż utwardzisz? Czy tak jest? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() paznokcie mam króciutkie, raczej uważam na dłonie: sprzątam w rękawiczkach itp. zastanawiam się, czy po prostu moje paznokcie mają dość i powinnam ściągnąć hybrydy i zrobić przerwę? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1126 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Zadomowienie
|
Myślę, że odpryskiwanie może być spowodowane osłabioną płytką. Jeśli płytka jest cienka i sucha łatwiej o odpryski. Sama zauważyłam, że hybryda na cienkiej płytce odpryskuje a już używając bazy utwardzającej nie ma tego problemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chciałam kupic primer bezkwasowy. Jaki polecacie? najlepsze opinie ma chyba primer z Neonail i chcialm go kupic, ale zastanawiam sie czy powinien byc z tej samej firmy co baza? baze mam z semilaca i pytanie czy to oznacza ze najlepiej kupic tez primer bezwkasowy Semilac?
no i czy primer faktycznie wydluza trwalosc hybrydy? macie jakies doswidczenie w tym kierunku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
z pazurem
|
primer to primer- firma nie gra roli.
Generalnie powinien przedłużać żywotność mani ale każda p0łyta reaguje inaczej więc najlepiej przetestować na sobie i sprawdzić.
![]() |
#1131 |
Przyczajenie
|
Nie mam za bardzo doświadczenia w tym obszarze tematycznym. Dlatego też nie będę w stanie pomóc...
![]() |
#1132 |
z pazurem
|
nabijasz posty?
bo każdy piszesz w tym samym stylu
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
kupilam primer bezkwasowy z semilaca. wiem, ze produty te zostawiaja lepka warstww, jenak zastanawiam sie po jakim czasie mozna nakladac baze? przez to ze ona w pelni nie wysycha i sie swieci, mam watpliwsci czy juz wystarcajaco dlugo odczekalam i nie wiem kiedy mozna rozpoczac nakladanie bazy
![]() minuta starczy ? Edytowane przez Cappuccino Czas edycji: 2018-01-23 o 19:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1134 |
z pazurem
|
wystarczy
![]()
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
od pewnego czasu paznockie zaczely mi sie lamac pionowo. Połozylam sami hardi zeby uzupelnic "dziury" ale odpada (foto). jest jakis sposob zeby uzupelnic te ubytki z ktorych paznokiec na tyle sie zadarl ze musialam to wyciac ? tam jest tylko ta miekka warstwa pod paznockiem . Semilac hard nie trzyma sie mi na tym, kilka dni i odpadlo... czy jedyny sposob to czekac az odrosnie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
z pazurem
|
możesz spróbować posypać hardiego proszkiem akrylowym i dac znowu warstwę hardiego albo spróbować żelem twardym. Jak nadal będzie odpadać to znak że paznokieć jest za bardzo elastyczny/miękki w tym miejscu i nic się nie będzie trzymać.
![]() |
#1137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Możesz spiłować kolor, wyrównać płytkę i nałożyć jeszcze raz kolejno - bazę i hardi. Oczywiście głównie w tej dziurze. Potem delikatnie wyrównać powierzchnię pilnikiem lub polerką i wtedy kłaść już na cały paznokieć kolor i top. Tak bez większej ingerencji raczej nie wróżę, że będzie się dobrze trzymać i wyglądać. No i jeśli i tak nie będzie Ci się trzymać to primer powinien pomóc ![]() Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2018-01-25 o 16:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Przyczajenie
|
Hej ! Nie wiem czy dobrze wpisuję się z pytaniem, ale nie chcę zakładać osobnego wątku , jakby co to mnie odeslijcie gdzieś
![]() ![]() Zawsze kładę wpierw bazę, na to dwa razy kolor, następnie top No wipe, na to wcieram pyłek i wtedy dwa razy top (próbowałam wersje z No wipe i zwykłym topem ) . Wszystkie lakiery Semilac. Pomocy xd !
Dziewczyny ! ![]() Jestem dyplomowaną wizażystką z Gdyni, pracuję na terenie całego Trójmiasta. Ślicznie zapraszam na profesjonalny make-up ![]() Kontakt: fb/ zmarzlikmakeup tel: 600 461 363 e-mail: kasiazmarzlik@gmail.com Do zobaczenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Przyczajenie
|
a ja mam mały problem z bazami, trzymają mi się aż za dobrze
![]() przez to po zdjęciu (odmaczam acetonem i zdrapuje patyczkiem, nie wiem czy tak jest dobrze bo od niedawna dopiero robię hybrydy) paznokcie wyglądają bardzo źle ![]() czy jest jakaś baza która będzie się słabiej trzymała/łatwiej odmaczała? póki co mam Hard Base Neonaila i Protein Base Indigo. i nie wiem czy to ma związek ale top i lakiery mam z neonaila. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.