![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: gdzie polecacie udać się na krótkie i tanie wczasy w górach?
Jeśli chodzi o góry to Bieszczady i Karkonosze są super, równie fajne są Beskidy np Beskid Niski jest bardzo mało znany, co za tym idzie jest mniej turystów i jest taniej
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-01 o 17:39 Powód: Reklama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Świeradów Zdrój jest piękny. Nie ma takiego zgiełku jak w Zakopanem chociazby
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Polecam Szczawnicę
![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2017-02-01 o 11:33 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Zakopane jest dosyć drogie ale mogę polecić:
Istebnę Świeradów zdrój oraz Ustroń Fajne miejscowości, jest co robić. Jednoczęsnie jest o wiele taniej niż w Zakopanem ( szczególnie jeśli bierzemy pod uwagę ceny w sezonie). Jeśli jedziecie grupką to na nocleg najlepiej jest wynając sobie jakieś mieszkanie: xxx .Jest o wiele taniej. Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2017-02-23 o 09:37 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Mogę polecić nasze polskie piękne Bieszczady. Tyle miejsc do zobaczenia, tyle możliwości wypoczynku, że nie da się nudzić. Od razu mogę Ci polecić świetne miejsce na nocleg w otoczeniu pięknej przyrody xxx Wiem, że podobnych miejsc jest wiele, ale to jest moje ulubione
![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2017-02-24 o 07:57 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
A może Beskid Żywiecki? To bardzo malownicze tereny, a ceny nie są wygórowane
![]()
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie polecam Bieszczady, chociaż może być daleko, zalezy skąd będziesz jechała, tutaj masz w spoko cenie xxx
Oprócz tego na pewno Międzygórze (piękny śnieżnik, miejsce moich zaręczyn), Kotlina Kłodzka, jeśli Karpacz zbyt oklepany ![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2017-04-04 o 06:32 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Szukam miejsca na majówkę. Znalazłam w sieci Ostoję Górską Koninki, fajnie to wygląda. Taki święty spokój, góry, a prócz tego ścianki wspinaczkowe i jakieś trasy do jazdy rowerem
![]() Na papierze to fajnie wygląda, ktoś tam był może? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Teraz to już raczej wszędzie cen spadły, zgadzam się z osobą, która powiedziała, że tak naprawdę dojazd nas może więcej wynieść. Ja polecam ci jednak trochę dołożyć i wyjechać na narty zagranice na jakiś lodowiec, teraz jest po sezonie i ceny nie są takie duże, a widoki naprawdę oszołamiające
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
a może Wisła albo Ustroń? W okolicy jest co robić, dodatkowo zawsze można się jeszcze wybrać do Cieszyna (polskiego i czeskiego).
Ja jeżdzę co roku, wprawdzie w okresie zimowym, bo na narty, ale nocleg niezmiennie ten sam. Wynajmuje z mężem apartament 2os. i póki co nie mam żadnych zastrzeżeń ![]() Stronkę też mają i polecam robić rezerwację bezpośrednio przez stronę, bo są zniżki. Wiadomo, że właścicielowi zależy, żeby rezerwować przez ich stronę, bo booking zawsze bierze prowizję. Ale jeśli Ty możesz na tym skorzystać i dostać lepszą ofertę niż na bookingu, to czemu nie? ![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2017-06-21 o 15:42 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Osobiście polecam zawsze Góry Świętokrzyskie
![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2017-08-11 o 07:47 Powód: edycja |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Ja polecam Muszynę i Krynicę. W zależności od pieniędzy jakimi dysponujecie polecam Wille Monika, Willę Trela oraz Hotel Activa w Muszynie (to mam sprawdzone). W Krynicy polecam Hotel Orlik blisko Deptaku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie Bieszczady! Jeżdżę tam przynajmniej raz do roku. Uwielbiam te góry i polecam każdemu, zwłaszcza w tych głębszych terenach, z dala od większych miast.
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio trafiłam na nocleg w Nowym targu - blisko i w pieniny i w wyższe tatry, a cenowo jak ktoś się porusza autem to bardzo sie opłaca bo w Zakopcu np jest i dużo wyższa cena i dużo turystów więc trzeba z wyprzedzeniem klepać nocleg. A w Nowym Targu Pokoje Gościnne u Anny spisały się - czysto, tanio i przemiła atmosfera. Bardzo polecam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Sudety są górami z swoim urokiem może nie są najwyższe ale warto wstapić tam i wędrować górskimi szlakami. Nie podam konkretnej miejscowości ale warto odwiedzic ten zakatek Polski.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem warto się wybrać w Beskid Sądecki. Piękne trasy spacerowe, urokliwa architektura i przemili ludzie. W Halna Residence w Krynicy Zdrój można wynająć wygodny apartament dla kilku osób i zwiedzać. Samo miasteczko też ma swój klimat. Jeśli ktoś interesuje się sztuką, spodoba mu się muzeum Nikifora i wystawa jego prac. Byliśmy grupą na początku miesiąca i pewnie jeszcze w zimę wrócimy, ale z myślą o nartach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Jeśli szybki wypad w góry, to koniecznie Zakopane
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Polecam Grójec nad Dunajcem - Hotel Lemon Resort & SPA ( Hotel w Beskidach i jezioro Rożnowskie) Mega widoki, sauny, baseny, tężnia....
![]() ![]()
ćwiczę od : 02.04.2013 100 przysiadów-> x 663 Mel B 10 min pośladki->943 Mel B 10 min brzuch->1110 Mel B 15 cardio->738 Mel B 10 min nogi->1030 Ewa Ch.(killer, skalpel)->581 Centrum Sportowca-1248 razem: 6313 cel osiągnięty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Jeżeli szukasz taniego noclegu to hotele i pensjonaty możesz sobie odpuścić, natomiast agroturystyka i pojedyncze nie duże domki są ok. Może nie ma tam warunków jak w 5-gwiazdkowym hotelu, ale często jeżdżę na takie wypady ze znajomymi i muszę Ci powiedzieć, że nie zdarzyło mi się żebym był niezadowolony. Domki są czyste, ciepłe dobrze urządzone ze sztućcami, pościelą itp. Przesyłam Ci link do artykułu z miejscami gdzie możesz poszukać noclegu: xxx
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2017-11-23 o 15:37 Powód: Reklama |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Którekolwiek schronisko w Bieszczadach i jest pięęęęęęknie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Weszłam do tematu, by znaleźć inspirację na kolejną wyprawę, dziwi mnie, że nikt tu chyba nie wspomniał (chyba, ze coś przeoczyłam to przepraszam!) o Beskidzie Sądeckim.
![]() ![]()
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Dokąd zimą jeździcie z dzieciakami? Krynica Zdrój czy Szklarska Poręba (ze szklarską mam tylko ten problem, że dojazd z Warszawy jest kiepski).
Chcemy wziąć instruktora dla dzieci, żeby popróbowały na stoku ale z drugiej strony chcemy mieć też jakąś alternatywę w postaci innych atrakcji co by sonie nie strzelić w głowę z dwójką gnomów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2021-08-13 o 08:37 Powód: link |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Warto zdecydować się na Góry Stołowe - są niezwykłe jeżeli chodzi o ich formułowanie, ponieważ te góry są płaskie, a fajna miejscowością w pobliżu jest Kudowa - Zdrój, która prężnie działa i przez weekend można spokojnie tam spędzić czas. Ja byłam tylko jeden nocleg i zatrzymałam się w xxx bardzo fajne miejsce.
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2019-04-18 o 07:48 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Jak o góry chodzi to ja dokąd dzieci są małe zdecydowanie wybieram Sudety. Góry nie są za wysokie i z dziećmi łatwe do przespacerowania. Marzę o wyjeździe w Tatry, ale ze względu na wiek dzieci musimy z mężem jeszcze trochę poczekać. Jakiś czas temu byliśmy w Karpaczu i zdecydowanie możemy polecić. xxx
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2019-07-01 o 19:39 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
A ja, jak to wszystko się skończy, planuję pojechać do Borowic - Karkonosze, gdzieś w okolicach Jeleniej Góry. Podobno ktoś zrobił tam małą Finlandię. A że wycieczka do prawdziwej Laponii byłaby dla mnie ciut droga, to chętnie skorzystam z takiej alternatywy
![]() Nie wiem tylko, czy brać nocleg tam na miejscu - bo ponoć jest taka opcja, w lapońskim namiocie ![]() W kwestii taniości to chyba nic nie przebije nocowania pod namiotem. Trzeba tylko zwrócić uwagę, żeby nic na głowę nie spadło, pod drzewami to zawsze pewne ryzyko. No, chyba że właściciele terenu o wszystko zadbali i regularnie przycinają gałęzie... Xxx Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2020-05-19 o 16:44 Powód: Link |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Moze Zakopanem i HOTEL CROCUS? xx Bardzo fajnie miejsce do tego SPA, basen, restauracja
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2021-08-13 o 08:36 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Ja do wszystkich pomysłów dorzucam przepiękną kotlinę kłodzką w Sudetach. Miejsce tysiąca atrakcji, na pewno nie będziecie się nudzić
![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2021-01-27 o 19:09 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Ja polecam na taki przedłużony weekend,nocleg w Karpaczu, u pani Marii w Rezydencji Trojan. Obiekt z klimatem, zwłaszcza drewniana sala kominkowa i ogród. Dobra lokalizacja, bo w sumie w Karpaczu to wszędzie blisko, ale akurat ten pensjonat jest blisko startów wszystkich szlaków turystycznych.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2021-08-13 o 08:36 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.